Neden bu kadar nasipsizim

beggsbeg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2024
8
2
Kizlar çok uzun bir süredir depresyondayım. Gercekten kendimi inanılmaz nasipsiz kismetsiz hissediyorum ve buna inanıyorum. 26 yasindayim Hicbir isim rast gitmiyor, hicbir isteğim gerçek olmuyor dualarım kabul olmuyor. Cok yetersiz hissettigim bir donemdeyim. Bakin mesela gözümden ameliyat olacaktım lazer icin ve gözüm uygun olmadığı için ameliyat olamadim.6 derece gozle hayatımı devam ettiriyorum. Ehliyet alayım dedim 2 kere direksiyon sınavından kaldim ve otomatik vitese yazilmistim üstelik. Yani derslerde bir sorun yok ama sınava gelince sacma sapan hatalar yapıyorum anlamadim. Bir de cok yalnızım cevremde kimse yok arkadasim yok hep tek basimayim sosyalligim sadece işe gitmekten ibaret ve cok mutsuzum. Yaşadığım sehri de sevmiyorum gitmek istiyorum o da şu an pek mümkün değil. Anlayacağınız cok bahtsız bir insanım ve ne yapacağımı bilmiyorum en azından ehliyeti bari alsaydım kafayi yemek üzereyim bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Son düzenleme:
Öncelikle bu kadar olumsuz olmayı bırakabilirsiniz. 26 yaşındaysanız, 20 dakika önce üye olurken neden 34 yaşında olduğunuzu yazdınız ki.

Uzun süredir depresyondaysanız, bu depresyonun size anlatmak istedikleri var demektir.
Dinlenin, duygularınızla temas edin, kaçmayın.
Disiplinsiz harekettense hareketsiz kalın, gözlemleyin.
Sırf hareketsiz kalmamak için sağa sola saldırmayın.
Gerçekten neyi ne kadar istediğinizi anlamak için kendinize zaman verin.
Bir de şu seriyi önerebilirim.

Olumsuz düşünceler olumsuzluğu çeker siz de duymuşsunuzdur.Öncelikle inanmasanız bile ağzınızdan çıkan şeylere dikkat edin.Agzınızdan çıkan şeyler gerçek olur.Sürekli olumsuz konuşursanız olumsuzluklarla mücadele etmek durumunda kalırsınız.İnanmasanız da farklı şeyler söyleyin.Siz söyledikçe de bir şeyler değişmeye başlayacaktır

Sizin yazis seklinizden sürekli bir şeylerden şikayet ediyormussunuz gibi bir tavır sezdim. Belki ben de yanılıyor olabilirim bunu bilemedim. Bu bahsettiğiniz bahsitsizlik adı altindaki olaylar da gayet normal. Sorun olacak bir şey göremedim ben. Sosyallik konusu birtek sizinle ilgili. Eğer etrafınıza da devamlı şikayet ediyorsanız ya da ilkokul mezunu diye küçümser bir tavırla konuşuyorsaniz bu da normal.

Valla ehliyet mezuniyete bakmiyor (ki bence en az lise mezunu olmali ehliyet sahipleri ya neyse) ne Odtululer, Hacettepeliler gordum alamadilar, uzulmeyin siz, son sansiniza kadar deneyin

Depresyon insanın üstüne neşe geçirmez bir kapak kapanması gibidir. Mutlu bir ruhunuz olsa aman neyse bi dahakine artık diyeceğiniz aksilikler depresyonda olduğunuz için kader gibi, büyük felaket gibi görünüyor size. Uzman desteği alıp depresyonu çözün gerisi mesele bile değil. İkincide değil beşincide alıverin ehliyeti ne olacak mesela. Ayrıca 26 yaş büyün işlerim yoluna girmesi için genç bi yaş bence. Ben 30 a kadar belimi doğrultamamıştım

Ehliyetin okulla ne alakası var çözemedim şuan ister üniversite mezunu olur ister ilkokul terk diploma araç kullanmıyor sonuçta milleti küçümseyerek fesatlanarak hiç bir şeye ulaşamazsınız kendi hayatınıza bakın meditasyon yapın dua edin

öncelikle etrafındakileri küçümsemeyi bırak, millete laf atarken hayat sana güzel davranacak zannediyorsun galiba? ilkokul mezunu ne demek yani? demek ki sen onlar kadar bile değilsin.

Aslında bunu da denedim ama olmuyor artık beceriksiz olduğumu ve yaratıcı tarafından sevilmediğimi kabullendim galiba

Kucumsemiyorum herkes bana sen universite mezunusun mesleğin var ehliyetini alırsın diyordu alamayınca demek ki okul bitirmekte alakası yok anlamında yazdım ilkokul mezunu akrabalarımı kucumsemenin aksine onlar gibi olmak istiyorum onlara özeniyorum

öncelikle etrafındakileri küçümsemeyi bırak, millete laf atarken hayat sana güzel davranacak zannediyorsun galiba? ilkokul mezunu ne demek yani? demek ki sen onlar kadar bile değilsin.
Önce okuduğunuzu anlayın ben onlar kadar olamadığımı onların benden daha üstün olduğumu anlatıyorum zaten kimseyi kucumsem8yorum herkes universite mezunusun alırsın diyordu ama ilkokul mezunları tek seferde aldı ben alamadim demek ki bu işin okulla alakası yok ben onlar kadar becerikli değilim bunu söylüyorum zaten hemen saldırmaya çalışmayın

Okulla alakasi yok işte ben de onu diyorum eğitimsiz ve bilinçsiz insanlar bile tek seferde aldı ben onlar kadar olamadım demek ki beceriksizim eğitimsizlerden bile daha egitimsizim diyorum zaten

Sana mutlu olman için bir kaç neden yazıcam
Dışarıya tek başına çıkabiliyorsun
İşe gidebiliyorsun kimseye muhtaç değilsin
Bu yazdıklarımı ben yapamıyorum
Dualarının da hemen kabul olmaması demek hiçbir zaman kabul olmayacak değildir. Allah senin için daha güzel şeyler hazırlıyordur bence sabret

Herkesin nasibi farklıdır. Ben de 24 yaşındayım. Sol gözüm 3 numara sağ gözüm ise 1.25, üstelik sol gözümde göz tembelliği var. Yapacak bir şey yok bu konuda, tıp çok ilerledi. Lazer olmuyorsa ileride akıllı lens taktirabilirsiniz. Veya normal lens kullanırsınız arada. Çok şükür görüyoruz, bu bile şükretmek için bir sebep. Miyop olan bir sürü insan var. Ehliyet için de tekrar denersiniz, dünyanın sonu değil. Arkadaş konusunda da günümüzde kimse can ciğer olmuyor. Pandemiden sonra insanlar yalnizlasti. Biraz sosyalleşmek gerekiyor arkadaş bulmak için. Benim de hiç sevgilim olmadı mesela. Bazen üzülsem de sabrediyorum, yanlış insanla beraber olmaktansa yalnızlığı tercih ederim.

Verdiğiniz örnekler o kadar normal ve binlerce insanın başına gelebilecek bir durum ki kendini kötü hissetmene değmez. Üst üste geldiği için bunalmış olabilirsiniz ,destek almayı denediniz mi ?

E bahtsızım şanssızım demeye devam ederseniz hayatınız hep böyle geçer. İnişlerde olur çıkışlarda insanın kendine şanssızm bahtsızım demesi de dua yerine geçiyor ve sürekli öyle olmaya devam ediyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…