neden böyleyiz?

Tabiki öyle ama dediğim gibi erkeklerin geneli bizim gibi güçlü değiller en ufak şey onların bunalımına sebep oluyor sabredin kardeşim Allah’ın izniyle her şey yoluna girer dualarım sizinle
Umarım girer. Ki çokta umudum kalmadı. Sanırım en büyük sorun bizimm sevgi dilimiz farklı. Onun ailesinde gördükleri ve benim gördüklerim. Yani onun babası ve annesi sorunları olan bir evliliğe sahipken benim annemle babam ufak tefek normal sayılacak problemlere sahip ve bunu da mümkün olduğunca bize hiç yansıtmadılsr. Eşim genel hayat boyunca hep bir yoklukla sınanmış ama benim annem bana yokluğu sadece eğitim amaçlı kullandı. Şuan var ama olmayada bilirdi her istediğin olamaz derdi mesela. Ama onlarda direkt yokmuş. Bilmiyorum bu yüzden mi yoksa ben mi bir şeylere kılıf bulmaya çalışıyorum

Keşke yine yazmasaydın

15 Temmuz gazi maasi alıyorsa o da idare eder aslinda sizi kotu durumlarda, almiyorsa basvursun alin, niye faydalanmiyorsunuz?

Olayın üstünden geçmişti, ordaki doktor ona öyle söyleyince bana üstün körü anlattı ilk tanıştığımızda. Yani üstünden geçti çokta net hatırlamadığım için üstün körü anlattım ama orda olan yaşanan şeylerden sonra doktor ona demiş. Hatta bana şey demişti o psikoloji ile (hem korkmuştu doğal olarak, hemde öfkeliydi çünkü Ömer Halisdemir ile aynı düğünde konuşuyorlar hatta çıkmadan Ömer komutan benimle hellaleşip gitti falan dedi. Çok etkilenmişti) sormadımda detay dedi. Zaten daha sonra korunduk. Buna rağmen 2.çocıkta olunca ben delirdim. Annemde korunurken bana hamile kalmış. Bizim sülale yumurtalık rezervi gibi.

Keşkelerim yok. Sadece neden böyle olduğumuzu anlamak istiyorum. Çünkü sorun ne bilirsek çözebiliriz gibi. Eşime altın verdiğim için yoklukta destek olduğum için pişman değilim çünkü en lüksünü de beraber yaşadık. Çocuklarım için pişman değilim çünkü eşimin hayaliydi zaten ama ben bebek sevmeyi onlarla öğrendim insan yetiştirmek ne kadar mühim onu gördüm. Şuan sadece sorunumuzu anlamak istiyorum. Ve evet eşim gerçekten konuşarak paylaşarak rahatlayan biri değil. Hatta ne zaman konuşmak istesem hayatım çözüm bulamayacağız zaten neden anlatıp senide üzeyim boşuna diyor. Yani çözüm yoksa paylaşmaya gerek yok diyor. Biliyorum içini ama bana bu kadar uzak olması için yeterli gelmiyor.

O darbe, askeri darbe yalnız pisekar, arkadasin esi 15 Temmuz'da yaralanmis anladigim kadariyla.

Ee konu sahibi esin gazi maasi almiyor mu? 15 Temmuz gazilerinin maasi bayaği iyiydi diye hatirliyorum (normal gazilere kiyasla).
Kız normal askerliğini yapıyordu, mesleği değildi. Sadece malum yerinden darbe aldı işte. Gazi maaşı yok. Çünkü bilinmiyor. Çok karışık iş orası. Yani eşim normalde düğünde görevliydi. Ömer Halisdemirin katıldığı düğünde, içerde öyle duruyordu. Ama bir komutan gelmiş bir şey demiş götürmüş falan, sonra bu annesini aramak istemiş telefon vermiş komutanı ararken bir şeyler olmuş falan çok uzun uzun anlattı olanları ama inan çok detay hatırlamıyorum

Doktor ilaç vermedi, benim sevgiliyken kullandığım bir ilaç vardı ama o inanın çok ağır geldi. Psikoterapi beni çok rahatlatmıştı. Maddi olarak biraz biraz düzeldik. Ama eşim hala rahatlamadı. Çünkü kazancının 3te biri sadece kira. Bu onu çok sıkıyor biliyorum. Oyun ablasına güvenmemek değil de benim çocuklarım biraz sıkıntı. Yani birini çok iyi tanımadan onunla kalmıyorlsr. Kayınvalidem ve annemle ablamla yada dedeleriyle kalıyorlar şuan. Babalarına biraz şımardıkları için sorun çıkarsalarda onunla kalıyorlar birtek.

