Neden yetmiyor bu para, bereketsizlik bizde mi?

Valla ne olursa olsun aylik 7000 tl gelirle bu konuyu açiyorsunuz ya... Diyecek bir sey bulamiyorum, onun 4te biriyle geçiniyor çogu kişi... Asgari ucret degil bakin 1750 tl oluyor 4te biri...
ben Zaten o yüzden actim konuyu. insanlar yasar. kopru altinda da yasayanlar var. ben hayatimda bir sorun gordum daha dusuk maasla gecinenler var diye konu acip fikir almayayim mi?
mesela biri var cocugum uyumuyor diye konu aciyor, herkes ayaklaniyor cocugu olmayanlar var haline sukret diye. bu mantigi anlamiyorum.
bende bu maasa, bu hayata kolay gelmedim. once arkadaslarim sevgilileriyle gezerken ben evde ders calistim, sonra ailemden ayri koca sehirde yurtta aglaya aglaya, tek basima ev tasiya tasiya universiteyi bitirdim, yuksek lisans yaptim, oturdum kpss calistim, Allah ta yardim etti atandim. esim 4sene calismadi hem ev kredisi hem ogrenim kredilerimizi odedim, esimin kurs parasini verdim, evdeki bozuklari birlestirip ise gittim
cok kolay yargiliyorsunuz cok.
insanlar cevrelerine ayak uydurmak zorundadır. bir sanatci cok iyi kazanir ancak gidip gecekonduda oturamaz mesela. bir ev alir bizim icin devasa fiyat oder ama onun cevresi onu kaldirir belki oda ay sonunu zor getiriyordur.

sizin maaşlar gayet iyi bence masrafınız çok. eşimle benim maaşımızın nerdeyse 2 katı bir maaşınız var biz ayda 3000 TL kazanıyoruz. 1000 tl kenara koymalıyız diye bir hedef belirliyoruz kendimize.1000 TL yi ayırıp diğer kalan 2000 TL yi paşalar gibi yiyoruz. sizde bir hedef belirleyin en azından 500 tl gibi
o 1000 tl yle bizde ev kredisi oduyoruz iste

ben Zaten o yüzden actim konuyu. insanlar yasar. kopru altinda da yasayanlar var. ben hayatimda bir sorun gordum daha dusuk maasla gecinenler var diye konu acip fikir almayayim mi?
mesela biri var cocugum uyumuyor diye konu aciyor, herkes ayaklaniyor cocugu olmayanlar var haline sukret diye. bu mantigi anlamiyorum.
bende bu maasa, bu hayata kolay gelmedim. once arkadaslarim sevgilileriyle gezerken ben evde ders calistim, sonra ailemden ayri koca sehirde yurtta aglaya aglaya, tek basima ev tasiya tasiya universiteyi bitirdim, yuksek lisans yaptim, oturdum kpss calistim, Allah ta yardim etti atandim. esim 4sene calismadi hem ev kredisi hem ogrenim kredilerimizi odedim, esimin kurs parasini verdim, evdeki bozuklari birlestirip ise gittim
insanlar cevrelerine ayak uydurmak zorundadır. bir sanatci cok iyi kazanir ancak gidip gecekonduda oturamaz mesela. bir ev alir bizim icin devasa fiyat oder ama onun cevresi onu kaldirir belki oda ay sonunu zor getiriyordur.
Anlattığına göre parasızlığıda görmüşün ama tasarrufu öğrenememişin. Benim evime okadar para girse yarısını atarım kenara. Ama benim evime 4/1 giriyo malesef.

İste ben de daha az gelirle birikim yapabilen insanlardan ornek alin diyorum.
Yargilamak demişken...
Ben liseyi babasiz okudum uni.yi dereceyle kazandim ve okurken annem vefat etti. Yani kimse bir yerlere kolay gelmiyor.

Elinize geceni degerlendirmek sizin iradenizde. Dedigimin de arkasindayim. Sizin elinize gecenin 4te biriyle gecinen ve kopru altinda yatmayan insanlar ''var''. Dolayisiyla hem ben rahat rahat gecineyim, hesap dusunmeyeyim hem de birikim yapayim diye bir dunya yok. Ne maas alinirsa alinsin bu boyle.

Anlattığına göre parasızlığıda görmüşün ama tasarrufu öğrenememişin. Benim evime okadar para girse yarısını atarım kenara. Ama benim evime 4/1 giriyo malesef.
Aynen oyle işte.
Hesabini bilen azdan da biriktirir çoktan da. Ben bunu savunuyorum.

