Ne zaman güzel bir eve gitsem üzülüyorum..

daha önceki sayfalarda yazmıştım ama tekrar yazmak geldi içimden. ben sana su kadarını söyliyim. eski püskü eşyalarım olsaydı da allah sağlıklı sıhatli bir evlat nasip etseydi. bizim cocugumuz olmuyor. hiç olmayacakta büyük ihtimal!!! en basiti salonumun süslerinin hepsi gümüş, şimdi yeni bir model gördüm onu istiyorum. seni kınamıyorum, eleştirmiyorum. çünki insanız. hepimiz herşeyin en güzelini isteriz. kimimiz alır kimimiz bakar. senin evladın sağ saglıklı, belliki eşin ve sen sağlıklısın ki böyle bir konu açmışsın. şimdi bana söyle sen mi daha şanslısın ben mi??????

herkesin uykuya daldığı şu saate ben hala uyanığım ve uyuyamıyorum ooofff..bu gün yani bir kaç saat önce burda biraz dolaştıktan sonra face e bi bakayım kapatmadan dedim, bir arkadaşımın fotoğrafını gördüm evini eşyalarını falan yenilemiş çok ta güzel olmuş doğrusu ama ben yine üzüldüm hep böyle oluyor nezaman güzel bir eve gitsem eve gelince üzülüyorum benim hiç öylebir evim eşyalarım olmazmış gibi geliyor ben 7 yıllık evliyim evlenirken eşimin ailesininde benim aileminde durumu iyi deil diye herşeyin en ucuzuna gittik ben yinede beğeniyordum eşyalarımı (yada kendimi avutuyordum bilmiyorum)taki bir patavatsız arkadaşım gelip 'evin hiç yeni gelin evi gibi deil 'diyene kadar ,nasıl üzüldüğümü anlatamam günlerce ağladım hep eşimle tartıştım. işte ogün bugündür atamadım bu şeyi üzerimden .şuan kiradayız yine, bu ikinci evim teyzemlerin evi ,çok büyük ama çok plansız bir ev yatak odam ve oturma odam salona bakıyor mutfağım çok büyük ama bir duvarda sadece küçücük bir dolap var eski tiplerden kiracı oturucak diye hiç özenilmemiş kapılar falan çok kötü, yerler fayans deil banyo falanda karo taşımı ne deniyorya ondan ,benim eşyalarda dört dörtlük olmadığından evim çok çirkinmiş gibi geliyor. başka eve taşınamıyorum 350 ye oturuyoruz burda birde eşim çok uzun süre işsiz kaldı baya bi kira veremedik teyzemler bişey demediler şimdi düzenli veriyoruz ama ozamndan kalan borç var hala başka evde oturuyor olsaydık ev sahibi çoktan kapıya koyardı bizi ,şimdide eşimin işi yine garantili deil ya birgün çıkarsa işsizkalırsa yine diye daha iyi bir eve taşınamıyoruz .bazılarınız kızıcaksınız belki bana evet şükürler olsunki eşim çalışıyor başımızı sokacak bir evimiz var iyi kötü eşyamız var ama işte ben şuan yaşadığım bu duyguları yaşamaktan vazgeçemiyorum herdefasında aynı şey oluyo günlerce üzülüyorum içinizde benim gibi olup bunu atlatmış olan varmı?yani ben kendime benim sahipolabileceğim bunlar daha fazlası olamaz bunu nasıl kabul ettirip her güzel ev eşya gördüğümde bunları yaşamaktan vazgeçicem benim gibi olanlar varmı aranızda:59:

yanlışlıkla beğen butununa bastım arkadaşım kardeşim neyi kabul edersen şükürler olsun ki sağlığın yerinde yine şükürler olsun ki yiyecek ekmek ve aşın var bırak beğenmediğin mobilyayı evi dışarıda ekmek bulamayan o kadar gariban var ölümlü dünyada kimi lüks içinde kimi sefalet içinde yaşar öbür tarafta hepimiz aynıyız anın tadını çıkar o nun evi güzel bunun mobilyası güzel diye takma kafanı önemli olan huzurlu olmak sağlıklı olmak sakıp sabancıyı hepimiz tanırız rahmetli onun bi konuşmasını dinlemiştim ben yine köyde gariban çiftçi olsaydımda çocuğum sağlıklı olsaydı para herşeyi satın alamıyo çocuğumun hiç yürüdüğünü görmedim diye ağlıyordu her şey biz insanlar için senden daha zor durumda olanları düşün

