Merhaba arkadaslar ben Belçikada yasiyorum dolayisiyla Turkiyede ve Belcikada farkli farkli aliskanliklar var ama benim en çok kafama takilan sey neden orada 2tane salon olmasi :44:
Turkiyeye gittigim zamanlar komsulardan falan goruyorum 2tane salon var hep herkeste, baya bi aklima takildi sordum bir komsuya, bizde oyle olur dedi neden dedim cevap alamadim soruyorum turkiyedeki arkadaslarima oyle olur oyle olur diyip duruyolar ama neden?..
Belcikada çok fazla turk var bilirsiniz belki ama bizde 1tane salon var kimsede 2 salon goremezsiniz, bugunde KK'de gezinirken, bu basliga dustum, herkez evini paylasmis yine bakiyorum 2tane salon var iyice kafam karisti
Kisaca size sorum salon ne? oturma odasi ne? Fark nedir ?
Merci kizlar, anladigim kadariyla oturma odasi sizin odaniz salonda misafir odasi denebilir
Rkyogn aslinda hakli burada çok takilmazlar pis evi konusurlar ama daginik oldugunda zaten önlerinde topluyoruz eger davetsiz misafirse bu kotu karsilanmaz hani, ama genelde haber verilir gelen olursa ona gore toplanir temizlenir.
Anlamadigim daha cok sey var her 2 odadami tv, tv unitesi koltuk süs falan olur? öyleyse nasil yapiyorsunuz yaaaa iyice karisiyor olay 2 kati msraf :26:
Oyle yapacaginiza temiz tutsaniz daha mantikli olmazmi :26:
Hersey salonda diyosun, salonda misafir odasi olduguna gore sadece misafir geldiginde kullanacagin bi odayi neden susleyesinki?Ailenizin ve sizin oturdugunuz bölumun daha onemli daha guzel olmasi gerekmezmi? Millet icinmi susluyorsunuz anlamadim
Amann bosver bosuna mi cocuklara yatak odasi yapiyoruz,eger orada oynamicaksa ne geregi var gonder odasina salonda hic kirlenmez zaten
Merhaba arkadaslar ben Belçikada yasiyorum dolayisiyla Turkiyede ve Belcikada farkli farkli aliskanliklar var ama benim en çok kafama takilan sey neden orada 2tane salon olmasi :44:
Turkiyeye gittigim zamanlar komsulardan falan goruyorum 2tane salon var hep herkeste, baya bi aklima takildi sordum bir komsuya, bizde oyle olur dedi neden dedim cevap alamadim soruyorum turkiyedeki arkadaslarima oyle olur oyle olur diyip duruyolar ama neden?..
Belcikada çok fazla turk var bilirsiniz belki ama bizde 1tane salon var kimsede 2 salon goremezsiniz, bugunde KK'de gezinirken, bu basliga dustum, herkez evini paylasmis yine bakiyorum 2tane salon var iyice kafam karisti
Kisaca size sorum salon ne? oturma odasi ne? Fark nedir ?
Salut Balcanic,
5 sene bir Belge ile aynı evde yaşadım -elle est de Afyon/Emirdağ :)- dolayısıyla ne demek istediğini anlıyorum..
Sana basitçe açıklayayım: Türklerde misafir kavramı çok önemli biliyorsun..dolayısıyla misafiri ağırlayacakları alan temiz ve kusursuz olmalı..çünkü ne yazık ki bazı insanlar o kişinin kendisine değil, evine giderler..o yüzden ev sahiplerini de anlıyorum ben..
Benim evimde oturma odası yok, salonda yaşıyoruz.
Evimde ekstra bir oda var ancak orası hobi odası gibi; tv, DVDler, kütüphane falan var..ileride bir de yazı/çalışma masası almayı planlıyorum o odaya, çünkü bazen blogumu yazmak için sessizliğe ihtiyacım oluyor..sonra eşim bazen film izlemek ister, ben kitap okumak, o zaman o odaya çekiliriz birimizden biri..sonra oradaki kanape aynı zamanda yataklı olduğu için yatılı misafir de ağırlayabiliyorum orada..çok amaçlı anlayacağın..
Hahaha yagmur perisi haklisin aslindabizde simdi erkek arkadasimla konustuk o turkiyede yasiyor ve o mesela diyor misafir odasi olucak illa, neden dedim, diyor daginik olursa vs vs, diyorum bizde sadece salon oldugu icin orasi hep derli toplu olur zaten falan biz oyle gorduk daginik olamaz salon, yok anacim israr ediyor oysaki ben o odayla ilgili ne hayaller kurmustum makyaj odasi veya camasirhane olarak
Insallah ole bir imkanin olur canim 2 degil 3,4 bos odan olur
Ben bu durumun tek sebebinin dedikodu ve giybet oldugunu düsünüyorum.
Ben de yurtdisinda yasiyorum.
Oda yok degil, 6 tane oda var evimde.
Ama ben o odalari salon, oturma odasi falan diye ayirmadim.
Bir tane oda var, oturma odasida orasi, salonda.
Mesela bir odayi cocuklarim icin oyun odasi yaptim.
Kocaman bir oda, istesem oturma odasi yapabilirdim ama gerek yok.
Bir misafir gelecekse zaten önceden haber verir, ona göre toparlanir ev.
Cat kapi gelen misafir olsa zaten asiri bir daginiklik olmaz, olsada gelen misafir kusura bakamaz zaten, biz insanin ve herkes gibi YASIYORUZ!! yani yasanilian bir ev nasilsa öyle olur.
Kimse de tutup " ayyy evine gittim söyle pis, yok böyle daginik" gibi abuk subuk seyler konusmaz, konusmak isteyen olsa zaten karsisinda ki onu susturur " ayip, evine gitmis cayini icmissin, arkasindan konusmak olmaz" der.
Türkiye de cogu insanlar dedikoduyu, giybeti cok seviyor, onun icinde insanlar disarda ki insanlara karsi kendi gibi yani rahat olamiyor.
Bence tüm bunlarin sebebi bu.