bana bu kadar tepki geldigine gore galiba herkesin hayati super ve halinden memnun.
acikcasi haftada birgun cocuklarimla disari cikmayip, senede bir tatile gitmeden yasamak, arada kahvaltiya gitmeyip, arkadaslarla bir aksam mangal yapmamak, robot gibi yasamak bana cok sacma geliyor. sorguladigim hayat pahaliligi, insamlar bu kadar calisip neden arada kendilerini simartamiyorlar
Katılıyorum
Bana harcamalarınız fazla gelmedi
Fatura vs de eklenince elinizde kalan da 4 kişilik aile için olağan harcama
2010 yılında 900 TL bakıcı parası veriyorum; oğlumun kreşi bu yıl 900 Tl idi; önü-müzdeki yıl 1000 olacak; kreşin ek bir sürü etkinlik ıvır zıvır parası vs de var.
Burada 1 lt süt 3,75, kıyma 40 Tl, çocuk var proteini eksik olmasın taze yesin; sebzesi meyvesi; hatta yediği abur cuburu kaliteli olsun deyince mutfak masrafı fazla oluyor.
Deterjan sabun diş macunu vs bile kalite kalite ve çalışıyoruz; çocuklardan uzağız bu kalite için deyip ben kaliteli ürün alıyorum şahsen.
Senin bakıcın var; bizde bakıcı olmadığı için haftalık temizlik için yardımcı var; aylık 200 mesela.
Bu arada kredisi ödenen ev zaten bri yatırım; kenara para atıyorsunuz yani.
Ayrıca araba da hem ihtiyaç hem yatırım; bir araba var galiba onun satılması mantıklı olmaz gibi.
Ev kiran ve ulaşım kolaylığı dikkate alındığında da çok değil aksine az bile, kıyafet vs çok almam diye yazmışsın.
Ben kısılacak çok yer bulamadım; ama berber kuaför; iş zamanında dışarıda çay vs gibi aslına göze görünmeyen ama birleşince yüksek miktar olan harcamalar var mı ona bir göz atın derim.
Biz her gün öğlen iki kişi en az 10'ar lira yemek yeyip çay vs içiyoruz; nerede ise günlük 50 TL harcama yapıyoruz; tatile gideceğimiz zaman da günlük 150,00-TL yi pahalı buluyoruz; bazı şeyler küçük küçük olup büyüyebilir.