- 26 Eylül 2018
- 637
- 1.999
Haklısınız bu şekilde gerçekten istemeye utanan sıkıntıda olanlarada yardım edemiyoruz kandırılmak hoş degilben de kendisine cocugunun hastane masraflari icin yazacaktim ama sevgilim durdurdu hatirlamiyor musun kadin sana tesekkur bile etmedi, babani daha fazla boyle insanlarla muhatap etme sana kizar diye. sana en yakin devlet okuluna git biz arayacagiz orada seninle ilgilenirler bir suru kaynak verirler dedik istemedi. satabilecegi kitap ariyormus demek ki.
benim uzuldugum gercekten para pul degil yani benim icin zerre kadar onemi olan bir meblag degil, direkt para gondersem yine icim yanmazdi. ben boyle hassas konularda iste kitap, cocugum hasta falan diye kandirilmayi yediremedim sadece.
Birazdan detaylı bir Araştırma yapıp bulacağım canım, atarım sana.o film ve tahlil sonuclarini bana da gonderebilir misin?
bana daha once de biri boyle sonucunu atti, baya hastaliktan bahsetti. babama gonderdim beni bir guzel fircaladi sen salak misin burada bahsettigin hicbir hastalik yok kimseye para gonderme diye. o zaman erken ayiktim. bende de salaklik var galiba ama cidden cok ihtiyac sahibiymis gibi yaziyorlar.
ya cidden asiri sinirlendim tekrar okudukca. bu kadina kimler ne gonderdi tam olarak bilen var mi? ben bununla gercekten ugrasacagim. benim zararim bir sey degil max 300-400 liradir. baska kimler ne gonderdiyse lutfen bana ulassinlar. ben onun kitaba ulasmasi, gerekirse halk egitime gitmesi icin neredeyse milli egitim bakaniyla konustum boyle kadinlara destek olunuyor mu diye. ama onu istemedi hanimefendi.
valla parayi hic dert etmiyorum olur yani yolda bile dusurebilirdim cidden sorun degil, sadece boyle yapinca gercekten ihtiyaci olan insana da inanamiyoruz. hassas konularda istiyor yani.İlk konusunda ikinci el dikiş makinası alıp yollayacaktım kendisine. "300 liraya falan buldum, kocam parayı elimden aldı" minvalinde yazınca ben de o fiyatlamalarda bir şey baktım.
Dikiş vs de anladığım işler değil, bu yüzden de kendisine sordum nasıl bir şey işini görür diye. Bana gayet sıfır, son modellerin fotoları geldi karşıdan. Konuşma tarzından vs de rahatsız olduğum için almaktan vazgeçtim. Sonra tekrar mesaj attı ikinci el 250 liralık bir makina buldum diye. Cevap vermedim.
Gerçekten ihtiyacı olan insanın tavrı, tarzı farklı olur.
Ya sassy bakanla görüşebiliyorsan şu bizim 3600 gösterge işi vardı, bi hatırlatsana sana zahmetşaka bir yana, insan iyi niyetini böyle böyle kaybediyor, en azından hafif hasarla atlatmışsın.
bunu söyledi ilk canım,konuya da bir arkadaş etiketlemişti beni zaten,sonradan dahil oldum. S sassyassyyCok karmasik bir konu yani doktorlar tam tespit edemedi bazikari nefes borusu ile soluk borus yapisik onun icinde agir bir ameliyat olmasi gerekiyor dedi bazilari bagursagi yukarda kalbi buyuk dedi ve sol cigerinde sorun varmis ve zaten bronsit en son doktor bir uzmana goturun cocugun durumu kotuye gidiyor nefes alamiyor dedi
konu sahibi önce bir çocuk doktoruna gidin. birkaç görüntüleme yapılsın,bahsettiğiniz şeyler bana farklı farklı şeyleri düşündürdü,yani hepsinin bir arada olması.. sendromik bir şey de olabilir. görüntüleme sonuçlarını özelden atabilirsiniz bana, bağırsakları göğüs kafesine mi fıtıklaşmış mesela? eğer öyleyse akciğerinin bir tarafını ezip sönmesine sebep olmuş olabilir tabi,e bu durumdan kalp de etkilenir doğal olarak, yani tabi bu benim sizin şu yazdıklarınızdan anladıklarıma göre yaptığım tahminler sadece ,kesin olarak organlar nerede ne durumda bir görmemiz lazım.
