Ne yapmam lazım bana bir yol gösterin lütfen

sadecemutsuz

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2013
50
1
286
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, içinden çıkamadığım bir sorunum var sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.

Hemen konuma geçeyim. Eşimle 11 yıllık evliyiz. Eşim çok sinirli bir yapıya sahip öyle ki sinirlendiği zaman karşısındakini kırıp kırmadığı hiç umurunda bile olmuyor. İlk evlendiğimiz dönemlerde çok daha fazla sinirliydi hemen hemen her gün tartışırdık. Şimdi biraz daha sakin ama en ufak bir şeyde bağırıp çağırma huyu hiç değişmiyor. Size en son yaşadığım olayı söyleyeyim. Dün akşam çocuklar kayınvalidemdeydi okuldan oraya geliyorlar 1-2 saat kalıyorlar kayınvalidemde sağolsun yemek yapmış yemek yedik sonra kızımın bir ödevi vardı amcasıyla onu yaptılar. En son gidicez artık ama bu arada eşim sebebi bilinmeyen bir şekilde agresif fakat kabul etmiyor bir şey mi oldu dedim balkonda yok bir şey dedi. Üstelemedim içeriye geçtim. Balkondan bağırıyor dersi bitmedimi daha hadi gidelim diye neyse kızımın ödevi bitti çantalarını topluyorum kalkmak için kayınvalidem meyve getirmiş. Yiyinde öyle gidin dedi daha ben kadına cevap veremeden gidiyoruz biz görmüyor musun? dedi annesine. Kadında tamam gidin çocuklar yesin öyle gidin dedim oğlum dedi. Üsteleme her zaman aynısını yapıyorsun gidiyoruz diyorum sen yok onu da yapın bunu da yapın diye üsteliyorsun oturun kendiniz yiyin dedi ama yine yüksek sesle tabii kayınvalidem sesini çıkarmadı ben sadece eşime tamam hayatım sen yemek istemiyorsan yeme gidip aşağıda bizi bekle çocuklar biri tane alsın bizde geliriz. Bu indi hiçbir şey almadan 2 çocuk çantaları beslenmeleri, sulukları neyse ben hepsini topladım indim çocuklar biraz yedikten sonra en fazla 2-3 dakika sürdü. Arabaya bindim vay efendim ben onu ailesinin yanında nasıl rencide edermişim o çocukmuymuş ona nasıl sen aşağıda bekle diye emir cümlesi söylermişim. Aynı şekilde bundan sonra o da beni benim ailemin yanında rencide edecekmiş. Neyse yolda çocukların yanında ses çıkarmadım. Eve geldik çocukları yatırdım onlar uyuduktan sonra ne oluyor sen iyimisin bugün ortada hiçbir şey yokken kavga çıkarmaya çalışıyorsun. Benim sana öyle dememle sen rencide olduğunu düşünüyorsun da annene öyle bağırarak kurduğun cümlelerle annenin neler hissettiğini düşünebiliyor musun acaba, ben sana aşağıda bekle yemeyeceksen dedim çünkü annene daha fazla bağırıp çağırmanı önlemek istedim kadın sana kötü bir şey mi dedi torunlarına meyve getirmiş ne var bunda kadına çıkırıyorsun o ses tonunu ayarla artık bizimle konuşurken dedim. Sus tamam konuşma diye cevap verdi. Bende tabii haklı olduğumu bildiğin zamanlarda sus tamam konuşma demekten başka çaren kalmıyor sustur bakalım nereye kadar susturacaksın dedim. Ama bil ki ben artık seninle mutlu değilim, bıktım bu tavarlarından 11 yıldır kendini düzeltmeni bekledim ama maalesef görüyorum ki hiçbir şey düzelmiyormuş bundan sonra da düzelecek umudum yok o yüzden bu evlilik ne kadar daha devam eder bunu bile bilmiyorum şu an dedim ve gittim yattım. Sadece annesine değil benimle tartışdığı zamanlarda da sesini yükseltiyor ki artık o sesini yükseltince elim ayağım titremeye başlıyor ve kulaklarımı kapatıyorum resmen o derece bıktım artık. Nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum bildiğim tek şey o bunun farkında olmasa da evliliğimizin sona doğru yaklaştığı.

