- 13 Ocak 2025
- 49
- 4
- 1
- 26
- Konu Sahibi bunalimkadin
-
Umarım girer. Ki çokta umudum kalmadı. Sanırım en büyük sorun bizimm sevgi dilimiz farklı. Onun ailesinde gördükleri ve benim gördüklerim. Yani onun babası ve annesi sorunları olan bir evliliğe sahipken benim annemle babam ufak tefek normal sayılacak problemlere sahip ve bunu da mümkün olduğunca bize hiç yansıtmadılsr. Eşim genel hayat boyunca hep bir yoklukla sınanmış ama benim annem bana yokluğu sadece eğitim amaçlı kullandı. Şuan var ama olmayada bilirdi her istediğin olamaz derdi mesela. Ama onlarda direkt yokmuş. Bilmiyorum bu yüzden mi yoksa ben mi bir şeylere kılıf bulmaya çalışıyorumTabiki öyle ama dediğim gibi erkeklerin geneli bizim gibi güçlü değiller en ufak şey onların bunalımına sebep oluyor sabredin kardeşim Allah’ın izniyle her şey yoluna girer dualarım sizinle
Keşke yine yazmasaydınMerhaba arkadaşlar. Aslında buraya yada bu tarz bir platforma oturup dertlerini yazan birisi hiç olmadım. Ama şuan sağlıklı düşünemiyorum. Mental olarak çok kötü durumdayım ve kesinlikle tarafsız fikirlere ihtiyacım var. Öncelikle eşimle çok iyi giden bir ilişkimiz vardı. Eşim artık işi daha fazla ciddileştirmek istiyordu. Lakin ben o dönem özel sebeplerden dolayı depresyon tanısı almıştım. Ama eşim hiç vazgeçmedi ve benimle her seansa geldi, her seans sonuda gerçek anlamda destek oldu.
O dönem geçince ben ve eşim çok daha güzel bir ilişkiye sahip olduk. Corona dönemi olduğu için sade bir nikahla birleştirdik hayatımızı. Herşey harikaydı. Takii eşimin şirketi iflas verene kadar. Gerçekten çok kötüydü. Ben çalışıyordum ama onun evde oturuyor olması bile problemdi eşim için. Sorumsuz bir karakteri olsa gerçekten bende sorun ederdim. Ama kendisini bildiğim için sadece bak böyle şeyler olabilir önemli olan birlikte hareket ederek bunları aşmamız lazım tarzı cümlelerle yanında olduğumu , nikahta takılan altınlarla kurabilecekse yeni bir iş kurmasını söyledim. Çünkü yapabileceğim tek şey buydu.
Ticaret işlerinden anlamam ama en azından yanında olduğumu bilsin istedim hep. Daha sonra bir mucize oldu ve benim hamile olduğumu öğrendik. Mucize diyorum çünkü doktor eşim için kısır demişti. Ben o dönem durumlardan dolayı başta aldırmak istedim ama inanırmısınız ona bile maddi gücümüz yoktu. Ailelerimizin desteği ile yaşıyorduk. Birde benim maaşım. Doğal olarak eşim daha çok strese girdi. Gerçekten altınlarla bir iş kurdu ve hızlada topladı. Sadece daha çok çalışması gerekiyordu artık. Benim doğumum yaklaştıkça işleri kötüleşmiş ve tekrar iflas eşiğine gelmişti. Böyle böyle kızım doğdu biz yine toparladık. Ama bu durumlar oldukça eşim benden uzaklaşmaya başladı. Yada ben öyle hissettim. Bu durumu ona açık açık sordum ama yok öyle bir şey diyip geçti. Sonra kavgalar başladı. Ben çocuklu hayata adapte olmakta zorlanıyordum. Mesela en basiti tek dışarı çıkmaktan korkuyordum. Ya altına yaparsa ya acıkırsa gibi. Bu yüzden mümkün olduğunca eşimle çıkıyordum.
