Neden yalnızım?

Şöyle bir durum var. Dışarıdan beğenilen ve duruşu özgüvenli kişiler de yalnız olabiliyor. Sadece flört için yanaşıyorlar.

Üç tanıdığım var. Ne hikmetse üçünün de doğum günü aynı 🤣 Dışarıdan bakınca ben yalnız daha güzelim, eğlence insanıyım, hiçbiriniz beni hak edemezsiniz gibi duruşları var. Özelden konuşunca da fazlasıyla ciddi beraberlik istiyorlar ki. Dışarı verdikleri sinyal öyle değil ama. Yapayalnızlar.

Siz de aslında birilerinden (tanıdık veya yabancı), dışarıdan nasıl göründüğünüzün yorumunu isteyebilirsiniz. Belki isteksiz görünüyorsunuzdur.
Aslan burcu mu? 🤣 tabii ki burç tek etken degil ama ben de aslan burcuyum dedigimde korkanlar ya da senin kimseye ihtiyacın olmaz zaten diye önyargiyla yaklasip kacanlar oluyor :)

Dediğiniz gibi disari verilen enerji çok etkiliyor ilişkileri, sadece ikili ilişkiler de değil sosyal iliskilerde de etkili bu durum

Şöyle bir durum var. Dışarıdan beğenilen ve duruşu özgüvenli kişiler de yalnız olabiliyor. Sadece flört için yanaşıyorlar.

Üç tanıdığım var. Ne hikmetse üçünün de doğum günü aynı 🤣 Dışarıdan bakınca ben yalnız daha güzelim, eğlence insanıyım, hiçbiriniz beni hak edemezsiniz gibi duruşları var. Özelden konuşunca da fazlasıyla ciddi beraberlik istiyorlar ki. Dışarı verdikleri sinyal öyle değil ama. Yapayalnızlar.

Siz de aslında birilerinden (tanıdık veya yabancı), dışarıdan nasıl göründüğünüzün yorumunu isteyebilirsiniz. Belki isteksiz görünüyorsunuzdu

Bu şekilde olmaz ama.
Yani iletişim kurmadan nasıl bir ilişkiye çevirilebilir ki? Önce normal arkadaş olarak her cinsiyetten insanla diyalog kurmaya çalışın. Hoşsohbet etmeden zaten hoşlanma olmaz, ilişki olmaz.
Çok haklısınız ama kendimi nasıl aşabilirim bilmiyorum. Sanırım fazlaca kendimi maruz bırakmam lazım ama bilemedim. Görüşleriniz çok kıymetli çok teşekkür ederim

Babamdan abilerimden asla çekinmem ama dedemden çok çekinirim. Bunu hiç düşünmemiştim, bunun üzerine biraz eğilmeliyim sanırım
Yani ailede öyle buyumediyseniz, kendinize erkeklere karşı savunmak icin bir kalkan olusturmus da olabilirsiniz. Egileyim.demissiniz ama bunun uzerine düşünüp kendinizi daha da analiz edecek, detaylarda boğulacaksiniz gibi düşündüm. Bunun yerine daha sosyal olmaya çalışın, sizi kaygilandiran ne bunu yasayarak anlamak daha kolay olabilir ayrica bu tur bir durum kendi kendine gecmez belki bir uzman destegi dusunebilirsiniz.

Konu sahibesi, kendinizi bence insanlara fazla kapatmışsiniz ve detaylara haddinden fazla takılıyorsunuz gibi bir izlenim aldim. Bazen cok düşünmek ya da kafada tasarlamak ise yaramaz. Eyleme gecmek lazim.
Sadece karşı cins icin değil, hemcinslerinizle de iletisim.halinde olacağınız aktivitelere katılın. Sosyallestikce cekinceleriniz azalacak zamanla karsi cinsle de iletisim kurabilir hale gelirsiniz

