Neden yapamadığını biliyorum

Hala aktif mi burası neler oldu kilo verebildiniz mii
Öyle manidar bir anda yazdın ki kızılbarbie. Tam da insülin direncimden bahsediyordum profilde. Yeni ogrendim seker hastası olmak üzereymisim. Kolesterol yüksek her şey yüksek. Bir ara zayıfladim sonra bir depresyon sonrası yeniden yedim. Hemde nasıl böyle yemekten hincimi alircasina bile bile batmak istedim. Şimdi bu zayıflamak benim istegime kalmadı artık sağlığım için mecburum

İnanın ben de aynı durumdayım. Kilo vermeye karar veriyorum fakat sürdüremiyorum yaklaşık 2 yıldır 5 kg veriyorsam 10 kg geri alıyorum. Şu an hayatımda hiç tartıda görmediğim bir sayıya ulaştım 92 kiloyum. Maalesef ki yemenin sonu gelmiyor. Dün akşam 46 sayfanın tamamını okudum herkese motivasyon sağlayıp ne kadar güçlü olduğumuzu yazmışsınız sık sık inanın siz daha güçlüsünüz. Bir kere başarmışsınız tekrar başarırsınız ben size inanıyorum hem de bu sefer kalıcı olarak lütfen kendinize geri aldığınız için kızmayın. İlk postunuz beni çok motive etti siz de sık sık girip yazınızı okuyun lütfen hep birlikte başaracağız Bir de kilo almanın altında çoğu zaman psikolojik sebepler yatıyor ben de sizin gibi çevrem tarafından çok neşeli çok komik bulunan biriyim iyi hissetmek diye bir kitap var ben hala okuyorum ve şimdiden bireylerin düzelme yolunda olduğunu hissediyorum. Zaman zaman psikolojik olarak kendinizi kötü hissediyorsanız kesinlikle öneririm çünkü sizin de dediğiniz gibi dikkat edildiğinde kilo vermek zor değil ama o psikolojide kalabilmek bırakmamak motive olabilmek çok önemli. Ben bunun psikolojimizi en iyi şekilde tutarak, kendimizi her kötü hissettiğimizde yemeklere sarılmadığımızda aşabileceğimizi düşünüyorum. Umarım bunu da başarırız.

Umarım çok tesekkur ederim. Yine aynı duruma geldiğim için açıkçası kendimde nefret ediyorum bu durumdan, şuraya bakacak insanları motive edecek konumda bulamadım kendimi. Aynadan kaçıyorum. Ama bu dönem zaten herkesten kaçtım bir depresyon yaşadığım için. Yaşama isteğim gitmişti resmen içimden o kadar soyliyim. Sadece oğlumun genel ihtiyaclarini karşılayıp onunla ilgilenip geri kalan her şeyi salmıştım. Hem bu boşluk hissinden rahatsız olana kadar yiyordum hemde yedigim için yine üzülüp iyice batırmak istiyordum resmen kendimi. Böyle bir kısır döngü siz de bilirsiniz bu hissi. İyi olacağız inşallah. Şu an mecbur olduğum için buna hazır değildim. Doktor resmen dedi ki ağır şeker hastası olabilirdin bu sekilde biraz daha gitseymisim. Yani resmen sağlıklı yaşamaya ve zayıflamaya mecburum. Hayrima oldu bir yandan gerçekten. Doktorun bana iyisin bir şeyin yok dediğini düşünüyorum da çok daha kötü devam edecektim. Belki 100 kilo olup gelecektim buraya
Şu an buradaki ilk sayfamı okumaya ihtiyacım var benimde. İnşallah beraber üstesinden geliriz bu durumların

Kendinizi kötü hissetmeyin lütfen hepimiz böyle durumlar yaşıyoruz. Sizden çook güzel haberler bekliyorum

