Neden yetmiyor bu para, bereketsizlik bizde mi?

Kızın gelirini kıskananlar neyin kafasını yaşıyor acaba?

Sizin en büyük hayat gaileniz koca bulmakken, biz iyi bi gelire sahip olup,hayatta tek başımıza var olabilmek için, rüyalarımızda bile soru çözecek kadar ders çalışıyorduk. Herkes haddini bilsin.

Konu sahibi, bence 2 küçük çocuklu, evli ve arabalı bi aile olarak kenara para atsan, hayatınızdan çalmış olurdunuz. Bence fazla bi harcamanız yok. Çocuğunu kaynanaya değil de kreşe verdiğin için, ilerde sosyal, sağlıklı ve özgüvenli çocuğun sana teşekkür edecektir.
kiskananlar lafi agir sanki biraz. oncelikle tesekkurler. evet kirama takanlar oldu. kendi evimde oturmakla arada 300lira fark ediyor. Oda yemek parasi vs. denklesiyor nerdeyse. ayrica cocuklarim yoklugumu hic farketmiyor. yol yorgunlugum yok. oglen gelip hem cocugumu emzirip uyutuyorum hem aksam yemegimi yapiyorum. İşte evden uzak çalışmayan anlamaz.
benim kizimin evde bakma gibi bir sorunu yoktu ki. Gelişimi ve konusmasi geri oldugu icin verdik krese. ankara ayrancidaki kres fiyatlarini bilen bilir

Kimse sizi yargılamadı ki. Sizin sorunuz yanlış. Daha düşük maaşla geçinen insanların çoğu size nerelerden kıstıklarını , tasarruf etmeye çalıştıklarını anlatacaktır.

Sizin arzunuz , mevcut hayat standardınızdan ödün vermeden ek olarak birikim yapabilmek sanırım ki.
yok ama arkadas onu demis. ben az gelirlilere ayip etmisim bu konuyu acarak

Biz çocuksuz arabasız yapamıyoruz. Iki gün arabasız kaldık, şuraya gidelim diyorum aaa araba yok bugün gidemiyoruz. Hem de iki çocukla asla araba satılmaz, ayrıca bu gelir düzeyinde. Arabanın yılda bir kez kasko sigorta masrafı dışında nasıl bşr masrafı oluyor? Ben Orayı anlamadım?
Bir de nakit alışveriş yapmak yerine bankamatik kartıyla alışveriş yaparsanız ay sonunda işlem dökümlerinden görebilirsiniz markete ne gitmiş, lükse ne gitmiş, benzine ne gitmiş vs. Şuan kredi Kartı kullanıyoruz diyorsun, nakit kullanınca da bir kenara yaşamıyorsun kalem kalem hesap yapmak için. Kredi Kartı yerine hesap kartıyla bir ay incele bence harcamalarını. Fiş de biriktirip ay sonunda hesaplayabilirsin ama her yerden fiş de alınmıyor. Mutfağa çok gidiyor olabilir. Ben en çok 5m Migros'a falan market için gittiğimde kendimi kaybediyorum. Her türlü şey satıldığı için ihtiyacım olan olmayan her şeyi alıp masaya geldiğimizde zonk 400 lira. Sonra fişe bakıyorum bi Yanlışlık var mı? Hayır yok. :KK51:
Kirayı çok bulmadım. Bizim alt dairemiz küçük ve bakımsız, 800ekiraya verildi (ankara). Bence 7000 geliri olan 2 çocuklu bir ailenin oturmak istemeyeceği durumda bir ev. Sizin kira 800 bile değil. Belli bi gelir düzeyi üstündeki insan kötü, uzak, Bakımsız evde oturmak istemez. Hayat standardını düşürmden bi çözüm lazım.

Zaten hali hazırda bir ev kredisi ödüyorsunuz birikim yapmadığınızı düşünmeyin. Yanına bir de bireysel emeklilik tarzı bir sisteme girin. Bence yeterli. Bunların dısında kendinizden cocugunuzdan kısmak gereksiz. Bırakın dilediğiniz gibi yaşayın.

