Neden enerjik, becerikli, programlı bir evkadını olamıyorum nedenn???

Aynı durum bende de var.. fazlası vardır eksiği yok.eşimin şehir dışında işi oluyor resmen gitmesini 4 gözle bekliyorum.o gittiğinde yemek yapmıyorum, ev dağılmadığı için ev toplamıyorum.bazen ekmek almaya bile dışarı çıkmaya üşeniyorum.eşime fazladan ekmek aldırıyorum buzluğa atıyorum.ama şunu biliyorum ki insan kendine uğraş bulmadıkça tembellik tembelliği getiriyor, enerji de enerjiyi..çalıştığım yada kurslara gittiğim dönemlerde uykum dahil herşeyim düZene giriyor

Bence psikolojik destege ihtiyacin var.
Senin hayat kaiden; uzerine yuklenen sorumluluklar altinda rayindan cikmis ve sen napacagini bilemez bir halde kalakalmissin.
Mukemmel olmak zorunda degilsin. Mukemmellik de guzellik de ve diger seyler de gorecelidir. Senin mukemmel zannettigin o insanlarin belki ne problemleri var bilemezsin. Senin mukemmelin ne?
Hayatini birilerinin dayattigi algilara gore sekillendirme. Sen ne istiyorsun onemli olan o. Seni ne mutlu eder?
En son ne zaman doya doya guldun mesela?
En son kendin icin ne yaptin?
Kendine ne hediye ettin?
Bence kendine yonel. Gerisi gelecektir.

Bir tek ben değilmişim yani, dur kendimi avutayım azıcık..
Bende aynı durumdayım ya. başkalarının evini görünce hevese gelip yapasim geliyo. ama o zaman da vakit gec olmuş oluyo akşamları iyi hissediyorum kendimi akşam da esim bisi yapma yanimda otur diyo.

Bu durumunuzu kabuk etmekle baslamis bence sizin hataniz.madem gec yatiyorsunuz herkes yattiktan sonra lavabolari yikayabilirsiniz mesela o iste yarina kalmamis olur.mutfagida yemekten sonra toplarsiniz bi evi supurmek kalir yarina.hee bide nekadar cok uyursaniz okadar cok uyku istiyor vucut.bi saat belirleyin ve o saatten fazla uyumayin.zorlada olsa kalkin.ama en bas olarak yapacaginiz sey bu halinizi kabullenmeyin ve onunla savasin.

Kizlar yazdiklarinizi okudum usengeclik ara ara bendede oluyo .daha once takildigim bi topik vardi hergun yaptigimjz isi yada temizlik ip uclarimizi buraya yazip motive olup gaza geliyoduk.sonra bi gayretle is yapiyodum ama artik o topige yazan yok.simdi burda herkes yaptigi isi yazsa hergun ohhne guzel temizlik yapilir ama yaa

Aynen çok güzel olur gerçekten öyle bir şey..

Haklısınız artık eşim işe gittikten sonra yatmayacağım.. bu kararı aldım, umarım uygularım.. en azından kahvaltımı erkene çekmiş olurum, günümün geri kalanında daha çok vaktim olur.

Bende aynı durumdayım ya. başkalarının evini görünce hevese gelip yapasim geliyo. ama o zaman da vakit gec olmuş oluyo akşamları iyi hissediyorum kendimi akşam da esim bisi yapma yanimda otur diyo.
Evet evet o bende de oluyor:) aynı durumdayız akşamları enerjim olur bu sefer de eşim bişey yaptırmaz gel yanımda otur der.:)

Öyle mi dersiniz? Aslında o özendiğim tipte kadınlar tabii ki mükemmel değiller, hani gayret ve çaba konusunda hayran oluyorum sadece..
Gerçekten uzun zamandır içten kahkahayla gülmediğimi fark ettim ta ki 2 gün öncesine kadar, bir misafirliğe davetliydim ve gerçekten bütün gün doya doya kahkaha atmak çok iyi geldi. Buna ihtiyacım varmış..

Ahhh ahhh valla bende öyleyim temizligimi vs yapıyorum ama hep akşam üzeri bir can geliyo nedense bir laf varya : Irgatin kötüsü ilkindiden sonra yigitlesir diye .Hah işte obenim hep uyumak istiyorum kafamı kaldıramıyorum akşam üzerine kadar sonrada çok enerjik oluyorm ama sabah erken kalkıp kahvaltı yapan evini temizleyen kadınlara hayranım valla.kendime söz veriyorum artık sabah çok uyumuycm diye 7.30 kalkıp çocukları okula gönderiyorum kahvaltı yok tabi uykudan kalkıp yemiyorlar sonra bı yatioyrum 1 olmuş

Ya hamileyken normal tabi bu uyku durumu, kızıma hamileyken ben de öyleydim.. ama şimdi hamilelik durumum yok yine öyleyim.. konuyu açtıktan sonra bir gaz geldi bana anlatamam :) o kadar ki bugün halılarımı yıkamaya gönderdim genel büyük bir temizliğe giriştim. :) insanın bütün gününü bir mutfak alır mı ya? Tüm gün mutfakla uğraştım.

Yediğimiz içtiğimiz şeylerin içinde neler var kimbilir bizi bu hale getiren. İmkanınız varsa organik beslenin.
Aynen öyle herşeyin içinde bir katkı maddesi, teflon tencereler mı dersin, bilgisyar tv cep telefonu radyasyon mu dersin, tam bir mayın tarlasında yaşıyoruz.

Ben hep böyleyim cnm hamilelikleri alakası yok.ne güzel ins banada gaz gelir de şu yataktan cikarim

İnsan ilişkileriniz nasıldır?

Eşinizin ailesi ile yaşadığınız sorunlar yüzünden, insanlara karşı kendinizi biraz geri çekmiş olabilirsiniz...

Binada veya kendi katınızda kendi yaş grubunuzdan veya anlaşabileceğiniz kafa yapısında birileri mutlaka vardır, bi kek yapıverin basın ziline arkası gelir sohbeti hoşunuza giderse... O sizi siz onu teşvik eder üzerinizdeki şu ölü toprağından kurtulursunuz umarım.

Aslında gerçekten öyle, resmen evime kapadım kendimi mecbur olmazsam çıkmıyorum. Evden çıkmadıkca da hoşuma gitmeye başladı bu durum.
Apartmanda hiç arkadaşlık edebileceğim kimse yok .
Katımda 3 tarafım kocası ölmüş yalnız yaşayan teyzelerle dolu.
Üst katımdaki komşuma çok gürültü yaptığı için hiç tanışmak içimden gelmedi muhatap bile olmadım hiç.
Kurtulucam inşallah ya bu konuyu açmak bana çok iyi geldi.

Konuma yorum yapan tüm arkadaşlar size çok teşekkür ediyorum..
Sizi dikkate aldım, önerilerinizi not aldım kendime bir program yaptım.
Konuyu açtığım günün ertesi gününden itibaren ufaktan başlayayım dedim ama evimim tüm genel temizliğini ilk defa bu kadar hevesle bu kadar bana iyi geldiğini düşünerek yaptım.. vitamin desteği almaya başladım ve erken kalkıyorum:) ( çoğunuzun söylediği gibi işin püf noktası burdaymış)
İçimden geldi teşekkür etmek istedim size..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…