Chocolita merhaba ilk sayfadaki yazınızı çok beğendim her satırı çok doğru. Lakin son sayfada biraz sıkıntılı süreçte olduğunuzu gördüm şimdi nasılsınız merak ettim. İradeli bir insansınız istediğinizi elde edebilirsiniz asla pes etmeyin

Gerçekten kilo vermek isteyen herkesin ve benim iç sesim gibi bir yazı okudum. Bunca zorlukları aşan sen yine yapabileceğini ve en önemlisi de sağlığına en kısa sürede verebileceğine canı gönülden inanıyorum ve tüm kalbimle diliyorum. Benim kilom belki o kadar çok değil ama yaklaşık 2 haftadır kendimce diyet ve spor yapıyorum. Yazdıklarınızı iliklerime kadar hissetim ve her tatlı istediğimde hep aklımda olacak

Domuz gribine yakalandık şimdi de kendime gelemiyorum bir türlü. İnşallah yeniden başlayacağım
Çok sevindim buna inşallah iradenizi hiç kaybetmezsiniz. Ben tam adapte oldum derken hastalandım her şeyi bırakmak zorunda kaldım. Yeniden başlıcam inşallah ayakta zor duruyorum. Allahım güç kuvvet versin irade versin hepimize

O kadar güzel yazmışsınız ki her satırda kendimden birsey buldum. Bende dönüm noktasina girdim şükür üstüne birde bu yazıyı okuyunca motivasyonum kat kat arttı. Son mesajlarda tekrar kilo aldığınızı yazmışsınız insanız biz sonuçta, psikolojik yeme ataklarını yaşayan bilir o makarnayı ağlayarak da olsa yersin böyle bir şeydir. Keşke bir konu açsanız, yönetseniz de orda hep birlikte bu işin üstesinden gelsek iyilessek hep birlikte ne güzel olur, güle ağlaya gecirsek bu süreci Chocolita

Böyle bir konu var diye gerek duymamıştım ama bu motivasyon konusu oldu bir tane daha açarim o zaman haklısınız. Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için insanoğlu işte her türlü iniş çıkış bizim için. Yazıya bakınca artık bu kadın bu işi bitirmiş diye düşünüyorsun sanki başa dönme ihtimali yokmuş gibi. Ama şu an yaşadığım şey de bunun cevabı işte. Mükemmelliyetcilik iyi bir şey değilmiş. Hep ondan küstüm kendime nasıl yeniden bunu yapabildim diye. Sırf bu küsmekten kendimi iyice hirpaladim. Hiçbir şeyi kendine yediremiyorsun. Hata payını düşünmüyorsun. Bir şeyden çok korkmak ya da bir şeyi deli gibi istemek ilerisi için iyi dönüş sağlamadi bana. Bunun yerine sakince durumu kabullenip mükemmelliyetci tavirdan vazgeçmek gerekiyor. Bundan da bu dersi çıkardım. Sadece insanız her şey bizim için. Bu olmaz da Allah göstermesin başka bir durum yaşarız ve yeniden kilo alıriz. Olabilir. Belki o durumu yine yonetemicez. Bir daha asla deyip bu durumu istemeden baskılamis oluyoruz. Baskilama olayı kesinlikle iyi dönmüyor. Yapabildiğinin iyisini yapmak lazım çok iyi olmasına ve hemen olmasına gerek yok. Zaten süreç içinde mutlu olacağız