Tam kızımla hayata alışmıştım ki 5 aylık hamile olduğumu öğrendim hemde korunmama rağmen. Bu sefer ben psikolojik olarak çöktüm. Hayatım bitmişti. Bir ara eşimi bile suçladım sen hani kısırdın diye. Sürekli ağlıyor depresif bir halde yaşamaya çalışıyordum. Yeniden gelen hamilelik kiloları, her gün bir evin içinde dönüp durmak derken hoşgeldin depresyon! Yeter mi? Hayır. Doğum sonrası çok büyük bir depresyon daha yaşadım. Eşim ise hiç anlayışlı davranmadı. Sürekli kendine gel kafayı yedin hastaneye yat falan diyordu. Bana bunları derken çevremizdeki insanlara aaa üstündeki çok yakışmış vs falan gibi iltifatı eksik etmiyordu. Gereksiz kaygılar başladı. Eşim daha çok çalışmaya başladı ben evde 2 çocukla tek. Evden çıkmak 6 ayda bire düştü. Ben iyice delirdim. Psikoterapiye başlamak istedim. Ama eşimin sigortası olmadığı için 300 tl gibi bir ücret talep ediyor devlet. Daha ilk seansın sonunda eşim hep mi alacaklar diye sordu. Sonra terapiyi konuşmak için söze başladığımda yoğunum konuşuruz akşam dedi. Kapattık. Annem, kayınvalidem ablam vs hatta karşı komşum bile sordu bu arada ne oldu ne dedi diye. Konulan tanı yeme bozukluğu. İntihar meyilliliğim varmış ve bunu yapmadığım için kendimi cezalandırıyormuşum.
Bunun bir sonraki evresi bulimiya nevroza ve kusturmaya başlar ilaç + terapi şart, daha da ilerlerse anoreksiya nevroza ki ondada yatış ile tedavi var dedi. Yani ben anlamıyorum. Eve geçtiğimde eşim hiç sormadı. Diğer randevu tarihini söyledim. Annem o gün izinli değil neyine güvenip o güne randevu aldın dedi. Dedim ki randevuyu ben değil doktor verdi. Kabul etmeseydin diyor. Bunun için tartıştık. Sonra ki gün ben evde sinir krizi geçirdim. Tabi çocuklara gözükmeden. Baktım geliyor kriz kaçtım hemen çocukların yanından. Ama eşim haberdar değil. Bu noktaya gelene kadar ona her gün bildiğiniz yalvardım. Konuş benimle, sohbet edelim, ben çok yanlız hissediyorum dedim. Dışarı çıkalım dedim sürekli ya hava soğuk ya hava sıcak dedi. Ne zaman yorgun ve hasta hissediyorum desem bende dedi geçti. Ben bakıyorum, benim ilk tanıdığım adam değil. Eskiden öf desem nasıl içlenirdi. Şimdi umrunda değil. Ben kızıldım ve sırf rahatsız hissediyor diye Doğala döneyim diye maddi baskı uyguladı bana. Sakıza trilyon versem gık demedi ama saç boyası ve kızılsa param yok dedi geçti. Dipleri gelmiş gezmemek için Doğala döndüm mecbur.
Aynaya baktığım zaman cıvıl cıvıl görmeye alışık olduğum mutlu bir kız yok. Sanki başkasının hayatı bu hayat. Daha önce tartıştığımızda boşanmayı teklif ettim. Çocukları alırım diyor. Sanki bakabilecek. İki dakika tahammül edemez, kalkmış afra tafra yapıyor. Şeytan bir ara bırak ver çocukları görsün dedi ama ikiside çok küçük. 2.5 ve 1.5 yaşındalar. Çocuklarımı çok seviyorum ama şuan gerçekten yeterli hissetmiyorum. Sürekli olarak ağlama modundayım ve gerçekten terapiye ihtiyacım var. Herşey tamken neden eşim böyle yapıyor hiç anlamıyorum. Yani elbetteki hala maddiyat olarak harika değiliz son kurduğu iş biraz pürüzlü masraflarıda var o yüzden üstüne gitmek istemiyorum ama bende yoruluyorum. Ben gün içinde bazen yemek yemeyi geçtim tuvalete gitmek için fırsat bulamıyorum ama bana çocukları yatır ben açım diyor (bizim çocuklarımız biraz fazla yiyor, bir hastalıkları yok şükür gözleri aç o yüzden yatmadan 1.5 2 saat öncesi evde kimse gıda tükenmiyor yasak.) benim sesim biraz yükselse sesini düşür diyip duruyor millet rahatsız olur diye ama beni düşünmüyor. Bu arada aldatma yok. Çünkü fırsatı yok.