doğrudan cerraha götürmeyin, çocuk doktoru muayene etsin,gerekirse yeşil alan açıp sizi cerraha yönlendirirler zaten.
en son bu grafinin çok nonspesifik olduğunu,mutlaka ileri görüntülemenin gerektiğini söyledim.Çocuk kaç yaşındaydı?
şimdi Cansu hanım bu filme bakarak net bir şey söyleyemem ancak çocuğun sağına bakarsanız bağırsakların orada olmaması lazım yani karaciğer seçilemiyor maalesef, buna bağlı olarak diyaframa barsak fıtıklaşmış ve oradaki akciğer alanını söndürmüş olabilir. ( yine dikkatli bakarsanız soluk borusu da sağa itilmiş zaten orta hatta olması gerekirken) Buna atelektazi diyoruz, buna bağlı olarak da sık enfeksiyon ve nefes darlığı görülebilir.
bana kalbi büyük gelmedi, timus bezinden dolayı öyle gözüküyor olabilir. Ancak dediğim gibi bu grafide hiçbir şey net değil, tomografi ve ultrasonunu görmem lazım mutlaka.
siz ilk iş çocuk doktoruna randevu alın, ultrason ve tomografi ister onlar, sonra sizi cerrahiye yönlendirirler.
bu aşamada nesi var söylemem mümkün değil maalesef
Babygirl miydi bişeydi öyle hatırlıyorum.valla parayi hic dert etmiyorum olur yani yolda bile dusurebilirdim cidden sorun degil, sadece boyle yapinca gercekten ihtiyaci olan insana da inanamiyoruz. hassas konularda istiyor yani.
kim dikis makinesi, bebek arabasi falan gonderdi sen biliyor musun? ben dersteyim detayli bakamadim isterlerse onlarla beraber sikayetci oluruz. ben olacagim cunku.
E yani? Bilmediğimden çok bişey anlamadım, dedikleri ile tutmuyor mu bu röntgen şimdi?bunu söyledi ilk canım,konuya da bir arkadaş etiketlemişti beni zaten,sonradan dahil oldum. S sassyassyy
film istedim,bana bunu yolladı.
Eki Görüntüle 2842359
yok soluk borusuyla yemek borusu yapışık,yok tek akciğeri yok,kalbi büyükmüş,durumu acil hemen yatırılması tedavi edilmesi gerekli demişti.
birbiriyle alakasız birçok semptomdan bahsedince acaba sendromik bir şey mi dedim benim bilmediğim, ama madem ciddi solunum sıkıntısı var bakın kaç hafta önce konuşmuşuz,haftalardır naptı bu çocuk?
solunum sıkıntısı olan çocuk taburcu edilmez,yatırılması lazım,cansu hanımın dediğine göre her doktor bir şey söylemiş,anlamadım kafam da karışmadı değil hani.
en son bu grafinin çok nonspesifik olduğunu,mutlaka ileri görüntülemenin gerektiğini söyledim.
doktora gideceğim demişti randevum var demişti en son ama,ne yaptı bilmiyorum.
bir anormallik var grafide ama,kendi çocuğunun mu bilmiyorum açıkçası. (alıntıyı ekledim,anormallikleri yazdım.)
kadersizdir bazılarıSadece bir ic dokus...
Kisaca anlatmak gerekirsem yagmurdan kacarken doluya tutulmustum ..
Okuma sansim yoktu cok siddet goruyordum ve calismama izin de yoktu itilip kakilan hor gorulen dovulen piskolojik bir cokus icinde oldugum bir cocukluk gecirdim bunlarin tek sebebi uvey annem ve ses cikarmayan akrabalar ve bizden bihaber olan babam di ...