Biz çocuksuz arabasız yapamıyoruz. Iki gün arabasız kaldık, şuraya gidelim diyorum aaa araba yok bugün gidemiyoruz. Hem de iki çocukla asla araba satılmaz, ayrıca bu gelir düzeyinde. Arabanın yılda bir kez kasko sigorta masrafı dışında nasıl bşr masrafı oluyor? Ben Orayı anlamadım?
Bir de nakit alışveriş yapmak yerine bankamatik kartıyla alışveriş yaparsanız ay sonunda işlem dökümlerinden görebilirsiniz markete ne gitmiş, lükse ne gitmiş, benzine ne gitmiş vs. Şuan kredi Kartı kullanıyoruz diyorsun, nakit kullanınca da bir kenara yaşamıyorsun kalem kalem hesap yapmak için. Kredi Kartı yerine hesap kartıyla bir ay incele bence harcamalarını. Fiş de biriktirip ay sonunda hesaplayabilirsin ama her yerden fiş de alınmıyor. Mutfağa çok gidiyor olabilir. Ben en çok 5m Migros'a falan market için gittiğimde kendimi kaybediyorum. Her türlü şey satıldığı için ihtiyacım olan olmayan her şeyi alıp masaya geldiğimizde zonk 400 lira. Sonra fişe bakıyorum bi Yanlışlık var mı? Hayır yok. :KK51:
nakit dedigim bankamatik. cebimde pek para bulundurmuyorum cebe giren kaciyor cunku. bu yazma fikri iyi aslinda. bi ara yapiyordum. geri baslayayim

Kirayı çok bulmadım. Bizim alt dairemiz küçük ve bakımsız, 800ekiraya verildi (ankara). Bence 7000 geliri olan 2 çocuklu bir ailenin oturmak istemeyeceği durumda bir ev. Sizin kira 800 bile değil. Belli bi gelir düzeyi üstündeki insan kötü, uzak, Bakımsız evde oturmak istemez. Hayat standardını düşürmden bi çözüm lazım.
yan dairem arka cephe 1250 tlye verildi.

Gideriniz çok.Hem bakıcı hem kreşte kreşlerin yarım gün olmasından sanırım.Bence tam gün alan özel kreşlere verseniz çocuğunuzu sizin toplamdaki bakıcı kreş parası kadar etmez. Aylık 1860 TL'ye Özel Okulların Lise öğrencilerinin taksitleri oluyor.

Aslında her şey konu başlığınızın anlatmak istediğinizden farklı algılanmasından kaynaklanıyor. İsterseniz ilk mesajınızı düzenleyebilir , ekleme yapabilirsiniz.
Katiliyorum, 7000 tl gelir icin neden yetmiyor bu para diye baslik açilirsa ne dusunmemiz nasil anlamamiz lazim? O zaman nasil birikim yapabilirim gibi bir baslik acilsaydi. Biraz kendimize de donup bakmamiz lazim

bulundugumuz yerde ev kiralari 900 tl den basliyor. benim ev sahibim 3 yildir hem zam yapmadi hem o zaman bu kadar yuksek degildi kiralar. dedogim gibi oglen eve gelmem ve yol parasi baya fark ediyor. evet bu evde oturmak luksum benim ama cocuklarim ve kendim için deger. sabah 1 saat gec cikip aksam 1.5 saat erken gelmek oglen 2 saat evde durmak, bebegim uyaninca gelip emzirmek, buyugun kresinin dibinde olmak hayatimi o kadar kolaylastirdiki.

bu yazdıklarımı çalışan hergun 1 saat yolda giden üstüne cocugu olanlar cok iyi anlayacaktir. ustelik yasadigim semt cok fark etti. ve esimin yol parasi cok dustu burada

cocuklar icin deger bu kirayi vermeye bence.
sizin buyuk masraf arabaya gidiyor sanki, onuda artik esiniz dusunup belki kullanimini belki masraflarini azaltacak bence.
gerisi heryerde olan seyler, ev kredisi bitince belki iki uc yila cocuklar buyuyup bakici isi ortadan kalkip ilk okula baslaninca masraflar duser.
ne yazikki hepimiz oyleyiz, ama ne diyim oturup gunlerce hesap kitap yapmayida mantikli bulmuyorum ben.
iki cocuk var onlarin masrafi yeter zaten maaslari eritmeye.
cok eksilere dusmuyosaniz fazlada sikmayin bence. bikac yila zaten masraflar azalir ins,.

Bazen düşünüyorum 10 yıla yakın süredir çalışıyorum ama elime ne geçti kocaman bir hiç
Kenarda köşede ne bir param nede bir yatırımım var anlık yaşıyoruz hayatı bugün var yarın yok bu para denen şeyi çözebilmiş değilim :) hayat o kadar zor ki halimize şükredelim

Kızın gelirini kıskananlar neyin kafasını yaşıyor acaba?

