• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden enerjik, becerikli, programlı bir evkadını olamıyorum nedenn???

Düzenli uyku ve düzenli beslenme depresyonda değilsen ve herhangi bir rahatsızlığın yoksa yeterli enerjiyi sağlar.

Günde 8 saat uyu ara ve ana öğün olmak üzere öğün atlamadan düzenli beslen. Her öğünde de tabi tıka basa yeme az olsun sık olsun. Metabolizma hızın artsın bol su iç bir de 2-2,5 litre. Belli bir süre sonra enerjin yerine gelir.

Beslenme de kurubaklagil, protein ve sebzeyi haftalık eşit oranlarda almaya çalış. Beyaz ekmek yeme. Karbonhidratı günde 50 gr dan ( 4-5 dilim ekmek iyidir ) az olmayacak şekilde al. Şekeri meyveden al. Zıpkın gibi olursun canımcım. Düzenli ve güzel uyu benden bu kadar :) arada sıkılırsan ara ver..

Özelden atar mısınız tahlil sonuçlarını. Çünkü bazı doktoralara göre 190 b12 yeterli. Ama b12 500 altında olmamalı aslında. D vitaminine bakıldı mı.. O da çok halsizlik yapıyor.
Tabi atıyorum birazdan.

Bende aynen böyleyim,erken uyanamıyorum kahvaltı yapayım derken öğle oluyor,biraz daha oturayım derken gün bitiyor, yapacağım hiç bir şeyi yapmadan akşam oluyor,kendimi paspal bakımsız hissediyorum :/ Ama ben hamileyim sanırım onun getirdiği bi halsizlik var üzerimde.

Merhaba sevgili KK üyeleri.
Benim sorunum uzun zamandır üzerimden gitmeyen bir halsizlik, enerjim sıfır, bildiğim şeyleri bile doğru düzgün yapamıyorum..
Çevreme bakıyorum erkenden kalkıp temizliğini yapanlar, yemeklerini çeşit çeşit yapıp bir de gezme, alış-veriş vs herşeyi 1 günde halleden kadınlar..
3 buçuk yaşında bir kızım var, 4 senelik evliyim.
Hep bir uyku hali, uykuya doyamıyorum . Hep bir halsizlik, herşeyi beceren evi çekip çeviren kadınlara hayretle ve özentiyle bakıyorum.
Geçen hafta doktora da gittim kansızlığın var biraz ama doktor bu kadar etkileyecek düzeyde değil dedi.
Aranızda vardır böyle hayran olduğum kadın tipleri :)
Bu da benim için önemli bir dert oldu son günlerde.
Çünkü günlerim artık sıradanlığa döndü ve eşim de memnun değil bu durumdan.
Umarım anlatabilmisimdir, ne yapabilirim herhangi bir besin yada ilaç , ya da beni şöyle kendime getirecek önerileriniz var mı???
Teşekkür ederim şimdiden.
bende hamilelikte oyleydim yat uyu modu hamileligimin sonayi dank etti kafama ev llpis huzursuzum diye
O gun bi basladim yapmaya Hala devam
Aksam yatmadan toplarim evi tek camasir seriliyse kalir sabah kalkar kiza,sut iciririm arsindan,kahvalti yapariz sofrayi toplamadan,direkt yatak odasini toplarim gidip besik vs kirliler banyoya atarim tenizler pijamalar katlar kaldiririm ardindan bulasiklari makineye koyarim kahvaltiliklari toplarim tezgaz cifle ocak caydanlik vs
Salona gecerim daginik kiyafet oyuncak toplarim yastiklari duzeltirim ve supurgeyi alip tun evi supururum
Iki gune bir silerim evi toz alirim

Bu benim 1saatimi almiyo gunluk suan,islerin bitti oturuyorum kizimla uyutunca utu yapcam banyoyu cifliycem
Bana,kalirsa,sabah alarm kur veya,esin sabah 7 8arasi kalkiyosa,sende kalk dinc olursun ben artik 8kalkiyorun ve uyuyamiyorum bi daha alistim daha dinc oluyorum isterse gece 1 3 5uyaniyim dinc uyaniyorum
Yarin bi erken uyan bakalim alarm kur bence tum sebep bu