Eşiniz asabi ve dediğim dedik bi insan anlaşılan.. Ve bunu bu hale getiren de kendi ailesi.. Onun karşısında suspus durmak yerine hatalarını yüzüne vurucaksınız. Kavgadan rahatsız olduğunu bu huyunu düzeltmesini söyleyeceksiniz. Onun karşısında ondan daha baskın karakter olucaksınız.

Son düzenleme:
Ben size aklım yettiğince şunları söyleyebilirim.

En baştan beri sinirli bir eş.Siz 11 yıl tahammül ettikçe o da kendini değiştirmemiş.Sürekli sinirli insanların beyin kimyası bile değişiyor.Her olaya sinirli tepki vermekten vücutta sürekli adrenalin dolaşıyor.

Eşiniz yeni baştan iletişimi öğrenmeli.Öfke kontrolünü öğrenmeli....vb

Siz artık tahammül edemediğiniz için yeter diyorsunuz ama eşinizin sakin biri olması zaman alacaktır.
Sizin artık yeter demeniz maalesef onun hemen düzelmesine yetmeyebilir.

Ama eğer bu yaptıklarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini ona gösterebilirseniz çocuklarına düşkün bir baba ise mucize bir etki yaratablir.Bir çok erkek bu neden ile uzman desteği almaya razı olabiliyor.

Allah sabır versin.

bence eşiniz başka bişeye takmış ama onu söyleyemediğinden böyle gereksiz bi konuda tartışma çıkarmış.bence asıl konuyu söylemesini sağlayın.

asabi ve sinirliyken ağzına geleni söylemesine gelince bu değiştirilebilecek bi huy değil gibi geliyo bana.

Allah sabır versin size,11 yıllık evlilik 2 çocuk bunlar hemen silip atılıcak şeyler değil.hep dediğim gibi ve kendimde yaptığım gibi konuşmaya çalışın neymiş asıl derdi öğrenin.

size ve annesinede çok ayıp etmiş. durup dururken gerçekten kavga çıkarmış.bence bir kaç gün muhatap olmayın.bi kendine gelsin... yazık ya incir çekirdeğini doldurmayan şeylerden kavga etmenize...

Benimle ya da annesiyle ilgili bir sıkıntı değildi eminim. Normalde sinirli haline karşın çocuklarına çok düşkün bir babadır ve benimle bütün dertlerini de paylaşır. Ama akşam sormama rağmen söylemedi ya da söyleme istemedi. Çocuklarına çok bir baba ama çocuklar biraz ses yapsın o sesi dahi kaldıramıyor hemen oflayıp pofluyor resmen satasacak yer arıyor. Neredeyse sinirlendiğini anlayan çocuklarım evin içinde parmak uçlarında yürüyecekler yeterki o sinirlenmesin diye. Normalde alttan almam ben o da bunu çok iyi biliyor ama çocuklarım yanımdaysa eğer onlar etkilenmesin diye alttan alıyorum.

sizin,çocuklarınızın ve eşinizin ailesi adına çok üzüldüm.Bence de 11 yıldır sesinizi çıkarmadığınız için sanırım her geçen gün sesi daha gür çıkmış eşinizin.İlaç tedavisi psikolog zamanı gelmiş anlaşılan ikna edip doktora götürmenizi tavsiye ederim.Çocuklarınız ve siz daha fazla olumsuz etkilenmeyin

size ve annesinede çok ayıp etmiş. durup dururken gerçekten kavga çıkarmış.bence bir kaç gün muhatap olmayın.bi kendine gelsin... yazık ya incir çekirdeğini doldurmayan şeylerden kavga etmenize...

Annesine bağırdığı kadar bana bağıramıyor artık evliliğimizin ilk dönemlerinde öyle bir dönem oldu ama şimdi biraz daha sakin olabiliyor en azından eskiden olduğu gibi her gün sinirli değil. Ama ben annesine bağırmasına da çok üzülüyorum. Annesine bağırdığı için annesinin ağladığını gördüm birkaç kez ve onun evlat olarak yapması gereken şeyi ben yapıyorum. Kayınvalideme gidip sarılıp onun adına ben özür diliyorum. Bende bir anneyim ona da defalarca söyledim yarın birgün çocuklar büyüdüğünde aynı ses tonuyla seninle konuşsalar ne hissedersin diye tamam diyor iki gün suspus sonra yine devam bağırmalara.