Son düzenleme:
Kesinlikle öyle ömür boyu bu şekilde devam edeceğim demek zaten kendimizi kandırmak olur. Vermem gereken kiloysa eğer vereceğim alırsam yine veririm bu düşünce de olmak belkide biseyleri değiştirir. Yapabildiğim en iyisini yapmak yerine o an ne iyi geliyorsa onu yapmak. Donguden çıktım bugün böyle düşünmek içinde belkide o döngüye girmek gerekiyor bilmiyorum.
Motivasyon konusunu mutlaka açın Sayısız dyt diyet kitapları videolar hepsini hatmettim zaten ne yiyeceğimizi cok iyi biliyoruz eksik olan psikolojik tarafı. Çevremdeki kimseye gece 3 de uyanip neden 2 tabak sütlaç yeyip yattigimi açıklayamam. Bu platform o açıdan çok iyi. Yanliz degilim yadirganmiyorum bu tarafimi saklamak zorunda değilim. Sanki madde bağımlısı bir suçluymus gibi. insanız biz robot değiliz. Suan kilo almış olun olmayın önemli değil çok azimli bir kadınsıniz kendinizi suçlu hissetmeyin sakın. Hem bu sefer Tecrübelisiniz nerden başlayacağınızi o hissi çok iyi biliyorsunuz. Bu süreç hayatın içindeki sorumluluklardan kendime özel bir alan açmışım gibi hissettirdi bu sabah kahvaltı yaparken çok garip ki yiyeceklere kendimi hapsettigim günlerde hiç böyle hissetmemistim.

Canım magnolia istiyor. Böyle mi yazılıyordu sanki onu da yesem tamamim yapmak istemiyorum çünkü eşim hiç yemez hepsini yine ben yemek durumunda kalicam bir kase satın alacaktım bugün 55 lira dedi almadım. Ama hala onu düşünüyorum. Sırf o tatlı yüzünden kafada bitiremiyorum şu an. Bayağıdır yemedim çünkü. Şimdi böyle diyorum ya iki kaşıktan sonra son derece sıradan gelecek eminim. Ay bu muydu dicem. İşte o iki kaşık da bırakmak gerek. Zaten tadını aldın o doyuma ulastin gerisi yük sadece. İnşallah diyorum

Canın istiyorsa ye gitsin ama pişman olmadan keyfine vararak üst üste kasiklayarak değilde böyle ağzının içinde dolandirarak bunların hepsinin tadını cok iyi biliyoruz zaten 2 kasikla bir kasenin farki 2 dk dır. Bunu öğrenelim inşallah. Ben şuan hazır değilim mesela tatlı birsey yemeye ya duramazsam diye

Bende yediğim zaman iki kaseden aşağı yemem gündüz iki kase gece iki kase. Offf çok kötü. Ben şeker hastası olmayayim da kim olsun dimi. Mesela tatlı sevmeyen arkadaşlarım var diyorum ne guzel bir şey ya. Hem çok ilginç geliyor hem acayip havalı değil mi. Biz mesela fazla yememek için bir efor sarf etmek zorundayız çabalamak zorundayız ama o zaten sevmiyor

Benimde öyle ya yediğime değecek söyle tiksincem öyle birakcam tatlı sevmeyen nasil sevmiyor Bende anlamıyorum valla ben düşününce bile heyecanlanıyorum cok havalı gerçekten bide eksi severim diye eklerler genelde oda çok havalı. Ben eksi yersem mutlaka tatlı yemem lazım üstüne

çok etkileyici bir yazı... hem motive oldum hem de gerçekten yapabileceğim öneriler sunduğundan hayata geçirmekte zorlanmayacağım

PapatyamsiHatun mesajımı görür müsün bilmem ama geçenlerde konuyu okurken denk geldim, bir yorumuna çok gereksiz yükselmisim. Ne gerek varmış. 2 sene oldu belki de unutmuşsundur. Görünce yadırgadım yazmadan gecemedim
Çok şükür ki zaman geçiyor. Bize de yeni versiyonlar açılıyor.
Ben gereksiz alınganlıkları bırakalı çok oldu. Selametle

Senin vicdanını , merhametini seveyim kadın

Bu yazı beni çok etkiledi, o kadar içten ve güzel yazmışsınız ki.. ideal kilomun üzerine 10 ayda 12 kilo koymamın tek sebebi psikolojik yememdi. Üzüldüm kaçtım, kızdım kaçtım, memnuniyetsizdim kaçtım. Bedenimi doldurdum, ihtiyacından fazlasını verdim, tamamen psikolojik sebeplerle... bu da kıyafetlerimi doldurup taşırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…