yaaa :S gerçekten kötü bir durum ancak sizden daha kötü durumda olanalrda var bakın kendi ağzınızla diyorsunuz teyzemler olmasaydı ev sahibi bizi kapıya koyardı diye.. bubile bir şükür sebebi.. hep yukarı bakmaktansa bir kerede aşağı bakmak iyidir diyorum ...

ünlü bir düşünüre sormuşlar mutluluğunuzun sırrı nedir?
"sahip olduğum şeylere seviniyorum,olamadıklarımın üzerinde durmuyorum" demiş.

Canım hiç üzülme herşey nasip kısmet zamanla bir bakmışsın evin bile olmuş. Ben yıllarca yani tam 20 yıl devlet lojmanında 60 m2 evde oturdum. Bekarken neyse ama evlendikten sonra misafire yemek yedirmek için eşim tekli koltukları üstüste koyup yer açıyordu. Sonunda kendi evime taşındım. Bütün eşyalar evime göre alınıp yerleşti ve ancak 3 yıl oturabildim. Şimdi senin dediğin gibi yerler karo, çokta bakımlı olmayan bir evde kirada oturuyorum ve o özenerek aldığım eşyalar bile eve yakışmıyor. oturmaya kıyamadığım evimse kirada.Çünkü eşimin işi nedeni ile başka bir şehire taşındık. Evim içimde hep bir ukte olarak kalacak ama canımız sağolsun. Biz kadınlar için böyle şeyler önemli ama Allah sağlık ve huzur versin.

rabbim başka kedervermesin..
dünya malı dünyada kalıp gidiyor malesef....
birgün oturup bunlarıda kafayamı taktım diye çok gülersin kendine inş:)))

Biliyor musun bende Tr geldigimde 1oda bile olsa kendi evimizde kalalim cok istiyorum..ama yokkk..oyle sacma sapan konusanlara aldirma bizim akrabalarin bazilari ne alsan begenmezler,laf ederler,moral bozmaya calisirlar hemen aldirmam,umursamam..evet kim istemez guzel olani ama herzaman sunu derimaddi seyler birgun gecte olsa alinir ama huzur ve mutluluk satin alinmaz..

Allah sağlık sıhhat versin yeterki,malda olur mülkte.
Evinizi güzelleştirmek sizin elinizde,burada sizden çok daha kötü durumda biri vardı,2 çocuk kocası ve kendisi ev kirasını veremediklerinden ev sahibi tarafından kapıya konmuşlar,üstelik eşyalarınada kira borcuna karşılık el konmuştu,bir yakınım onlara sahip çıktı önce bir ev tuttu,sonra sağdan soldan eşya,giyim buldu onlara,kocasına iş imkanı sağlandı,kadın o derme çatma evde başkalarının eşyalarını kullanmaya başladı,her gittiğimizde evin başka bir odasını süslenmiş bulduk,elinden dikiş,örgü,dantel geliyordu,parça kumaşlardan masa örtüleri,perdeler dikmiş,koltukların üstüne parça yünlerden koltuk şalları örmüş,sağa sola danteller örüp koymuştu,sizde elinizden gelmiyorsa bile 1 milyonculardan kilimler,örtüler alabilir,perdecilerin kapı önlerine koyduğu parça tüllerden birşeyler yapabilirsiniz,elinden hiç iş gelmeyenin bile rahatça yapabileceği ev dekorasyonları var,yün ponponlardan kapı süsleri,parça kumaşlardan elinizde kenarlarını bastırıp bir iki çiçekle veya kurdeleyle süsleyebileceğiniz koltuk şalları vs. yapabilirsiniz,koza veya sakal iplerden tül yapabilirsiniz,sizin yaratıcılığınıza kalmış,eviniz ve eşyalarınız sizin süslemelerinizle çok daha güzel hale gelebilir,hatta emin olun evinize gelenler sizin el emeklerinizi görünce gıpta ederler,elinizin yatkın olduğu bir el işiyle evinizi şenlendirebilirsiniz
icon_winka.gif

