Neden 1 ev'de salon ve oturma odasi ?

Yagmur perisi : Ahh o hayaller yokmu ahhhh:KK1: Guzel guzel cizilmis ayakkabilarr makyajlar kiyafetlerr parfumlerrr :KK52:

Kimse kusura bakmasinda ben ole misafirin Canini seveyim :KK33: Oyle insanlar icin neden ben 1 odami feda ediyim onlar bana degil evime geldikten sonra :KK16: hiç anlayisli bi insan degilim onu anladim :26:

Ayy çok kotu olmus sibelburakcigim ben sinirden aglardim 1 ay herhalde :KK43: Seninki de sopalikmis tam :KK47: saka bi yana hayirli ugurlu olsun canim gule gule mutlu mutlu yasayin insallah :KK16:

Ayy çok kotu olmus sibelburakcigim ben sinirden aglardim 1 ay herhalde :KK43: Seninki de sopalikmis tam :KK47: saka bi yana hayirli ugurlu olsun canim gule gule mutlu mutlu yasayin insallah :KK16:

sağol canım kıyılırmı ona babası demişti yenilerini alıcam diye ve öle yaptı biz mutlu,oğlum mutlu kısıtlama olmasın hayatında bebişimin o daha bebe sayılır 19 aylık rahat rahat yaşasın çocukluğunu .sağolasın bu arada :KK16:

Son düzenleme:
tercih meselesi bu salon ya da oturma odası ayrımı yapmadım ben iki tane salon olucak :) birisinde yemek yiyebileceğimiz kendı zevkime göre döşeceğim digerinde ise nişanlımın zevkine göre döşeyeciğimiz kütphnelerimizi koyabilceğimiz ve gelen misafilerimizin uuyuyabilceği bir oda diye düşündük .çünkü ben yemek yenilen bir ortama tv sokma taraftarı değilim tv izleme taraftarıda değilim aptal boş vakit kutusu bana göre tv hoş sohbetler yapabilceğimiz yemek masamızın bulunudugu odada tv olmasını istemiorum kendımdee özelim ve degerliyim :KK70: eşimde o masada ben de oturcam sonucta kafa dinleyebilceğimiz senaryolarımızı yazabilceğimiz bir ortam olsun istedik .misafir odası salon odası deme taraftarı değilim ama yapanlarada saygı duyuyorum.isteyen büfesinide alır koyar isteyen dantellerinide dizer vitrinide alır sonucta herkesin tarzı kendıne saygı duymak lazım o öle mutlu sen öyle a onu nie koydun a o havluyu kaldır o danteli kaldır gibi yorumlar görünce sasırıyorum :KK70: o da birr tarz dantel tepsinin içine girince vintage english home oluyorda bizim evlere girince mi turkısh usulu oluyor :) sevmediğiniz danteller unutulmus eski geleneklerimiz görenekleriimiz bunu yasatanlarıda tebrik ediyorum yapmayı bilsem ailem biliyor olsa bende isterdim gelin evime ama maalesf benim anne tarafımda dantel yok diyip bitiriyorum <3 <3

Benim bir salonum var, oturma odam yok. Yapmayı ve salonu misafir gelsin diye süsleyip püsleyip kaldırmayıda hiç düşünmüyorum.:KK35:önemli olan benim misafir değil.:KK16:Hem misafir umduğu yerde değil, bulduğu yerde otursun:KK53:

Benim bir salonum var, oturma odam yok. Yapmayı ve salonu misafir gelsin diye süsleyip püsleyip kaldırmayıda hiç düşünmüyorum.:KK35:önemli olan benim misafir değil.:KK16:Hem misafir umduğu yerde değil, bulduğu yerde otursun:KK53:

ne güzel söledin :KK70: :KK70: :KK70: buldugu yere oturmalııı heheheeheh

Bende 1,5 yıllık evliyim salon oturma odası ayırmadım oturma odam var hem şık hem gündelik kullanmaya uygun tv ünitesi koltuk takımı tamam bide mecbuiyetten yemek takımı çatal biıcakları yerleştirmeye vitrinleri aldım köeşelre koydumtamam mutfağa aldım buyük bi masa mutfak büyük olduğundan rahat sığdı fazla odam olsada ütü çamaır odası yapardım ne gerek temzixle kapat misafir odasını misafir gelsin diye beklesin su an gayet de rahatım eşyaların kölesi olmaya gerek yok ne kadar az esya o kadar rahatlık sırf misafir otursun diye süslenen odalar ıvız zıvırlar ben rahat rahat kullanmadıktna sonra bi anlamı yok oturma odasını güzel döşedikten sonra misafirlede gayet rahat oturulur her yeni evlenende de söyler dururum kişiye almıs artık

Merci kizlar, anladigim kadariyla oturma odasi sizin odaniz salonda misafir odasi denebilir :KK16:

Rkyogn aslinda hakli burada çok takilmazlar pis evi konusurlar ama daginik oldugunda zaten önlerinde topluyoruz eger davetsiz misafirse bu kotu karsilanmaz hani, ama genelde haber verilir gelen olursa ona gore toplanir temizlenir.