15 Temmuz gazi maasi alıyorsa o da idare eder aslinda sizi kotu durumlarda, almiyorsa basvursun alin, niye faydalanmiyorsunuz?
Ya yanlış hatırlamıyorsam bunlar izinsiz döndü askeriyeye. Zaten daha o dönemde normal zorunlu olan askerlikteydi daha başvuruyu yeni yapmıştı. Kimin kim olduğu belli değildi. Eşim psikolojik olarak hala o anları anlatırken zorlanıyor. İlk tanıştığımızda anlatmıştı bende çok hatırlamıyorum açıkçası, ama resmi olarak o düğün yapılan yerde gözüküyor

Anladim. Dava falan devam ediyor olabilir, bunu konuşmak dogru olmaz.

Anladim. Dava falan devam ediyor olabilir, bunu konuşmak dogru olmaz.
Dava yok çok şükür, yani herkes gibi oda bir kaç gün sorguya çekildi inceleme falan yapıldı telefonlarına ama temiz. Çok şükür. Zaten davası olsaydı ben güvenip evlenemezdim ya sonrasında aslında suçlu olduğu ortaya çıkarsa diye.

İyi de siz hiç bunun bilimselligini arastirmadiniz mi?
Hayır çünkü benden çok önce olmuş bir olay ve zaten çocuk ve evlilik düşünmüyordum ilk bunlar konuşulduğunda. Sonra evlendik ve bir süre de hamile kalmadım. Çünkü gerçekten o gün adamın kafasına mermi yağmış resmen (Mecazi olarak. Direkt ona sıkılmış bile olabilir.) ve herşey aslında o günü hatırlatıyordu. Bende çok düşünürsek doktora gideriz diye geçiştirdim. Zaten o dönemde işlerim çok yoğundu hem evden hemde aktif olarak bir kanalda çalışıyordum. Yani doktor öyle dediği için eşim bile sorgulamamış. Sonrada korunduk ama yine oldu

Çok değişiksiniz. Evlenmeyi düşünmüyordum evlendim bebek dusunmuyordum hamile kaldım. Kusura bakmayın ama hepsine bile bile lades demişsiniz.

Beğenmiyor da ne demek Allah aşkına kadin zor durumda ve daha çok moral bozmaktan başka değil yazdığınız.
Aynen ya ben de sinir oldum , şu durumda bir kadına söylenecek söz mü. Kadıncağız onu beğeniyor mu bakalım. Bu kadar sıkıntıda bir kocası beğenmiyorsa diye ona mı üzülsün kadın. Yazmayın şöyle şeyler. Derde dert katmayın

Evet imkansız en azından şuan. Ama evde eşim benimle ilgilense biraz sohbet etsek bir şekilde iletişimde olsak bu kadar bunalmayacağım
Boşanın diyenler olmuş ama o da ayrı bir dert. Yani ayrı bir süreç ve sizi kötü etkiler. Bence siz can yeleğini önce kendinize takın sonra bebeklerinize takın. Sizin bi iyileşmeniz lazım tam olarak ruhsal bedensel sağlığınıza kavuşmanız lazım, çünkü herşey birbiriyle ilintili. Özgüven kazanmanız sizi iyi hissettirecektir ve bu hayatınıza direkt yansır. Yanlış aksiyon almayın. Sırayla hepsini düzelteceksiniz Allah’a dua ederek başlayın güç kuvvet dileyin. Eşinizden beklentinizi kesin bi önce çünkü zaten faydası yok zararı var. Yakınlarınızdan yardım isteyin. Çekinmeyin. Elinizden umudu kesin ciddiyim bak, herşey geçip gidince yaptığından kendi utanacak. Herşeyi sizin üzerinize yıkmış bi de bunalımlı takılıyor, afedersiniz ama adamlık bu değil. Siz iyi olunca o zor günlerde kim nasıl davrandı hatırlatırsınız şimdi bi önce ruhunuzu iyileştirin gerekirse ilaç kullanın. Duygudurumu- yeme içme hepsi düzene girer. Sizin için dua edeceğim

