- 6 Kasım 2010
- 3.356
- 2.255
- Konu Sahibi herseyduzelirmi
ben Zaten o yüzden actim konuyu. insanlar yasar. kopru altinda da yasayanlar var. ben hayatimda bir sorun gordum daha dusuk maasla gecinenler var diye konu acip fikir almayayim mi?Valla ne olursa olsun aylik 7000 tl gelirle bu konuyu açiyorsunuz ya... Diyecek bir sey bulamiyorum, onun 4te biriyle geçiniyor çogu kişi... Asgari ucret degil bakin 1750 tl oluyor 4te biri...
mesela biri var cocugum uyumuyor diye konu aciyor, herkes ayaklaniyor cocugu olmayanlar var haline sukret diye. bu mantigi anlamiyorum.
bende bu maasa, bu hayata kolay gelmedim. once arkadaslarim sevgilileriyle gezerken ben evde ders calistim, sonra ailemden ayri koca sehirde yurtta aglaya aglaya, tek basima ev tasiya tasiya universiteyi bitirdim, yuksek lisans yaptim, oturdum kpss calistim, Allah ta yardim etti atandim. esim 4sene calismadi hem ev kredisi hem ogrenim kredilerimizi odedim, esimin kurs parasini verdim, evdeki bozuklari birlestirip ise gittim
cok kolay yargiliyorsunuz cok.
insanlar cevrelerine ayak uydurmak zorundadır. bir sanatci cok iyi kazanir ancak gidip gecekonduda oturamaz mesela. bir ev alir bizim icin devasa fiyat oder ama onun cevresi onu kaldirir belki oda ay sonunu zor getiriyordur.