Neden enerjik, becerikli, programlı bir evkadını olamıyorum nedenn???

Vaveylaaaa

Göründüğün Gibi Değilsen,Hiç Görünme Daha İyi...
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2015
676
612
103
Merhaba sevgili KK üyeleri.
Benim sorunum uzun zamandır üzerimden gitmeyen bir halsizlik, enerjim sıfır, bildiğim şeyleri bile doğru düzgün yapamıyorum..
Çevreme bakıyorum erkenden kalkıp temizliğini yapanlar, yemeklerini çeşit çeşit yapıp bir de gezme, alış-veriş vs herşeyi 1 günde halleden kadınlar..
3 buçuk yaşında bir kızım var, 4 senelik evliyim.
Hep bir uyku hali, uykuya doyamıyorum . Hep bir halsizlik, herşeyi beceren evi çekip çeviren kadınlara hayretle ve özentiyle bakıyorum.
Geçen hafta doktora da gittim kansızlığın var biraz ama doktor bu kadar etkileyecek düzeyde değil dedi.
Aranızda vardır böyle hayran olduğum kadın tipleri :)
Bu da benim için önemli bir dert oldu son günlerde.
Çünkü günlerim artık sıradanlığa döndü ve eşim de memnun değil bu durumdan.
Umarım anlatabilmisimdir, ne yapabilirim herhangi bir besin yada ilaç , ya da beni şöyle kendime getirecek önerileriniz var mı???
Teşekkür ederim şimdiden.

Sabah çok uyuma bence çok erkende kalkma ama şöyle 8 9 gibi kalkabilirsin..kahvaltini yap.kahvaltidan sonra mutfağını temizle.ondan sonra evini elektrikli süpürge ile bir çek.zaten ev o zaman tertemiz olur.e ondan sonra kahveni iç:) hemen 15 dk lavabosu hipola. Ki bu cidden 15 dk ni almayacak.ortalik dağınıksa topla.sonra ne yemek yapacağına karr ver. Yemeğini yap.e yemekten sonra bisey kalmıyor:) bunlar andın bir günde 3 saatini almaz ki

Yeni biryere taşındım alt komşum muhabbet kurmak istiyor evine çağırdı. Evine girince kendimi kötü hissettim. Bal dök yala ben evime geldim yerde kızımın lego parçası oğlumun yeleği mutfak kırıntı dolu. Valla bir başladım mutfağı temizlemeye anca kendine geldi.
Her akşam yatarken kendime söz veriyorum erken kalkacak süpürecek silecem diye ama imkansız. Bak bu saatte ayaktayım çünkü oğlum sürekli uyanıyor. Bakalim zamanla düzelirim belki..

Her gece uyumadan önce aynen böyle program yapıyorum kafamda, hatta küçük bir yazı tahtası aldım görebileceğim yerde duruyor o gün ne yapmam gerekiyorsa not ediyorum ama sabah kalkıyorum bir halsizlik sanki hiç uyumamışım.
Uyku hali geçse bile hiç enerjik hissedemiyorum. Not ettiğim şeylerin bir tanesini bile zor yapıyorum resmen.
Uygulamaya çalışıcam teşekkür ederim.

Bende aynıyım sabahları biri üç diğeri birbucuk yaşında iki yavrum beni zor bela mama yap diye kaldırıyorlar onları doyurup hop geri uzanıyorum koltuğa bu halimden nefret ediyorum gerçekten akşamları biraz canlaniyorum o zamanda enerjimi çocuklarla oyun oynayarak tüketiyorum
Tavsiyem misafir çağır surekli ben öyle yapıyorum iş başa düşünce insan öyle Bi hareketleniyorki

Mesaj tekrari

İnşallah düzelirsiniz siz de..
Ben de öyle bakıyorum etrafıma kadınlar temizlikle bozmuş kafayı.
Hani evim çok pismiş gibi anlaşılmasın çok şükür öyle bir durum olmadı ama Nasıl anlatayım bir gün evi süpürüyorsam silme işlemini bile ertesi güne yapabiliyorum.
Umarım geçici bir durumdur.

