Neden bu kadar önemli?

1 haftadır tanışmada yüzyüze bile görüşmeden neyin hesabını soruyor bu öküz..

Ben evlilik öncesi ilişkiye karşıyım ama acı olan şey,herşeyi yaşamiş erkeklerin geçmişinde birşey olmayan eş aramalari.kendisi yaşamamişsa yaşamamiş birini araması gayet normal. Adam olan erkek bu soruyu sormaya utanır bence.

Haklısınız . Ama yüzyüze gelip birde dinlemek istiyorum . Daha önce Sahtekarlık yaptılar bana dedi yüzyüze gelince anlatırım dedi sırf merakimdan gidip her lafı söylemek istiyorum
Daha önce sahtekarlık mı yapmışlar?
Demek ki bakire istiyor, sen de değilsin.
Bu konuda açıklama yapman yersiz. Yapma bunu, bu konu açılmamalı aranızda.
Zarına göre tavır şekillendirecek adamla işin olmasın.

evlilik öncesi ilişkiye bende sıcak bakmıyorum. ama varsayalım olduysa karşıdakine bu özeli sorup cevap almasına gerek yok.. sen istersen anlatırsın o ayrı..
şunada inanıyorum, süt içmiş kuzu bu gibi sorularına sakin bir şekilde cevap verirsen eğer, seni çok üzer..

Daha yüz yüze görüşmeden bu konunun konuşulması çok abes.
Ama ileriki zamanlar için söylüyorum: eğer bir insan bekarete önem veriyorsa ve ciddi düşünüyorsa daha sonra problem olmaması için bunu bilmesi gerekiyor.

Daha görüşmeden bunu soran bir insandan ben pek hayır geleceğini sanmıyorum.

Bu adamın kendisi senin onunla tanışana kadar el değmemiş bir gonga olmanı ister. Tabir-i caizse kendini sadece ona saklamış gibi.
Ama kendi seninle her şey yaşamak ister. Adı da "ciddiyiz nasıl olsa evleneceğiz."
Kendi neler yapmış geçmişinde acaba?
Buna yem verirsen sen kaybedersin.

Bak yapman gereken şu; adam besbelli cümlesinden ki ilişki yaşadığını öğrendiği an seni bırakacak,gözden çıkaracak.Öyle aa dürüstmüş kız falan deyip devam etse bile bigün önüne ısıtıp ısıtıp getirir ve yüzüne vurur.Ama neticede bu şey senin özelin, yani yolu ayıracak bir insana söylemek gereksiz ve de sakıncalı,ayrıca ortak arkadaşınız varmış,kulağına gitme olasılığı var.Dolayısıyla lafı dolandırarak kesin atın.Yalanla olacak şey değil zaten.

Başka bir şeyi bahane edip hoşçakal deyin.Aksi takdirde '' bu yaklaşımınız hoşuma gitmedi'' vs diyerek zaten sebebini belli etmiş olursunuz,hiç gerek yok.

Kimse kusura bakmasın,evet erkeklerin çoğu uçkur düşkünü ve bir çoğu da ''her haltı yerim ama ilişki yaşamamış kızla evlenirim''yaklaşımına sahip olabilir ama istisnaları da var şüphesiz. Kendisi birşey yaşamadığı için karşı tarafın öyle olmasını isteyenler. Fakat bu arkadaşımızın bahsettiği kişinin doğrudan bunu sorması da çok ama çok yanlış, neticede hayatına yeni giren birine kimse bunu anlatmak zorunda değil, dolaylı öğrenilebilir,kendi hassasiyetlerinden bahsedip beklentilerini söyleyebilir.Öyle şak diye şunu şunu yaptın mı diye soru cevap şeklinde döndürülmez.

O vakit bu kişi sana uygun değil.
Hemen yolunu değiştir. Uğraşmana gerek yok kabullendirme de

Kendisi geçmişinde bir şey yaşamadıysa kendisi gibi birini araması normal demiş...

Sonra da "adam olan erkek bu soruyu sormaya utanır bence" diye eklemişsiniz.

O zaman o da normal olanı yapmış, konu sahibine "evlenmeden önce biriyle birlikte oldun mu, aradığım sen misin" diye sormuş.

Bunu direkt sormayıp sinsi erkeklerin klasik metotlarını da izleyebilirdi:

Konu sahibini sürekli didikleyip geçmişini kurcalamaya, takip etmeye kalkabilirdi yani kaçak dövüşürdü.

Dondurma yiyişinden "o nasıl iştahlı yeme, bu kız neler biliyor böyle" diyebilirdi.

Hatta belki daha ileri gidip fiziksel olarak yaklaşır, nereye kadar izin verecek diye bakabilirdi.

Sonra da başlardı "benimle öpüştü daha kimlerle öpüşmüştür bu"...

Ya da "benimle yatan kızı istemem ben, daha önce kimlerle yattı kimbilir" diyebilir...

Yani bir şeyler yaşayıp zaman geçirdikten sonra onu terk edebilirdi.

