• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapsam bilmiyorum, bir akıl verin :(

__kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
143
18
68
Kızlar Merhaba,
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. Herşeyi baştan anlatmak sizden akıl almak istiyorum. Fikirleriniz benim için değerli.
Ben 27 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. Arkadaşlar çoğunuz için bu bir sorun değil ama ben ikilemdeyim o yüzden yazmak istedim. Ben pcos hastasıyım ve aynı zamanda prolaktinim yüksek. Artık çocuk istiyoruz eşimle. Prolaktin tedavisi sonucu Eylül 2013 de hamile olduğumu öğrendim ama kalp atışı oluşmadığı için 30 kasımda kürtajla bebeğim alındı. Şimdi tekrar çocuk istiyoruz ama ben karar veremiyorum çünkü 90 kiloyum. Pcos ve insülin direncinden dolayı kiloluyum. Sizce bekleyip fazla kilolarımı verip sağlığıma kavuştuktan sonra mı bebek yapmalıyım? Yoksa gözümü karartıp beklemeden hemen hamile kalmaya çalışmalımıyım?? 90 az bi kilo değil, hiç kilo almasam hamilelikte en az 15 kilo alırım ki bu normal doğum yapma şansımı çok çok azaltıyor. Bi yandan da artık herkesin bebek sormasından sıkıldım. Kendimden çok baskaları sussun diye de bebek yapamam. Eşimde artık kararını ver önümüze bakalım diyor. Sağolsun beni sıkıştırmıyor ama benim kararsızlıklarımdan da sıkıldı. Sizce kaç kilo vermeliyim bunun için ne kadar beklemek lazım ya da hiç beklemeden yapayım cocuk , doğumdan sonra mı veririm kiloları. kendinizi yerime koyup cevaplayın nolur.

Kızlar Merhaba,
Doğru yere mi konu açtım bilmiyorum. Herşeyi baştan anlatmak sizden akıl almak istiyorum. Fikirleriniz benim için değerli.
Ben 27 yaşındayım ve 1,5 yıllık evliyim. Arkadaşlar çoğunuz için bu bir sorun değil ama ben ikilemdeyim o yüzden yazmak istedim. Ben pcos hastasıyım ve aynı zamanda prolaktinim yüksek. Artık çocuk istiyoruz eşimle. Prolaktin tedavisi sonucu Eylül 2013 de hamile olduğumu öğrendim ama kalp atışı oluşmadığı için 30 kasımda kürtajla bebeğim alındı. Şimdi tekrar çocuk istiyoruz ama ben karar veremiyorum çünkü 90 kiloyum. Pcos ve insülin direncinden dolayı kiloluyum. Sizce bekleyip fazla kilolarımı verip sağlığıma kavuştuktan sonra mı bebek yapmalıyım? Yoksa gözümü karartıp beklemeden hemen hamile kalmaya çalışmalımıyım?? 90 az bi kilo değil, hiç kilo almasam hamilelikte en az 15 kilo alırım ki bu normal doğum yapma şansımı çok çok azaltıyor. Bi yandan da artık herkesin bebek sormasından sıkıldım. Kendimden çok baskaları sussun diye de bebek yapamam. Eşimde artık kararını ver önümüze bakalım diyor. Sağolsun beni sıkıştırmıyor ama benim kararsızlıklarımdan da sıkıldı. Sizce kaç kilo vermeliyim bunun için ne kadar beklemek lazım ya da hiç beklemeden yapayım cocuk , doğumdan sonra mı veririm kiloları. kendinizi yerime koyup cevaplayın nolur.

merhaba canım benden sana tavsiye biraz kilo ver ama bebek içinde fazla bekleme bende pko hastasıydım adetlerim düzensizdi ama tedavi olmadan kendiliğinden hamile kaldım hamile kaldığımda 84 kiloydum doğuma girdiğimde ise 104 kilo ile girdim allaha şükür şu anda 15 aylık dünya tatlısı bir kızım var.darısı sana olsun inşallah.

merhaba canım benden sana tavsiye biraz kilo ver ama bebek içinde fazla bekleme bende pko hastasıydım adetlerim düzensizdi ama tedavi olmadan kendiliğinden hamile kaldım hamile kaldığımda 84 kiloydum doğuma girdiğimde ise 104 kilo ile girdim allaha şükür şu anda 15 aylık dünya tatlısı bir kızım var.darısı sana olsun inşallah.