Yani ailede öyle buyumediyseniz, kendinize erkeklere karşı savunmak icin bir kalkan olusturmus da olabilirsiniz. Egileyim.demissiniz ama bunun uzerine düşünüp kendinizi daha da analiz edecek, detaylarda boğulacaksiniz gibi düşündüm. Bunun yerine daha sosyal olmaya çalışın, sizi kaygilandiran ne bunu yasayarak anlamak daha kolay olabilir ayrica bu tur bir durum kendi kendine gecmez belki bir uzman destegi dusunebilirsiniz.
Halihazırda bir süredir başka sorunlarla ilgili terapi alıyorum, onlar daha çok kariyere yönelik sorunlardı. Sıra artık yalnızlıkta.
Evet, aşırı detaycı ve aklımda sorunları büyüten bir yapıya sahibim maalesef:/

Siz de aslında birilerinden (tanıdık veya yabancı), dışarıdan nasıl göründüğünüzün yorumunu isteyebilirsiniz. Belki isteksiz görünüyorsunuzdur.
Kısmet bu işler.ne analiz yaparsak yapalım.bir de dediğin gibi beğenilmek de çözüm değil.bir kere görüşüyorsun devamı gelmiyor mesela.kiminin de yıllarca isteyeni edeni olmuyor.35 yaşında pat diye ilk kişiyle evleniyor.yıllarca analiz kasarız bir işe de yaramaz 😁

Halihazırda bir süredir başka sorunlarla ilgili terapi alıyorum, onlar daha çok kariyere yönelik sorunlardı. Sıra artık yalnızlıkta.
Evet, aşırı detaycı ve aklımda sorunları büyüten bir yapıya sahibim maalesef:/
Hayatımızdaki her alan bir bütünün parçaları aslinda. Kariyer bir sorun olabilir ama o alan içinde de insan iliskileri devreye giriyor belki orada bir kisiye tepkiniz ya da konuya dair ince detaylara takilmaniz sizi hayatın diger alanlarinda da negatife düşürüyor olabilir.
Mesela bu yaziniza cevabım şu olur, detaylara takilan tarafinizi torpulemeniz lazim. Çünkü beyin bosluklari doldurur mesela birine hadi cay icelim.dediniz o da baska planim var dedi. Siz tamam baska zaman yapariz diyerek o konuyu kapatmak yerine "acaba benimle gorusmek istemedi mi, benden daha önemli ne plani olabilir, beni önemsemiyor herhalde ya da bana yalan mi söylüyor acaba" diye kafanizda detayli senaryolar çizip düşünürseniz kendinizi bos yere üzmüş olursunuz. Bazen hayatı akışına bırakmak gerekiyor. Bu tür asiri dusunme eylemi daha cok depresyon ve anksiyetede oluyor tabii ki uzman değilim ama psikolog arkadaslarimdan öğrendiğim ve cevremde gozlemledigim kadariyla böyle. Ve sizin gibi aşırı düşünen kisiler cogunlukla yalniz çünkü çevreye uyum sağlayamiyorlar buna alinganlik da eslik edebiliyor.
Bu detayciliginiz konusunda uzmanla konustunuz mu?

Hayatımızdaki her alan bir bütünün parçaları aslinda. Kariyer bir sorun olabilir ama o alan içinde de insan iliskileri devreye giriyor belki orada bir kisiye tepkiniz ya da konuya dair ince detaylara takilmaniz sizi hayatın diger alanlarinda da negatife düşürüyor olabilir.
Mesela bu yaziniza cevabım şu olur, detaylara takilan tarafinizi torpulemeniz lazim. Çünkü beyin bosluklari doldurur mesela birine hadi cay icelim.dediniz o da baska planim var dedi. Siz tamam baska zaman yapariz diyerek o konuyu kapatmak yerine "acaba benimle gorusmek istemedi mi, benden daha önemli ne plani olabilir, beni önemsemiyor herhalde ya da bana yalan mi söylüyor acaba" diye kafanizda detayli senaryolar çizip düşünürseniz kendinizi bos yere üzmüş olursunuz. Bazen hayatı akışına bırakmak gerekiyor. Bu tür asiri dusunme eylemi daha cok depresyon ve anksiyetede oluyor tabii ki uzman değilim ama psikolog arkadaslarimdan öğrendiğim ve cevremde gozlemledigim kadariyla böyle. Ve sizin gibi aşırı düşünen kisiler cogunlukla yalniz çünkü çevreye uyum sağlayamiyorlar buna alinganlik da eslik edebiliyor.
Bu detayciliginiz konusunda uzmanla konustunuz mu?
Vallahi o kadar güzel tanımladınız ki yaşadığım ikilemleri. Mesela birisi ile internet üzerinden tanıştım, hafta sonu için kahve içelim dedi ama aklımda yüzlerce soru var şimdi. Gidersem ne olur, beni kesin beğenmez, gidersem kendimi küçük düşürürüm gibi binlerce sorun. Yine kaçmak istiyorum ama aynı zamanda en azından o ilk tanışma gerginliğini yaşamak kendimi gözlemlemek istiyorum. Henüz cevap vermedim, ne yapsam acaba:/