Anlamadigim daha cok sey var her 2 odadami tv, tv unitesi koltuk süs falan olur? öyleyse nasil yapiyorsunuz yaaaa iyice karisiyor olay 2 kati msraf :26:

Oyle yapacaginiza temiz tutsaniz daha mantikli olmazmi :26::KK52:

Hersey salonda diyosun, salonda misafir odasi olduguna gore sadece misafir geldiginde kullanacagin bi odayi neden susleyesinki? :KK53: Ailenizin ve sizin oturdugunuz bölumun daha onemli daha guzel olmasi gerekmezmi? Millet icinmi susluyorsunuz anlamadim

Amann bosver bosuna mi cocuklara yatak odasi yapiyoruz,eger orada oynamicaksa ne geregi var gonder odasina salonda hic kirlenmez zaten :KK1:

Ah canım keşke dediğin kadar kolay olsa.
bazı durumlar için o senin dediğin olmuyor işte.
Misal bi örnek veriyim, eşimin bi komutanı kurmaylığı kazandı, ailecek görüşürüz, aramız çok iyidir.
Geçen konuşuyoruz telefonda, kurmaylık sınavını kazananların eşleri de ufak çaplı bi kurs görüyorlar. 12 kişilik gruplar oluyor mesela, hanımlar birbirlerine gitmek zorundalar. Bu 12 kişiyi gündelik oturma odanda mı ağırlıcaksın? Hadi diyelim oturma odasını yapma, salon kullan. Çocuk bi yandan dağıtacak, habire onu toplamaya mı uğraşıcaksın? Evine tabur komutanı geldiği zaman ''hadi buyruuun şöyle yayılalım'' diyemiyosun. Bazı misafirlerin ağırlığı olur, oluyor. Yani bazı durumlar için mecburi bi hal kazanıyo bu salon, oturma odası muhabbeti.

İyi sen güzel diyosun, misafire kullandığım bi odayı neden süsleyim ki? diye ama, bu senin kararın. Bi başkası böyle düşünmüyor, ve sen dalga geçer gibi konuşmuşsun, hiç de yakışmamış.
Farklı toplumların farklı kültürleri vardır, bunlara saygı göstermek gerekir.
İnsan evini istediği şekilde dekore edebilir.

benim konu sahibi arkadaşa sormak istediğim evlimi acaba ya da çocuğu var mı?yoksa evli değil hatta çocuğu da yok da bekara karı boşama kolay hesabı mı konuşuyor hani bazı şeyler yaşandıkça anlaşılır çevreye yaşam tarzına göre oluşur kendiğinden genel geçer bu böyledir diye bi kural yok bence kimi kendine ayrı oda yapıp rahat rahat yayılmayı ve bu odada misafir ağırlamayı sevmez kimi de sever buna bu şöyle olmalı diyebilmek ne mümkün ...

Bu tamamen kişisin yaşına tarzına yaşam şekline hangi ülkede yaşadığına vede çocuğu olup olmadığına bağlı bir şey ne illada salon olması lazım diye biliriz nede olmaması lazım..
İstersen hiç oturulacak yer yapma sana kalmış canım ya.. Salla milleti.. Senin canın nerede nasıl yaşamak istiyorsa evini öyle döşersin..
Yorumların hepsini okudum herkes zaten öyle yapmış..

benimde evimde salonum ve oturma odam ayrı ayrı.
ama ne yalan söyleyeyim ben misafir için değil kendim için ayırıyorum iki odayı.
her misafir geldiğinde elim ayağıma dolaşmıyo.hem temizlik hem pasta börek zor geliyo.
eşimde sağolsun biraz dağınık.salonum hep temiz kalıyo misafir gelmeden önce sadece havalandırıyorum.hasta bile olsam kapıma gelene kahve ikram edebileceğim temiz içime sinen bir odam hazır bulunuyo..dediğim gibi ben kendi rahatlığım için yapıyorum.