Son düzenleme:
herkesin uykuya daldığı şu saate ben hala uyanığım ve uyuyamıyorum ooofff..bu gün yani bir kaç saat önce burda biraz dolaştıktan sonra face e bi bakayım kapatmadan dedim, bir arkadaşımın fotoğrafını gördüm evini eşyalarını falan yenilemiş çok ta güzel olmuş doğrusu ama ben yine üzüldüm hep böyle oluyor nezaman güzel bir eve gitsem eve gelince üzülüyorum benim hiç öylebir evim eşyalarım olmazmış gibi geliyor ben 7 yıllık evliyim evlenirken eşimin ailesininde benim aileminde durumu iyi deil diye herşeyin en ucuzuna gittik ben yinede beğeniyordum eşyalarımı (yada kendimi avutuyordum bilmiyorum)taki bir patavatsız arkadaşım gelip 'evin hiç yeni gelin evi gibi deil 'diyene kadar ,nasıl üzüldüğümü anlatamam günlerce ağladım hep eşimle tartıştım. işte ogün bugündür atamadım bu şeyi üzerimden .şuan kiradayız yine, bu ikinci evim teyzemlerin evi ,çok büyük ama çok plansız bir ev yatak odam ve oturma odam salona bakıyor mutfağım çok büyük ama bir duvarda sadece küçücük bir dolap var eski tiplerden kiracı oturucak diye hiç özenilmemiş kapılar falan çok kötü, yerler fayans deil banyo falanda karo taşımı ne deniyorya ondan ,benim eşyalarda dört dörtlük olmadığından evim çok çirkinmiş gibi geliyor. başka eve taşınamıyorum 350 ye oturuyoruz burda birde eşim çok uzun süre işsiz kaldı baya bi kira veremedik teyzemler bişey demediler şimdi düzenli veriyoruz ama ozamndan kalan borç var hala başka evde oturuyor olsaydık ev sahibi çoktan kapıya koyardı bizi ,şimdide eşimin işi yine garantili deil ya birgün çıkarsa işsizkalırsa yine diye daha iyi bir eve taşınamıyoruz .bazılarınız kızıcaksınız belki bana evet şükürler olsunki eşim çalışıyor başımızı sokacak bir evimiz var iyi kötü eşyamız var ama işte ben şuan yaşadığım bu duyguları yaşamaktan vazgeçemiyorum herdefasında aynı şey oluyo günlerce üzülüyorum içinizde benim gibi olup bunu atlatmış olan varmı?yani ben kendime benim sahipolabileceğim bunlar daha fazlası olamaz bunu nasıl kabul ettirip her güzel ev eşya gördüğümde bunları yaşamaktan vazgeçicem benim gibi olanlar varmı aranızda:59:

Okuyup yorum yapmadan geçmek istemediğim
konulardan biri..
Size birkaç ''arkadaş/abla/kardeş vb'' ne olarak görmek istiyrsanız artık nasihatı vermek

istiyorum.Bunlar zaten bildiğiniz şeyler.Ama ben yinede hatırlatmak istiyorum.

Şimdi kötüde olsa çirkinde olsa sizinse GÜZELDİR.

Çünkü sizindir.

Bu yüzden başka kimsenin hiçbirşeyinde kalmasın gözünüz.

Saçında başında,eşyasında,kaşında gözünde..

Bu çok anlamsız..Gerçekten anlamsız..

Bakın insanlar nelerle uğraşıyor?Milletin ne dertleri var?

Kimisi şehit oğluna kimisi anasına babasına kimisi eşine dostuna ağlıyor..