Detaycılık için çok konuşmadım sanırım. Sürekli sorgulamalarımdan bahsetsem de somut bir konu olarak ele alıp gündeme getirmedim

Aminn:)
Yani sonu kötü bitse de bir ilişkim olsun istiyorum artık. Çünkü giderek idealize bir dünya yaratıyorum kafamda gerçeklikten uzak

Yanlız hissetmeni anlayabiliyorum ama bence dilinden dökülenlere dikkat et. Allah korusun öyle biriyle tanışırsınki bu günlerini mumla ararsın.
Herzaman hayırlısı için dua et ve öyle enerji yolla.
Rabbim en hayırlısı kimse ve nasılsa onu çıkarsın karşına.

Aminn:)
Yani sonu kötü bitse de bir ilişkim olsun istiyorum artık. Çünkü giderek idealize bir dünya yaratıyorum kafamda gerçeklikten uzak
Çevre , iş , okul , aile ( sizi en iyi tanıyan kişiler ) vasıtasıyla birileri ile tanışablirsiniz
Zamanı gelmemiştir , olmuyordur , yaşınız takılmayın

Alıntı için de bu şekilde düşünmeyin
Ölye şeyler yaşarsınız ki keşke hiç ilişki yaşamasaydım dersiniz
Size göz aydınlıgı olacak biri vaktinde hayırlısıyla gelsin diyelim biz ona

Kendimi bildim bileli yalnızım. Sanki beni seven hiç kimse olmamış gibi hissediyorum.
İyi, nazik biriyim. Yeterince donanımlıyım ama bir türlü birileri ile tanışıp ilişki adımına geçemiyorum. Tanışacak ortamımın olmaması bir etken ama genel olarak aşırı çekingen biriyim, bunu kırmaya çalışıyorum ama fazla tecrübe edecek bir alanım da yok.
Muhafazakar biriyim, buna çok takılmasam da sanırım karşı taraf takılıyor diye kuruyorum kafamda.
Ben nasıl birileri ile tanışırım, nasıl kendimi aşar ve ilişki yaşarım?
Bir akıl verin lütfen, çok zorlanıyorum.
Biliyormusunuz eşi ,dostu olan bi sürü insan var kendini yalniz hiss eden. Bi turlu hayat arkadashi ile hakiki hayat beraberliyini yasayamayan , her şeyde yalniz birakilmis kadinlar. Onun için yalnizligi gidermek için deyil de, sadece dogru insani bulmak icin,ister eş ,ister dost ne kadar lazimsa sabr edin. Ben bi türlü kendi kendine yetmeyi öĝrenemedim.. çünki, evlenmeden önce yalnizligimla barışik olsam da,evlendikten sonra o kadar yanliş baĝlanmishim ki,.... Kendi kendine yete bilme çok önemlidir ruh ve psikoloji bakimindan. Allah bize dogru yolu buomakta yardim etsin

Ne kadar çok kadın muzdarip bu konuda. Ben de hep yalnızım. İnsanlar seçicisin diyorlar. Değilim ama hep yalnızım.
Seçicilik dedikleri sey aslinda olmasi gereken ama insanimiz kocam olsun sorumsuz da olsa, dövse de sövse de başımda sahibim var diyeyim mantigiyla baktığından, iyi bir iliski istemek secicisin diye yaftalanmaya sebep oluyor. Mesela kayinvalidesi ile ayni binada yasamaktan kaçmış biri bana aile binasi diyen erkek icin nolacak onun annesi iyi onunla yasanir diyor! Kendi hayatlariyla kiyaslayarak yorum yapan insan çok fazla günümüzde.

X