• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapsan boş sanki

toprak2828

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
126
0
116
ben 5 yıllık evliyim arkadaşlar,2.5 yasındada bir kızım var... Sorun kayınvalidem ve kayınpederim.Bu aralar çok daralıyorum ben en bastan istenmeyen bir gelindim tipik elti ve kayınvalide sorunları yaşadım.Eski sorunları zor da olsa atlatmaya çalışıyorum eşim sık sık sehir dısına cıkıyor ben deGiresuna memlekete gidiyorum. 2 ailede memlekette ben bu güne kadar hep ailemde kaldım kv gillede 2 3 gün kalıyorum ve hep bir laf sokmaları başlıyor ya eşimin eski kız arkadaslarını falan acıyor yada daha öne beni istemeye gelenlerin ailelerin simdiki durumlarını ama bunu cümle içinde sanki laf gelmişte öyle acıyor komsusundan bahsederken bi anda bu konulara geciyor bunlar çok canımı sıkıyor.3 hafta önce ilk defa kaynım benım evime geldi evde sürekli abisine istedikleri kızları falan anlattı eşimde susturmaya calıssa da konu hep aynı 2 gün kaldı gitti...
Kendiside bosanmak üzere görümcemin bana yapmasına müsade ettiklerini kendilerine yapılınca bosanma asamasına geldiler.Sorun hep bizim ayagımıza gelsin o bizi arasın acayip hesapları var... Ben hiç çalışmamıstım uzmanlık sınavını kazandım Allah nasip ederse 2 aya kadar göreve baslıcam bu onlara cok sıkıntı olmus eşimin tayını benim yerleştiğim ile verilmiyor yok camasırını kım yıkayacak ne yiyecek konuları falan acıldı :) hep normal ama daha da agırı bana tebrikler geldikçe zaten mütevazi biriyimdir ben saolun der kapatırım anlatmamda memur oldum der gecerim kayınvalidem nedense bana benım oglum 5 senedir düstü senın pesine seni adam etti sınavı onun sayesınde kazandın dedi oglumun cabaları bunlar dedi. Böyle tarz agır konusmaları cok vardır ve bana sadece senı 2 3 ay sigorta için calıstıracak cok heveslenme dedi anne nerden cıktı o dedim benım esim benım calısmamı ıstemese dersaneye yollamaz.. ve ben sonuclar acıklanınca zaten esime saol benı destekledıgın ıcın arkamda oldugun ıcın demısım zaten anne dedım aferım böyle olun dedi.
Cahil desem degil aksıne çok bilmiştir her konuda konusacak birşeyler bulur,daha da var ama yazdıkça uzuyor artık psikolojim alt üst oluyor bu saka ile karsılık veren arkadaslardan biraz tavsiye ıstıyorum ben öylece donup kalıyorum bazen ustu kapalı tehdit bile ediliyorum saka gibi ...

