Ne zaman cikacagim bu cenderenin icinden 😔

Gece beni çağırıyor gidiyorum yanına uzanıyorum 70*140 yatağa Sonra elimi tutuyor uykuya geri dönüyor bende bekliyorum o arada bende dalıyorum üstüm açık Geçen 2 senensonra ilk kez boğazım ağrıdı üşüttüm çünkü. Doktoru bir dönem böyle geçecek çözüm yok dedi . Oğlum çok hassas zaten bir kere bir öğünü yemek istemedi bende zorladım ağladı 2 gün yüzüne bakmamıştı küstü bana . Bir kere de eşim traş edecekti istemedi ağladı adama küstü suratına bakmadı filan . Zorlanıyoruz yaa yaşladım resmen
 
Benim şimdiden yok enerjim de mecburen o yaşa kalacak daha ilki çok küçük
 
Ay oturup aglayasim geldi ya
 
Benim kizimda bir suredir ayni. Gece uyaniyor beni goremeyince agliyor yanina gidince yuzumu oksuyor ellerinin arasina aliyor opuyor bana sarilarak uyuyor. Oglumda kizimin yasindayken boyleydi. Bu donemlerde bazi cocuklarda oluyor sanirim.
 
Ben bunu burda birçok kez yazdım eski enerjisi kalmıyor insanın diye ama kabul görmüyor . Siz örnek vermiş oldunuz kendinizden.
Kesinlikle aynı değil. 20li yaşlarımda bir sınıf dolusu çocuğa öğretmenlik yapiyorken 35 yaşımda 3 bebenin enerjisine yetişemiyorum. Elimi neye atsam yarım kalıyor. Eğer haftasonu 2 tam günü birlikte geçirdiysek pazartesi sabah ezanında kendimi ise atmak istiyorum. Geç anne olanlara yada öyle nasip olanlara lafım yok tabi ama benim tercih edeceğim birşey olmazdı muhtemelen. 35imde daha kas gevşetici,antidepresan,bol miktarda ağrı kesici kullanıyorum. Bazen oturup ağlıyorum çünkü gerçekten yetişemiyorum. Bilmiyorum belki tam tersi hisseden de vardır ama ben bir olmadığını dusunuyorum
 
Benim kizimda bir suredir ayni. Gece uyaniyor beni goremeyince agliyor yanina gidince yuzumu oksuyor ellerinin arasina aliyor opuyor bana sarilarak uyuyor. Oglumda kizimin yasindayken boyleydi. Bu donemlerde bazi cocuklarda oluyor sanirim.
Evet doktor çözümü yok dedi . Eğer gece yanına gittiğimiz zaman gergin olursak işler daha kötüye gidiyormuş . Ben alıştırdım kendimi . Emzirmeyi bıraktığım zaman etrafımdaki insanlar ooo artık sabaha kadar uyuyacak kurtuldun demişlerdi . Sonra öyle olmadığını gördüm ve bu bende gerginlik yarattı doktorla bu konuyu konuştum böyle birşey yok sabaha kadar nadir çocuk uyur dedi
 
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki , sanki bı an benim oğlumdan bahsediyor sunuz sandım. Benim oğlan da öyleydi 4 buçuk yaşına kadar bide benimki konuşma geriliği var derdinide anlatamıyordu . Kardeşi oldu kriz geçirdik bı 3 ay bı an yildim pes ediyorum diyordum ama gene Rabbim bize güç veriyor çok şükür. Pedagoglara götürdüm en sonunda rahabilitasyona yazdım 8 aydır gidiyor , İnaninki o kadar değiştiki çok emek verdik çok şükür karşılığını alıyoruz . Anasınıfı na gidiyor şu an öğretmeni okulun en zekisi diyor daha dün Osman Hamdi Bey'in tanıtımını yaptı göz yaşları içinde izledim mutluluktan ve şu an 3.gebeligim . Demek istediğim bı uzmandan yardım alın bazen onların yönlendirmesi ile çok şey değişebiliyor . Allah'ın izni ile bu günleri gülümseyerek hatırlayacaksınız . Canınızı çok sıkmayın , Rabb'im yar ve yardımcınız olsun inşallah
 
