Neden yetmiyor bu para, bereketsizlik bizde mi?

vallahi bende bu işi anlayamıyorum
benimde maaş 2300 diyelim ortalama bu maaşa çoluklu çocuklu evi geçindirip üstüne ev araba alan var
üstüme başıma neredeyse para harcamıyorum yok kuaför sosyal hayat vs. çok yok
ama ay sonunda elde avuçta bir 200 lira ya kalıyor ya kalmıyor ayrıca annemlerin evinde oturuyorum kira vermiyorum sadece faturalar aidat cep telefonu internet o borçları ödüyorum ayda bir 500 kyk borcu ödüyorum
başka da bir şey bulamıyorum

internette özlem denizmen hanımı araştırmanızı internet sitesini takip etmenizi öneririm. çok faydalı bilgiler veriyor..

ailelere bütçe yapmayı nerelerden tasarruf edilebileceğini anlatıyor..
kendisine mail atıp yardımda isteyebilirsiniz 2 hafta içinde dönüş yapıyor..

ben kitabını okuyorum çok bilgilendim

Sizin harcamalarınız gayet normal abartılı bir durum yok. Sonuçta 2 çocuk var ve onların masrafları sizinkinden fazladır. Şunu yapabilirsiniz, her ay maaş aldığınızda bir yarım yada tam altın alıp biriktirebilirsiniz. Hem birikim olur hemde sizi zorlamaz. Ayrıca bir ev kredisi de birikim sayılır.

dırek bakıcı olsa veya sadece kres
onun parasını zaten bı kenara atmıs oluyorsunuz

bana bu kadar tepki geldigine gore galiba herkesin hayati super ve halinden memnun.

acikcasi haftada birgun cocuklarimla disari cikmayip, senede bir tatile gitmeden yasamak, arada kahvaltiya gitmeyip, arkadaslarla bir aksam mangal yapmamak, robot gibi yasamak bana cok sacma geliyor. sorguladigim hayat pahaliligi, insamlar bu kadar calisip neden arada kendilerini simartamiyorlar

Katılıyorum

Bana harcamalarınız fazla gelmedi

Fatura vs de eklenince elinizde kalan da 4 kişilik aile için olağan harcama

2010 yılında 900 TL bakıcı parası veriyorum; oğlumun kreşi bu yıl 900 Tl idi; önü-müzdeki yıl 1000 olacak; kreşin ek bir sürü etkinlik ıvır zıvır parası vs de var.

Burada 1 lt süt 3,75, kıyma 40 Tl, çocuk var proteini eksik olmasın taze yesin; sebzesi meyvesi; hatta yediği abur cuburu kaliteli olsun deyince mutfak masrafı fazla oluyor.

Deterjan sabun diş macunu vs bile kalite kalite ve çalışıyoruz; çocuklardan uzağız bu kalite için deyip ben kaliteli ürün alıyorum şahsen.

Senin bakıcın var; bizde bakıcı olmadığı için haftalık temizlik için yardımcı var; aylık 200 mesela.

Bu arada kredisi ödenen ev zaten bri yatırım; kenara para atıyorsunuz yani.

Ayrıca araba da hem ihtiyaç hem yatırım; bir araba var galiba onun satılması mantıklı olmaz gibi.

Ev kiran ve ulaşım kolaylığı dikkate alındığında da çok değil aksine az bile, kıyafet vs çok almam diye yazmışsın.

Ben kısılacak çok yer bulamadım; ama berber kuaför; iş zamanında dışarıda çay vs gibi aslına göze görünmeyen ama birleşince yüksek miktar olan harcamalar var mı ona bir göz atın derim.

Biz her gün öğlen iki kişi en az 10'ar lira yemek yeyip çay vs içiyoruz; nerede ise günlük 50 TL harcama yapıyoruz; tatile gideceğimiz zaman da günlük 150,00-TL yi pahalı buluyoruz; bazı şeyler küçük küçük olup büyüyebilir.

haklisiniz.

ben 3.500
esim 3000
kira gelirimiz 450
ayrica ben 3 ayda 450 tl aliyorum, esimede 2-3 ayda bir isyerinden 400 tl civari parapuan yukleniyor, ramazan paketleri, hediye çeki gibi ek gelenlerde oluyor.

giderlerimiz ise:
960 tl ev kredisi
1000 tl ev kirasi
960 tl kres
900 bakici
arabamiz var onunda gideri var.
kredi kartini sadece arabanin Sigortası vb. icin yada intetnet alisverisi icin kullaniyoruz.

Bence harcamalarınızı gözden geçirin. Çünkü bu masraflar birinizin bile maaşı ile karşılanabilir. Maaş durumumuz sizle aynı ve ek başka bir gelirimiz yok ama çocuğumuz yok. Masraflarımız da ödemelerimiz de olmasına rağmen para artıyor biriktiriyoruz. Tokiden ev almıştı eşim bekarken. Onun aylık 1000 lira borcu devam ediyor, şu an kirada biz de ayrı bir yerde 500 tl kiraya oturuyoruz. Araba var onun masrafları oluyor. Düğünden kalan ufak tefek borçlar var onlar devam ediyor.
Ben şöyle yapıyorum, maaşı alır almaz 1500 tl sini ayrı bir hesabım var ona aktarıyorum. Eşim de ev ödemesini ve borçları ödedikten sonra elimizde kalan parayla yaşıyoruz. Ay sonu para artarsa onu da birikim hesabına yolluyorum.