Son düzenleme:
ben 5 yıllık evliyim arkadaşlar,2.5 yasındada bir oglum var... Sorun kayınvalidem ve kayınpederim.Bu aralar çok daralıyorum ben en bastan istenmeyen bir gelindim tipik elti ve kayınvalide sorunları yaşadım.Eski sorunları zor da olsa atlatmaya çalışıyorum eşim sık sık sehir dısına cıkıyor ben de memlekete gidiyorum. 2 ailede memlekette ben bu güne kadar hep ailemde kaldım kv gillede 2 3 gün kalıyorum ve hep bir laf sokmaları başlıyor ya eşimin eski kız arkadaslarını falan acıyor yada daha öne beni istemeye gelenlerin ailelerin simdiki durumlarını ama bunu cümle içinde sanki laf gelmişte öyle acıyor komsusundan bahsederken bi anda bu konulara geciyor bunlar çok canımı sıkıyor.3 hafta önce ilk defa kaynım benım evime geldi evde sürekli abisine istedikleri kızları falan anlattı eşimde susturmaya calıssa da konu hep aynı 2 gün kaldı gitti...
Kendiside bosanmak üzere eltimin bana yapmasına müsade ettiklerini kendilerine yapılınca bosanma asamasına geldiler.Sorun hep bizim ayagımıza gelsin o bizi arasın acayip hesapları var... Ben hiç çalışmamıstım uzmanlık sınavını kazandım Allah nasip ederse 2 aya kadar göreve baslıcam bu onlara cok sıkıntı olmus eşimin tayını benim yerleştiğim ile verilmiyor yok camasırını kım yıkayacak ne yiyecek konuları falan acıldı :) hep normal ama daha da agırı bana tebrikler geldikçe zaten mütevazi biriyimdir ben saolun der kapatırım anlatmamda memur oldum der gecerim kayınvalidem nedense bana benım oglum 5 senedir düstü senın pesine seni adam etti sınavı onun sayesınde kazandın dedi oglumun cabaları bunlar dedi. Böyle tarz agır konusmaları cok vardır ve bana sadece senı 2 3 ay sigorta için calıstıracak cok heveslenme dedi anne nerden cıktı o dedim benım esim benım calısmamı ıstemese dersaneye yollamaz.. ve ben sonuclar acıklanınca zaten esime saol benı destekledıgın ıcın arkamda oldugun ıcın demısım zaten anne dedım aferım böyle olun dedi.
Cahil desem degil aksıne çok bilmiştir her konuda konusacak birşeyler bulur,daha da var ama yazdıkça uzuyor şimdi kardesımın düğünü var 1 hafta onceden gidicem gene nerde kaldıgım sorun olacak yine enteresan konular acılacak benım kardesım nişanlısını kacırdı nişan bozulacakken 4 ay sonra düğünleri yapılacak bunu kendılerıne alay konusu edındıler atı alan üsküdarı gecmiş ne düğünüymüş ben laf yedıkçe artık psikolojim alt üst oluyor bu saka ile karsılık veren arkadaslardan biraz tavsiye ıstıyorum ben öylece donup kalıyorum bazen ustu kapalı tehdit bile ediliyorum saka gibi ...

sürekli psikolojik bir şiddet hali var..çok üzüldüm.. lafları ile sizi yaralıyorlar..içinize attıkçaolan size oluyor..
gerçekten sinir bozucu bir kvniz varmış.. ben gelinine eski gelininin adı ile hitap eden kv bile gördüm ya her türlü gariplik oluyor maalesef..
bence eşinizle aranız iyi madem onunla konuşarak mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışın..
ailenizin evinde kalmak varken niye kv de kalacaksınız.. size zahmet niye çıkarayım annecim ben annemlarda kalırım diyin..
eski kızlardan bahsettiğinde "biliyorum anne daha önce defalarca anlattınız ha evet o kız dimi evet ezbere biliyorum" diyin..
tabi nasıl karşılık alacaksınız bilmiyorum.. pek utanıp susacak gibi biri değil sanki..
işinize başlayın bir yorum getirirse "allah beni memur yapan devlete ve asıl eşime zeval vermesin amin" diyin.. o söylemeden siz söyleyin..
bazen ilk lafı söyleyen olmak daha iyi..
ya da "duymamazlıktan gelerek" kendinizi üzmemenin kulaklarınızı tıkamanın biryolunu bulun.. aslında en sağlıklısı ama.. alttan alınca tepene çıkıyorlar bu da bir gerçek.. ya laf savaşına girip galip çıkmayı ya susup işleri büyütmemeyi seçeceksiniz.. ama sanki siz artık konuşma sırası bana gelsin halindesiniz.. saygı duyuyorum.. ilerde sustuğunuz için pişman olmaktansa haklı olabilirsiniz..