evimiz 3+1 ve 150 m2 bu yüzden eşyalarımızı ona göre aldık
2+1 olsaydı sadece salon yapardık
vitrin-büfe-masa 3+2+1 lik koltuk takımımız salonda
köşe koltuk ve tv sehpamız ise oturma odasında
orda daha rahat ediyoruz salonu da misafir gelince yada özel günlerimizde kullanıyoruz
yemeklerimizi mutfakta yiyoruz bu da temizlik açısından avantaj
yurtdışında böyle olmadığını tahmin ediyordum:KK34:

benimde salonum ve oturma odam var...
kışları daha sıcak oldugundan oturma odasına geçiyoruz:) yazında heryerdeyiz:)
hele 2yaşında bir yaramaz kızçem var daha rahat oluyo oturma odasında oturmak heryer oyuncak içinde:) eline kraker bisküvi falan veriyorum rahat oluyo temizlikte salonumun kaısı kapalı. hele gecen yaz salonumu yeniledim herseyi beyaz mobilyalar aldın tül perde koltuk tv. hersey sıfır yeni gelin evi gibi:)
fırsat bulursam foto koymak istiyorum.
ama artık bu son kış kızıma oda yapıcaz ve oturma odam olmcak...
evim 3oda bir salon.
oglum var odası var şimdi kızımada yapcaz allah kısmet ederse.
yasam alanımız salon olcak sadece ve salonumun balkonu...

çok dogruu...esim salon meraklısı misafir içinmi döşedik diyo :)
kendimiz keyif sürelim.

Ah canım keşke dediğin kadar kolay olsa.
bazı durumlar için o senin dediğin olmuyor işte.
Misal bi örnek veriyim, eşimin bi komutanı kurmaylığı kazandı, ailecek görüşürüz, aramız çok iyidir.
Geçen konuşuyoruz telefonda, kurmaylık sınavını kazananların eşleri de ufak çaplı bi kurs görüyorlar. 12 kişilik gruplar oluyor mesela, hanımlar birbirlerine gitmek zorundalar. Bu 12 kişiyi gündelik oturma odanda mı ağırlıcaksın? Hadi diyelim oturma odasını yapma, salon kullan. Çocuk bi yandan dağıtacak, habire onu toplamaya mı uğraşıcaksın? Evine tabur komutanı geldiği zaman ''hadi buyruuun şöyle yayılalım'' diyemiyosun. Bazı misafirlerin ağırlığı olur, oluyor. Yani bazı durumlar için mecburi bi hal kazanıyo bu salon, oturma odası muhabbeti.

İyi sen güzel diyosun, misafire kullandığım bi odayı neden süsleyim ki? diye ama, bu senin kararın. Bi başkası böyle düşünmüyor, ve sen dalga geçer gibi konuşmuşsun, hiç de yakışmamış.
Farklı toplumların farklı kültürleri vardır, bunlara saygı göstermek gerekir.
İnsan evini istediği şekilde dekore edebilir.

haklısınız bende konu sahibi hanım kızımızın konuşma tarzına çok takıldım.. çocuklarınız odalarında oynasın oturduğunuz yeri sürekli temiz tutun vs.. vs.. bırakta herkes kendi yaşam tarzına, kendi zevkine göre dayasın döşesin evini bir soru sordun o yüzden cevap verdik kimsenin senden akıl almaya ihtiyacı yok

Nilpery : Aslinda seninkine misafir odasi denemez cunku 2 salonuda kullanicaksin :KK52: Artik keyfine gore bi oraya bi buraya aslinda fena fikirde degil, dantel isindede haklisin ya onlar yapinca stil oluyor biz yapinca eskilik oluyor :KK53: Annemde eskiden yapardi artik atkiya falan verdi kendini ama yapsa bende dogru kullanildiginda cok hos buluyorum :nazar: sanirim tasinma asamasindasin insallah guzel miss gibi huzurla yasarsiniz, ve tabikide hersey gonlune gore olur canim :KK16:

Bambino haklisin dicem ama ters göruluyor anlamadim gitti :KK53:

Cansel : Oooo yeniymis daha :KK16: Hayirli ugurlu olsun canim nice mutlu yillara Allah bir yastikta kocatsin :nazar: Bende senin gibi dusunuyorum canim ama tercih meselesi iste :KK3:

Maximaculpa : Tebrik ediyorum canim, ya tabiki dedigin gibi olmuyor bakma yazmasi kolay zor oluyor tabi ama mesela benim dusuncem su, illa misafirler icin salon dusunmek yerine daha buyuk bi salon, veya birlestirilmis iki oda olsa daha hesapli ve iyi olabilir diye dusunuyorum, ama size kalmis tabikide ben sadece fikirlerimi paylasiyorum. Tekrar ve tekrar hatirlatiyorum herkesin kendi fikridir herkesin fikirlerinede saygi duyuyorum, asla dalga gecmem aksine bana benim fikrim bazilarina degisik geldigi icin bana bi onyargiyla yaklastiklarini dusunuyorum, ki o yazdigimda benim fikrimdi yanlis anlasilmasini istemem :KK3:

Rkyogn : üstte yaziyor erkek arkadasim var ama evli degilim dolayisiylada cocugum yok.

yoksa evli değil hatta çocuğu da yok da bekara karı boşama kolay hesabı mı konuşuyor, bu soylediginide aciklarsan sevinirim. Evet herkesin tercihine kalmis birsey.