Çok değişiksiniz. Evlenmeyi düşünmüyordum evlendim bebek dusunmuyordum hamile kaldım. Kusura bakmayın ama hepsine bile bile lades demişsiniz.
Hayır ben genel olarak evlenmeyi hiç düşünen birisi olmadım. Çünkü birine hiç sevgi hissetmedim. Kimseyle kafa yapısı olarak uymadım. Bu yüzden de hiç çeyiz yapmadım. Yani olayı nasıl algılıyorsunuz anlamıyorum.

Beğenmediğini düşünmüyorum. Çünkü ilk evlendiğimiz döneme göre çok daha güzelim. Bir kere fiziki olarak çok daha iyi durumdayım. Ama belki alışmışlık olabilir. Ha beğenmiyorsa da üzülmem. Çünkü çok emin olduğum tek bir şey var benden başka bir kimse onun bu durumlarına katlanmazdı. Yani benden önce de hayatına hep maddiyatla mutlu olan insanlar girmişti. Hediye olarak pahasına bakan maneviyat çok umrunda olmayan kişilerdi. Benden başkası ona kalkıp altın vermezdi ki kendi annesi bile dedıkı verme bak battı girsin bir yere çalışsın. Ama benim babamda hem kendi işiydi emir altında çalışamazdı bildiğim için ben verdim. Benim yerime başkası olsa o altınlardan zırnık koklatmazdı. Bende istemezdim vermek, kalsın ev alalım araba alalım isterdim ama ilişkimizden önemli görmedim hiç bir zaman. Beğenmiyorsa kendi bilir o yüzden.

Boşanmak ilk aklıma gelen şey hiç olmadı. Çünkü tamamen uyumlu olsaydık da sıkılıp boşanırdık büyük ihtimalle. Ama eğer ikimizinde sürekli yabancı gibi olmasındansa boşanmayı yeğlerim. Özgüven konusunda cidden üstüme yoktur. Yani normalde. Ama aynada gördüğüm kişi o kadar yabancı geliyor ki şuan, nasıl iltifat ederim bilmiyorum. Belkide artık kendime uzun uzun bakamadığım için bilmiyorum. Eşimden beklentimi sanırım terapi aldığım günün akşamı tamamen kestim zaten. Ve çevremizdeki insanlar evet yardım etmeye gerçekten meyilli ama ben kimseye güvenmiyorum. Yani komşum çocukları bırak sen işini hallet diyor mesela ama ben 4 aydır falan oldu taşınalı güvenemiyorum. Evet iyi niyetli olabilir ama bir ihtimal daha var ve güvenmiyorum. Kendi annemler de gerçekten uzakta kardeşimde 10 yaşında ve okula gidiyor o yüzden tatillerde ancak gelip gidiyor. Kayınvalidem çalışıyor zaten. O yüzden kimsenin çokta bir hayrı olmuyor bana. Yoksa yardım istemekten hiç bir zaman çekinmedim. Hep mutlu olursam çok daha mutlu ederim düşüncesindeyim. Herşey geçip gidecek elbette ki ama o gün ben onun yanında olur muyum yada olmak ister miyim bilemiyorum. Duanız için şimdiden teşekkür ederim

yaşınız 26 görünüyor
büyük 2.5 yaşında olduğuna göre 22 gibi evlenmişsiniz

iyi ki düşünmüyormuşsunuz evlenmeyi, düşünseniz 18i doldurmayı zor bekleyecektiniz demek

yahu insan bi 35 olur da der "ben evlenmeyi düşünmedim hiç "filan

bu yeni nesil beni benden alıyor gerçekten...ne kadar seviyorsunuz büyük büyük konuşmayı herşeyi hızlı hızlı yaşamayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…