Daha ilişkinin başında alışmadan alıştırmadan, sözler verilmeden işe aileler karışmadan...

Bunu böyle açıkça ifade etmesi iki taraf için de zaman kaybını engeller, kimse kimseye umut bağlamaz.

Adamlar böyle net olsa suç, oyalayıp bıraksa suç.

Nasıl konu sahibinin tercihi evlenmeden biriyle birlikte olmaksa onun da tercihi eşinin evlenmeden önce birliktelik yaşamamış olması.

Bu durumda iki taraf da kendi tercihleri doğrultusunda hareket etme özgürlüğünü kullanmış oluyor.

kuzum yazmadan edemıcem
5 yıllık ılıskıde el ele tutusup o piti piti dıcek halın yoktu
sankı sen cok mu meraklıydın cınsellıge ama erkekler oyle anlıyo

bu arada kendısının bırsey yasamadıgına nedense ınanmıyorum =))))

Hadi sen bırlıkte olmasaydın ama aklımıza gelecek herseyı yasasaydın daha mı temız olucaktın gozunde ?
hersey o ıkı bacak mı yoksa ar mı namus mu sadakat mi
ha bırıyle sevısmıssın ha sadece bekaretını vermıssın ikisi de aynı sey temas sonucta madem oyleyse
ayıp ya gercekten bu yaptıkları gunah zaten boyle soru sorulmaz zamanla anlasılır halın durumun nıyetınız

allah kolaylık versın uzak dur boylelerınden ya
etrafta ne erkekler var kendıne de bakıyor once ondan sonra kızda eksık arıyor
allah onları cıkarsın karsına adam denilen onlar işte

Son düzenleme:
Bu ciddi düşünüyorum lafını ben hiç anlamam.Yahu bir insan hiç tanımadığı bilmediği,huyunu suyunu bilmediği,uyuşup uyuşmayacağını bilmediği bir insan için nasıl ciddi düşünür.Tanışırsın zaman geçere yapılar uyarsa evlilik yolunda ilerlersin.Daha 1 haftalık görüşmede (daha yüzyüze bile gelmemişsiniz) cinsellik soran herife hala ne diyeceğim diye mi düşünüyorsun.

Ya guzelim zaten face de tanidigin birinden ne bekleyebilirsin ki.. Ciddi dusunen insan bunu boyle sormaz.. Daha gorusmemissiniz bile yuzyuze.. Adam akilli bulusur egriyi dogruyu yuzyuze konusur ciddi dusunen insan..! Ona gorede kararini verir yolunu cizer..! Sen dikkatli ol her konuda.. Belkide iyi biridir bilemem ne derece ciddi hiic bilemem.. Ama ciddi insan zaten takilmaz boyle olaylara ya ondan once olmus bitmis bisey sonucta.. Onu ilgilendirmez ki.. Takma sen kafana bosver canim..

Bu soruya sakın yanıt verme bence. Madem mevzu açılmış sen sor? Neden böyle bir soru sormuş, o geçmişte neler yaşamış.Sonra da "geçmişi böyle olan biriyle birlikte olamam ben" dersin. :)

erkeğin düşüncesine bişey dediğim yok. böyle bir isteginin olmasi normaldir.anormal olan bu kadar erken sorulması.sevgili olunduktan sonra her iki tarafta açılır bazı konularda. belki yüzyüze görüşünce isinamiycaklar. Başka bir sebepten olmiycaksa erkek boşu boşuna kendini rezil ediyo. Herşeydene olduğu gibi soru sormaninda bir usulü adabı vardır.benim demek istediğim bu.

Demek istediğinizi anlıyorum.

Ama bunu bu kadar önemseyen insan bunu sormakla rezil olduğunu düşünmez zaten.

Yani ona göre bu kriter tutmuyorsa yüz yüze görüşmeye bile gerek yoktur.

Bakış açısı farklılıkları işte...

Ona göre evlenmeden önce birliktelik yaşamak öyle ayıplanacak bir şey ki...

Bunu soran değil, yaşayan utansın diye düşünüyor.

Saçma mı? Adama göre mantıklı.

Konu sahibi de durumu buna göre değerlendirecek zaten.

Bu mantıkla olur mu olmaz mı diye...

Bana göre değerlendirilecek bir şey var mı?

Yok...

cok saçma tabi ki tanımadıgın yüzyüze gorusup konusmadıgın bırının bedenını sorgulamak şereften yoksun olmaktır !!!
kımse ama kımse bedenını soramaz
istersen kımsenın elını bıle tutmamıs ol yıne de soramaz
ciddi dusunmek zamanla olur huyunu suyunu bılmedıgınle cıddı dusunemezsınız zaten
ona göre ayıp diye gorusmeden sorulmaz gorsun uzun uzun konussun oyle sorsun
bu kadar da kadınlara ürün gozuyle bakılmamalı

Son düzenleme:

Adamı tanıyor olsaydım aynen iletirdim mesajınızı, ünlemlerinizi, vs.

Ama tanımıyorum sadece aklından bunların geçtiğini biliyorum maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…