Ayrica sen 7000 tl ile nasil gecinsem diye konu acarken, diger insanlara da biraz ayip oluyor bence...:KK12:
Azicik empatiye davet ediyorum...

peki ozur dilerim senden ve diger insanlardan
niye özür dileyesin. zaten paranın az olmadığını bildiğin için hala niye yetmiyo diye bu yüzden sorguluyosun. muhtemelen eşin de sen de üniversite mezunu insanlarsınız. tamam kimileri okul okuyamıyo ama afedersiniz de hiçbi ekstra çabası olmadan ilkokulu bitirdikten sonra evini sıkıntısız geçindirebiliceğini inanan insanlara kızıyorum. türkiyede işçiler evini zor geçindiriyor, yüksek maaş alan beyaz yakalılara falan da gıcık oluyolar nedense. anne babası işçi olan genç bi kız olarak söylüyorum bunu.

Ev kirası ve kredisi sallıyor bütcenizi.
Neden 450 kira geliri aldığınız bir eve 1000 tl kredi ödüyorsunuz
Oturduğunuz evi yada o tarzda ev alsaydınız içine geçip otursaydınız..
Tabi içeriğini bilemem okumadım her sayfayı

Ahhhh inş inş paran yoksa evinde huzurda kalmıyo.çok zor geçim derdi.
evet haklusin. dedigim gibi sen diyorsunya dortte birini atarim diye. inan olmuyor. bende bunu bildigim için ev aldim. iyiki almışım. araba aldik kredisi bitti. esim bu sefer arabayı degistirmek istedi hayir diyemedim cok zorluk çekmiş zamaninda kiyamadim. birikimimizi ona verdik. simdi maaslarimizdan birer ceyrek aliyoruz ama hayat cok pahali. pazara elliden az gitmiyor. bunun bezi var mamasi var hastaligi zaten gitmiyor. cocugum diger cocuklardan fazla ilgilenilmesi gereken bir cocuk. derken derken ucup gidiyor.
benim cevremdeki arkadaşlar imin durumlari daha kotu. hepsi ekside.

Ev kirası ve kredisi sallıyor bütcenizi.
Neden 450 kira geliri aldığınız bir eve 1000 tl kredi ödüyorsunuz
Oturduğunuz evi yada o tarzda ev alsaydınız içine geçip otursaydınız..
Tabi içeriğini bilemem okumadım her sayfayı
haklısın. o evi aldığımızda ben tek çalışıyordum. ankarada 70 000e ev nasil olur iste yatirim olsun diye aldik. hic birikimde yoktu. ev fiyatlari birden firlayinca da oturdugumuz yerden alamadik. uygun bisey bulursak onu satip burdan alalim diyoruz

Kızın gelirini kıskananlar neyin kafasını yaşıyor acaba?

Sizin en büyük hayat gaileniz koca bulmakken, biz iyi bi gelire sahip olup,hayatta tek başımıza var olabilmek için, rüyalarımızda bile soru çözecek kadar ders çalışıyorduk. Herkes haddini bilsin.

Konu sahibi, bence 2 küçük çocuklu, evli ve arabalı bi aile olarak kenara para atsan, hayatınızdan çalmış olurdunuz. Bence fazla bi harcamanız yok. Çocuğunu kaynanaya değil de kreşe verdiğin için, ilerde sosyal, sağlıklı ve özgüvenli çocuğun sana teşekkür edecektir.

Sizin için demedim.
Burda herkes kendi aklına takılan soruyor, onu düşün, ya bu ne yapsın demek yersiz oluyor, onu demek istedim.
pardon. direk ustume alindim evet burda boyle birsey var. kadin cocuklarla cok bunaldim yaziyor hooop herkes ustune geliyor cocugu olmayanlar var diye. bende de var iki tane bende bunaliyorum bazen yalan mi,? yada maasim az diyor hooop asgari ucret alanlar var. kimse hic birseye sesini cikarmasin o zaman

Kimse sizi yargılamadı ki. Sizin sorunuz yanlış. Daha düşük maaşla geçinen insanların çoğu size nerelerden kıstıklarını , tasarruf etmeye çalıştıklarını anlatacaktır.

Sizin arzunuz , mevcut hayat standardınızdan ödün vermeden ek olarak birikim yapabilmek sanırım ki.

X