Her şey karşı bloğa eşimin kuzeni taşınınca bu hale geldi,biz o kızla görüşmeye başladık,bu da araya girip aklınca kanka olmaya çalıştı diye tahmin ediyorum bençok iyi yapmışsın sorun oluyor yazdıyaan anlamıştır herhalde diye düşünmek istiyorum
bunun üstüne zaten bir daha sen alırmısın falan derse yüzsüzdür boşver küssün daha iyi
Ay siz anlatırken dahi komşu kadına sinir oldum ,ondan arkadaş olmaz bencilin teki ,empati duygusu sıfır ,ben kesinlikle ona yardımda bulunmazdım,bu konuda acayip katıyım, benim kız bebekken hiç bir komşu bana gel demedi kapıyı suratıma kapattı verdiler , çocuklu kadınım diye kimse istemedi şimdi bende küçük çocuğu olana yüz vermiyorum kimsenin çocuğuna dadılık yapmıyorum yaparsam gelecek torunuma yaparım ,o kadar katıyım bu konuda, yardımı hak etmiyor ,Allah'ta zaten onu cezalandırmış size katı davrandığı için gönlünüzü rahat tutunArkadaşlar selamlar
Yakın tanıdığım üyeler bilir,bilmeyenlere de ben anlatmaya geldim. Geçen sene oğlum 1. Sınıftaydı. Ben iş giriş çıkış saatlerinde büyük sorunlar yaşadım. Çocuğu normal saatten erken okula bıraktım,olması gerekenden geç aldım. Ve en önemlisi geçen sene yaşadığım sıkıntıları da sohbet amaçlı paylaşmıştım komşumla. Kendisinin de bir oğlu bir kızı vardı aynı okulda. Komşumun çalışma saatleri benimkinden iyi durumda. Bir defa bile demedi nasıl olsa benimkileri alıyorum,seninkini de alayım diye. Ben de söylemedim. Evet aslında yardım istiyorsak söylemeliyiz farkındayım.
Bu sene benim iş saatlerim rahat,çocuğumu alabiliyorum rahatlıkla. Ama komşum sanırım delirdi,her sabah kapıya geliyor hadi ben bırakayım hepsini de diyor. Akşamları ben alayım diye arıyor. Birkaç gündür de bana sen alır mısın akşamları demeye başladı. Aklımca eşitliyor bizi şimdi. Ya benim yardıma ihtiyacım geçen seneydi,şimdi lazım değil diyemiyorum.
Geçen sene annemden rica etmiştim bir süre taksiyle anlaşıp benim evden çıkıp çocuğu alıyor evime geri geliyordu. Oğlumu etüt sınıfına bırakmak istememiştim 1.sınıftı ilk zamanlardı,alışsın nefret etmesin vs diye. Sağolsun varolsun annem. Kaç defa kapıda karşılaşmışlar annemle,bir defa bile teyze gel taksi çağırma beraber gidelim dememiş. Tamam ben kimseden bir şey beklemiyorum da, annem de 70 yaşında dinç de olsa yaşlanmış bir kadın. Ben insaniyet namına yani arabası olmayan komşumu durakta beklerken durup alıyorum,küçük bebeği olan Arkadaşıma yardım teklif ediyorum. Çayım bitti canım istiyor diyen iş arkadaşıma gel sana alayım diyorum. Suratından hasta olduğu gayet belli olan asistanıma hadi sen biraz dinlen,fotokopileri ben hallederim diyorum. Bunları yapmam marifet değil,bence insanlık görevi, nezaket. İlla benden ağızla istenmesine gerek yok, bir kişinin zor durumda olduğunu anlamamız için illa söylenmesine mi gerek var anlayamıyorum gerçekten.
Netice itibariyle kendimi artık gerizekalı görmeye başladım. Bulunmaz hint kumaşı değilim,kusursuz elbette değilim,benim de var hatalarım. Ama kendimi aptal yerine konmuş hissediyorum artık. Ben karşıdakinin halini anlıyorum da benim halimi neden anlamıyorlar diye sorgular oldum. Sizlerle paylaşmak istedim,değerli fikirlerniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Her şey karşı bloğa eşimin kuzeni taşınınca bu hale geldi,biz o kızla görüşmeye başladık,bu da araya girip aklınca kanka olmaya çalıştı diye tahmin ediyorum ben
Yok yok halletmişsin sen mesajla zaten, ama olurda akşam al falan derse mesaja,yok sen bana göre program yapma ben alamam dersen tamamdır bu iş.Samimiyet bile yokken gerçekten ne saçma insanlarmış. Gelinleri halletsin nedir yani, ah bizdeki bu yufkayüreklilik nolacak çok merak ediyorum ben. Yardımseversin diye bu kadar da değil. Vaktin varsa evde bebeğinle dinlenirsin,elalemin şoförlüğündense.
