Nefret edilen isim koymak

Çocuğuma koymak istediğim bir isim için babası dışında biri şöyle bir fikir beyan etse sanane be der konuyu kapatırim. Biraz mantıklı olun hamile arkadaşınizi üzmeyin bence. Çocuk doğurmuş o yollardan geçmiş birisiniz en iyi sizin anlamanız gerekir.

Iyde dunyada tek o kiside yokturki bu isim arkadasiniz koymasa yine duyacaksiniz eski askiniz fln olsa yine brz anlayabilirmiydim acaba bilemedim boyle ufak seylere takilmayin ya hayat cok kisa yazik kafanize beyninize takmayin

Siz dunya sizin etrafinizda donuyo saniyosunuz heralde? Ay boyle sacma bisey duymadim ya sizene istediginismi koyar

Şu hamileleri isim konusunda rahat bırakın, yazık kadınlara.

Çocuk sizin değil ki. Herkes istediği ismi koyar çocuğuna. Dünya sizin etrafınızda donmuyor.

Arkadaşım cerrahi polikliniği asistanıydı ve cerrahlardan biri ile hiç anlaşamıyordu birbirlerinden haz etmezlerdi. Arkadaşımın kızı oldu ve eşi bilin bakalım hangi ismi koymak istedi 🙃 bingo! Cerrahın adı 😅çok seviyorum o ismi hep hayalimdi diyince kıyamadı ve koydular. Arkadaşım kızına aşık tabiki çok seviyor çünkü o isim kızıyla birlikte başka bir anlam kazandı. İsimlere bu kadar manâ yüklemeyin her isim kişiye özeldir

Aklıma şey geldi. Benimle yaşıt olan teyzem saçma sapan bir şekilde, benimle kavga edip durduk yere engelledi, sebebi de: ortak arkadaşımız olan biriyle arası bozukmuş, ben niye o kızla küsmemişim 🤭
Sizin gibi insanları anlamakta güçlük çekiyorum.

Bir insanin hele de bir annenin cocuguna, sirf size inat oldun diye sevmedigi, istemedigi bir isim koyacagini hic sanmiyorum. Demek gercekten seviyormus ismi. Siz kavga ettiniz diye cocugunun bir omur tasimasini istedigi isimden vazgecmesi sacma olmaz mi? Bosa alinganlik yapiyorsunuz.
Herkesin olaylara dayanma limiti farklidir, ayni etkiye farkli tepkiler veririz, bunu anliyorum. Ancak anlattiginiz olayda 1 sene travma yasamaniz bana absurd geldi. Belki arkadasiniza da gelmistir, ciddiye almamistir sizin gibi o olayi.

Merhabalar benim çok yakın bir arkadaşım var ve hamile.
Normalde sakin biriyimdir fakat bir süre önce birisiyle bir kavga yaşadım ve beni çok etkiledi, hayatımdan bir yıl gitti diyebilirim. Travmatik bir süreçti. Toparlanmam uzun sürdü. Hala da unutamıyorum.
Şimdi bu yakın arkadaşım, kavga ettiğim kişinin ismini doğacak çocuğuna koymak istiyor. Çok beğeniyormuş o ismi. Yaşadığım sürece yakından şahit de olmuştu.
Duyunca beynimden vurulmuşa döndüm; fakat müdahale etme hakkım olmadığını düşündüm.. Yine de hoşlanmadığımı belirttim tabi.
Gerçekten üzgünüm çünkü sürekli muhatap olacağım.. Sizce kişisel algılamamalı mıyım?
Siz olsanız ne yapardınız?

Dip not: Aşağıda kavga sebebini soranlar için;
O kişinin yaşça benimkinden büyük olan çocuğu benim çocuğuma şiddet uyguladı, benim çocuğum yaralandı ve sonra kadın kendi çocuğunu savunmaya kalkarken bana ve aileme hakaretler etti, üstüme yürüdü. Yani hiç böyle bir durumda kalmadığım için kötü etkilendim, çocuğum yaralandığı için nerdeyse 1 yıl kaygı sorunları yaşadım..
Çok yakın arkadaşım da bu olaya şahit olmuştu hatta beni uzun zaman teselli etmişti, birkaç ay sonra hamile kaldı ve çocuğuna bu kişinin isminden koymak istediğini açıkladı gülerek. Öncesinde böyle bir niyeti yoktu tabi ki; Yoksa şaşırmazdım. Ne tepki versem bilemedim..

Cevap verenlere teşekkür ederim, tabi ki herkesin Dünya’sı kendine özeldir.
Bence çok saçma buna takılmanız
isim yani bu o isimden binlerce insan vardır
İllaki karşılaşacaksınız
Bu gün siz bi isim koysanız o isimlede anısı olanlar çıkacaktır 🤷‍♀️

Merhabalar benim çok yakın bir arkadaşım var ve hamile.
Normalde sakin biriyimdir fakat bir süre önce birisiyle bir kavga yaşadım ve beni çok etkiledi, hayatımdan bir yıl gitti diyebilirim. Travmatik bir süreçti. Toparlanmam uzun sürdü. Hala da unutamıyorum.
Şimdi bu yakın arkadaşım, kavga ettiğim kişinin ismini doğacak çocuğuna koymak istiyor. Çok beğeniyormuş o ismi. Yaşadığım sürece yakından şahit de olmuştu.
Duyunca beynimden vurulmuşa döndüm; fakat müdahale etme hakkım olmadığını düşündüm.. Yine de hoşlanmadığımı belirttim tabi.
Gerçekten üzgünüm çünkü sürekli muhatap olacağım.. Sizce kişisel algılamamalı mıyım?
Siz olsanız ne yapardınız?

Dip not: Aşağıda kavga sebebini soranlar için;
O kişinin yaşça benimkinden büyük olan çocuğu benim çocuğuma şiddet uyguladı, benim çocuğum yaralandı ve sonra kadın kendi çocuğunu savunmaya kalkarken bana ve aileme hakaretler etti, üstüme yürüdü. Yani hiç böyle bir durumda kalmadığım için kötü etkilendim, çocuğum yaralandığı için nerdeyse 1 yıl kaygı sorunları yaşadım..
Çok yakın arkadaşım da bu olaya şahit olmuştu hatta beni uzun zaman teselli etmişti, birkaç ay sonra hamile kaldı ve çocuğuna bu kişinin isminden koymak istediğini açıkladı gülerek. Öncesinde böyle bir niyeti yoktu tabi ki; Yoksa şaşırmazdım. Ne tepki versem bilemedim..

Cevap verenlere teşekkür ederim, tabi ki herkesin Dünya’sı kendine özeldir.
Sizene yahu sizi alakadar etmez

Yarın çocuğunuzun isminde biriyle kavga etseniz koşa koşa çocuğu isim değiştirmeye mi götüreceksin? Çok saçma değil mi evet bence de çok saçma.

Sevmediğim birinin adı Ayşe idi. İsmi her duydukça nefretim kabarırdı resmen ve halamla yengemin isimleri Ayşe.

Şimdi de Hatice diye birini sevmiyorum ama gel gör ki ablamın ismi Hatice :KK53:
Hayat benimle bişey geçiyor ama anlamadım :KK70:

X