Tıpkı benim eşim. Bu kadar mı benzerlik olur.
3 yıllık evliyiz. Eşimin bağırmadığı bir gün varsa, o da onu tüm gün boyunca görmediğim bir gündür. O gün Allah bilir kimlere bağırmıştır.
Annesini çocuk gibi azarlar. Tıpkı sizin eşinizin sudan sebeplerden azarladığı ve bağırdığı gibi.
Kadının kaç kere ağladına şahit olup, sizin yaptığınız gibi sarılıp ben özür dilemişimdir eşim adına.
Benim kayınbabamda kayınvademe gençliğinde çok kötü davranmış. En ufak şeylere sinirlenir, üstüne birde şiddet kullanırmış.
Eşimde böyle bir ortamda büyümüş malesef. Nasıl davranacaktı büyüyünce? Tabi ki babadan gördüklerini uygulayacaktı. Tek fark eşimin şiddete eğilimli olmaması. Ya da şimdiye kadar görmediğim için böyle biliyorum, daha çok yeni evliyiz.
Ayrıca EN önemli noktaya değinmek istiyorum. O da şu ki, eşim annesine veya babasına (ama özellikle annesine) bağırıp çağırdığı zaman hep alttan almışlar ve hala da öyle yaparlar. Aman x sinirlenir şöyle yapmayalım, aman x kızar böyle yapmayalım. X insanda biz neyiz, siz nesiniz yazık değil mi?
Normal sağlıklı bir insan asla bu şekilde davranmaz. Bu normal bir davranış değil. Bu tarz insanlar büyük ihtimal ile çocuklukta yaşadıkları o kötü atmosferin etkisinde kalıp, ileriki yaşlarda öfkelerini bu şekilde atıyorlar. Sizin erkek çocuğunuz var mı bilmiyorum ama yarın birgün büyüdüğünde o da aynı şekilde davranacak. Kız çocuğunuz varsa, o da babası gibi davranan erkeklerin normal olduğunu ve tıpkı annesinin (yani sizin) yaptığınız gibi alttan alınması gerektiğini zannedecek. Bende çok alttan aldım, çünkü anneminde babamı alttan aldığını gördüm, normal zannediyorum bunları. Gerçi babamın asla eşim gibi eften püften sebeplerle hergün anneme kızdığını bilmem, ama o da kendine göre sinirli bir adamdı.
Bence çocuklarınızın yanında size sesini yükselttiğinde çokta alttan almayın. Çocuklar böyle insanların alttan alınması gerektiğini zannetmesinler, sonra ilerde onlarda üzülür.
Tek çare tedavi gibi geliyor bana, çünkü siz ne kadar ona onun gibi davransanız o yinede huyundan vazgeçmez hatta dahada çıkmaza sokar. Ben eşime tedaviyi önermedim, ama son zamanlarda teklif etmeyi düşünür oldum. Kabul etmeyeceğini düşünüyorum ama en azından her ne kadar dualarım düzelmesinden yana ve evliliğimin yürümesinden yana olsada, ayrlık olursa ben en azından elimden gelen herşeyi yaptım diyebilirim.
Allah yardımcımız olsun.