- 17 Kasım 2019
- 1.513
- 454
-
- Konu Sahibi Mavis Deniz
Umarım sizin istediğiniz gibi olur. Benim burnum da aşırı kötü değil küçük kemer var ve gülünce burun ucumda düşüklük oluyor ama ben rahatsız oluyorum. Bu tarz sorun yaşayanlardan dolayı olmasam mı diye düşünüp duruyorum.Ameliyat olmadım henüz ama olmayı düşünüyorum. Soruna gelince benim fikrim şu bazı insanlar gerçekten keyfine ameliyat oluyor. burnunda gözle görülür hiç bir kusur olmayanlar bile biraz daha küçük olsun vs deyip ameliyat oluyor böyle olunca pişman olmaları çok normal.Gerçekten sağlık açısından yada estetik açısından ihtiyacı olmayanlar bile heves edip ameliyat oluyorlar yoksa ihtiyacı olan biri ameliyatı başarılı geçmişse eğer pişman olmaz bence.
Herkes pişman değil ama bu platformları daha çok, ameliyattan umduğunu bulamayanlar kullandığı için biz onları çoğunluk sanıyoruz. Forumun bu kısmında iki grup var, ameliyat olmak için araştırma yapanlar ve istediği sonucu alamayıp yardım/fikir arayanlar. Şimdi şöyle düşünün bir yakınınız ameliyat oldu baktınız,beğendiniz aynı doktora gittiniz sizinde ameliyatınız gerçekleşti. Sonuçtan gayet memnunsunuz. Gelip buraya başlık açma yada google "burun ameliyatından çok memnun kaldım" yazıp aratma ihtiyacı hisseder misiniz?Burun ameliyatı olan herkes güzel bile olsa ya pişmanım, değmezmiş, kendi burnun gibi olmuyor gibi şeyler söylüyor. Bu doğru mu? Olanlara soruyorum. Kendi burnunuz gibi olmuyor mu? Ya da ömür boyu dikkat edilmesi mi gerekiyor?
Gerçekten çok güzel özetlemişsiniz bence. Ben de acaba herkes pişman mı oluyor diye düşünüyorum fakat gerçekten de dediğiniz gibi. Bir de çok mükemmelliyetçiler var. Burada kaç konu okudum çok pişmanım burnumun haline bakın diyen ve aslında burnunda kimsenin farketmeyeceği minimal sıkıntılar olan ya da yüzüne çok yakışsa da hayalindeki olmadığı için çoo mutsuz olan.Herkes pişman değil ama bu platformları daha çok, ameliyattan umduğunu bulamayanlar kullandığı için biz onları çoğunluk sanıyoruz. Forumun bu kısmında iki grup var, ameliyat olmak için araştırma yapanlar ve istediği sonucu alamayıp yardım/fikir arayanlar. Şimdi şöyle düşünün bir yakınınız ameliyat oldu baktınız,beğendiniz aynı doktora gittiniz sizinde ameliyatınız gerçekleşti. Sonuçtan gayet memnunsunuz. Gelip buraya başlık açma yada google "burun ameliyatından çok memnun kaldım" yazıp aratma ihtiyacı hisseder misiniz?
Herkes pişman değil, memnun olanlar tecrübelerini paylaşmayıp forumu terk ediyorlar. Dolayısıyla memnun olmayanların yazılarını görüyorsunuz. Kendi adıma konuşacak olursam, kemeri kısmen almış olduğu için eski halinden daha iyi ama ucunu şekillendirmediği ve sırtına şekil vermediği için tatmin edici bir sonuç ortaya çıkmadı. Fakat allahtan estetik olduğu anlaşılan problemli bir sonuç da yaratmadı.Burun ameliyatı olan herkes güzel bile olsa ya pişmanım, değmezmiş, kendi burnun gibi olmuyor gibi şeyler söylüyor. Bu doğru mu? Olanlara soruyorum. Kendi burnunuz gibi olmuyor mu? Ya da ömür boyu dikkat edilmesi mi gerekiyor?
Haklısınız sanırım dediğiniz gibi memnun olanlar fikre ihtiyaç duymadıkları için yazmıyorlar. Sizinki yine iyi gerçekten küçücük kalkık bir şey oldaydı onunla mecbur en az bir yıl yaşama fikri çok zor. Umarım ikinci ameliyat istediğiniz gibi olur benimde birinci tabiiHerkes pişman değil, memnun olanlar tecrübelerini paylaşmayıp forumu terk ediyorlar. Dolayısıyla memnun olmayanların yazılarını görüyorsunuz. Kendi adıma konuşacak olursam, kemeri kısmen almış olduğu için eski halinden daha iyi ama ucunu şekillendirmediği ve sırtına şekil vermediği için tatmin edici bir sonuç ortaya çıkmadı. Fakat allahtan estetik olduğu anlaşılan problemli bir sonuç da yaratmadı.
Hissetmem. Haklısınız sanırım. O şekilde bakmak lazım. Ne yazıkki etrafım da burun ameliyatı olan kimse yok. Olsam mı olmasam mı gerçekten kararsızım. Bazen hiç beğenmiyorum burnumu bazen o kadar da kötü değil diyorumHerkes pişman değil ama bu platformları daha çok, ameliyattan umduğunu bulamayanlar kullandığı için biz onları çoğunluk sanıyoruz. Forumun bu kısmında iki grup var, ameliyat olmak için araştırma yapanlar ve istediği sonucu alamayıp yardım/fikir arayanlar. Şimdi şöyle düşünün bir yakınınız ameliyat oldu baktınız,beğendiniz aynı doktora gittiniz sizinde ameliyatınız gerçekleşti. Sonuçtan gayet memnunsunuz. Gelip buraya başlık açma yada google "burun ameliyatından çok memnun kaldım" yazıp aratma ihtiyacı hisseder misiniz?
