neden böyleyiz?

Sadece ikinci doğumumda yaşadım lohusalık. Ama böyle berbat bir dönem yok. Ve evet psikolojik olarak oda iyi değil anlıyorum. Çünkü her gün herşey zamlanıyor. Ve o bir şey istediğimizde param yok dedikçe gerçekten çok daha kötü hissediyor biliyorum . Ben ondan benim onu anladığım gibi anlamasını bekliyorum zaten. Sohbet edelim içimizi dökelim istiyorum. Ama o susuyor. Film izliyor dizi izliyor. Kendince beraber vakit gecirmek olarak adlandırıyor

Çocuklara üzüldüm
İkimiz de onlara bu durumu belli etmiyoruz. Zaten bu yüzden dışardaki insanlar sorunumuz yok sanıyor. Yemek konusunda üzüldüyseniz de sağlıkları için gerçekten. Sabahtan akşama kadar her öğünleri dolu dolu. Ama belli saatten sonra yiyince uyumak değil o aldıkları enerjiyi atmak istiyorlar. Uyku düzeni bozulunca özellikle kızım kilo veriyor. Sürekli uykulu olduğu için ağlıyor. O yüzden belli saatten sonra yemek yemek yasak yada meyve.

Devlet almıyor zaten. Özeldede ben her hastaneye gidemiyorum. Kan hastalığım var. Düğün borcu yoktu ama eşyalar aldık onların taksitleri vardı, onları ailelerimiz ödedi bende kira + site aidatı ve faturaları vs. Yani 0 borçsuz değildik. Kızım doğduktan 1 yada 2 ay sonra tam anlamıyla rahat nefes aldık. Çok detaya girseydim daha çok uzardı yazı. Altınlarla aslında biraz daha birikim yapıp ev alacaktık. Ama tekrar iş kurması daha önceliğimiz diye verdim.

Ben hiç evlilik düşünmedim normalde. Bu yüzden evet birikim yapmadım yedim içtim gezdim. Gençtim, ailemde hiç paranı bize harca diyen insanlar değildi. Bu yüzden can sıkıntısı içinde işten çıkıp baba parası ile yaşamışlığım var. Şuan eşim yetişemiyor evet çünkü 23.000 bizim sadece kiramız. 60.000 kazanıyor ama buna aylık benzin ve bakım masrafları da dahil. Motor arızalansa ekstra gider. Ev ısınsın diye çok yakıyoruz mesela buda daha fazla fatura demek. Bez masrafı çocukların düzenli kontrol masrafı vs var. Bunlar zaten anca ucu ucuna gidiyor. Siz nasıl yaşiyorsunuz ben bilemedim şuan

Çok geç saat olmasa çıkarım ama Türkiye'de yaşam malum korkuyorum. Bu arada beni zaten bu kadar kötü olmaya iten bir sebep uyutuyorlar. Yani 2 aydır uyku düzenleri bozuk. Dinleyemiyorum. Eşimle paylaşmıyorum. Bu beni bu kadar kötü yaptı

Merhaba, erkekler maddi anlamda gücünü kaybettiklerinde kendilerini yetersiz hissettikleri için ve rahat bir hayat yaşayamayıp size de yaşatamadıkları için depresif haller sergiliyorlar ne yazık ki. Biz kadınlar bu durumu idare ediyoruz üstesinden gelebiliyoruz bir günümüz depresifse ikinci gün pozitif olmak için gayret ediyoruz ama onlar öyle değiller ne yazık ki. Lütfen herşeyden önce kendinize odaklanın ve psikolojinizi toparlamaya çalışın bunu kendiniz kendinize yapabilirsiniz ve en önemli kısım Allah’a sığının namazlarınızı aksatmayın bol bol dua edin çıkın çocuklarla bi nefes alın hep dua edin inanın toparlayacaksınız. Allah bizi imtihana sokuyor bunun üstesinden gelecek olan sizsiniz eşinizle konuşun yükselmeyin sabır gösterin lütfen herşey düzelecek inanın

O öyle dedi. İçini bilmiyorum. Ona iyi niyetli söylediğim şeyler onu daha kötü hissetirmiş. " Sen öyle dedikçe kendimi daha yetersiz hissediyorum, sizi götürmek istediğim yerlere götüremiyorum çünkü çalışmam lazım, size almak istediklerimi alamıyorum çünkü kira ödemem lazım fatura ödemem lazım, ama sen kalkıp birde bunlar elbet geçecek biz hep senin yanındayız diyince daha da suçlu hissediyorum " Dedi. Aynen buydu cümlesi. Ama dediğim gibi ne kadar doğru bilemem

Normalde çalışırken ne maaşıma ne harcamama hiç bir şekilde karışmazdı. Ama şu iflaslardan sonra... Allahım değişti adam resmen