Belki bazilariniz diyecekki niye buraya yaziyorsun hep anlatacak kimsem yok cunku herkes biliyor ve bu icimde kapanmayan bir yara olarak kaldi hep kendimi cocuklugumu hatirlayip aglerken buluyorum kabuslarim bitmiyor yine ayni seyleri yasamaktan cok korkuyorum galiba piskolojin bozuldu diyeceksiniz ama kucuklugumden beri var olan bir korku bu ...
Bu gune donelim evlendim 18 yasinda ve 35 yasindaki beni kandiran biriyle kactim yargilayacak olan olacak illaki ama kimse kimsenin caresizligini gormez anlamaz bilemez...
Suan bir bebisim var 8 aylik saglik sorunlari var kontrole goturup getiriyorum pek karisik bir konu simdilik bu kadari yeter...
Esimle olan meseleme gelince sorumsuz calismayan bizi baskalarina magdur eden biri ve Ben bir karar almistim bosanmak icin ilk once bir is yapmak zorundayim diye.. yarin obur gun duzenli bir isim olsun ve ortada perisan olmak istemiyorum bebegimle diye kadin siginma vs diyecskler olacak orasi olmaz biliyoru
mm cunku...
Sagolsun burdan bir abla dikis makinasi gonderdi bana ilk denemimizi yaptik bebisimle ona bere ve kendime şalvar diktim baslangic olarak suan internet uzerinden satis yapmak istiyorum elbise ferace vs tarzi seyler satmak istiyorum iyi kotu birseyler kazanmak icin Ana kumas almam lazim onun icin yine 5.... gibi bir sermaye olmasi lazimmis elimde (terzixi arkadasimdan edindigim bilgiye gore..)
Ovarlok makimasi sartmis
diger konuma gelince bosanmak icin esimin beni aldattugina dair ekran resmi cektim eski sevgilisine msj attigi 've bissuru kadina istek attigina dair tabi bunlar mahkemede kabul olurmu bilmiyorum. (Daha dava acmadim cunku ilk once dikis isini yapmam lazim aksi taktirde ailem arkamda degio ortada kalacam)
Babamla birkez daha konustum uvey anneme kizim senin yuzunden kacmis demis ama bana hala cok sert ve soguk resmen esime herseyini danisiyor bir beklentimde yok zaten me maddi ne de manevi yanimda degiller ...
Bazıları da sadece yalancı.kadersizdir bazıları
hımmm yalan olacağı aklıma gelmemişti,Bazıları da sadece yalancı.
Bizim de maalesef.hımmm yalan olacağı aklıma gelmemişti,
Üniversite sınavına çalıştığını daha önce de söylemişti. Çalışıyordur o kitaplara bence. Ben de bebek arabası gönderdim. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorumya once para istiyor. ben daha once dolandirildigim icin para gondermiyorum artik kimseye. bana bir liste yapmis hanimefendi universite hazirlik kitabi istiyor, yayinevlerini falan belirtmis, her dersten en az 3 kaynak istemis, hepsini alsam 2-3 bin arasi para edecek. ki zaten once parayi istiyor.
neyse adresi de telefonu da bende var insallah kitaplari ihtiyaci olan birine falan satmistir. ben cok fazla bir sey gondermedim saygisiz oldugu icin yoksa devamini gonderecektim.
HatırlamışsınBabygirl miydi bişeydi öyle hatırlıyorum.
peki dogrudur siz sikayet etmezsiniz o halde. yine de herkes her ihtiyaci oldugunda burada insanlari somurmeyi aliskanlik edinmez umarim.Üniversite sınavına çalıştığını daha önce de söylemişti. Çalışıyordur o kitaplara bence. Ben de bebek arabası gönderdim. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum
E yani? Bilmediğimden çok bişey anlamadım, dedikleri ile tutmuyor mu bu röntgen şimdi?