Utanıyorum ama bir iki kez telefonuna bile baktım. Gerçekten yok. Çalışıyor yorgun anlıyorum ama insan karısına seni seviyorum diyemezmi yani. Doğum günümde bana 1 kez seni seviyorum demedi mesela. Bunu ona söylediğim zaman off diyip göz devirdi. Sevgisi bittiyse bitti desin diyede konuştum, hayır seviyorum diyor. Doktoruna beraber danıştık bu arada, kısır değilmiş, sadece çok düşük ihtimalmiş ve ümitlenmesin diye abartarak söylemiş. Bende aşırı doğurgan olunca süprizi yaşamışız. Ve zaten bunu demeden bile çocukların ondan olduğu aşırı belli genleri çok baskın. Görseniz direkt bu çocuklar bu adamın dersiniz. Aldattığımıda düşünemez yani. Ama ne var neden böyleyiz ve ben ne yapacağım bilmiyorum. Ya ben hayat arkadaşıma sarılıp ağlayamıyorum rahatlayamıyorum.
15 Temmuz gazi maasi alıyorsa o da idare eder aslinda sizi kotu durumlarda, almiyorsa basvursun alin, niye faydalanmiyorsunuz?Yukarda anlattım darbe zamanı ankaradaydı. Biraz olaylar olmuş ordaki doktor ona kısırsın demiş zaten bunun üzerine oda bana öyle dedi. Biz tanıştığımızda bu olayın üstünden çok geçmişti.
Olayın üstünden geçmişti, ordaki doktor ona öyle söyleyince bana üstün körü anlattı ilk tanıştığımızda. Yani üstünden geçti çokta net hatırlamadığım için üstün körü anlattım ama orda olan yaşanan şeylerden sonra doktor ona demiş. Hatta bana şey demişti o psikoloji ile (hem korkmuştu doğal olarak, hemde öfkeliydi çünkü Ömer Halisdemir ile aynı düğünde konuşuyorlar hatta çıkmadan Ömer komutan benimle hellaleşip gitti falan dedi. Çok etkilenmişti) sormadımda detay dedi. Zaten daha sonra korunduk. Buna rağmen 2.çocıkta olunca ben delirdim. Annemde korunurken bana hamile kalmış. Bizim sülale yumurtalık rezervi gibi.facepalm emojisi olsa onu koyardim ama bulamadim :) darbeyle kisir olunsaydi ortada dogurgan adam kalmazdi.
cocuk istemiyorsaniz mutlaka bir kadin dogum doktoruna gidip baska opsiyonlari konusun
bu arada kusura bakmayin yargilamak icin soylemiyorum ama soylediginiz garip gercekten. yaklasim ya da bilgi eksikliginiz var bence.
O yüzden ilk kızımda hamile kaldım zaten. Sonra da korunmama rağmen oğlum oldu.Bu nasıl bir doktor ya?
Nasılsa kısır diye düşünüp korunmaz hamile kalır insan
Keşkelerim yok. Sadece neden böyle olduğumuzu anlamak istiyorum. Çünkü sorun ne bilirsek çözebiliriz gibi. Eşime altın verdiğim için yoklukta destek olduğum için pişman değilim çünkü en lüksünü de beraber yaşadık. Çocuklarım için pişman değilim çünkü eşimin hayaliydi zaten ama ben bebek sevmeyi onlarla öğrendim insan yetiştirmek ne kadar mühim onu gördüm. Şuan sadece sorunumuzu anlamak istiyorum. Ve evet eşim gerçekten konuşarak paylaşarak rahatlayan biri değil. Hatta ne zaman konuşmak istesem hayatım çözüm bulamayacağız zaten neden anlatıp senide üzeyim boşuna diyor. Yani çözüm yoksa paylaşmaya gerek yok diyor. Biliyorum içini ama bana bu kadar uzak olması için yeterli gelmiyor.Keşkelerin bir faydası yok şuan Allah nasip etmiş olmuş. Bundan sonra öncelik kendiniz olmalısınız. siz iyi olursanız evlatlarınız da iyi olacak. Eşinizin tavrını yanlış buluyorum ama sonuçta o da sizin için çalışıyor. Her insan psikolojisi aynı değil sizinle paylaşamaya bilir herkes her duruma aynı tepkiler veremiyor siz konusunca rahatlarsınız onun ki farklı olabilir. Biraz zamana bırakın ve kendinize dönün. Anlıyorum sizi zor bir durum ama kendinize evde yapabileceğiniz uğraşlar bulabilirsiniz. Çocuklardan birini ücretsiz bir kreşe yazdırabilirsiniz. Evde spor yapabilirsiniz güzel stres attırır. Yeni bir dizi eğlenceli olanlardan. Güçlü bir kadınsınız bu cok belli toparlayacağınıza eminim. Kendi ilacınız kendinizde içinizde terapinin gerekli oldugu durumlar var evet ama insan önce kendi iyi olmak istemeli.