Ya yapacağın şey bence bir süre akışına bırakmak. Bazen mesafe iyidir ruhsal anlamda. Senin asıl odaklanmam gereken şey çobukla dışarı çıkma işini çözmek
İki bebek arabası var tek başıma imkânsız. Hadi birini almasam, kızım bazen kafasına esince tutma elimi ben kendim yürürüm kafasına giren birisi. Ona güvenmiyorum daha çok. Zaten çevremizdeki herkeste bu durumun farkında. Çok zor çocuklarım var.

ne salak doktor ya

Eşinizi boşverin siz biraz çıkın dolaşın çocuklara yürüyün parka gidin o kafayı dağıtın biraz lütfen

Su bir gerçek biz nasil anne olunca eski kimliklerimizi tasiyamaz hale geliyoruz, erkeklerde buna benzer depresif durumlar elbette yasayabilir, yasiyorda (eşimden biliyorum, bambaska biri oldu baba olunca)

Sonucta sorumluluklari artiyor, yukleri agirlasiyor, bir de Turk toplumu genel itibariyle evlenene dek cocuklarini sorumluluk bilinciyle tanistirmadigi icin bocaliyorlar, bu konu ne kadinlarin ne de erkeklerin hakkini yiyemem.

Ama iste orada kocaman bir ama var, yaninda dimdik duran, ona guven asilayan, derdiyle dertlenen kadina sirt donmek bu sorumluluklarin altinda ezilme bahanesiyle açıklanabilir mi... iste orasini ben kestiremiyorum.

Su bir gerçek biz nasil anne olunca eski kimliklerimizi tasiyamaz hale geliyoruz, erkeklerde buna benzer depresif durumlar elbette yasayabilir, yasiyorda (eşimden biliyorum, bambaska biri oldu baba olunca)

Sonucta sorumluluklari artiyor, yukleri agirlasiyor, bir de Turk toplumu genel itibariyle evlenene dek cocuklarini sorumluluk bilinciyle tanistirmadigi icin bocaliyorlar, bu konuda ne kadinlarin ne de erkeklerin hakkini yiyemem.

Ama iste orada kocaman bir ama var, yaninda dimdik duran, ona guven asilayan, derdiyle dertlenen kadina sirt donmek bu sorumluluklarin altinda ezilme bahanesiyle açıklanabilir mi... iste orasini ben kestiremiyorum.

Size yazik degil mi? (Sizin ozelinizde bu durumu -ben dahil- yasayan tum kadinlar icin yaziyorum bunu)

bu arada doktor kisir deyince he tamam o zaman deyip sevismeye gitmissiniz gibi duruyor. tanisi nedir, ihtimaller nedir vs normalde arastirir insan. o yuzden bu medikal bilgisizlikle yeniden hamile kalma ihtimaliniz yuksek. bir tane kadin dogum doktoruna gidin ve bir dogum kontrol yontemine baslayin. prezervatif, hap falan tam korumaz. hap zaten depresyonu da etkileyebilir

Gerilmeye gerek yok. Çocuğunuz olunca doğal olarak korunmadığınızı düşündüm, zaten konuda da korundum diye belirtmemişsiniz. Size cahil falan da demedim, hatta tam tersi cidden üzüldüm ve incitmemek adına kelimelerimi de çok dikkatli seçtim, tavrınız bana saldırgan göründü.
Annenize çok geçmiş olsun, umarım bu cendereden çıkıp evlatlarınızla huzurlu bir hayata erişirsiniz

Bebek arabasıni yatay yapıp art arda iki çocuğu koyun yada ikinci arabada diğeri de çocuklar uzaklaşmasin diye halatlar satılıyor bir ucu anneye diğeri çocuğa takılıyor onlardan alın. Her halükarda dışarı çıkmak zorundasiniz. İki küçük çocuğum vardı benimki de art arda oldu ama hep çıktım yürüdüm parklara gittim evde durmak zaten psikolojiyi bozar

Umarım düzelir. Ama artık uyanması gerekir. Yani hayat hep böyle değil mi inişli çıkışlı

Eşinizi boşverin siz biraz çıkın dolaşın çocuklara yürüyün parka gidin o kafayı dağıtın biraz lütfen
İki çocukla zor, kızım özgüven patlaması yaşıyor. Elimi bırak ben yürürüm elimi bırak ben yaparım. Zaten diğeri de küçük. İki bebek arabası ile zaten çıkamam tek.

Bende bunu anlamıyorum zaten. Mesela annesi bana bir keresinde benim oğlumun alışık olduğu hayat böyle değil dedi. Yani oturup kıyaslama yapmam elbetteki herkesin iyi kötü yönleri vardır ama ailesi onu liseden alıp çalışma hayatına sokarken ve o kardeşine bakmak için annesine destek olurken ben gerçekten can sıkıntısı olarak kurs değiştiriyordum. Basketbolu sırt topu sert burnum kırılabilir diye bırakıp voleybola falan geçen insanım. Ben ondan bana yine bu hayatı vermesini talep etmiyorsam annesinin verdiği hayatı da o benden talep etmemeleri. Bizim yeni düzenlerimiz olmalı haksız mıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…