Gebeliğe Hazırlık Neden hamile kalamıyorum?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

yasyasemin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2019
209
81
48
30
Merhabalar 2 yıllık evliyim 1 yıldır korunmuyoruz ilk 1 yıl korunduk ama ben değil sadece eşim korundu hamile kalamıyorum eşimle çakşır içtik olmadı.Dr a muayene olmaya gittim vajinal ultrason ile baktı tüm tahlillerime baktı herşey çok iyi yumurtalıklar rahim değerlerim hepsi iyi dedi folikasit yazdı 3 ay iç olmazsa gel dedi içtim folikasit 3 ay olmadı sonra pandemi sürecine girdik dr a gidemedim eşimden şüphelenmeye başladım eşim için dr a gittik onda da hiç bir problem yoktu dr hatta sende sorun yok eşin kadın doğuma gitsin muayene olsun dedi.Acaba sorun nedir adetimde düzenli hatta yumurtlama döneminde yumurtlama ağrılarım bile oluyo hissediyorum tabi ki nasip kısmet ama insan anlam veremiyo tavsiyesi olan arkadaşlar varmı bu ayda adetimin 1. gününde agnucaston hapına başladım dr adet sancılarım çok ağrılı geçiyo diye yazdı şimdiden yazacaklarınız için teşekkürler

Ovulasyon testleri ile yumurtlamayı takip ede bilirsin bende hep önceden olur ağrı

Öncelikle bir sorun bulunmaması çok iyi. Bazı insalar zor hamile kalıyor canım. Çakşır kökü suyu, krci boynuzu pekmezi fındık fıstık ceviz bunların tüketimi önemli. Zaten erkek spermi 2 ayda kendini yenilediği için bu sürec uzayabiliyor. Bence internetten ovulasyon testlerinden siparis ver bide onunla takip et. Tam yumurtlamanı yakalayamamıs olabilirsin. Ben 8. Ayda hamile kalabildim mesela. Ben de diyordum millet tek gecede hamile kalıyor hani bizde neden olmuyor diye ama nasip işi allah ol diyince oluyor. Sadece son 2 ay ov testiyle takip ettim bide eşim 20 gün kadar çakşır suyu içti ve 8. Ayda hamile kalabildim.

Adetlerim sancılı oluyor demişsiniz. Ben yeni aşılama yaptırdım doktor işlem sırasında rahmin kapalı dar görünüyor adet dönemlerin ağrılı geçiyor mu diye sordu. Benim öyle sancım olmuyor. Acaba sizin rahim ağzı darlığınız olabilir mi ? Sperm geçişini engelliyormus bunca zaman hamile kalamamanın sebebi bu da olabilir demişti doktorum çünkü.

Dediğin gibi nasip kısmet tabiki ama Allah biseyleri vesile edecek inşallah. Artık günümüzde hemen istediği ay hamile kalanlara şaşırır olduk halbuki normali oydu.
Yumurtlama testlerini ben de öneririm en önemli günleri belirleyip ilişkiyi sıklaştırırsın spermlerde de sorun yokmuş. Bahsettiğin hap hakkında hamilelige cok büyük fayda sağladığını forumda birçok kişiden okudum, en az 3 ay kullan insallah o da vesile olur. Onun dışında arkadaşın da dediği gibi fındık fıstık keçiboynuzu gibi faydalı şeyleri tüketin bolca

Anladım acaba psikolojik mi diye de soruyorum kendime

Rahim darlığını vajinal ultrason da görebilirler mi eğer görünebiliyorsa muayene olduğumda farketmiş olması gerek doktorun

O konuda benimde bilgim yok ben film çeken doktorun dar olduğunu söylemiştim ama muayenede normal bakiyolar diye belki görünmüyor olabilir. Aşılama da rahim içini görmek için bir aletle açıyorlar ya belki o net göstermiş olabilir.