İnsanların başlarına neler geliyor? Dünya'da Türkiye'de neler oluyor?

Ben kimsenin derdine küçümsemem huyum değildir..

Ama insanınların 3 günlük dünya için gereksiz mutsuzluklar yaşaması

taraftarı değilim..Bırakın onun eşyasını osu busu..

Onlar sizin değil....Ayrıca parayla olmuyor güzellik çok ufak bütçelerle evinizi

güzelleştirebilirsiniz..

Söylemek istediklerimi net bir şekilde anlattığımı düşünüyorum..

Bunları dert etmeyin kendinize..

Ayrıca yeri gelmişken söylemek istiyorum..

''Benim facebook adresim yok(uzun zaman önce kapattım).Hayatım boyunca kimseyi kıskanmadım..''

Yorumum tarafsızdır yani bütün bunları bu yüzden söylüyorum..

Butür sosyal paylaşım sitelerinde afedersiniz giydiği dona kadar söyleyen

her yaptığını yazan..(geğiriyorum..gaz çıkıyorum yazacaklar neredeyse..)

Bu evimim şuyu oraya tatile gittim buraya gittim diye ZART ZART durum güncelleyen

RESİM PAYLAŞAN KİŞİLERİN bunu neden yaptıklarını hiç anlayamadım.

SANIRIM aslada anlayamacayağım..

Son düzenleme:
Merhaba canım kendi durumumu yazmak istedim ki belki daha kötülerini görürsen içinde bulunduğun duruma çok da üzülmezsin.

Ben öğretmenim canım eşim doktor.Maddi hiçbir sorunumuz olmadı şimdiye kadar (çok şükür) çok güzel de bir evimiz var eşyalarımız süper...Sitemizde cafemiz yüzme havuzumuz,tenis basketbol mini golf sahamız bile var...Şimdi içinden diyorsun ki bunların neresi kötü...

Bundan 5 yıl önce elimde olabilseydi bütün servetimi mesleğimi organlarımı hatta elimde olsaydı bütün dünyayı feda edebileceğim masum günahsız minicik oğlumu acılar içinde kıvrandığını göre göre kaybettim..1 yaşındaydı yavrum..Doğduğu günden beri acılar içindeydi...Dünya üzerindeki o sayılı 1 yılı ameliyatlar,enfeksiyonlar,kusmalar vs. vs. içinde geçti..Evet ben de senin gibi kıskandım insanları o zaman.Mesela sağlıklı bebeklerini seven anneleri kıskandım içten içe.Mesela bebekleri mutlu gülen anneleri görünce kıskandım hep...Oğlumu o minicik mezara koyduğumda mezarda yatan insanları kıskandım sonra...Evmiş eşyaymış arabaymış havuzmuş...O kadar komik ki bunlar..yalan dünyanın yalan oyuncakları hepsi...Elimde olabilseydi hepsini bir saniye düşünmeden oğlum için feda ederdim ama olamadı.Seni kınamıyorum kesinlikle canım ben de bunları yaşamadan küçük şeyleri büyütürdüm kafamda elbette..Ama anlamak ya da düşünmek için yaşamak gerekmese keşke..Eşinle ailenle birlikte mutlu geçirdiğin bir anın,sadece bir anın ne kadar değerli olduğunu anlayabilsek keşke...İnşallah sen de kendini daha fazla yıpratmazsın böyle şeyler için..Allah sağlık huzur versin derler ya boşuna söylenmiş bir söz değil bu..Benim hikayem gibi hikayeleri dinlersen faydası olur sanırım canım.Selametle...

Merhaba canım kendi durumumu yazmak istedim ki belki daha kötülerini görürsen içinde bulunduğun duruma çok da üzülmezsin.

Ben öğretmenim canım eşim doktor.Maddi hiçbir sorunumuz olmadı şimdiye kadar (çok şükür) çok güzel de bir evimiz var eşyalarımız süper...Sitemizde cafemiz yüzme havuzumuz,tenis basketbol mini golf sahamız bile var...Şimdi içinden diyorsun ki bunların neresi kötü...

