Ben 3 gün önce o marketin Göztepe mağazasından aldım, gazetede reklamını görmüştüm. Çok sık uğradığım bir market değil ama sırf bu ürünler için gittim. Benzerleri 30-40 liraya satılırken, bunun 7,50 lira olması ilgimi çekti. Aynı senin dediğin gibi ben de şüpheliydim alıp almamak konusunda. Sonunda hem market broşüründeki, hem de ürün standının üstündeki bilgilere bakarak almaya karar verdim. Tabi personeli de biraz sıkıştırmak gerekti :) bu ürünler nedir, ne değildir diye. Bu Nea Natural markası marketin kendi markasıymış, ürünler Almanyada üretilip Türkiyede ambalajlanıyormuş. Yeni uygulamaya başlamışlar bu doğal kozmetik konseptini. Gelelim izlenimlerime :)
1- %100 doğal olması bi kere harika bişey. Hem gıda mühendisi olduğum için, hem de doğal ürünlere ilgim olduğundan az buçuk anlarım bu konulardan, içine koydukları koruyucular bile doğal yolla elde edilmiş maddelerden oluşuyor, bu da tabii ki iyi bişey.
2- Almanyada Dermatest laboratuarında test edilmiş ve çok iyi ürün puanını almış.
3- %100 non-toxic yani zararlı kimyasallar yok
4- ıçindeki bitki ekstrelerinin büyük kısmı organik tarım ürünü.
5- Almanyada doğal kozmetik sertifikası veren kurumdan sertifikaları var.
6- Ürün gamı fena değil. Gece yüz kremi, gündüz yüz kremi, göz kremi, el kremi, tonik, vücut losyonu ve temizleme sütü var. Yani biz kadınların cilt bakımı için ihtiyaç duyacağı yeterlilikte.
7- Çok çabuk emiliyor, öyle saatlerce vıcık vıcık dolaşmanıza gerek kalmıyor. Sürdükten 5 dakika sonra cildin üstünde izi kalmıyor. Hatta ben makyaj bile yaptım kullandıktan hemen sonra, gayet de iyi oldu.
7- Ambalajı şık, klas. Banyoya koymuştum, dün gece misafirlerim vardı, banyoya girip çıkan herkes nereden aldın diye sordu :)
8- Bunu en sona sakladım :) Ben gece kremi ve göz kremi almıştım, 3 gündür 3 defa kullandım. ınanılır gibi değil ama 3 kullanımda etkisini bariz şekilde gösterdi. Kronik uykusuzluktan kaynaklanan göz altı morluklarım vardı, göz kremi sayesinde şimdiden rengi yarı yarıya açıldı, göz kenarındaki kırışıklıklar hafifledi. Gece kremini kullanmaya başladığımdan beri de yüzümdeki gerginlik hissi gitti, ayrıca pamuk gibi olmuşum (eşim öyle diyor :) sivilce izlerim kaybolmaya başladı, daha önemlisi yeni sivilce çıkmıyor şimdi.
Şu anki izlenimlerim bunlar. Tabii ki en doğru yorumu yapmak için daha uzun süre kullanıp bakmak gerek..