Kubra41 : Haklisin kubracim insanin kendi keyfiyle ilgili bisey, insallah hepimizin diledigi gibi olur :KK16:

Ece1983 : Yaaa borek demeeee :KK43: güle güle kullan canim

Esencan : Güle gule oturun canim bayagida buyukmus sanslisin :nazar: bizdede mutfakta yenir hep salondaki masa süs niyetine duruyor :KK1:

KarTanem : Ay o duyguu bi baska yaaaaa, Hersey yeni mis gibi güle güle kullan canim :KK16: Resimlerinide bekliyorum mutlaka merak ettim çokk

Merhaba arkadaslar ben Belçikada yasiyorum dolayisiyla Turkiyede ve Belcikada farkli farkli aliskanliklar var ama benim en çok kafama takilan sey neden orada 2tane salon olmasi :44:

Turkiyeye gittigim zamanlar komsulardan falan goruyorum 2tane salon var hep herkeste, baya bi aklima takildi sordum bir komsuya, bizde oyle olur dedi neden dedim cevap alamadim soruyorum turkiyedeki arkadaslarima oyle olur oyle olur diyip duruyolar ama neden?..

Belcikada çok fazla turk var bilirsiniz belki ama bizde 1tane salon var kimsede 2 salon goremezsiniz, bugunde KK'de gezinirken, bu basliga dustum, herkez evini paylasmis yine bakiyorum 2tane salon var iyice kafam karisti :KK1:

Kisaca size sorum salon ne? oturma odasi ne? Fark nedir ? :KK53:

Konuyu farklı açmışsın,devamındaki fikirlerin çok farklı.
Başlangıçta sanki saf saf "ben bilmiyorum,kimse açıklamıyor,neden acaba" diyorsun:)
Sonra anlaşılıyor ki aslında "aman ne saçma,ne gerek var" demek için açmışsın.

Benim iki türlü de düzenim oldu açıkçası.
Eskiden oturma odam vardı,şimdi yok.
Fazladan bir odam var ama orasını çalışma-hobi odası yaptık.
Zamanımızın büyük bölümünü salonda geçiriyoruz.

Yapana neden yaptın demem,yapmayana neden yapmadın demem.
İkisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları oluyor.
Kişinin tercihine ve dönemine göre değişir sanıyorum.(mesela çocuğun küçük olması vs...)

Sen de konu açıp evini gösterseydin ve oturma odan olmasaydı...
Eminim kimse kalkıp "aaa neden oturma odası yapmadın" demezdi:)

Bu arada dip not:) Eskiden salon ve oturma odası olarak tabir edilirdi.
Yani salon : Misafir ağırlanan büyük oda
Oturma odası : Ailenin oturduğu oda.Yani 2 tane salon denmezdi.

Son düzenleme:
açıklıyorum bizim buralarda meşhurdur bu laf ...
bekara karı boşamak kolay gelir derler yani evli olmadığın için karını kolayca boşarsın yoktur çünkü :KK9:sen de evli olmadığın için dolayısıyla çocuğun olmadığı için kolayca çocuklar odalarında dursun diyebiliyosun ama işin aslı öyle değil işte afedersin de kedi köğek değilki bunlar bağla at önüne yemini suyunu otursunlar orda sen bi tek odandda mı oturyosun sadece canının istediği odada keyfince oturabilmeyi istediğin için demiyomusun misafir için ayrı oda olmalı mı diye...sonuçta ben çok kişi tanıyorum evine köpek alıyolar da odanın birini pislesin diye ona ayırıyolar yani çocuklarım gönlünce oynamalı evin büyük bi kısmında..

Konuyu açma sebebim farki ogrenmekti, Turkiyede yasayanlar bunun cevabini daha iyi verir diye dusundum çunku burada oyle bi sistem yok, tamamen merakti, arkadaslar bana çok guzel acikladi bende onlara boyle olsa istemezmiydiniz veya boyle olsa olurmuydu diye fikrimi soruyorum veya fikrimi paylasiyorum ne olmus yani ? Maksat fikirleri paylasmak siz yanlis anladiysaniz benim problemim degil :KK16: Sanirim millet içinmi susluyorsunuz anlamadim'a takildiniz bu bi soruydu cunku sadece misafirler icin oldugunu ogrenmistim ve ogrendimki oyleymis yani ne var bunda yapan yapar herkesin zevki rahati kendine. Fikrimi soylemem veya fikirler sunarak soru sormam bukadar rahatsiz ediyorsa okumazsiniz olur biter :KK3:

bende karşıyım misafirlere özel odaya...

bi kere oda da yaşanmışlık fazla olmayacağı için ruhsuz oda olur

:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Son düzenleme:
X