Neeli Anneler ...(Fahriim Patoum buraya:)

işallah hayatım hem bildiği alıştığı yer zor olur başka yere adapte olması insanın zaten ...
kaynınada geçmiş olsun hayırdır işallah diyelim...

sağol canım benim Şeniz
işallah bakalım bizde öyle diyoruzzz:Saruboceq:

oh sen işlerinin yarınısın bitirmişin hayatım.....iyi olmuuş..az bi işin kalmış....dolabın içinede bende iki tane daha raf yaptırdıydım....çok daha iyi oldu öbür kü türlü uzun sıra oluyodu ..ay bişey almaya kalkınca dökülüyordu canım...

evet o maket ev...canım pazar günü aldıydım bende onuda yapamadım...aman ya hiç bişey yapamıyom...bu akşam yapcam bakalımhihoyyyt

sen yapma da onalrı bu haftas yicen annenden sopayıııııııııı:eek:klava::eek:klava::eek:klava::eek:klava:

sen yapma da onalrı bu haftas yicen annenden sopayıııııııııı:eek:klava::eek:klava::eek:klava::eek:klava:

o kesin ya zaten...allahın emri o belli....ne diceği belli olmaüz cadolozun-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu- delikafadulden delikafadulden delikafadulden

sen anlat doktor ne dedi ne oldu

yaa dedimya işte vertigo dedi...baş dönmesi hastalığı...Tomografi yazdı başkada bişey demedi bak nette bunlar yazıyo:
BAŞ DÖNMESİ VE DENGESİZLİK
(VERTİGO)

Baş dönmesi kendisi bir hastalık olmayıp başka hastalığın belirtisi olduğu için öncelikle asıl sebebin tedavisi gerekir. Ancak birçok başdönmesi hastasında ortaya net bir sebep konamamaktadır. Bu nedenle asıl amaç baş dönmesini ortadan kaldırmak haline dönmektedir. Kulak hastalıklarına bağlı baş dönmeleri (tümörler hariç) genellikle kısa ya da uzun zamanda kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Çünkü diğer kulak zaman içinde hasta kulağın problemini kompanse etmektedir. Bu bazen 6 ay ya da 1 yıla kadar uzayabilir. Baş dönmesi eğer pozisyonel baş dönmesi (BPPV) ise bunun tedavis Epley manevrası denen ve doktorunuzun size muayene masasında uygulayacağı bazı hareketlerle olmaktadır. Bu hareketler iç kulaktaki bazı partiküllerin yerine oturmasını sağlamaktadır. Diğer sebeplerde ilaç tedavisi kullanmak gerekir. Bu amaçla değişik ilaçlar kullanılsada hemem hemen hepsi belli oranda baş dönmesini azaltırlar. Baş dönmesi şiddetli olan hastalar bazen serum takılıp hastaneye yatırmak gerekebilir. Tümörlere bağlı baş dönmelerinin tedavisi tümörün çıkarılmasıdır yani ameliyattır. İlaç tedavisine cevap vermeyen Meniere hastalığı nda da bazen ameliyat yapılır.

aha bu daha açıklayıcı:
Vertigo:Genel anlamda baş dönmesi ve hareket duygusunun yitirilmesi demektir. Ancak tansiyon düşmesi ile ilgili baş dönmeleri bu kapsamda değildir. Vertigodan kastedilen labirentit, iç kulak iltihabı, meniere hastalığı gibi durumlarda olan baş dönmesidir. Korkuya bağlı baş dönmesi de vertigo kapsamında yer alır.
bazen çok ciddi nörolojik bir hastalığa da işaret edebiliyor. Vücudumuzun mekandaki pozisyonundan haberdar olmayı ve dengemizi sağlayan bazı mekanizmalar var. Göz, iç kulaktaki denge organı, kas ve eklemlerden kalkan uyarılarla sürekli baş ve vücudun diğer kısımlarının birbiriyle ve mekandaki yerleri hakkında beyne bilgi geliyor. Bu mekanizmalarda bozukluk olunca denge bozukluğu veya baş dönmesi ortaya çıkıyor. Baş dönmesi sık karşılaşılan bir şikayet. Ancak hastalar çok farklı şeyleri baş dönmesi olarak ifade edebiliyor. Vertigo, hastanın kendi bedeni veya çevrenin etrafında gerçekten dönmekte olduğunu zannetmesiyle gelişen bir tablo. Bu şekilde bir dönme hissi olmadan ortaya çıkan vertigo ise yalancı vertigo(dizzness) olarak tanımlanıyor.

