Ne zaman evlenirim sizce ;)

ultimareina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2010
448
2
0
İstanbul
Merhaba Kızlar... Konuyu umarım uygun yere açmışımdır. Hemen kısacık bilgiler verip fikirlerinizi almak istiyorum. Şimdi başlıktan anlaşılacağı üzere sorum belli :) Baştan da hemen şunu söyleyeyim, evet sevdiğimle yaşlanmak fikri, yuva kurmak fikri bana çok sıcak geliyor, tabii ki onunla nefes alıp vereyim fakat cidden "evlilik delisi" kızlardan olmadım hiçbir zaman...

Şimdii... 22 yaşındayım. 5 yıldır -nazar değmesin- çok güzel bir ilişkim var. Onun ailesi biliyor, benim ailem biliyor, iki aile henüz tanışmadı. O bizim eve girip çıkar, ben onların evine giderim özel günlerde, annesi beni gittiği yerlerde gelinim diye anlatıyormuş, ona keza babaannesi de öyle gelinimiz der.

Şu anda erkek arkadaşım askerde, bitmesine 1 ay kaldı. Hee bu arada en önemli şeylerden birini atlamayayım. O da benimle aynı yaşta fakat gerek yıllardan beri çalışma hayatının içinde oluşundan olsun gerek aile tarzından, çevresinden olsun fazlasıyla olgun biri... Yani duyanlar genelde keşke yaşı senden büyük olsaydı falan der ama tanıyanlar da "Maaşallah bazı 30 yaşındakilerde yok bu çocuktaki kafa" der. kaydirigubbakcemile3

Diğer söylemem gerekenleri de yazayım hemen, kendi işi var, askerden döndüğünde tekrardan onun başına geçecek. Geleceğimizle ilgili hep konuşuruz, çok güzel hayaller kurarız, hiçbir zaman sorumluluktan kaçmaz, korkmaz, azimlidir. Ama ben yine de zırt pırt sıkıştırmam onu "Ne zaman olacak" diye... Onu sıkıştırmadığım için size sorayım dedim :teytey: Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Sizce bizim işimiz askerden döndükten ne kadar sonra ciddiyete dökülür? (Fikir yürütmeye ailelerin tanışmasıyla başlayabiliriz mesela ilk olarak yerimseniben)

Not: Allahtan kısaca yazacaktım :) Şimdiden teşekkür ederim hepinize. Olumlu - olumsuz her yoruma, her fikre açığım.

öncelikle maşallah diyeyim canım..
sevgilinin askerden gelisinden sonra söz yapsanız,3-4 ay sonrada nişan üzerine de 1 sene den az bir zaman eklesek evlenırsınız.. ama evlilik zor iş ,ev kurmak zor.. icinde bulundugumdan dısardan gorundugu gibi basit degil.. simdiden ceyize başla cnm sen bence.. aldıklarını at kenara..
hayırlı olsun inş.:)

Tatlim öyle bir soru sormussun ki, gecenin bu saatinde bir tane falci bulup getiresim geldi:)
Gerci o da bilmez ama en azindan bir iki birsey söylerdi sana:)
Öncelikle sunu söyleyeyim, anlattiklarina göre masAllah hersey cok yolunda gibi gözüküyor.
Allah agiz tadinizi bozmasin canim, hep mutlu olun beraber.
Sana sadece söyle bir tavsiyede bulunabilirim.
Nisani cok fazla uzun tutmayin. Eger nisani uzun tutacaksaniz hersey yerine otursun diye, ozaman nisanlanmayin simdiden.
Evleneceginize 6 en fazla 8 ay kala nisanlanin.
Ben gecen yaz bu aylarda nisanlandim ve dügünüme daha 5 ay var.
1.5 yil nisanli kalmis olacagiz yani ve bence cok uzun bir süre bu.
Simdiki aklim olsa, bir yil daha bekler, bu yaz nisanlanirdim.
Böyle düsünmemim cok büyük sebepleri yok ama ben herseye ragmen nisanlilik döneminin cok fazla uzamamasindan yanayim.
Sevgili dönemleri uzun, nisanlilik kisa olursa daha iyi bence.

Hmmm birkaç kişi toplanıp ruh çağırırsak senin soruna da cevap bulabiliriz belki. sırnaşık şey
Bu kadar düşünme bunları canım yaa madem herşey bu kadar yolunda , gaipten sesler bana sevgilin askerden döndükten kısa bir söre sonra bu konudaki ilk adımı atacağını söylüyor. delikafadulden Hayırlısı olur inş. ne dielim...

)))) valla madem herşey böyle iyi (allah bozmasın )askerden dönmesini bilem bekleme sen iki aileyi al bi koşu kap gel valla .

öncelikle rabbim mutluluğunuzu bozmasın.
nezaman evlenirsiniz sorusuna gelince rabbim nezaman nasip ettiyse ozaman evlenirsiniz

bnce durumu müsaitse askerden geldikten 2 ay snra sözünüz olsun isteme falan yani.
ondan 2 hafta snrada nişanınız olsun.
6 ay nişanlı kalın ve evlenin.

bu işler yani ramazan bayramından snra başlasın:)

Kızlar hepiniz ne kadar tatlısınız olumunekankayizsmile
Çok teşekkür ederim fikrini belirten herkese. Elbette Allah'ım ne zaman yazdıysa o zaman olacak ama sizin tecrübelerinize dayanarak sormak istedim :)
Çoook teşekkür ederim, günümün kalan yarısı güzel geçecek sayenizde zemuszemus

Son düzenleme:
umarım hep böyle gider Allah bozmasın diyim önce
peki bu çocuk sana hiç evlenme teklifi etti mi evlilikten falan bahsetti mi bu konu açılmış olması lazımdı aranız da eğer askerden dönünce evlenme niyetinde olsa o derdi yani gelince nişanlanırız falan diye ne bilim ya belki gelince teklif eder bilemiyorum:sm_confused:

: )

evdeki hesap çarşıya uymayabilir

o yüzden kafanızda belli bir tarih oluşturmadan karşı taraftan gelecek talebi bekle derim :icecream:

Yok, hayır henüz evlenme teklifi etmedi, ederse onu da ilk olarak burada sizlerle paylaşacağım :) Ama evlilikten konuşuruz tabii ki, konuşmalarımız, gidişatımız o yöndedir hep. Teklif muhabbeti olduğu zaman da bunu sana şimdi bu yakınlarda edip seni bekletmek yerine, maddi anlamda gerçekten evlenmeye hazır olduğum zaman teklifimi ederim sonra ailemle istemeye gelir, arka arkaya her şeyi yaparım demişti yerimseniben

: )

evdeki hesap çarşıya uymayabilir

o yüzden kafanızda belli bir tarih oluşturmadan karşı taraftan gelecek talebi bekle derim :icecream:

Evet çok doğru demişsiniz KiymiziAba, Allah bilir bizim için hayırlı mı, değil mi, doğru zaman ne zamandır, dediğiniz gibi evdeki hesap çarşıya uymayabilir.

İşte dediğim gibi zaten kafamda öyle belli bir tarih yok, bu sefer bir de bir şey olur, Allah korusun ayrı düşeriz falan, iyice dağılmayayım diyorum. Benimkisi sizlerin de fikrini almak işte yerimseniben

yarabbim yaresul allah diyorum sana öncelikle kızım biz senin ne zaman evleneceğini ne bilelim bunu cevabı sevgilinde ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…