Bundan 5 yıl önce elimde olabilseydi bütün servetimi mesleğimi organlarımı hatta elimde olsaydı bütün dünyayı feda edebileceğim masum günahsız minicik oğlumu acılar içinde kıvrandığını göre göre kaybettim..1 yaşındaydı yavrum..Doğduğu günden beri acılar içindeydi...Dünya üzerindeki o sayılı 1 yılı ameliyatlar,enfeksiyonlar,kusmalar vs. vs. içinde geçti..Evet ben de senin gibi kıskandım insanları o zaman.Mesela sağlıklı bebeklerini seven anneleri kıskandım içten içe.Mesela bebekleri mutlu gülen anneleri görünce kıskandım hep...Oğlumu o minicik mezara koyduğumda mezarda yatan insanları kıskandım sonra...Evmiş eşyaymış arabaymış havuzmuş...O kadar komik ki bunlar..yalan dünyanın yalan oyuncakları hepsi...Elimde olabilseydi hepsini bir saniye düşünmeden oğlum için feda ederdim ama olamadı.Seni kınamıyorum kesinlikle canım ben de bunları yaşamadan küçük şeyleri büyütürdüm kafamda elbette..Ama anlamak ya da düşünmek için yaşamak gerekmese keşke..Eşinle ailenle birlikte mutlu geçirdiğin bir anın,sadece bir anın ne kadar değerli olduğunu anlayabilsek keşke...İnşallah sen de kendini daha fazla yıpratmazsın böyle şeyler için..Allah sağlık huzur versin derler ya boşuna söylenmiş bir söz değil bu..Benim hikayem gibi hikayeleri dinlersen faydası olur sanırım canım.Selametle...
Canım çok üzüldüm inan Allatan sabır diliyorum...İnşallah sağlıklı bebeklerin olur....Her şey Allahtan sabretmek kuldan...

O minicik bebeğin cennette seni karşılayacaktır.Allah bundan sonra sana sağlıklı, sıhhatli, huzurlu ve mutluluk getirecek bir evlat nasip etsin. Yürekten diliyorum.

konu sahibi arkadaş. bilmiyorum farkındamısın ama. bu dünyaya gelen her çocuk bir gün ölecek. geçici bir dünya için. biteceğini bile bile böyle bir şeyi kafaya takman oldukça yersiz.

birde sen dünyaya takılırsan o senden kaçar. ama sen dünyayı bırakırsan Allah dünyayı önüne serer. örn. illaki üniversiteye gideceğim dedim manyak gibi çalıştım. istediğim bölüm bir türlü gelmedi. vazgeçtim istemiyorum dedim. babamın zoruyla öss ye başvuru yaptım hiç çalışmadan girdim kazandım. aynı şekil memur olacağım diye tuturdum. 3 yıl kafaya taktım. sonra olmuyor zorlamayacağım. böylede mutluyum dedim. ki gerçekten mutluydum. hiç beklemediğim bir zamanda üstelik tercihleri bile eşim yapmıştı. atandım. velhasıl dünya hayatını çok büyütmemek lazım. ama tabi dünya önemli sadece ahiret için neler bırakacağımız konusunda

ah canım benim, ne zor bir imtihan.
beş yıl bu acıyla yşamak çok zor.
yeni bebeğin olacak sanırım.
sağlık sıhhatle doğup büyür inşaALLAH.

Esim yabanci,Amerikada yasiyoruz, yedigimiz onumuzde yemedigimiz arkadamizda,yeni sifir araba aldik,ikimizde cok cok iyi maaslar aliyoruz.... evimizdeki esyanin haddi hesabi yok ne istesek alabiliyoruz... fakat gel gelelim arkadas mutlu degiliz esimi sevsemde o da beni sevsede bosanma esigindeyiz ikimizinde yaptigi hatalardan dolayi evliligimiz cok yara aldi... goz gore gore bosanacagimiz gune yaklasiyoruz cabaliyorum elimden geleni yapiyorum ama esim seni seviyormuyum bilmiyorum diyo... sogudum artik diyo eskisi gibi sevemiyorum kirildim diyo... birde bunlar var keske bunlarin hic biri olmasa ve biz mutlu olsak .... bosver bunlari bacim gereksiz seyler dogrusu.

