- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.861
- 598
- 32
- Konu Sahibi Fulya irem2311
Dua edelim de Rusya bu yil da almasin domates, meyve falan da biz yiyelimyoksa bize basacaklar hormonu ivanlar da yiyecekler en baba domatesleri..
Hehehe :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dua edelim de Rusya bu yil da almasin domates, meyve falan da biz yiyelimyoksa bize basacaklar hormonu ivanlar da yiyecekler en baba domatesleri..
O dediğin eski insanların çoğu salgın ve bulaşıcı hastalıktan, tıbbın ve imkanların şimdiki kadar gelismemesinden dolayı ölüyordu.Bir de eskiler doğal diyoruz, her şey iyi diyoruz da. Yaşam standardı ve ölüm yaşı gittikçe yükseliyor bu iyi bir şey. Eskiden 50 demeden ölüyorlarmış.
Yani yemeyle içmeyle alakalı olsaydı.
Her neyse bir araştırmada okumuştum, her konuda fazla takıntılı olan insanlara gelme olasılığı daha fazlaymış. Yani şöyle söyleyim kanser olmaktan çok korkarsan bu hastalık sana daha çok yaklaşıyor gibi. Doğruluk payını bilmiyorum ama mantıklı gelmişti. Sakınan göze çöp batar misali. Ölümden fazlaca korkan adamın erken ölmesi gibi gibi. Her şeyi kontrol altında tutmak imkansız. Bu da sizi ve beyninizi yorar.
Meyve suyunu nasıl yaptığınızı tarif edermisiniz?
Misal kapıma süt gelse ömrüm billah almam. Yıllardır aynı markanın sütünü içiyorum. Dişlerim beton kadar sağlam. Yirmi yaş dişimi iki kişi zor çektiler. Kemikler desen onlar da sağlam zannımca. O kadar düşmeye kalkmaya, yok kırılmıyorlar. Köy yumurtası diye satılan her yumurtaya ölümcül bir şüpheyle yaklaşıyorum. Organik domates dedikleri sebzelere bi bakıyorum, hepsi birbirinin tıpkısının aynısı. Şekilli mekilli kalemle çizilmiş gibi. Bilmiyorum galiba bende de doğal besin fobisi var :)
Evet sağlık şartlarının kötü olması da vardı evet. Şimdi de tam tersi sağlık imkanları gayet iyi.O dediğin eski insanların çoğu salgın ve bulaşıcı hastalıktan, tıbbın ve imkanların şimdiki kadar gelismemesinden dolayı ölüyordu.
Genetik faktörler, başka biyolojik kişilik özellikleri de etkili ama yeme icmeyle çoook alakali
Kırmızı erikMeyve suyunu nasıl yaptığınızı tarif edermisiniz?
Bilgileriniz ilginc geldi u konuda okudugunuz bir kitap var mi onerebileceginizBence bu kadar detaya takılmamak lazım. Ailecek vitamin eksiğiniz varmış bir de.
İnsanlık tarihini okursanız çeşitli kaynaklardan, belki size faydası olur. Avcı-toplayıcılar ateşi bulduktan sonra kömür ile etleri pişiriyorlarmış ve o dönemde de kanser hastalığı yüksekmiş. Ya da tarım devrimi döneminde tek tip beslenme tarzı yüzünden insanlar 20 yaşını zor görüyormuş çoğunlukla. Eskiden her şey doğaldı diye yaşam kalitesi ve süresi fazla değilmiş yani. Bence şu an yaşanılan dönem, insanlığın sağlık ve gıda açısından en konforlu olduğu zaman dilimi.
Doğa her zaman canlının yanında değildir. Ya da “doğal olan her şey faydalıdır” kafası doğru değil.
“Hayvanlardan tanrılara homosapiens”Bilgileriniz ilginc geldi u konuda okudugunuz bir kitap var mi onerebileceginiz
Teşekkür ederim. Bütün meyvalardan bu taridfinizi yapacağım. Çilekten de güzel olur. Mevsimi de geliyor.Size bir öneride bulunabilirim , mevsiminde şeftaliyi kabuklarını soyup dilimleyip çok az şekerle haşlayıp konserve yapar gibi kavanozlara koydum..Neyse kış geldi açtım , blender dan geçirdim ama rengi, tadı inanılmaz güzeldi..Normalde kutu meyve sularını içemiyorum midemde ekşime,asit saçma sapan şeyler yapar bu asla dokunmuyor da..Denemek için az yapmıştım ama pişman oldum evdekiler bayıldı,inşallah bu yaz fazla fazla yapmak istiyorum..
Bu arada isterseniz ezmeden komposto gibi de yiyebilirsiniz ...