evet aynen içimdekini yansıtmıssınız sustukça aynı şeyleri döndürüp duruyorlar sanki ne zaman patlayacak diye bekler gibiler sinirle kalkıp bir hata yapıcam diye korkuyorum bak işte hep böyleydi diyecekler ben bu yumusakça söyleyecegini söyleyen bayanlara hayranım içindede kalmıyor ben yapamıyorum aklıma hiç bir cevap gelmiyor lafı duyunca kalakalıyorum öylece neden böyle yapıyor diye içimden sinirleniyorum dısıma vursam mutlu olacagının farkındayım ama dedıgınız gibi artık sessiz kalmaklada bitmedigine göre birşey mi demek lazım diye düşünür oldum

evet aynen içimdekini yansıtmıssınız sustukça aynı şeyleri döndürüp duruyorlar sanki ne zaman patlayacak diye bekler gibiler sinirle kalkıp bir hata yapıcam diye korkuyorum bak işte hep böyleydi diyecekler ben bu yumusakça söyleyecegini söyleyen bayanlara hayranım içindede kalmıyor ben yapamıyorum aklıma hiç bir cevap gelmiyor lafı duyunca kalakalıyorum öylece neden böyle yapıyor diye içimden sinirleniyorum dısıma vursam mutlu olacagının farkındayım ama dedıgınız gibi artık sessiz kalmaklada bitmedigine göre birşey mi demek lazım diye düşünür oldum

cümleler yüz ifadeniz ile karşı tarafa geçer.. bence önce gülümsemenizi yüzünüze yapıştırın.. kavga çıkarmadan tepki verin ama kızmış görünmeyin..

Ben de hiç beceremem laf sokmayı ama bir arkadaş burda demişti benim de dikkatimi çekmişti , gerçekleri söyleyince laf sokmuş oluyorsun yazmıştı.
Susmayın sorunu direk söyleyin , dolaylamayın .
Kayınvalidemle beraber kalıyoruz , kereviz salatasını çok seviyorlar üst üste bir kaç gün rendeledim en son yine rendele dedi içerden eşimi çağırdım çünkü zor rendeleniyor, kerevizi rendeler misin rica etsem dedim , kaynanam aman oğlum elini kesme dikkat et dedi .
Oğlunun eli el benim ki ne dedim , o bilemez falan filan .
Ben anamın karnından doğarken öğrendim zaten.
Yani demem o ki biz istiyoruz ki karşımızdaki biraz ince düşünsün anlasın ama o öyle olmuyormuş valla ben de yeni farkettim illa böyle açık açık söyleyeceksin ki problemi anlasın.

Son düzenleme:
Hiç sevmiyorum her fırsatta laf sokmaya calışan insanları.
resmen ego tatmini yapıyorlar başkası üzerinde ve eminim cok da kinci insanlar oluyor böyleleri.

laf sokmaya calıstıkları zaman doğal olarak cevap verme isteği uyanıyor,böylece karsıdakini de kendine benzetiyorlar zorla. oysa ne gerek var böyle şeylere.herkes kendi hayatına baksa olmuyor mu yani?
o kini içinin pisliğini illa akıtmaya calısıyorlar Allah öylelerinden korusun ya ne diyim.

