Nefret edilen isim koymak

Kavga sebebiniz neydi?
Onun yaşça benimkinden büyük olan çocuğu benim çocuğuma şiddet uyguladı, benim çocuğum yaralandı ve sonra kadın kendi çocuğunu savunmaya kalkarken bana ve aileme hakaretler etti, üstüme yürüdü. Yani hiç böyle bir durumda kalmadığım için kötü etkilendim, çocuğum yaralandığı için nerdeyse 1 yıl kaygı sorunları yaşadım..
Çok yakın arkadaşım da bu olaya şahit olmuştu hatta beni uzun zaman teselli etmişti, birkaç ay sonra hamile kaldı ve çocuğuna bu kişinin isminden koymak istediğini açıkladı gülerek. Öncesinde böyle bir niyeti yoktu tabi ki; Yoksa şaşırmazdım. Ne tepki versem bilemedim..

Cevap verenlere teşekkür ederim, tabi ki herkesin Dünya’sı kendine özeldir.

Merhabalar benim çok yakın bir arkadaşım var ve hamile.
Normalde sakin biriyimdir fakat bir süre önce birisiyle bir kavga yaşadım ve beni çok etkiledi, hayatımdan bir yıl gitti diyebilirim. Travmatik bir süreçti. Toparlanmam uzun sürdü. Hala da unutamıyorum.
Şimdi bu yakın arkadaşım, kavga ettiğim kişinin ismini doğacak çocuğuna koymak istiyor. Çok beğeniyormuş o ismi. Yaşadığım sürece yakından şahit de olmuştu.
Duyunca beynimden vurulmuşa döndüm; fakat müdahale etme hakkım olmadığını düşündüm.. Yine de hoşlanmadığımı belirttim tabi.
Gerçekten üzgünüm çünkü sürekli muhatap olacağım.. Sizce kişisel algılamamalı mıyım?
Siz olsanız ne yapardınız?
Kişisel ne alaka. Çocuğuna istediği ismi koyar. Sen dert ediyorsun diye koymayacak mi? Sanki Otlukbeli savaşı tee Allah'ım😄

Onun yaşça benimkinden büyük olan çocuğu benim çocuğuma şiddet uyguladı, benim çocuğum yaralandı ve sonra kadın kendi çocuğunu savunmaya kalkarken bana ve aileme hakaretler etti, üstüme yürüdü. Yani hiç böyle bir durumda kalmadığım için kötü etkilendim, çocuğum yaralandığı için nerdeyse 1 yıl kaygı sorunları yaşadım..
Çok yakın arkadaşım da bu olaya şahit olmuştu hatta beni uzun zaman teselli etmişti, birkaç ay sonra hamile kaldı ve çocuğuna bu kişinin isminden koymak istediğini açıkladı gülerek. Öncesinde böyle bir niyeti yoktu tabi ki; Yoksa şaşırmazdım. Ne tepki versem bilemedim..

İsim güzel bir isim demek ki. Dediğim gibi aşırı anlam yüklemişsiniz kaygı ile. Kendinizi arkadaşınıza karşı doldurmayın.

Normalde sakin biriyimdir fakat bir süre önce birisiyle bir kavga yaşadım ve beni çok etkiledi, hayatımdan bir yıl gitti diyebilirim. Travmatik bir süreçti. Toparlanmam uzun sürdü. Hala da unutamıyorum.
Şimdi bu yakın arkadaşım, kavga ettiğim kişinin ismini doğacak çocuğuna koymak istiyor. Çok beğeniyormuş o ismi. Yaşadığım sürece yakından şahit de olmuştu.
Duyunca beynimden vurulmuşa döndüm; fakat müdahale etme hakkım olmadığını düşündüm.. Yine de hoşlanmadığımı belirttim tabi.
Gerçekten üzgünüm çünkü sürekli muhatap olacağım.. Sizce kişisel algılamamalı mıyım?

Dip not: Aşağıda kavga sebebini soranlar için;
O kişinin yaşça benimkinden büyük olan çocuğu benim çocuğuma şiddet uyguladı, benim çocuğum yaralandı ve sonra kadın kendi çocuğunu savunmaya kalkarken bana ve aileme hakaretler etti, üstüme yürüdü. Yani hiç böyle bir durumda kalmadığım için kötü etkilendim, çocuğum yaralandığı için nerdeyse 1 yıl kaygı sorunları yaşadım..