Bende aynıyım sabahları biri üç diğeri birbucuk yaşında iki yavrum beni zor bela mama yap diye kaldırıyorlar onları doyurup hop geri uzanıyorum koltuğa bu halimden nefret ediyorum gerçekten akşamları biraz canlaniyorum o zamanda enerjimi çocuklarla oyun oynayarak tüketiyorum
Tavsiyem misafir çağır surekli ben öyle yapıyorum iş başa düşünce insan öyle Bi hareketleniyorki

Benim yöntem de misafir çağırmak :) konu sahibiyle aynıyım diyebilirim hatta ben de konu açmıştım düzensiz evim diye bi arkadaşım var iki çocukla her gün misafiri gelir ev yemeği çocuklar misafir hazırlığı nasıl altından kalkıyo maşallah diyorum.. Benim minik bebeğim var ama 12ye kadar yataktan çıkamıyorum kalkıyorum kahvaltı derken ögleni geçiyo evi mi temizlicem yemek mi hepsi zor geliyo

Herkese çok teşekkür ederim, beni aydınlatacak işimi kolaylaştıracak çok fikir aldım. Dün gece kızım uyuyordu tek tek cevaplayabiliyordum.
Şu an kızım uyanık ve biraz da huysuz olduğu için tek tek cevap veremiyorum. Ama hepinizin önerisini dikkatlice okuyup uygulamaya geçicem inşallah.
Kızım izin verirse tekrar cevaplara bakıp kendime bir program oluşturucam hatta..

Tsh 3.59
Free t4 1.02
Folik asit 3.78
B12 359.6
Vitamin D 14.64
İnsülin 7.74
Parathormon 69.98
Fsh 6.25
Hemoglobin 10.8
Kolesterol 206
LDL KOLESTEROL 142
FE ( DEMİR) 33
KALSİYUM 9.0
FOSFOR 3.3

Ben şuraya kan değerlerimi de bırakayım. Belki sağlık sektöründe olan arkadaşlarım görür de bana ne durumda olduğumu söyler.
Çünkü yazmıştım daha önce de doktorumdan net bir açıklama alamadım.

Bende o tarz kadinlari alkisliorm valla bi tanidigim var kadinda 3 cocuk var ne bakimindan kalior ne gezmesinden bende 1 cocuk var bitigim ne ustume basima bakabiliorm ne dogru durust gezebiliorm oglum cok hareketli bi cocuk yemekti bulasikti onun arkasini toplamakti derken kendime vakit ayiramiorum ben birde her is ayni anda ilerlesin istiorum hem temiz olsun evim hem ben bakimli kalayim hem gezeyim diorum cabaliorum amma demek ki ya uyusuguz ya da elimiz agir anneme hic cekmemisim eli pratiktir 1 saatte halleder isini taa zamanindan beri hep kizior ama napayim kendimi mi parcalayayim olmuor yetistiremiorum :)
Baska cocuk bile istemiorm valla tamamen biterim :)

Senin erkenin kaç bibi:KK49: mesela benim erkenim 6 çünkü bebeler 6 dedim mi eşim kalktığı an sanki bir zil çalarmış gibi kalkıyorlar eşimi adeta bando takımı gibi gönderiyoruz ise 10 11 e kadar uyumaya hasretim de 8 e bile razıyım ama o da yok:kızgın:
6 da yeni yatmış oluyorum bu aralar :olamaz:

Hipotiroidim var zaten yaklaşık 7-8 yıldır ilaç kullanıyorum..
Doktor hanıma onu da sordum ama net bir cevap alamadım.
İlaca devam et dedi sadece.
Beni başından savdığını düşünüyorum şimdi. Çünkü soracak çok sorum varken hiç birini soramadım ve odaya girmemle çıkmam bir oldu.
Ben de tiroid hastasıyım bu belirtiler ben de de oluyor nedeni belli oldu o zaman böyle olmanızın ,kansızlığımda vardı ama o düzeldi tiroidde üşüme yapar,şuan elim-ayağım buz gibi mesela üşüyorum dışarısı günlük güneşlik ama ben titriyorum.:eek:

