Neden 1 ev'de salon ve oturma odasi ?

Yapandan çok yapmayan varmis ya peki yanlis goruluyormu kizlar mesela sizin aileniz falan dedimi yapsaydin iyi olurdu falan diye? yani çook iyi biseymi olarak goruluyor, olmali gibi yani yoksa tercih mi deniliyor?

benim ailem karışmaz, eşiminki de öyle..
zaten onlar da salonda yaşayan tipler, iki annemin de oturma odası kavramı yok.
bence dediğim gibi, kullanım şekliyle alakalı diye düşünüyorum :44:

kızlar konu açtım salonumun fotolarını eklicektim beceremedim:)

nasıl eklicem ben bu resimleri okadarda çektim bugün offff

avrupada misafir kültürü yok ki misafir odasi olsun. onu birakin ev kültürü yok, bende almanyada yasiyorum burdaki evlerde daha 20 sene öncesi tuvalet banyo yokmus misafir odasi ne ki:KK53: burda ev acisindan imkanlar kisitli nasil misafir odan olsun, ilk kusak iki odali evlerde büyümüs cogu halen öyle evlerde oturuyor. 4 odali ev lüks iyi bir semtte akari kokari yoksa 1200 euro anca bulursun, ucuz evler gecekondudan hallice. millet oda bulmus yatmaya bide misafir odasi mi düsünecek :KK52:

ama türkiyede millet 100 metre kare eve " kutu" gibi der kücük addeder. ondan burdaki ev ve yasam kültürüne misafir odasi kavrami ters.

Canım bende bir oturma odası birde misafir odası kullanıyorum.Böyle kullanmamın sebebi tesettürlü biriyim ve bazı arkadaş toplantılarımızda genelde kadın erkek ayrı olarak otururuz...Oturma odasına beyleri (çoluk çocuk olmadığı için yanlarında ,mekanlarının dar olmasında sorun yok)Misafir odamda da bayanları alırım.Hem alan geniş hemde malum çocuklarda olunca kıpırdayacak yer kalsın diye...Benim bu iki odayı kullanmamın amacı bu...

Avrupadakilere misafir gelmiyor ne bilmiyor de de tam olsun :KK52: Bayagi bi abartmissin yani, ama ev konusunda soyledigin dogru almanyadada oyleymis demekki, cunku burada ya ucuza dandik bi ev alicaksin yada parasini verip luks bi ev, ortasi yok yanii

Selmacigm, Erkek arkadasimin evlerindede öyle, Ne yalan soyleyeyim hosuma gidiyor oyle olunca daha bi sicak daha bi keyifli oluyor kadinlar arasi, bu hiç aklima gelmemisti acikcasi :)

Hem misafiri düşünüp ayrı bir oda yapıp, çokça vakit geçirdiğin oturma odasını ayrı tutup, bir yatak odası ve bir de çocuk odası gerekecek. 3+1 ev sahibi olmakta günümüz şartlarında kolay değil maalesef, mesela; ben çocukken aynen kapısı kapalı tutulan bir misafir odamız vardı, ayrıca bir tane de oturma odamız, ama bizim odamız yoktu.

Yıllar geçti, bu sefer tam tersi oturma odası iptal olup çocuk odasına çevrildi, artık gelen misafir de evin halkı da aynı oda da vakit geçirmeye başladık sürekli olarak..

Yapacak bir şey yok, şartlar.. :KK14:

Ben de bunu anlamayan insanları anlamıyorum açıkçası. Benım de hem salonum hem de oturma odam var. Tamamen kendi rahatım için ayırdım. Oturma odasında istediğim gibi oturup kalkıyorum. Battaniyemi alıp oturuyorum. Hem de evin her tarafı batmamış oluyor. Bir oda hep temiz oluyor. Biri geleceği zaman temizlikle boğuşmuyosun. Demişsin ya odayı temiz tutun. Zaten temiz tutuyoruz ama durmadan yaşanılan bir odada çay,kahve vs de dökülebiliyor ve bu lekeler halıdan ya da koltuktan kolay da çıkmıyor. Biri geldiği zaman da haliyle rahatsız oluyorsun. Hemde ben oturduğum odada masa konsol gibi eşyaların olmasından rahatsız oluyorum. Sadece tv ve koltuk olsun istiyorum.
Bide bu mantıkta düşünürsek o zaman misafir yemek takımı da saçma olur ne gerek var? Ya da evde yalnızken eşofman vs giyiyoruz misafir geldiginde de değiştirmeyelim ne gerek var? Misafir için mi giyiniyoruz?

