Anket Neden Evleniriz ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Neden Evleniriz ?

• Geleceğimiz garanti altına almak için mi ?

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    26
bence evlenler iki türlüdür. tabiki nacizane fikrim böyleeeee

birincisi::::aşık olurlar ve bir ömür birlikte aynı evde aynı yastıkta yaşlanmak için
ikinicisi::::neden olacak başları göğe ereceğini düşünüp evlenirler
daha sonra bakarlarki aşık deiller ve aşları göğe ermemişşşşş

şahsen ben aşık olduğum için evlendim ama şuan keşke biraz daha geç yaşta evlenseydim dediğim oluyor..

bence.....
ben bu şıkkı tuttum...:lepi:
bence rahat battığı için...şakkıdıkaydirigubbakcemile

Sanırım bizim ülkemizde böyle olması gerektiği için evleniyoruz .Çünkü kızlarımız 20 li yaşları aşmaya başladığı zaman , aileleri bir korkudur alıyor .Kızım evde kalacak diye .Bu benim gençliğimde de böyleydi , sanırım geçen yıllarda pek fazla şey değişmedi .Hatta eğitim düzeyiniz ne kadar yüksek olsa da, bazı düşüncelerden kopmak maalesef kolay olmuyor .Bı benim içinde geçerli , eğitim bu konuda pek fazla işe yaramıyor .Çünkü çevre baskısı denen bir olay var .Kızınız genç kız olduğunda bütün millet ne zaman evlenecek gözüyle bakıyor .Dolayısıyle çocuklarınızı bu yönde kanalize ediyorsunuz.Belki yanlış ama , istemesek de hep aynı hataları yapıyoruz .

anne ve babalar hayıflanmakta,bir ayağımız çukurda demekte,
torun özlemi ile yanmakta,
kızım artık evlen bilmem kaç yasındasın demekte,
toplum baskısı ve hatta dayatması
belli bir yaş itibari ile,bakışların''evde kaldın'' der gibi bakması...
ve;
hayatı paylaşmak için,
aşkı bulduğumuzu düşündüğümüz için,
anne olmak arzusunda olduğumuz için,
ekonomik destek arayışı, belkide bazılarımız için,
düzenli cinsel yaşam için,(genelde erkekler tabii),
bazen sadece özentilerimiz için...

sonuçta 2 insan evlenme kararı alır ve bunu biçimlendirmek ,kalıplara sığdırabilmek mümkün diil..neden ,niçin soruları sormayız evlenirken birbirimize,hatta kendimize! sadece hayatımızın en önemli ve belki de en deli kontratını imzalamışızdır..

kimisi sevdiği için.
kimisi bebek için :ecrin_bebek:
kimisi evde kalmaktan korktuğu için
kimiside anne ve baba isteği üzerine evleniyor...
ben sevince aklımın uçup gittiği için evlenmiştim .-tatlicadiarzu-.iyi de etmişim .. ama biraz daha geç evlenmeyi isterdim .

bence evlenmemizin nedeni kadın ve erkege göre degişir kadın olarak ben; öncelikle aşık oldugum için sonrasında bir yere ait olmak için yada bebegim olsun diye evlenebilirim erkek ne düşünür bilmem ama büyük ihtimalle düzen ve aşk onu evlilige iter

Ben evlenmem ivcin Asik olmaliyim, ona baglanmaliyim bir ömür boyu, onunla yaslanmak icin o sevdigin insanla herseyini paylasmak icin....ask ask ask....Ask olduktan sonra.....

bence.....
ben bu şıkkı tuttum...:lepi:
bence rahat battığı için...şakkıdıkaydirigubbakcemile

Kesinlikle harfi harfine noktasina dek katiliyorum
bence bekarlik sultanliktir diye bosa dememisler hayatimin en buyuk hatasidir....
heleki bu hataya uc cocuk eklemissen ....(

bence aşık oLduğumuz için yani sonuçta insan hayatını paylaşacağı kişiyi başka nedenden dolayı neden seçsin ki..Ben aşığım ve o yüzdem evleniyorum :asigim:

Nedenler şöyle sıralanabilir:

1. neden. hormonlar nedeniyle aşık olmak(aşk aslında birini seçmektir herhangi bir nedenle,neden hormonlardır)
bunun sonucunda aklın durması ve bu sonucun gerçekleşmesi..
2.neden.Toplum baskısı..Toplum her şeyi baskılar..rahat olmamanız için elinden geleni yapan kitledir..Kıyafetinizden özel yaşamınıza ne yaptığınıza kadar...Çünkü bu kitle içinde bayağı mutsuz insan vardır..Onlarla ilişki kurmazsanız sizi daha da tüketmeye çalışırlar..O yüzden bir gruba girmeye mecbursunuz bunu da evli olmadan yapamazsınız..Ev kadınları grubu ya da mesleki gruplar...bunlardandır..
3.neden maddi nedenler..Tek başınıza geçinmek zordur..Ne demişler iki elin nesi var tek elin hiçbir şeyi yok.Böylece kocanız faturaları öder siz de bilumum takı giyim çanta ayakkabı malzemelerine doya doya para harcarsınız..doyamazsınız pardon..
4.neden düzenli seks..Bir süre sonra sıkıcı olmaya başlar ve eşler birbirini aldatır bazıları düşünür beceremez bazıları karılarından korkar..
5. neden yalnızlık(kavga etmek için iki kişiye ihtiyaç vardır..Mesela kafanız bozuk eşinize bulaşıp rahatlayabilirsiniz)
6. neden mantık evliliği(bu aşk hariç bütün şıkları içerir ay evli olayım kocamın evi arabası olsun ossun oyu olsun buyu ossun..düzenli seks..toplumda yerim olsun..ossun ossun..)
7.neden saygınlık işi yaşamı gereği eşi olması gerekenler..
8.neden korunmak için (kadınlara mahsus) çünkü yalnız veya dul olan kadınla sürekli uğraşılacaktır..
9.neden çocuk yapmak için..(daha sonra o çocuklar kafanıza taş atar..Ergenlikte canavara dönüşüp size karşı isyan çıkarır.)

imza:Bir başkasıyla uğraşan herkeş bir gün kestenkeleye dönüşecektir.

Başımız Göğe Ersin Diye..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…