Ben de Koreli biriyle evliyim. Bizim ilk once nisanimiz olacakti. Ama babam bir anda kararini degistirip dugun yapti(dugune 3 gun kala). Cunku arada 12 saat var ucakla. Biletler bir servet. Dolayisiyla tek seferde olsun bitsin istedi. Herseyimiz aceleye geldi. Zor bela buldugum gelinlik dugun gunu yanlis gonderilmesiyle kabusum baslamisti. Gelinligimin gogus kismi normalden 3 beden buyuktu ve gosuslerim cok bosta kalmisti. Kuaforde benden baska 3 gelin daha gelmisti ve ben en sona kalmistim (sabahin 7 sinde gidip aksam 8de zor cikaran o mesur kuaforun benden esim yabanci diye 500 dolar almasi da cabasi) Dolayisiyla Dugun fotograf albumu cekemedik :( Dugune de yaklasik bir saat geciktik. ters gidecek ne varsa gitti. Ama ben sinirlenmedim. Cok sukur sevdigim erkekle evlendim dedim. Koreye geldim. Evimi esyalarimi gorumcem ve kayin validem sagolsun almislar. ama kaba esyalar yani TV buzdolabi firin ve yatak . gerisi yok. esim zengin falan degil. Hatta ayi aya zor kavusturuyoruz. Allahtan oturdugumuz semt merkeze yakin. Bizim apartmanda (buyuk bir site) 300 aile oturuyor. Kore'de copler ayri ayri atiliyor. kiyafet ayri yerde,yiyecek ayri,kagit ve kitap ayri,pet sise ayri,yumurta kolisi ayri,ilac kutulari ayri yani herseyi didik didik ayirmislar. bir gun bir baktim biri baska yere tasiniyor ve evinde ne kadar esya varsa atmis. tabak,canak-bardak-vazo-yastik ve carsaflar-perdeler-mobilyalar-aynali dolaplar. Yemin ediyorum bendeki cocuk sevincini gorecektiniz. Hemen guvenlige gittim ve 'Bayim bana yardim edermisiniz'dedim. Almak istedigim esyalari gosterdim. adamda ustune sahibi vardir yazdi. Ve buyuk esyalari evime kadar tasidi. Simdi evime gelen vaaay cok zenginmissiniz diyor. Halbuki ben onlari copten aldim getirdim. yikadim temizledim utuledim. Birde ceyizlik dantelleri serdim o kadar hos ve guzel olduki. yeni gibi. Sukretmek lazim...Ama hala dugun albumumuz yok. Diger koreliyle evli turkler boy boy yaptirmis. evlerine gittigimde gordum. cok heveslendim ama suan 2 bin lira dugun albumunu yaptiracak paramiz yok. Ama simdi dusunuyorumda... Bizim mutlulugumuz var ^^ Sukurler olsun Allah hep yardimcimiz. Canimiz saglikli olsun yeter, dermansiz dert vermesin allah kimseye. (Amin)

güzele yeniye hepimizin meyli var.
ben yeni bir şey görüp çok beğendiğimde hep aklıma Hz. Amine'nin vefat ederken Peygamber Efendimize nasihatı gelir;
HER YENİ ESKİR,HER DOĞAN ÖLÜR.

insanların düşünceleriyle mutlu ya da mutsuz olmaya endeksli olmaktan kurtulmalıyız hepimiz.
eğer seninse o ev,masa,sandalye dünyadaki en değerli şeydir.
bakma sen lüks takılanlara,onlar da eskimeye mahkum seninkilerde.

evini uafak tefe şeylerle güzelleştirebilirsin.
ben bu tür evleri daha çok seviyorum,herşeyi hazır mağazadan alınmış ruhsuz evlerden.

