Eki Görüntüle 2842434 bak bize göre solda, çocuğun sağında, kubbe şeklinde olması gereken diyaframın yerinde böyle boşluklu bir yapı var,o barsak,o kadar yukarıda olmaması gerekiyor,o kısım doğru. okla gösterdiklerim diyafram,yuvarlak içine aldığım kısımda karaciğer olması lazım ama barsak gazından gözükmüyor. yani cansu hanımın barsakla ilgili söylediği şey doğru olabilir.
barsak yukarda ciğerleri sıkıştırıp nefes darlığına neden olabilir,ona da okeyim.
ancak nefes ve yemek borusu birbirine yapışık mı onu anlayamam buradan, bahsettiği gibi akciğerin bir tarafı komple sönmüş mü , hayır,iki akciğer de havalanıyor yeterince. kalp büyük gelmedi bana.
yani bahsettiği gibi nefessizlikle kıvranan bir çocuğun hemen hastaneye yatışı yapılmalıdır,öyle oda havasındaki oksijen yüzdesiyle hayatta kalamaz. bu grafiye baktığımda şiddetli solunum sıkıntısına sokacak bir sıkıştırma,sönme olduğunu söyleyemem,bence yok. yanılıyor da olabilirim çocuğu muayene etmedim diğer patolojileri bilmiyorum ama,göründüğü kadarıyla,cık,hayır.
bana solunum darlığıyla kıvranan bir çocuk gelse ben bırakmam,yatışını yaparım, illa istemiyorsa tedavi ret imzalar aile giderler,ondan da bahsetmedi. sadece ameliyat olmalı demişler ona, öyle söylemişti.
diyafram fıtığı mı var diyorum cevap vermiyor, size ne dediler diyorum bronşit varmış diyor. bronşit olsa hava bronkogramları dediğimiz bir figür var,grafide en azından onu görürdük,o da yok...
işte kendi kendime düşünüyorum ikilemde kalıyorum, acaba doğru mu söylüyor diye.
şöyle bitireyim, evet barsakla ilgili kısım doğru ama bahsettiği kadar ağır bir durumda mı çocuk? bence hayır. en azından şimdilik ....