Kız normal askerliğini yapıyordu, mesleği değildi. Sadece malum yerinden darbe aldı işte. Gazi maaşı yok. Çünkü bilinmiyor. Çok karışık iş orası. Yani eşim normalde düğünde görevliydi. Ömer Halisdemirin katıldığı düğünde, içerde öyle duruyordu. Ama bir komutan gelmiş bir şey demiş götürmüş falan, sonra bu annesini aramak istemiş telefon vermiş komutanı ararken bir şeyler olmuş falan çok uzun uzun anlattı olanları ama inan çok detay hatırlamıyorumO darbe, askeri darbe yalnız pisekar, arkadasin esi 15 Temmuz'da yaralanmis anladigim kadariyla.
Ee konu sahibi esin gazi maasi almiyor mu? 15 Temmuz gazilerinin maasi bayaği iyiydi diye hatirliyorum (normal gazilere kiyasla).
Doktor ilaç vermedi, benim sevgiliyken kullandığım bir ilaç vardı ama o inanın çok ağır geldi. Psikoterapi beni çok rahatlatmıştı. Maddi olarak biraz biraz düzeldik. Ama eşim hala rahatlamadı. Çünkü kazancının 3te biri sadece kira. Bu onu çok sıkıyor biliyorum. Oyun ablasına güvenmemek değil de benim çocuklarım biraz sıkıntı. Yani birini çok iyi tanımadan onunla kalmıyorlsr. Kayınvalidem ve annemle ablamla yada dedeleriyle kalıyorlar şuan. Babalarına biraz şımardıkları için sorun çıkarsalarda onunla kalıyorlar birtek.Evet hayat sizi yormuş ağır gelmiş zorluklar yasamissiniz fakat öyle veya böyle toparlanmanız gerek.
Burada da eğer eşinizden destek goremiyorsaniz siz kendinize o ilgiyi şefkati vermeye çalışın.
Eşiniz şu anda iyi kazanıyor mu maddi durumlar düzeldi mi ?
Birazda olsa duzeldiyse haftanın bikac günü bikac saat bir oyun ablası tutabilirsiniz.
Güven sıkıntısı çekiyorsanız da bu kameralar var çocukların odasına koyulan onlardan salona koyabilirsiniz.
O saatlerde sizde kendinize vakit ayırın yürüyüş yapın veya sadece boş boş oturun ne istiyorsanız onu yapın kısaca.
Ayrıca doktorunuz hangi ilacı verdiyse de düzenli kullanın mutlaka.
Ya yanlış hatırlamıyorsam bunlar izinsiz döndü askeriyeye. Zaten daha o dönemde normal zorunlu olan askerlikteydi daha başvuruyu yeni yapmıştı. Kimin kim olduğu belli değildi. Eşim psikolojik olarak hala o anları anlatırken zorlanıyor. İlk tanıştığımızda anlatmıştı bende çok hatırlamıyorum açıkçası, ama resmi olarak o düğün yapılan yerde gözüküyor15 Temmuz gazi maasi alıyorsa o da idare eder aslinda sizi kotu durumlarda, almiyorsa basvursun alin, niye faydalanmiyorsunuz?
Anladim. Dava falan devam ediyor olabilir, bunu konuşmak dogru olmaz.Ya yanlış hatırlamıyorsam bunlar izinsiz döndü askeriyeye. Zaten daha o dönemde normal zorunlu olan askerlikteydi daha başvuruyu yeni yapmıştı. Kimin kim olduğu belli değildi. Eşim psikolojik olarak hala o anları anlatırken zorlanıyor. İlk tanıştığımızda anlatmıştı bende çok hatırlamıyorum açıkçası, ama resmi olarak o düğün yapılan yerde gözüküyor
Dava yok çok şükür, yani herkes gibi oda bir kaç gün sorguya çekildi inceleme falan yapıldı telefonlarına ama temiz. Çok şükür. Zaten davası olsaydı ben güvenip evlenemezdim ya sonrasında aslında suçlu olduğu ortaya çıkarsa diye.Anladim. Dava falan devam ediyor olabilir, bunu konuşmak dogru olmaz.