Bende düşünüyorum ama çekinmiyor da değilim ..
Çook geçmiş olsun umarım sonucunuz güzel olur. Çünkü iyileşme sürecinde sanırım en zoru alçılar çıkıp burnun şeklini almasını beklemekmiş. Ben biraz pimpirikli biriyim ama yine de olma fikrini aklımdan çıkaramıyorum.Oyyyy bu konuda en tazelerden biri olduğum için hemen yazayım... Bu arada kendimde dün ameliyata girmeden önce buraya forum açmıştım, çok iyi hissedince orayada tüm sürecimi yazarım.. Ama şu an şiş olsamda, günde 1 paket sigara yetmediği zaman çok olup ta, şu anda hiçç aklıma gelmesede, bugün itibariyle eve çıkmış olup azar azar küçük tatlı kaşığıyla çorba yoğurt yeyip, hep döner iskender, sarımsaklı süzme yoğurtlu mantı, patates patlıcan kızartması canı cehenneme isteyip yiyemesemde, bu saat itibariyle buz tutmayı bıraksamda, evet yine olurdum... Sonucu göremiyorum çünkü dün oldu operasyon.. Özel hastanede falan da olmadım.. Kemerin vardı bence burnum biraz büyüktü, ama etrafım daki herkes gayet normal diyordu çok yakışıyor diyordu, ama ne zaman forumlara baksam ilk okuduğum burun estetiği konusu oluyordu, ekşi sözlüktede, forum donanım haberde de okumadığım sayfa kalmamıştır.. En son cesareti toplayıp olduminşallah sonuç iyi olur, pişman değilim ki şu anki resmimi koyacağım alta, benim gibi naekozdan korkan, kalın derili cilde sahip biri olup ta sonucu görmeden pişman değilim diyebiliyorsa, umarım her isteyen dileyen olur
Maşallah ne güzel ben de öyle olmak istiyorum ama burdakileri okudukça da bir türlü karar veremiyorumPisman degilim hakim bey!! Aklim halâ yapamadiklarimda :) o degilde ben mutluyum ya..Herkes bir olacak degil ya ben 1 yillik burnumla hala mutluyum masallah..
Aynen katılıyorum, insan psikolojisi bu sonuçta. Bazen kuaförde yaptırdığımız saçı da beğenmeyebiliyoruz yahut sürdüğümüz ojeyi... Ameliyat sonrası aman aman bir kusur olmadıkça minimal şeyler üzerinden kusur bulmaya çalışmamalı. Bu kısım biraz takıntıya giriyor. Ama dediğim gibi genellikle olumsuz sonuçlarda insanlar çözüm aramak için başvuruyor, haliyle bizlerde herkes mutsuz sanıyoruz.Gerçekten çok güzel özetlemişsiniz bence. Ben de acaba herkes pişman mı oluyor diye düşünüyorum fakat gerçekten de dediğiniz gibi. Bir de çok mükemmelliyetçiler var. Burada kaç konu okudum çok pişmanım burnumun haline bakın diyen ve aslında burnunda kimsenin farketmeyeceği minimal sıkıntılar olan ya da yüzüne çok yakışsa da hayalindeki olmadığı için çoo mutsuz olan.
Hayatımda hic birilerinin fikirleri beni etkilemedi.Olumsuzları almadim yani ne istiyorsam onu yaptim.Ona bakarsan her ameliyatin bir riski var boyle dusunerek yasanmaz.Kararin senin olsun aynaya baktiginda mutsuzsan yap!Maşallah ne güzel ben de öyle olmak istiyorum ama burdakileri okudukça da bir türlü karar veremiyorum
Ben açıkcası çok değişiklik istemiyorum. Böyle olursa pişman mı olurum. Çok doğal bir burun istiyorum. Öyle kavisli ve kısa burunları sevmiyorum böyle olmasından korkuyorumHayatımda hic birilerinin fikirleri beni etkilemedi.Olumsuzları almadim yani ne istiyorsam onu yaptim.Ona bakarsan her ameliyatin bir riski var boyle dusunerek yasanmaz.Kararin senin olsun aynaya baktiginda mutsuzsan yap!
Burada kaygisi olan kisi cok umutsuzluga kapilirsin.Mutlu olan ugramaz ben ugrarim kim neyi merak ettiyse cevapladim.Birilerine destek olmak benim motivasyonum.dr unu iyi sec kalip bir burundansa yuzune ne gider onu konus dogal yapicam.diye buyuk bir burun yaptirma uzulursun.Dogal demeyin hicbir zaman sonu mutsuzluk.Benimde dusuk genis bir burundu gayet kuculdu nefeste aliyorum seni tatmin ettiyse ne mutlu bana okuyan umutlanan herkese sevgiler
Ayın 10un da ameliyata gireceğim bende. Buraya sadece insanların ameliyat sonrası tecrübelerinden faydalanmak için girdim. Nefes alma problemim var ve bi parça burun ucu düşüklüğü. Doğru yapıldığı sürece pişman olacağımı düşünmüyorum. Herkesin beklentisi farklı tabi, çoğunluk bakıyorum yapay burun istiyor. Ben yüzüme uyumlu ve doğal bir burun istiyorum. Kişinin beklentisi ve gerçekçi olması gerekiyor. Ve burnun oturması içinde biraz zaman.. umarım ameliyat sonrası da buraya yine birşeyler yazma fırsatım olur. Herkesin gönlünce olsun