Babamı gördüm .
En ufak bir şey de parlar .
Öyle artık çekemiyorum .
Akşam yemeğinden akşam yemeğine .
Dayanılmaz bir hal aldı .
Siz ne yaparsınız bilmiyorum .
Ama birkaç gün konuşamamaya çalışın .
Kırıldığınızı anlasın .
Değişmesi güç .
Ama deneyin .

Annesi evlendi biraz duruldu gelinimden Allah razı olsun diyor. Bekarken sinirlendiğinde yemek masasını ters çevirdiği bile oluyormuş. Geçen gün kayınvalideme anne bunları bana anlatmak için geç kalmadın mı? dedim. Nişanlıyken hiç böyle tavırları yoktu gayet kibar ve nazikti daha doğrusu öyle zannediyormuşum ben.

kayınpederiniz ne diyor bu durumaa??*

Yazdıklarınızı okuyunca aynı benim eşim dedim bir farkla benimki annesine sadece o kadar agresif nedenini bilmiyorum ama anneye karşı ayrı bir sinirli tutumu var.Anne ve baba ayrılmış eşim 9 yaşındayken babaya müsaması çokda anneye sıfır ben kayınvalidem yüzünden çok tartıştım eşimle üzülüyordum çünkü sonuçta anne kötü bir insandan değil aksine çok iyidir kayınvalidem.Ama sizin eşiniz aynı tavırları sizede gösteriyormuş bu çok daha kötü tabi Allah sabır versin size..

bağırıyor mu her kavgada siz de bir kavga da açın heryeri bas bas bağırın yeter artık diye.bizim bi tanıdık yaptı adam sus hayatım tamm die sus pus kediye döndü :)

bağırıyor mu her kavgada siz de bir kavga da açın heryeri bas bas bağırın yeter artık diye.bizim bi tanıdık yaptı adam sus hayatım tamm die sus pus kediye döndü :)

Bu dediğinizi yaptım hatta bir dönem boşanmanın eşiğinden döndük diyebilirim. Bas bas bağırmıştım zaten o dönemden sonra duruldu bana karşı dediğim gibi evdeyken bunu sık sık yapmıyor ama annesine karşı sık tekrarlıyor kadın ne dese suç gibi o da kayınvalidemin hatası hiç sesini çıkarmıyor sürekli alttan alıyor.

Sürekli alttan alındığı için şımartılmış işte.. Herşeyi bağırarak halleden biri olmuş çıkmış. Bi doktora gözükmeli bence normal değil

babam da böyle bir insan. dikkatli olun çocuklarınız etkilenmesin tartışmalardan. eşiniz muhtemelen hiç düzelmeyecek. ama hiçbir zaman yuvanızı dağıtmayın ne olur. yıllar geçtikçe babam daha pasif hale geldi evde. o kadar çok boşanmanın eşiğinden döndüler ki sayısını unuttum. ama iyi ki ayrılmadılar. analı babalı geçirdik çocukluğumuzu. elhamdülillah. çocuklarınızı düşünün ani karar vermeyin. Allah yardımcınız olsun

erkekler evlenince babalarına benzerlermiş.hem sizin hemde kayınvalidenizin durumuna üzüldüm ama kayınvalideniz böyle kabullenmiş oğlununda eşininde agresifliğini. ama eşinize onun annesi olmadıgınızı söyleyin.birde şöyle bir durum var. bir evde baba, anneye saygı duymuyorsa sürekli azarlıyorsa o evde çocuklar babaları örnek alabiliyor. yarın bi gün babamız annemiz azarlıyor bunda birşey yok bizde azarlayabiliriz gibi normal bir şekilde düşünmeye başlayabilirler... ciddi bir durum. öfke problemi varsa gitsin tedavi görsün. sürekli evde patlamaya hazır bir bomba olunulurmu??

Çok üzüldüm ya özelliklede annesine o şekilde bağırmasına ve annesinin ağlamasına.

Bence annesinin eşinize tepki koymasının zamanı çoktan gelmiş.

Allah sizlere sabır versin.

Son düzenleme:
Bir psikiyatriste gitmeye ikna etseniz? İlaç son çare ama küçücük hapların mücize yarattığına şahit oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…