Başkası anlatınca güzel akıl veririm de kendime hayrım yok nedense
Biraz önce mesaj attım kendimi rahatlamış hissettim. Niye beni bu evreye getiriyorsunuz değil mi ama?Insanoglu cok garip. Gercekten artik iliskiler al vere donmus. Sizi ve hissettiklerinizi cok iyi anliyorum. Burdan gördüğüm şu bu duruma ses cikarmamak canınızı sikacagina sınırınızı koyun huzur bulun daha iyi.
Vallahi ayni seyi yazacaktim yanlis anlar diye geri bastim frenesen kadar profesyonel nasıl savuşturamadı bu kadını hala şaşkınım
Eğer bu şekilde bir döngüye girseydin sen hiç mutlu olmayacaktın kuzum...hani deniliyor ya "kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz " diyeYok fesatlıktan değil yarım gün çalışıyor dedim diye senin aklına o geldi haklı olarakbütün gün oturur kendisi anlatıyor da biliyorum yoksa hayatta haberim olmaz benim böyle magazin konularından.
Hormonlarım altüst durumda ,döngüm şaştı belki de ondan çok köşeye sıkışmış hissediyorum kendimi.mesaj attım sorun oluyor sabahları dedim.
Diyemedim valla yüzüm tutmadı. Sadece haftanın 3 günü saat 16.00-18.15 aralığında oğluma göz kulak olacak eleman arıyorum haberiniz olsun diye tüm komşulara yazmıştım. Hani olur ya eşi dostu vardır öğrenci vs ya da mahalleden tanıdık diye. Herkes öyle öğrenmişti.Yok yok halletmişsin sen mesajla zaten, ama olurda akşam al falan derse mesaja,yok sen bana göre program yapma ben alamam dersen tamamdır bu iş.
Birde gerçekten yardıma ihtiyacı olan insan böyle emrivaki yapamiyor/yapmıyor. Arkadaşım bana demedi mesela o dönem servise binmiyor sen bırakip,alırmısın diye,ben teklif ettim öyle kabul etti. Sen ihtiyacın varken diyememişsin alırmısın diye,o pek rahat söylüyor.
Boyle olmasi en sagliklisi o mesajin huzursuzlugu surse dahi max 1 gun gerisi rahatlık.Biraz önce mesaj attım kendimi rahatlamış hissettim. Niye beni bu evreye getiriyorsunuz değil mi ama?
Geçen hafta psikoloğum sorunun bende olduğunu söylemişti. Hak verdim kendisine. Yardım istemek lazımmış. İstemediğimiz zaman anlamalarını beklemek saçma oluyormuş. Gerçekten de öyle.
Allah belamı verdi tövbe tövbesen kadar profesyonel nasıl savuşturamadı bu kadını hala şaşkınım
Aşkolsun hiç yanlış anlar mıyım? Sarsın beni kendime getirin diye konu açtımVallahi ayni seyi yazacaktim yanlis anlar diye geri bastim frenebenim burdan gordugum kadariyla yorumlarin cogu ilk olarak akla hizmet ediyor, bu kadar duyguyu gorunce afalladim ahahhahahha
Vallahi ayni seyi yazacaktim yanlis anlar diye geri bastim frenebenim burdan gordugum kadariyla yorumlarin cogu ilk olarak akla hizmet ediyor, bu kadar duyguyu gorunce afalladim ahahhahahha
Kindarım da biraz galiba. Umutmuyorum kolay kolay. O geçen seneyi hele hiç unutmadım, hala rüyalarıma girer,ben senelerce çalışmadım oğluma bakacağım diye. Kendi ayaklarım üzerinde dururken mızmız bir bebekle evden çıkamaz hale geldim 14 ay boyunca hapis gibiydim. Görümceyle de ilişiğimi kesmem buna benzer bir sebeptendi zaten. Bana desteğin için çok teşekkür ederim. Şurada karşılıklı oturup anlatmış olsam bu kadar rahatlardım ancakEğer bu şekilde bir döngüye girseydin sen hiç mutlu olmayacaktın kuzum...hani deniliyor ya "kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz " diye
Senin durumun tam olarak bu. Tamam geçen yılki çalışma şartların ,çocuğunla yaşadığın maduriyetin belik bu kadının değil tamamen senin sorunun ..ama şimdi ne oldu da bu kadın bana yaklaşıyor diye senin beyninde sesler yankılanıyorken hesapsızca samimi bir ilişkinin içine giremeyeceksin.Bu gün biraz kendini kötü hissedersin yarın toparlarsın .