Bence kurallar koyup onları sonuna kadar uygulamadığımız için böyle oluyor. Mesela istikrarlı bir şekilde oyuncakları toplamadan başka oyuncak çıkarttırmasanız, oyuncaklar toplanana kadar tamamen tepkisiz kalsanız mecbur toplayacak. Ama sabır gerektiriyor bu.
Benim de çocuklar 6 yaş ve diğeri 3 olmak üzere. Gerçekten ikna etmeye çalışmak çok yorucu. Özellikle 3 yaşındakini. Tuhaf tuhaf ritüelleri var Eşimle sabah vedalaşmaları 10 dk sürüyor. Kapıda öyle bekliyoruz yok sol yanağı da öpüyordum, yok elini sıkmayı unuttup, yok bye demedi, cart yapmadı curt yapmadı.
Evet şu an çoğu zaman zor ama bence en güzel zamanları gerçekten. İlerde başka dertleri olacak ve o zaman zorlanacağız. Şimdi hiç yoktan dizimizin dibinde oturuyorlar. Hepsi bir süreç.
Bence çocuklar doğru disipline çabuk yanıt veriyorlar. Gününüzü planlayın ve her gün aynı devam edin. Çokta kafanıza takmamaya çalışın
 
Bende bir doz depresyona giriyorum
Isyanlara giriyorum falan
Hala lohusaymisim gibi
Doğumdan 19 gün sonra annemler evlerine dönmüştü o zaman bir doz depresyon geçirdim . Halbuki insanları yollayan bendim 37. Gün filandı güzelce emen oğlum tek gögsümü red etmeye başladı o zaman büyük depresyon geçirdim o resmen kalıcı oldu ek gıdaya başladık ooo yiyordu yemez oldu bir kere de öyle geçirdim hala eşimin nöbette olduğu günler giriyorum mesela pazartesi sabah 07:00 de gidiyor salı akşam 18:00 e kadar hava soğuk dışarı çıkmadıysak iyice bunalıyorum çocuk herşeye ağlıyorsa iyice sinir geliyor dün gece 2 kere uyandı çağırdı gittim yatırdım yatağa geri döndüm . En son 05:00 bir köpek dışarıda havlıyor benim bebe de kalkmış yatağında havlayıp gülüyor yanınıza aldık ay tekme tekme bi uyutmadı bizi de
 
Okurken gercek anlamda üzüldüm, çaresizliğinizi hissettim.
Bir insan yetiştirmek dünyadaki en zor iştir şüphesiz.
Vicdanınız ile mantığınız arasında sıkışıp kaldığınız çok olur. Tam o noktada doğru kararı alabilmek ise her babayiğide nasip olmaz.

Tartışmalar almış başını gitmiş.
Ben uzman degilim.
Hem eğitimci hem de anneyim.
Kusursuz yöntemlerim yok, aslında aynı kapıya çıkan ama belli kesimlerin adini ceza ya da mahrum bırakma olarak değiştirdiği, klasik yollarda yürürüm. Tadı aynı olan bir çorbaya yöre yöre isim değiştirmek gibi terim isimleri bolluğu var.
Uzmanım diyen cok uzman da benim için tırı vırı.
Her zaman icin kitaplardan okudum uyguladım çözüldü ohh bu kadar kolay da değil maalesef -keşke olsaydı.-