İyi de siz hiç bunun bilimselligini arastirmadiniz mi?Yukarda anlattım darbe zamanı ankaradaydı. Biraz olaylar olmuş ordaki doktor ona kısırsın demiş zaten bunun üzerine oda bana öyle dedi. Biz tanıştığımızda bu olayın üstünden çok geçmişti.
Hayır çünkü benden çok önce olmuş bir olay ve zaten çocuk ve evlilik düşünmüyordum ilk bunlar konuşulduğunda. Sonra evlendik ve bir süre de hamile kalmadım. Çünkü gerçekten o gün adamın kafasına mermi yağmış resmen (Mecazi olarak. Direkt ona sıkılmış bile olabilir.) ve herşey aslında o günü hatırlatıyordu. Bende çok düşünürsek doktora gideriz diye geçiştirdim. Zaten o dönemde işlerim çok yoğundu hem evden hemde aktif olarak bir kanalda çalışıyordum. Yani doktor öyle dediği için eşim bile sorgulamamış. Sonrada korunduk ama yine olduİyi de siz hiç bunun bilimselligini arastirmadiniz mi?
Çok değişiksiniz. Evlenmeyi düşünmüyordum evlendim bebek dusunmuyordum hamile kaldım. Kusura bakmayın ama hepsine bile bile lades demişsiniz.Hayır çünkü benden çok önce olmuş bir olay ve zaten çocuk ve evlilik düşünmüyordum ilk bunlar konuşulduğunda. Sonra evlendik ve bir süre de hamile kalmadım. Çünkü gerçekten o gün adamın kafasına mermi yağmış resmen (Mecazi olarak. Direkt ona sıkılmış bile olabilir.) ve herşey aslında o günü hatırlatıyordu. Bende çok düşünürsek doktora gideriz diye geçiştirdim. Zaten o dönemde işlerim çok yoğundu hem evden hemde aktif olarak bir kanalda çalışıyordum. Yani doktor öyle dediği için eşim bile sorgulamamış. Sonrada korunduk ama yine oldu
Aynen ya ben de sinir oldum , şu durumda bir kadına söylenecek söz mü. Kadıncağız onu beğeniyor mu bakalım. Bu kadar sıkıntıda bir kocası beğenmiyorsa diye ona mı üzülsün kadın. Yazmayın şöyle şeyler. Derde dert katmayınBeğenmiyor da ne demek Allah aşkına kadin zor durumda ve daha çok moral bozmaktan başka değil yazdığınız.
Boşanın diyenler olmuş ama o da ayrı bir dert. Yani ayrı bir süreç ve sizi kötü etkiler. Bence siz can yeleğini önce kendinize takın sonra bebeklerinize takın. Sizin bi iyileşmeniz lazım tam olarak ruhsal bedensel sağlığınıza kavuşmanız lazım, çünkü herşey birbiriyle ilintili. Özgüven kazanmanız sizi iyi hissettirecektir ve bu hayatınıza direkt yansır. Yanlış aksiyon almayın. Sırayla hepsini düzelteceksiniz Allah’a dua ederek başlayın güç kuvvet dileyin. Eşinizden beklentinizi kesin bi önce çünkü zaten faydası yok zararı var. Yakınlarınızdan yardım isteyin. Çekinmeyin. Elinizden umudu kesin ciddiyim bak, herşey geçip gidince yaptığından kendi utanacak. Herşeyi sizin üzerinize yıkmış bi de bunalımlı takılıyor, afedersiniz ama adamlık bu değil. Siz iyi olunca o zor günlerde kim nasıl davrandı hatırlatırsınız şimdi bi önce ruhunuzu iyileştirin gerekirse ilaç kullanın. Duygudurumu- yeme içme hepsi düzene girer. Sizin için dua edeceğimEvet imkansız en azından şuan. Ama evde eşim benimle ilgilense biraz sohbet etsek bir şekilde iletişimde olsak bu kadar bunalmayacağım
Hayır ben genel olarak evlenmeyi hiç düşünen birisi olmadım. Çünkü birine hiç sevgi hissetmedim. Kimseyle kafa yapısı olarak uymadım. Bu yüzden de hiç çeyiz yapmadım. Yani olayı nasıl algılıyorsunuz anlamıyorum.Çok değişiksiniz. Evlenmeyi düşünmüyordum evlendim bebek dusunmuyordum hamile kaldım. Kusura bakmayın ama hepsine bile bile lades demişsiniz.