Pamuğu kendime tıkayacam gayriahshsj komşunu bile yanlış anlamamış bizi mi anlayacak
pamuk gibi kadındır bakma öyle sert yorumlarına.
Ay seviyorum sizi çok teşekkür ederimBoyle olmasi en sagliklisi o mesajin huzursuzlugu surse dahi max 1 gun gerisi rahatlık.
Aklina gecen sene gelir mi bilmem de gelmesi de cok onemli degil. Olmasi gerekeni yaptiniz.
Ya bir de şunu soyleyeyim ben kisilik yapisi olarak asla yardim isteyemezdim ta ki lohusa depresyonuna girene kadar.suan ise eskiye donuyorum maalesef. Yine kimseden birsey isteyemiyorum. Bana yukmusum gibi hissettirildiginde yapilan yardimdan da istedigim icin kendimden de soguyorum.
Siz de yuksek ihtimal boyle bir kisiliksiniz. Bazi kalpler maalesef hassas ve dan dun insanlarla kutuplarimiz birlesmeyecek
Allah belamı verdi tövbe tövbe
Zayıflamak için akupunktur yaptırıyorum 6 haftadır. İlk kez adet dönemim bu kadar şaştı,sabah ağlaya zırlaya eczaneye gittim gebelik testi almayageldim yaptım negatif. Peki neden başlamadı diye kendi kendimi yedim ya. Akupunkturcu olmadık bir noktaya batırdı sanırım iğneyi. Abi işim rast gitmedi kendi kendime küfretmekten yıldım. Adaçayımı aldım takılıyorum şimdi iş güç de yapmadım,vallahi ölecem ha şimdi patlatacağım artık şişkinlikten
Aslında bu hislerinizde sorun yok. Boyle hissedebiliyorken karşı tarafın iki çocuğu da olsa geçen sene benzer davranışı kendiniz de görme isteğiniz de sorun gördüm ben şu anda.Kesinlikle esas konu da bu,olayın her gün mumtazam yaşanıyor olması. Yahu ne zorunluluk var da tek araba çıkıyoruz ki? İkimizin de işbaşı saati geç,ikimiz de çocukları bırakıp geri eve geliyoruz, hani işe yetişecek olsa da benden istese tamam diyeceğim o da yok. Yaptığımız işin hiçbir mantığı yok,ne sabah ne akşam. Bazen insan hasta olur,veya ölüm kalımlı işi olur Allah korusun zaten gözüme batmaz, bu günün yarını da var başımıza ne gelecek bilinmez komşuluk hakkıdır diyorum kötü olmayayım ama yok. Bak bugün iki çocuğun ödevleri bitti,yemekler yendi. Eller yüzler yıkandı. Tertemiz teslim ettim,bir tek zahmet olmazsa yatırıp uyutacak. Ya çocuklar için helal hoş olsun gözümde değil ama neden biz bunu yapıyoruz yani? Amaç belli değil.
Bir de olayın eşim boyutuen fenası da o zaten aşırı problem çıkarıyor. O benim gibi de değildir dan diye söyler bu sefer kanlı bıçaklı oluruz insanlarla. Hele ki işin içine erkekler girdiğinde bir facia oluyor. Karşının kocası da sessiz sakin biri, benim adam gibi se değil valla sinirden gülüyorum ya gece gece
Biri de demedi dimi ben idare ederim ne olacak diye? O sebeple boşver takma. Normali bu demekki de,yardimlaşmak istemiyorlarsa bende istemiyorum de gec.Diyemedim valla yüzüm tutmadı. Sadece haftanın 3 günü saat 16.00-18.15 aralığında oğluma göz kulak olacak eleman arıyorum haberiniz olsun diye tüm komşulara yazmıştım. Hani olur ya eşi dostu vardır öğrenci vs ya da mahalleden tanıdık diye. Herkes öyle öğrenmişti.