Sizin en büyük hayat gaileniz koca bulmakken, biz iyi bi gelire sahip olup,hayatta tek başımıza var olabilmek için, rüyalarımızda bile soru çözecek kadar ders çalışıyorduk. Herkes haddini bilsin.

Konu sahibi, bence 2 küçük çocuklu, evli ve arabalı bi aile olarak kenara para atsan, hayatınızdan çalmış olurdunuz. Bence fazla bi harcamanız yok. Çocuğunu kaynanaya değil de kreşe verdiğin için, ilerde sosyal, sağlıklı ve özgüvenli çocuğun sana teşekkür edecektir.
Asil sen haddini bil. Yuksek geliri olmayan her kadin koca bulma derdinde degil. Ne kadar büyük o burnun burda bu kadar kadini genelleyerek siz soylesiz ama biz boyleyiz diyemezsin. Bu gün gencliginin en guzel yillarini ders calismak icin yasayamamis ama mezun olup asgari ucretle ev gecindiren insanlar var. Adam 5 yil kurum sinavina hazirlanip mulakatta elenmis her seferinde senin bu bilmis tavirlarin benim ve eminm burdaki bir cok kadinin siniri bozmustur eminim.

Valla hayat oyle garipmis ki kenara para koymak Lazım gerçekten.

Biz gecen yıl ev aldık yatırım olsun bos yere bin lira para ödüyoruz diye. Sizin maaşa yakın bir maaşımız vardi. Dogum Yaptım cocuk oldu masraflar da arttı. Bi şekilde lüks içinde de değildik ama yaşıyorduk. Ev alırken ikinci arabayı satıp varımızı yogumuzu da eve yatırmıştık bu arada.

Esim de ben de 657 iscisiydik. Duk diyorum cunku eşim kurumla davalikti. ÖSYM'nin bi hatası Yüzünden. 3 Yıldır fln sürüyordu. Nisan Ayında sonuçlandı ve is akitlerine son verildi. Biz dimdizlak kaldık. Ev kredisi faturalar diğer borçlar cocuk masraf :KK66: ısın komik tarafı da ozel sektörde is bulamıyor. Memur Adam'ı biz burda tutamayız diye :)

Güzel yasamak isterken kendimizi garanti altına almamız gerekiyormuş en azından. Hayat Sıkıntılı da olsa bunu öğretti bana :)

Asil sen haddini bil. Yuksek geliri olmayan her kadin koca bulma derdinde degil. Ne kadar büyük o burnun burda bu kadar kadini genelleyerek siz soylesiz ama biz boyleyiz diyemezsin. Bu gün gencliginin en guzel yillarini ders calismak icin yasayamamis ama mezun olup asgari ucretle ev gecindiren insanlar var. Adam 5 yil kurum sinavina hazirlanip mulakatta elenmis her seferinde senin bu bilmis tavirlarin benim ve eminm burdaki bir cok kadinin siniri bozmustur eminim.

Bi insanın asgari ücretle çalışmaya mahkum olması, kendinden yüksek maaşla zor geçinen insanın derdini küçümseme ve hatta dile getirmesine laf etme hakkı vermez.

Herkesin geliri, gideri kendine. Herkes haddini bilsin.

Kimse kendini acındırmasın.

İyi o zaman çocuğum emmiyor diye başlık açanlara çocuğu olamayanlar, eşinden dert yananlara evlenemeyenler başlık bile açtırmasın..

artık paranın eskisi gibi değeri yok ki. ülkemizde her şey pahalı. ee enflasyon oranları da çok yüksek. sizin ev krediniz varmış. ee kirada da oturuyorsunuz.. 2 çocuk.. biri kreşte.. diğeri bakıcı da.. yetmemesi çok normal.. siz ayın sonunu getirebiliyorsanız oda bir şey.. üzmeyin kendinizi.. bence birikim yapıcam diye de uğraşmayın. zaten eviniz ve arabanız da var.. bunlarda birikimdir..

Ya bak cı ya kreş birini iptal edin bence.onunla da hemen altın alın koyun kenara ben haşlıklarımla bile gram yada çeyrek altın alıyorum. Eşime sürpriz

Bi insanın asgari ücretle çalışmaya mahkum olması, kendinden yüksek maaşla zor geçinen insanın derdini küçümseme ve hatta dile getirmesine laf etme hakkı vermez.

Herkesin geliri, gideri kendine. Herkes haddini bilsin.

Kimse kendini acındırmasın.

İyi o zaman çocuğum emmiyor diye başlık açanlara çocuğu olamayanlar, eşinden dert yananlara evlenemeyenler başlık bile açtırmasın..
kesinlikle haklisin

X