Beğenmediğini düşünmüyorum. Çünkü ilk evlendiğimiz döneme göre çok daha güzelim. Bir kere fiziki olarak çok daha iyi durumdayım. Ama belki alışmışlık olabilir. Ha beğenmiyorsa da üzülmem. Çünkü çok emin olduğum tek bir şey var benden başka bir kimse onun bu durumlarına katlanmazdı. Yani benden önce de hayatına hep maddiyatla mutlu olan insanlar girmişti. Hediye olarak pahasına bakan maneviyat çok umrunda olmayan kişilerdi. Benden başkası ona kalkıp altın vermezdi ki kendi annesi bile dedıkı verme bak battı girsin bir yere çalışsın. Ama benim babamda hem kendi işiydi emir altında çalışamazdı bildiğim için ben verdim. Benim yerime başkası olsa o altınlardan zırnık koklatmazdı. Bende istemezdim vermek, kalsın ev alalım araba alalım isterdim ama ilişkimizden önemli görmedim hiç bir zaman. Beğenmiyorsa kendi bilir o yüzden.Aynen ya ben de sinir oldum , şu durumda bir kadına söylenecek söz mü. Kadıncağız onu beğeniyor mu bakalım. Bu kadar sıkıntıda bir kocası beğenmiyorsa diye ona mı üzülsün kadın. Yazmayın şöyle şeyler. Derde dert katmayın
Boşanmak ilk aklıma gelen şey hiç olmadı. Çünkü tamamen uyumlu olsaydık da sıkılıp boşanırdık büyük ihtimalle. Ama eğer ikimizinde sürekli yabancı gibi olmasındansa boşanmayı yeğlerim. Özgüven konusunda cidden üstüme yoktur. Yani normalde. Ama aynada gördüğüm kişi o kadar yabancı geliyor ki şuan, nasıl iltifat ederim bilmiyorum. Belkide artık kendime uzun uzun bakamadığım için bilmiyorum. Eşimden beklentimi sanırım terapi aldığım günün akşamı tamamen kestim zaten. Ve çevremizdeki insanlar evet yardım etmeye gerçekten meyilli ama ben kimseye güvenmiyorum. Yani komşum çocukları bırak sen işini hallet diyor mesela ama ben 4 aydır falan oldu taşınalı güvenemiyorum. Evet iyi niyetli olabilir ama bir ihtimal daha var ve güvenmiyorum. Kendi annemler de gerçekten uzakta kardeşimde 10 yaşında ve okula gidiyor o yüzden tatillerde ancak gelip gidiyor. Kayınvalidem çalışıyor zaten. O yüzden kimsenin çokta bir hayrı olmuyor bana. Yoksa yardım istemekten hiç bir zaman çekinmedim. Hep mutlu olursam çok daha mutlu ederim düşüncesindeyim. Herşey geçip gidecek elbette ki ama o gün ben onun yanında olur muyum yada olmak ister miyim bilemiyorum. Duanız için şimdiden teşekkür ederimBoşanın diyenler olmuş ama o da ayrı bir dert. Yani ayrı bir süreç ve sizi kötü etkiler. Bence siz can yeleğini önce kendinize takın sonra bebeklerinize takın. Sizin bi iyileşmeniz lazım tam olarak ruhsal bedensel sağlığınıza kavuşmanız lazım, çünkü herşey birbiriyle ilintili. Özgüven kazanmanız sizi iyi hissettirecektir ve bu hayatınıza direkt yansır. Yanlış aksiyon almayın. Sırayla hepsini düzelteceksiniz Allah’a dua ederek başlayın güç kuvvet dileyin. Eşinizden beklentinizi kesin bi önce çünkü zaten faydası yok zararı var. Yakınlarınızdan yardım isteyin. Çekinmeyin. Elinizden umudu kesin ciddiyim bak, herşey geçip gidince yaptığından kendi utanacak. Herşeyi sizin üzerinize yıkmış bi de bunalımlı takılıyor, afedersiniz ama adamlık bu değil. Siz iyi olunca o zor günlerde kim nasıl davrandı hatırlatırsınız şimdi bi önce ruhunuzu iyileştirin gerekirse ilaç kullanın. Duygudurumu- yeme içme hepsi düzene girer. Sizin için dua edeceğim
yaşınız 26 görünüyorHayır ben genel olarak evlenmeyi hiç düşünen birisi olmadım. Çünkü birine hiç sevgi hissetmedim. Kimseyle kafa yapısı olarak uymadım. Bu yüzden de hiç çeyiz yapmadım. Yani olayı nasıl algılıyorsunuz anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?