- 3 Nisan 2014
- 35.999
- 146.527
- Konu Sahibi Okyanus73168685
Çok teşekkür ederim cevaplar için .
15 yıl önce 46 kiloydum daha iyiydim hatta çok daha iyiydim çalışıyordum muhasebeci olarak. Sonra bir gün şiddetli Karın ağrısıyla Sabah uyandım ama basit bir karın ağrısı değil bayılmışım acil de Açtım gözümü 7 santimlik Bir kistim patlamış küsüptürü olmuş hızlı bir şekilde Kan kaybettim o zaman 46 kiloydum dediğim gibi ve gayet iyiydim çalışıyordum. Sonra o olaydan sonra taburcu oldum ama devamlı Mide bağırsak sorunlarım olmaya başladı ve hızlı bir şekilde kilo vermeye başladım eşimden çıkmak zorunda kaldım Çünkü artık devam ettiremiyordum evde toparlarım sandım bu süre zarfında daha beter oldu 35 kiloya kadar düştüm. Yaklaşık 15 yıldır da bu kilodayım dediğim gibi daha önce 2 kere kolonoskopinin kısası bakıldı bir sorun yok dendi ama o yeterli değilmiş Çünkü bağırsağın tamamına bakılması lazımmış Ben de her seferinde korktum kaçtım acıdı bir süreç diye bağırsan tamamına bakmak Hani hem zayıfım hem kilom kaldırmaz anesteziyi diye Sonra bir gün cesaretimi topladım bir doktora gittim kolonoskopi için o doktor da gerek yok dedi hassas bağırsak sendromu var vesaire vesaire dedi Neye dayanarak söylediğini bilmiyorum ama diğer bütün Doktorlar kolonoskopinin tamamını önermişti Ben de ona güvenerek Neyse dedim gitmedim ama keşke o zamanlar yaptırsaydım Çünkü Gün geçtikçe daha kötü oldu yaklaşık koronadan önceden beridir Yani herhalde 2-3 senedir daha sıkıntılı oldu her şey ne yesem gaz yapıyor dokunuyor özellikle abur cubur daha çok dokunuyor en sevdiğim çikolata 2 dilim yesem bile dokunuyor ama normalde yemek 2 kaşık giyeyim o da dokunuyor. Kilom çok düşük demişsiniz Evet çok düşük ama yemek yiyemiyorum ki alayım tam birkaç gün iyi oluyorum istediğimi yiyebiliyorum birkaç gün demeyeyim de bir süre diyeyim 37'ye falan çıkıyorum sonra Vurgun gibi gene geliyor vuruyor gene aynı süreçlerden geçiyorum aşırı gaz yoğun yine bu sefer 35'e düşüyorum kısır bir döngüye girdim.
Özellikle adet öncesi sonrası yumurtlama dönemi çok daha sıkıntılı. Bana bu sıkıntı yapan yumurtalıkların mı var Sana baskı mı yapıyor onu da bilmiyorum Bir kist oluyor bir küçülüyor bir büyüyor.
yani şu sorunları yaşayan herkese aynı yorumu yapıyorum ama safra kesenize bakıldı mı?
sistematik olarak pankrearif yaşıyormuşsunuz gibi geldi bana.
çikolata 2 dilim yesem bile demişsiniz çikolata yasak zaten safra sorunlarında.