ben 5 yıllık evliyim arkadaşlar,2.5 yasındada bir oglum var... Sorun kayınvalidem ve kayınpederim.Bu aralar çok daralıyorum ben en bastan istenmeyen bir gelindim tipik elti ve kayınvalide sorunları yaşadım.Eski sorunları zor da olsa atlatmaya çalışıyorum eşim sık sık sehir dısına cıkıyor ben de memlekete gidiyorum. 2 ailede memlekette ben bu güne kadar hep ailemde kaldım kv gillede 2 3 gün kalıyorum ve hep bir laf sokmaları başlıyor ya eşimin eski kız arkadaslarını falan acıyor yada daha öne beni istemeye gelenlerin ailelerin simdiki durumlarını ama bunu cümle içinde sanki laf gelmişte öyle acıyor komsusundan bahsederken bi anda bu konulara geciyor bunlar çok canımı sıkıyor.3 hafta önce ilk defa kaynım benım evime geldi evde sürekli abisine istedikleri kızları falan anlattı eşimde susturmaya calıssa da konu hep aynı 2 gün kaldı gitti...
Kendiside bosanmak üzere eltimin bana yapmasına müsade ettiklerini kendilerine yapılınca bosanma asamasına geldiler.Sorun hep bizim ayagımıza gelsin o bizi arasın acayip hesapları var... Ben hiç çalışmamıstım uzmanlık sınavını kazandım Allah nasip ederse 2 aya kadar göreve baslıcam bu onlara cok sıkıntı olmus eşimin tayını benim yerleştiğim ile verilmiyor yok camasırını kım yıkayacak ne yiyecek konuları falan acıldı :) hep normal ama daha da agırı bana tebrikler geldikçe zaten mütevazi biriyimdir ben saolun der kapatırım anlatmamda memur oldum der gecerim kayınvalidem nedense bana benım oglum 5 senedir düstü senın pesine seni adam etti sınavı onun sayesınde kazandın dedi oglumun cabaları bunlar dedi. Böyle tarz agır konusmaları cok vardır ve bana sadece senı 2 3 ay sigorta için calıstıracak cok heveslenme dedi anne nerden cıktı o dedim benım esim benım calısmamı ıstemese dersaneye yollamaz.. ve ben sonuclar acıklanınca zaten esime saol benı destekledıgın ıcın arkamda oldugun ıcın demısım zaten anne dedım aferım böyle olun dedi.
Cahil desem degil aksıne çok bilmiştir her konuda konusacak birşeyler bulur,daha da var ama yazdıkça uzuyor şimdi kardesımın düğünü var 1 hafta onceden gidicem gene nerde kaldıgım sorun olacak yine enteresan konular acılacak benım kardesım nişanlısını kacırdı nişan bozulacakken 4 ay sonra düğünleri yapılacak bunu kendılerıne alay konusu edındıler atı alan üsküdarı gecmiş ne düğünüymüş ben laf yedıkçe artık psikolojim alt üst oluyor bu saka ile karsılık veren arkadaslardan biraz tavsiye ıstıyorum ben öylece donup kalıyorum bazen ustu kapalı tehdit bile ediliyorum saka gibi ...
Ay Canim bos yere kendini uzme bence birde 5 yil olmus evleneli.hala kaynananı tanıyamadınmı nasıl alt edecegını ogrenemedınmı . O oyle bı ınsan ve degısmez ya otur adam gıbı kırıldığın seylerı laf gecınce söyle hakkını savun yada kendını heder et .ben hep kendımı savundum yerı geldı sesımı bıle yükselttim en bastan cızdım sınırları ve hepsınde haklıydım resıl rusvah ettım koydum ortaya . En sonunda senle kavga edılmez amaaaannnnn adamı yerın dıbıne gecırırsın demeye başladı hatta yok otekı gelınım bana bole etmedı .bı lafıma cevap vermedı. Bende dedım ben ole yalandan yüzüne gülüp arkandan gıdıp ona buna kaynanam söyle bole dıyecegıme dedım senle konuşurum gerekse kavga ederım arkandan atıp tutmam onun gıbı dedım.:4::52:neyse ıste en sonunda artık bakıyorum alttan örnekle laflar soluo başladığı an görünmez bı tıkacım var kulağıma onu tıkıyorum .:33::36: sende ole yap ohhh ne guzel dedıklerınden hıc bısey anlamıom hehe deyip gecıom kötüde olmuom.annenlerde kalmana ne derlerse desınler bende kaldım 10 gun hemde ama onlardada kaldım okadar yınede memnun edemedım .kardesının gelını geldı yanıma dedı oraya gıdıosun barı 3 gun gıt gel hemen anladım kaynanam konuşmuş dedımkı ben buraya gelıorum 15 gun kalıorum anlamada gıdıoyum 10 gun kalıorum eeeeee otekı gelını nerde gıtmış oturmuş anasına buraya 1 gun geldımı dedım .valla bole konusurlarsa bıdaha buraya gelmem dedım . Verdımmmmmm cevabını hadeeeeeeee de getttttt sımdı :36::8::9::9::51:

Laf sokma işleri karşındaki zekiyse işe yarayacak şeyler . Sizin kv oldukça edepsiz birine benziyo , laf sokarsanız daha şirret bi şekilde size dönecektir.
Tavsiyem ; eşiniz de objektif davranıp sizi haklı buluyor madem , hiiiiç duymamış gibi yapın ,ilgilenmeyin ,cevap vermeyin. Aynı modelden bende de var , tecrübeyle sabittir :34:

Back
X