Bu saydıklarını çıkartırsan genel olarak mutlu musun peki? Kendini mutlu bir insan olarak tanımlayabilir misin?
Şöyle ki özellikle benim ailem yüzünden daha az da olmak üzere eşimin ailesi yüzünden sorunlar yaşadık ama çok şükür aştık sayılır. Eşime olan sevgim hep sonsuzdu bu sorunları yaşarken bile.
Evet tüm bunlar dışında mutluyum gerçekten eşim, kızım iyi ki varlar. Ama bu konu yüzünden sosyal hayatım ve ev hayatım çok etkileniyor.

Evet gerçekten akşamları gündüze oranla daha enerjik oluyorum, birşeyler yapmak istiyorum bu sefer de eşim ben eve geldikten sonra başka birşeylerle uğraşmanı istemiyorum diyor.

Boşver ya nasıl istiyorsan öyle yasa kendini zinde ve programlı hissetmek için çocuklarına bazen birileri bakmalı kişişe bakımından için olan vakitte deşarj olabilesin çocuk varken onu doyuyrup evde düzeni yakalamaya calisirken çocukla iletisimsizlik başlayabilir hersey aynı anda olmuyor malesef biraz büyükçe enerjide gelir düzende bu vakitlerde yatın uyuyun

Gücünün yettiği kadarını yap ,kalanını eşine kilitle :) hergün dışarı çıkıp bir saat yürü ..bu sayede uyku halinden kurtulursun ..yardımcı alma durumun varsa haftada bir gelse işin kolaylaşır ..

Bu durumda yeniden doktora gidip şeker yükleme testi yaptır. İnsulin ile alakalı bir problem yaşıyor olma ihtimalin var. Hipoglisemi türü bir durum varsa böyle kolunu kaldıramaz hale gelirsin. İhmal etme lütfen.

Malesef eşim evde yapılacak herhangi bir şey için pek yardımcı olmaz. Sadece misafir gelince ikram falan ona yardim eder. Yardımcı fikrine de pek sıcak bakmaz , maddi olarak gücümüz olmadığından değil onu dert etmez de evimize yabancı birinin girmesi fikri rahatsız ediyor onu o yüzden de o levele geçemiyorum malesef. :)

Bence çok kasma. Varsın kırıntı olsun dağılsın evin. Kimse kimseye çok titiz diye ödül vermiyo en üst mertebeye de yükselmiyo. Gücünün yettiği kadarını yap. Hergün bi odayı temizle mesela ya da temizliği iki güne böl.Küçük çocuğun varsa bi yeri toplarken öteki tarafı ille dağıtır. Tüm gücünü temizliğe verme bence çocuğunla geçirdiğin zaman evinin tertemiz olmasından daha önemli. Nacizane fikrim :)

Evet özellikle kızımın yemeği, bakımı, ilgilenmesi falan derken diğer şeylere odaklanamıyorum. Aslında o da engel değil tabi yapan nasıl yapıyor diyorum kendi kendime:) ama gel gör ki uygulamaya koyamıyorum. Umarım zamanla daha iyisi olur.

Bu durumda yeniden doktora gidip şeker yükleme testi yaptır. İnsulin ile alakalı bir problem yaşıyor olma ihtimalin var. Hipoglisemi türü bir durum varsa böyle kolunu kaldıramaz hale gelirsin. İhmal etme lütfen.
Şeker yükleme testi hamileyken yaptırmıştım o değil mi?
Bu şüphemi de söyledim açken ve tokken kan verdim diyabet de yok dedi doktor ama gece uyandığım zaman tatlı krizine giriyorum resmen ve tatlı bir şey yemeden kendime gelemiyorum. Testlerden de emin olamadım o nedenle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…