durumun biraz düzelince oda oda mineflo kaplat.aynı parke gibi olur her yer.
mutfak ve girişte dolap vs varsa yapışkan folyolar yapıştırarak istediğin renge sokabilirsin.bir milyoncularda var.

yolluklardan vs. sıkıldıysan metre işi çok uygun ve güzel desenlerde yolluklar var arkası yapışkan.
mutfağa sakllı ipten perde yapabilirsin.ona uygun büyük çay-şeker baharatı alabilirsin.masa örtüleri var yine uygun ve güzel renklerde.
önemli olan alanda renk uyumunun olması.

bencede önce huzurdur huzurum yoksa mutlu değilsem,sevdiklerim yanımda yoksa sırça köşklerde otursam nafile..

ama sizide anlıyorum,demekki uhde kalmış içinizde..o halde çalışın..ev filan kolay alınmaz belki ama eşya dediğin nedirki üç beş aylık maaşınızla alırsınız..

Canım çok üzüldüm inan Allatan sabır diliyorum...İnşallah sağlıklı bebeklerin olur....Her şey Allahtan sabretmek kuldan...
İnşallah canım Allah razı olsun..İnşallah sabredenlerden olmuşuzdur dediğin gibi...
O minicik bebeğin cennette seni karşılayacaktır.Allah bundan sonra sana sağlıklı, sıhhatli, huzurlu ve mutluluk getirecek bir evlat nasip etsin. Yürekten diliyorum.
Sağol canım bebeğimiz yolda inşallah teyzesi 10 gün kadar bi süremiz kaldı gelmesine..Allahım ona uzun sağlıklı ömür versin..
konu sahibi arkadaş. bilmiyorum farkındamısın ama. bu dünyaya gelen her çocuk bir gün ölecek. geçici bir dünya için. biteceğini bile bile böyle bir şeyi kafaya takman oldukça yersiz.

birde sen dünyaya takılırsan o senden kaçar. ama sen dünyayı bırakırsan Allah dünyayı önüne serer. örn. illaki üniversiteye gideceğim dedim manyak gibi çalıştım. istediğim bölüm bir türlü gelmedi. vazgeçtim istemiyorum dedim. babamın zoruyla öss ye başvuru yaptım hiç çalışmadan girdim kazandım. aynı şekil memur olacağım diye tuturdum. 3 yıl kafaya taktım. sonra olmuyor zorlamayacağım. böylede mutluyum dedim. ki gerçekten mutluydum. hiç beklemediğim bir zamanda üstelik tercihleri bile eşim yapmıştı. atandım. velhasıl dünya hayatını çok büyütmemek lazım. ama tabi dünya önemli sadece ahiret için neler bırakacağımız konusunda
Afedersiniz ama bana mı yazdınız pek anlayamadım..Yani çocuk filan demişsiniz bana demişsinizdir diye düşündüm ama yazdıklarınız bana çok saçma geldi..Kusura bakmayın(!)Peygamber efendimiz bile evladını toprağa verirken gözyaşı döktüğünde sahabiler "Sende mi ya Resulallah(s.a.v.)diye sorduklarında "Kalp hüzünlenir göz yaşarır ama ağzımızdan Allahın hoşuna gitmeyecek sözler çıkmaz."diyerek bir babanın acısını dile getirmiş.Haşa peygamberimiz bilmiyor muydu bu yalan dünyanın bir gün bitip evladına kavuşacağını...Her annenin içi yanar evladını kaybettiğinde ama bu sizin zannettiğiniz gibi isyan ettiği anlamına gelmez...Veren Allah alan Allah..Sui-zan ederek asıl siz günaha girmiş oluyorsunuz.Eğer bana yazdıysanız-ki bana yazmamışsınızdır umarım-lütfen akıl vermeye çalışmadan önce biraz düşünün...
ah canım benim, ne zor bir imtihan.
beş yıl bu acıyla yşamak çok zor.
yeni bebeğin olacak sanırım.
sağlık sıhhatle doğup büyür inşaALLAH.

Evet teyzesi az kaldı inşallah haftaya geliyor yavrumuz..Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın...

Back
X