Teşekkür ederim cevabın için. Allah bağışlasın, darısı başıma. Peki hamilelikle çok zorlandın mı kilodan dolayı? bir de normal mi oldu acaba yoksa sezeryan mı?

Teşekkür ederim cevabın için. Allah bağışlasın, darısı başıma. Peki hamilelikle çok zorlandın mı kilodan dolayı? bir de normal mi oldu acaba yoksa sezeryan mı?

ben ilk zamanlar ayda 1 kilo alıyordum son aylarda bebeğim çok irileşmiş maşallah ve doğumum gecikmişti o yüzden sezaryen oldum.

cnm ne desem bilemiyorum en iyisi kendi bakış açımı anlatayım umarım karar vermende yardımcı olur.
ben pcom olduğunu kızımın doğumundan sonra öğrendim. doktorum sezeryan sırasında yumurtalıklarımda çok sayıda kist gördüğünü falan söyledi emzirmem bitince tedavi olmam gerektiğini söyledi, 6 ay kadar bi şeker ilacı kullandım kilo verdim sonra düzeldi bir dahada tekrarlamadı. okuduğum kadarıyla çok kişide var ve kurtulması zor bir hastalık ben şanslı olduğumdanmı yoksa kilo verip tekrar almadığımdan, beslenme ve yaşam biçimimi değiştirdiğimden, düzenli spor yaptığımdan mı tekrarlamadı bilmiyorum.
62 kilo ile hamile kalmıştım 82 ile doğuma girdim 3,5 kilo çocuk doğurdum ama 1 gram eksilmeden hastaneden eve geldim kimse inanmadı buna:)) 5-6 senede kilom hiç eksilmedi sonra spor, diyet vs.. tekrar 60 kiloya indim. bu arada bir sürüde başka sağlık sorunu yaşadım bu kilolarım yüzünden. anladığım kadarıyla, pcos kilo insilün direnci hormonel hastalıklar vs.. birbirini takip ediyor birbirinin sebebi sonucu oluyorlar iyi bir tedavi almadan ve kilo vermeden de insanın peşini bırakmıyorlar. bu yüzden 2. hamileliğim için kilo verene kadar beklemeyi tercih ettim. tabiiki çok kilolu olarak sağlıklı doğumlar gerçekleştiren anneler var ama ben malesef onlardan olamayacağımı düşündüm, ilk çocuğum olsa bukadar düşünmezdim belki ama şimdi düşünmem gereken bir çocuğum daha var, asıl iş doğumdan sonra başlıyor ve hiiiç bitmiyor. ben seneler sonra çocuğumun bakımına muhtaç olmak değil, torunlarını büyüten sağlıklı bir annane olmak istiyorum diye düşünerek beklemeyi tercih ettim. kendi adıma doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. umarım sende kendin ve ailen için en hayırlı kararı verirsin.

Kızlar Merhaba,

öncelikle gecmiş olsun sen başkalarının dediğine bakma sakın o kiloyla o zorlukları sen yaşayacaksın onlar değil insanlar bilip bilmeden konuşur bu kararı yalnızca eşin ve sen vermelisiniz elbette cocuk istiyorsunuz ama madem kendinizi yerime koyun yorum yapın demişsin senin yerinde olsam önce kilo veririm çünkü karnın büyüdükçe çok zorlanırsın ben çok zayıf hamile kaldım 7 aylığım 7 kilo aldım sadece karnımdan kilo aldım ve zorlanıorum ona ragmen, eğilip kalkmam sorun oluyo herşey ya...bence biraz kilo ver canm bebek de sen de daha sağlıklı olursunuz...

Back