Ulkus yazmakla ugrasacagina onceki sayfalari okumakla ugrassaydin keske :KK47: Herneyse ne mutlu sana :)

smuwila : Vallahi canim sence iyimi oldu kotu mu anlamadim ama, misafir geldiginde kullancaginiz bi oda olacagina senin odan olmus olmasi bence daha onemli, açikcasi benim kendi evimde 1 odam var, ama ailemin evinde 4 oda 1 mutfak 1 salon var 2 odasi bos oldugundan artik yatak odasi yapti ikisinede yatili kalanlar orada kaliyor, oda yani bos oldugundan dolayi. Eger imkan varsa yapilmasi iyi bisey bence pratik, ama imkanlar kisitliyken, misafir odasi olsun diye kasmak bana gore degil. Sence nasil oldu oyle olmasi

Hepsini okudum zaten. Burada insanların fikirlerini almak için konu açıyoruz. Ben de kendi fikrimi söyledim. Eğer önceki cevaplar yeterliyse ve artık kimse fikrini söylemesin diyorsan yönetime bildir bu konuyu kapatsınlar. Tarzın hiç hoş değil:KK45:

Elestiri yapicaksan bende sana karsi boyle davranirim, fikrin konusunda basimin ustunde yerin var bunun icin acildi zaten bu konu Tesekkurler..

ben de salon ve oturma odası olmasına asırı karsıydım hatta ve hatta bana geleneksel,eski usül ,modern olmayan evler olarak gelirdi.
fakat 1 yıl salonda oturduktan sonra ben de oturma odası denen seye ne kadar ihtiyaç oldugunu anlamıs oldum :)

salondaki koltuklarım sürekli oturup kalkmaktan deforme olmaya baslamıstı sanki,ayrıca orda yiyip içtiğimiz için de koltuklar lekelenmeye basladı kısacası mobilya ve koltuklarım zarar görmeye basladı bu sefer de aman burası çizilmesin aman leke olmasın diye diye rahat edememeye basladık:18:,ayrıca salon büyük oldugu için daha az ısınıyordu.televizyon bile salondayken uzakta kalıyordu.biz eşimle küçük odaları da oldum olası cok sevmisizdir daha sıcak bir havası oluyormus gibi gelir hep:) 2 kişi oldugumuzdan olsa gerek cünkü ev kalabalık oldugunda böyle bir his olmuyor pek :):KK1: o yüzden biz de bir oturma odası yapmaya karar verdik küçük sıcacık,dilediğimiz gibi yıpratmak için de uygun fiyatlı ama gözümüze gönlümüze hitap eden bişeyler aldık ayrıca koltugumu secerken de yataklı olmasına dikkat ettim çünkü misafirimiz geldiğinde de yine burda yatırıyoruz.bizimki de cok işlevli oldu diyebilirim :)
sonuc itibariyle doya doya kullanıyoruz odamızı :KK16: yayılıyoruz koltugumuza filmimizi izliyoruz yiyoruz içiyoruz,kitaplıgımdan bir kitap alıp geciyorum sandalyeme kitabımı okuyorum :nazar: herkese de tavsiye ediyorum:KK1:

Saçmalıktan başka birşey Türkler gösterişi sever yani tek farkı bu çünkü salonda daha ağır mobilyalar vardır.
Bende salonda oturmak istiyorum oturma odam ne kadar geniş olsa da salon daha büyük sonuçta.

X