İkiz bebeklerin bir de oğlum var 6 yaşında.Güne 7 buçukta başlıyorum.her gün ev süpürüp toz alıyorum wc lavoba yıkıyorum.(bunları bebekler ilk uykularında iken yapıyorum)
Haftada bir evi siliyorum eşimle birlikte.Camlara iki ayda bir yardımcı çağırıyorum.Yemeklerim çoğunlukla günlük yapıyorum arada önceki günden kalırsa yiyoruz.
Klasik yemekler tercihimdir hem de basit oluyor. Bebekleri sandalyelerine oturtuyorum şarkı türkü söylüyorum kepçe vs veriyorum yaptığım yemeği anlatıyorum duruyorlar durmadıklarında mecbur sonraya bırakıyorum.Genelde ilgiyle izliyorlar.

Haftada bir-iki kere kurabiye kek yapıyorum evdekiler seviyor çayın yanında iyi gidiyor.

Dolapları elim değdikçe düzenliyorum.Karışsa da onları çok takmıyorum şu anda.Bir hafta temizlikte buzdolabını bir hafta erzak dolabının siliyorum gibi..

Bu arada ücretsiz izindeyim.Yabancı dilimi geliştiriyorum Yüksek lisans için.Günde 30 dk. ders dinleyip, çeviri yapıyorum.3-5 sayfa da olsa kitap okuyorum bebeleri karşıma oturtup:)

Ütü sıkıntı benim için haftada iki kere yapıyorum yarım saat kadar zor yetişiyor.Gece 5-6 kere kalktığım oluyor.Deliksiz iki saat uyursam mutlu addediyorum kendimi.Uyku uykunun mayasıdır buna inanıyorum.İnsanın bünyesi alışıyor zamanla.Geç kalkınca zaten günün bereketi kalmıyor.

Evim bal dök yala değil ama pis de değil.Geçen bir bebeğim ciddi bir sağlık sorunu yaşadı çok üzüldük.Her şeyin başı sağlık gerisi her türlü oluyor.Sağlığınız yerindeyse erken uyanayarak işe başlayabilirsiniz.

Merhaba

Ikinciye hamileyken bende sizin gibiydim. Şeker yüklemesi hafif yüksek cikinca düzenli olarak sekerimi kontrol etmeye basladim ve sekerimin düşük oldunu fark ettim. Òyleki yerimden kalkamiyordum ama yattikca daha berbat hissediyordum.

Bu gibi durumlarda hareket sart cünkü uzandikca kisir döngüye giriyorsunuz.

Benim önerim sabah en geç 9da kalkin. Su için.
2dakikada duş alın,yeşil cay veya kahve için.
Önceliginiz cocuklar olsun. Onlari doyurun giydirin biraz ilgilenin ve seri bir sekilde daginikliklari giderin(5-10dk)
elinize toz bezi alip tüm yüzeyleri bir geçin ardından süpürün(5dk). Ara ara cocuklara yine ilgilenin.
Banyoyu silin bitti. Yemegide hazirladinizmi tamamdir. Cocuklarla parka cikabilirsiniz veya evde oynadiktan sonra öğlen uykusuna 1 gibi yatirabilirsiniz.
Baktiniz cok uykunyz var telefonunuza alam kurun yarim saate siz dinlenin. Gunun digeri kismi size ve cocuklara ait. Aksamlari enerjik hissediyorsz camasir ütüyü halledin veya ertesi gunun yemegi i hazirlayin.

Kan tahlili yaptırın bazı şeylerin eksik olması insana böyle hissettiriyor bu bir. İkincisi amacsizlik böyle hissettiriyor bir amacınız olsun. Üçüncüsü spor yapın spor insani zinde tutuyor ve enerjik olmasını sağlıyor

Yorumlariniz sayesinde gaza geldim sabahtan beri temizlik yapıyorum. Hatta halılarımı yıkamaya gönderdim. Ayrıntılı bir genel temizliğe giriştim. :) çookk teşekkür ederim hepinize. Biraz silkelenip kemdime geldim. :)

Back
X