Ama çocuk düşünüyorum ya agnucaston u yumurtlamaya kadar içebilirim yinede faydası olur inşallah ilişki düzenli sıkıntı yok aslında hani yumurtlamayı kaçırmış olma ihtimalim yok

Merhaba benimde tam olarak 15 aydır gebelik oluşmadı. Başlarda çok kafaya taktım doktor doktor gezdik hiç bir sorun çıkmadı. En son doktorum yılbaşına kadar dene bakalım olmazsa rahim filmi çektiririz dedi. Bende yılbaşına kadar denemeyi düşünüyorum. Stres çok etkiliyormuş, stres yapmamaya çalış. Ne kadar zor olsada Yumurtlama günü heyecanlanıyoruz , yumurtlama geçiyor belirti aramaya başlıyoruz belirtilere göre kesin hamileyiz diyoruz hoop regl gecikmeden geliyor... yine hüsran. Sende bi kaç ay daha dene olmazsa birde rahim filmini dene belki tüplerde sıkıntı vardır

Hsg cektirdiniz mi? 1 sene olduysa yumurtlama takibi de başlatabilir doktorunuz bence istemelisiniz. Bende de ilk muayenede herşey normal gözüküyordu ama öyle değilmiş detayli muayene olmalısınız.

Ama çocuk düşünüyorum ya agnucaston u yumurtlamaya kadar içebilirim yinede faydası olur inşallah ilişki düzenli sıkıntı yok aslında hani yumurtlamayı kaçırmış olma ihtimalim yok
Niye yumurtlamaya kadar kullaniyosunuz ben öyle okumadim? Öyleyse bile önemli olan o süreç zaten yumurta kalitesine fayda sağlıyorsa yumurtlama gününe kadar kullanmak da işe yarar

Niye yumurtlamaya kadar kullaniyosunuz ben öyle okumadim? Öyleyse bile önemli olan o süreç zaten yumurta kalitesine fayda sağlıyorsa yumurtlama gününe kadar kullanmak da işe yarar
İçinde hayıt var dr hamilelik düşünüyosan kullanma dedi çünkü dr adet öncesi başla demişti bebek varsa söktürücü etkisinden dolayı yumurtlama gününe kadar içiyorum adete 10-14 gün kala bırakacağım

Rahim filminde korkuyorum yoksa çektireceğim

Öyle yapayım agnucaston hap kullanıyorum belki o işe yarar daha önce eşimle çakşır içtik o ay adetim 1 gün gecikti rüya gördüm test yapıyodum pozitif çıkıyodu sabah o rüya ile uyandım hemen test yaptım ikinci çizgi silik ama vardı bi kaç gün geçsin yine tekrarlayayım dedim ertesi gün müthiş bel ağrısıyla pembe kanama oldu acile gittim kan verdim dr varda diyemem yokta diyemem dedi bir gün sonra yine gel test yapalım dedi sonra kanama arttı adet gibi bende adet oldum diye dahada gitmedim zaten sancıya dayanamadım ilaçta içtim o aydan sonra adetim yine düzenli olarak devam ediyor

Hsg cektirdiniz mi? 1 sene olduysa yumurtlama takibi de başlatabilir doktorunuz bence istemelisiniz. Bende de ilk muayenede herşey normal gözüküyordu ama öyle değilmiş detayli muayene olmalısınız.
Randevu aldım gideceğim yine dr a sizin problem ne çıktı

Vakti degıldır
Şüphesiz Allah ol derse olur zaten ama bizler tedbir amaçlı muayene vs oluyoruz merak ediyoruz heyecanlarımızı kontrol edemiyoruz vakti değil deyipte hiç oralı olmamakta doğru değil bana göre bişey istiyorsak bu hayatta emek gerekiyor binlerce insan çocuğu olmadığı için tüp bebek vs bir sürü tedavi görüyor vakti değil deyipte hiç oralı olmasalar belkide hiç çocuk sahibi olamayacaklar Çaba gerek acıkınca patlıcanı eti hiç uğraşmadan yemiyoruz yine uğraşıp onu bir yemek haline getirip sonra yiyiyoruz yani yine emek gerek

Oralı olma demedim ki, sorun cıkmamıs muayenede demek ki daha vakti degılmıs dedım?

Canım bak herhangi bir sorun yokmuş dert etme olur inşaallah insan kafaya takınca da olmayabiliyor çünkü hormonlar etkileniyor stres yapınca. Bende 2 yıllık evliyim 6 ay korunduk daha sonra istedik tam 1 yıl olmadı sonra ben ne zaman ki kafaya takmayı bıraktım o ay hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı .Üstünden 4 ay geçti şimdi tekrar hamile kaldım. İnsan çok üzülüyor stres yapıyor neden olmuyor diye ama kendini rahatlatmaya çalış inan o zaman gelecek bebeğin . Dilerim hem sen hemde isteyen herkes en kısa sürede müjdeli haberi alirisiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…