Ben sadece şunu söyleyeceğim.
Hayatta koşulsuz sevgi diye bir şey olmamalı hiç kimseye karşı..
Evlat, anne, baba, eş, kaynana, görümce herkes davranışlarıyla sevgiyi ya da saygıyı hakeder. Bu gercek dogru mu dürüst olalım.
Kimse sadece doğurdum o benim parçam diye bir ömür ona yük olacak, dert olacak sorumsuz, hayırsız evladi sırtlamak istemez. Hepimiz büyüsün rahat edelim, topluma, dünyaya hayirli bir insan olsun diye hayal kuruyoruz.
Ama o evladım koşulsuz severim benim yavrum cocugum diyerek bir yere varamayız. Sen seversin ama toplum sevmez. Er geç topluma karışıyor birey. Kendi evladı zarar görürken mesela ama o da çocuk koşulsuz sevelim diyen görmedim. Bir iki üç bir yere kadar sabır, anlayış. Sonunda herkes koşul sunuyor. Kabul görmenin şartları var.
Bencili, yalancısı, paraziti, tacizcisi kabul görüyor mu toplumda, kabul edebiliyor muyuz?

Elbette seveceğiz, yanlışlarını gösterip düzeltmesine yardimci olacağız.
Kızarken bile sevdiğimiz için kızdığımızı bilecekler.

Bir uzman yardımı alin elbette cok iyi araştırın.
Kolaylıklar dilerim.
 
Benim hafizamda yer kalmadigi icin kaydetmiyor artik
Hergun yeni seyler yasiyoruz buyuzden gecmistekileri unutuyorum
Beni en cok yaralayanda annemin veya yakinlarimin olumsuz lafi veya tepkisi oluyor, butun modum dusuyor gercektende
 
Benim
 
Benim oğlum üç yaşında doğduğundan beri padagog adem güneş videolarını dinliyorum eşimle beraber çocuğa olan her tavrımız çok önemli oğlum yaşıtlarına göre çok iyi beni fazla üzmeyen bir çocuk eğer bu videoları dinlemeseydim ben de asla bilemezdim bir çocuğa nasıl yaklaşılır nasıl konuşulur sizin için de geç değil onlar da yetişkin insanlar gibi değer saygı ve sevgi görmek istiyorlar herşeyden önce bir de eşinizle ilgili bağınız çok önemli çocuklar gerginliği hemen hisseder kavga olmasa bile bu dengelerini bozar onlar için anne ve babayı mutlu görmek çok önemli biz kadınlar malesef sürekli depresif ve gergin olmaya meyilliyiz çocuklarımıza da yansıyor ve belki de bizi her şartta mutlu görene kadar mutsuzlukları bitmiyor.
 
Bence bir pedagogdan yardim almaya da cekinmeyin. Esiniz de ama sizinle ayni tarafta olmali. Bazi babalarin isine geliyor cocuklarin sadece anneye kosmasi ama o korkuluk bir baba degilse katilmak zorunda.
Bir kitapta okudum bir çocuk ne kadar sabrınızı zorlarsa siz o kadar sakin kalın ve sevginizi esirgemeyin çocuklar sizin sonsuz sevginizi görmeye muhtaç o kadar doğru ki ben çocuğum üzerinde uyguladım gerçekten çok faydasını gördüm. tabiki hayır demeniz gerekenlere hayır diyeceksiniz ama asla kırmadan dökmeden. Asla şımarır falan demeyin aksine size duygularınıza doydukça ne kadar mucize olduğuna şaşıracaksınız. Evet çok zor ben de her zaman yapabiliyomuyum hayır ama yüzde 80 yapmaya çalışıyorum. Onları biz dünyaya getirdik ne kadar sağlıklı davranabilirsek o kadar sağlıklı olacaklar fazlası eksiği yok.
 
Bir örnek vermek istiyorum.benim oğlum yemek yemediği itiraz ettiği zamanlarda genellikle zorlamıyorum kendi haline bırakıp tensel temas kuruyorum kucağıma alıp beş dakika sarılıyorum ondan sonra anne ağlamam geçti tamam tamam yemek yiyebilirim deyip iştahla yiyor bizden fazla bişey istemiyorlar sinirli gergin sabırsız olmayalım sevgimizi esirgemeyelim yeter inanın bir gün yemek yemese hiç bişey olmaz ama bizim gerginliğimiz onların ruhlarını aç bırakıyor asıl önemli olan bu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…