Hiç birşey yapmayın. İsim bu. Binlerce vardır o isimden. Ama o isim her kişide farklı ruh bulur. Ailesi kişiden bağımsızda o ismi koyabilir. Bu kadar kişisel algılamayın. Ayrıca o kişinin ismini koysalar bile niye kırılıyorsunuz ki? Size ne!

Allahım yarabbim ne dertler var ..
Lütfen bir şeylere çok anlam yüklemeyin böyle hayat geçmez. Ne ismi koyarsa koysun . Benimde eski patronun isminde arkadaşımın çocuğu var kadından nefret ederim davalık olduk ama çocukla ne alakası var . Her şeyi kişisel algılamayın .

Yani asamam ismi derseniz arkadsinzla daha az görüşürün.ama iş hayatinda olsaniz o isim olsa ayni odada calismak zorunda kalsanız sizin icin daha zor.etkilenirim derseniz azaltin görüşmeyi. Alışınca görüşürsinuz travma olmuş sanirim karsi taraf cirkef cikti sizde cok üstüne gidip rahatlayamadiniz hem suçlu hem güçlü modundalar diye kendinizi ezik mi gördünüz acaba. şimdi isme travma duyuyorsunuz. Zamanla kendinizi affedin cocugunuz icin de affedin. Nami diyar sözüm Bosverrrrrr

Arkadaşınızın ismi, yazım hatası gibi sebeplerle veya Elon Musk gibi kodlama da olabilir, dünyada tek ise o zaman derdim ki alınabilirsiniz. Ammavelakin anlamı ve söylenişi hoş ise adını çocuğuna koyar. Travmatik durumlarda insan o kişinin ismini duymak istemiyor ama mecbur alışacaksınız. Size nezaketen, koymayabilir de ama mecbur değil. Şahsen isme bayılıyorsam koyardım. Sadece ailemden birileri rahatsız olacaksa koymazdım çünkü fazlasıyla maruz kalacaklardır. Dayımın bebeği bebekken vefat etmiş. Onun adı güzeldi. Eğer dayım duyduğunda kötü olacaksa koymam her ne kadar hoşuma gitse de adı.

Kaygınız için de destek alın. Tamam kötü bir olay yaşamışsınız ama biraz bana abartılı geldi. Detayları bilsem fikrim değişir belki.

Dip not: Aşağıda kavga sebebini soranlar için;
O kişinin yaşça benimkinden büyük olan çocuğu benim çocuğuma şiddet uyguladı, benim çocuğum yaralandı ve sonra kadın kendi çocuğunu savunmaya kalkarken bana ve aileme hakaretler etti, üstüme yürüdü. Yani hiç böyle bir durumda kalmadığım için kötü etkilendim, çocuğum yaralandığı için nerdeyse 1 yıl kaygı sorunları yaşadım..

Arkadaşınızın yerinde olsam sizi tek kalemde silerim. Hamile kadına bu stresi yaşatmaya hakkınız yok. Sırf size giciklik olsun diye çocuğuna o ismi koyacak hali yok demek ki gerçekten seviyor. Siz kimsiniz yaa? Kendinizi bu kadar değerli görmeyin hayatta

Sizi anlıyorum , ben de hoşlanmadığım insanların isimlerini bir yerde görünce başkasında duyunca hemen o hoşlanmadigim kişileri hatırladığım için bir tık etkilenirim.

Amaaaa ,
Şöyle de iyi bir yanı var.
Artık bir süre sonra o ismi duyduğunuz zaman kavgali olduğunuz kişi değil de arkadaşınızın bebeği aklınıza gelmeye başlayacak...
O isimle beyninize kodlanan şeyler değişecek.
Seveceksiniz .

Ve elbette, bu konuda arkadaşınıza karışma hakkınız yok .

insanlar çocuklarina koyacakları isimi sizin kavga etmediginiz bayildiginiz kisilerin isimlerinden seçmek zorundami?
sanki dünya bir tek sizin etrafınızda dönüyormuş gibi düşünerek yazmışsınız.

Kişisel algılamak derken kadın size inat çocuğuna beğenmediği ismi koyacak değil.siz o kadar önemli biri misiniz ki?arkadaşsınız yani bu kadar abartmayın o isimde bir sürü insan vardır illaki karşınıza çıkacaktır.arkadaşım daha önce o isimde biriyle kötü olay yaşamış diye çocuğuma beğendiğim ismi koymaktan çekinmezdim.

İnsan niye sırf size gıcıklık olsun diye kişisel bir dert olsun diye sizin kavga ettiğiniz kişinin adını koysun çocuğuna? Yani isim koymak oldukça önemli. Neden bunu dert ettiniz ki

X