İnsan kısmaya kalkınca kısacak yer bulamıyor
Kredi kartınızdan altın talimatı verin, mesela ayda 2 gram otomatik alınsın, mecburen ödersiniz
Bireysel emeklilik yaptırın, biriktirmek için çok iyi oluyor
Kısayım da kenara atayım diye uğraşınca olmuyor maalesef

gelirin güzel ama giderlerinde çok ve zorunluluktan kaynaklı giderler bunlar ve değiştirilmesi zor.
geriye kalan 2000-2500 tl lik kısımla birşeyler yapabilirsin.
her ay azda olsa altın döviz vs gibi şeyler alırsan birikim yapmış olursun.
birde kumbara alabilirsin eve.

Bence harcamalarınızı gözden geçirin. Çünkü bu masraflar birinizin bile maaşı ile karşılanabilir. Maaş durumumuz sizle aynı ve ek başka bir gelirimiz yok ama çocuğumuz yok. Masraflarımız da ödemelerimiz de olmasına rağmen para artıyor biriktiriyoruz. Tokiden ev almıştı eşim bekarken. Onun aylık 1000 lira borcu devam ediyor, şu an kirada biz de ayrı bir yerde 500 tl kiraya oturuyoruz. Araba var onun masrafları oluyor. Düğünden kalan ufak tefek borçlar var onlar devam ediyor.
Ben şöyle yapıyorum, maaşı alır almaz 1500 tl sini ayrı bir hesabım var ona aktarıyorum. Eşim de ev ödemesini ve borçları ödedikten sonra elimizde kalan parayla yaşıyoruz. Ay sonu para artarsa onu da birikim hesabına yolluyorum.

O iki çocuk olunca birinin maaşı zaten otomatik olarak onlara gidiyor işte...

Bizim de aynı durum ama ben neden elimizde para kalmıyor onu biliyorum. Sürekli tatile çıkıyoruz ben yurtdışında yaşıyorum, 3 günlük tatil olsun hemen yakınlarda başka bir ülkeye gidiyoruz. Senede en az 5-6 tatil yapıyoruz, bir de 2 defa türkiyeye gidiyorum senede. İşte böyle olunca ancak geçiniyoruz :KK43:

Bizim de aynı durum ama ben neden elimizde para kalmıyor onu biliyorum. Sürekli tatile çıkıyoruz ben yurtdışında yaşıyorum, 3 günlük tatil olsun hemen yakınlarda başka bir ülkeye gidiyoruz. Senede en az 5-6 tatil yapıyoruz, bir de 2 defa türkiyeye gidiyorum senede. İşte böyle olunca ancak geçiniyoruz :KK43:

En iyisi aslinda ama iste insan bi taraftan birikimde yapmak istiyor

valla bende aynıyım dicektim ama bizim evde 1 maaş geliri var oda benim :) 2000 maaşım var ama 1250 krediye kesiliyor 600 kira, oğlum küçük onun masrafları var mutfak masrafları var :) yetmiyor bende ikinci işte çalışıyorum iş çıkışı akşamları kınalara gidip dj lik yapıyorum :) her gittiğim gün 150 alıyorum ayda 5 iş çıksa bana yani yine kıt kanaat geçiniyorum çok şükür..

Allah bereketinizi arttırsın. Tebrik ederim sizi. :nazar:

Valla ne olursa olsun aylik 7000 tl gelirle bu konuyu açiyorsunuz ya... Diyecek bir sey bulamiyorum, onun 4te biriyle geçiniyor çogu kişi... Asgari ucret degil bakin 1750 tl oluyor 4te biri...

bana bu kadar tepki geldigine gore galiba herkesin hayati super ve halinden memnun.

acikcasi haftada birgun cocuklarimla disari cikmayip, senede bir tatile gitmeden yasamak, arada kahvaltiya gitmeyip, arkadaslarla bir aksam mangal yapmamak, robot gibi yasamak bana cok sacma geliyor. sorguladigim hayat pahaliligi, insamlar bu kadar calisip neden arada kendilerini simartamiyorlar

İyi de , konu başlığınızdan bu anlaşılmıyor ki :KK64: Neden yetmiyor bu para demişsiniz. Yazan arkadaşlar da nerelerden kıstıklarını , kendi yaptıklarını yazmış.

Mevcut yaşam kalitenizden ödün vermeden yaşayıp ek olarak neden paranın yetmediğini soruyorsanız , insan ihtiyaçları sınırsızdır.

sizin maaşlar gayet iyi bence masrafınız çok. eşimle benim maaşımızın nerdeyse 2 katı bir maaşınız var biz ayda 3000 TL kazanıyoruz. 1000 tl kenara koymalıyız diye bir hedef belirliyoruz kendimize.1000 TL yi ayırıp diğer kalan 2000 TL yi paşalar gibi yiyoruz. sizde bir hedef belirleyin en azından 500 tl gibi

X