aha bu daha açıklayıcı:
Vertigo:Genel anlamda baş dönmesi ve hareket duygusunun yitirilmesi demektir. Ancak tansiyon düşmesi ile ilgili baş dönmeleri bu kapsamda değildir. Vertigodan kastedilen labirentit, iç kulak iltihabı, meniere hastalığı gibi durumlarda olan baş dönmesidir. Korkuya bağlı baş dönmesi de vertigo kapsamında yer alır.
bazen çok ciddi nörolojik bir hastalığa da işaret edebiliyor. Vücudumuzun mekandaki pozisyonundan haberdar olmayı ve dengemizi sağlayan bazı mekanizmalar var. Göz, iç kulaktaki denge organı, kas ve eklemlerden kalkan uyarılarla sürekli baş ve vücudun diğer kısımlarının birbiriyle ve mekandaki yerleri hakkında beyne bilgi geliyor. Bu mekanizmalarda bozukluk olunca denge bozukluğu veya baş dönmesi ortaya çıkıyor. Baş dönmesi sık karşılaşılan bir şikayet. Ancak hastalar çok farklı şeyleri baş dönmesi olarak ifade edebiliyor. Vertigo, hastanın kendi bedeni veya çevrenin etrafında gerçekten dönmekte olduğunu zannetmesiyle gelişen bir tablo. Bu şekilde bir dönme hissi olmadan ortaya çıkan vertigo ise yalancı vertigo(dizzness) olarak tanımlanıyor.

uy neyse ya tamam ..boş ver okumayalım böyle şeyleri hayatım yarın 3 te hiç bişey çıkmaz rahatlarız canım..okuma sende böyle şeyleri hiç bişey çıkmıcak canımkaydirigubbakcemile3

yeşimcim fazla araştırma sonuçlar çıkana kadar insan psikoljik olarak etkileniyo hayatım sen aklına kötü şeyler getirme tamammı hayatım Şeniz hiçbişey çıkmayacak bak göreceksinn :Saruboceq:

kızlar ben bi yemek yiyip geleyim görüşürüz öpüyorummmmmmmmŞenizŞenizŞeniz

yeşimcim fazla araştırma sonuçlar çıkana kadar insan psikoljik olarak etkileniyo hayatım sen aklına kötü şeyler getirme tamammı hayatım Şeniz hiçbişey çıkmayacak bak göreceksinn :Saruboceq:

afiyet olsun canımkaydirigubbakcemile3

uy neyse ya tamam ..boş ver okumayalım böyle şeyleri hayatım yarın 3 te hiç bişey çıkmaz rahatlarız canım..okuma sende böyle şeyleri hiç bişey çıkmıcak canımkaydirigubbakcemile3

İşallah hayatım ne olduğunu öğrenmiş olduk...

yok hayatım getirmiyorum ben zaten işallah çıkmıyacak bişey...
afiyet olsun sana bende buraya söyliycem..

:1hug:

nbr canımm bende yemeğimi yedim işlerimi topraldım şimdilik buralardayımm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 emel nerelerdee:1hug:

bilmiyorumki hayatımm...
ayy fahrişim bi arkadaş var engin oğlu oldu 20 günlük falan kamera getirmiş doğum videosunu izledik sezeryanla o doğum anı bebeğin ağlaması göbeğinin kesilmesi ayyy ben nasıl duygulandım başladım ağlamaya çokkk tatlı bi bebek yavrum yaaa nasıl tatlı ..Aldılar elimden izleme diye..mucize yaaa bi allahın bi mucizesi resmen ...Tutamadım kendimi çok ağladımmm...

bilmiyorumki hayatımm...
ayy fahrişim bi arkadaş var engin oğlu oldu 20 günlük falan kamera getirmiş doğum videosunu izledik sezeryanla o doğum anı bebeğin ağlaması göbeğinin kesilmesi ayyy ben nasıl duygulandım başladım ağlamaya çokkk tatlı bi bebek yavrum yaaa nasıl tatlı ..Aldılar elimden izleme diye..mucize yaaa bi allahın bi mucizesi resmen ...Tutamadım kendimi çok ağladımmm...

ay inanmıyorum hayatım yaa nasıl izledin kızzz ben izleyemem dayanamam izleyemem valla senağlamasenağlama ama gerçekten bi mucize değilmi sen onu karnında büyüt 9 ay boyunca sonrada bir canlı gelsin dünyaaya ay allahım ne büyük görüosun değilmi hayatım yaaaaaaaaa:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

ay geldim geldim üst kata çıkmıştım makbuzları girmeye dün ayın 20 sidi ya..20 sine kadar olan ödemeliri girdimde ödemesi gecikenlere mail attım..msj attım geldim uf bu ay 18,000 alacağım kalmış..ya
:eek:klava: :eek:klava: :eek:klava:

ay geldim geldim üst kata çıkmıştım makbuzları girmeye dün ayın 20 sidi ya..20 sine kadar olan ödemeliri girdimde ödemesi gecikenlere mail attım..msj attım geldim uf bu ay 18,000 alacağım kalmış..ya
:eek:klava: :eek:klava: :eek:klava:

hoşgeldinn bebeişimmmmmmŞeniz
iyi hadi toplamışsın işleirni :teytey:
alırsın valla sen onalrı kız binersin tepelrineeeeeeee isterlerse vermesinler borçlarınıııııı :roflol::roflol::roflol:

bilmiyorumki hayatımm...

ay yeşim nasıl baktın kızzzzzzzzzzz senağlama senağlama senağlama
oy ben dayanamazdım yaaaaaa

ay yeşim nasıl baktın kızzzzzzzzzzz senağlama senağlama senağlama
oy ben dayanamazdım yaaaaaa

bende onu diyorumm ya kızz bende dayanamam bakamamzdımmmmmm senağlama zaten doğumdan sonra bir hafta yavrucuğuma bakıp bakıp ağladım allahım sen ne büyüksün diyeeeeeee senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

X