• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmam icab eder ???

Valla kocama herkes asılabilir, bana da herkes asılabilir; biz o insanların arasından yürür birbirimize geliriz (ya da gelmeliyiz). Gelmiyorsak da zaten o bir şeylerin bittiğinin habercisidir. O yoldaki insanları deşmeyiz veya deşeriz diye tehdit etmeyiz... (kıza da acıdım, korkuyorum demiş gariban, haklı da...)

neyse bu da sizin yolunuz, ama bence doğru yapmamışsınız, böyle manzaralar/olaylar çıkarmak neye yarar ki? Evliliğinize, ilişkilerinize, mutluluğunuza katkıda bulundu mu/bulunacak mı bu yaptıklarınız? Sonuç itibarıyla bunları cevaplayacak sizsiniz.

Kızın niyetinin bu olduğuna inanıyorsanız çok daha sakince, planlı hareket ederek de bu sorunla başa çıkabilirsiniz. Asalet derken aptallıktan bahsetmiyorum yani...

asaletin eş anlamının aptallık olduğunu öne sürmedim zaten...
evet buda benim yolum sizinkinede saygı duyarım...
ben sizin kadar rahat olamıyorum böyle durumlarda malesef buda size bi eksiklik gelmesin...
evet asılabilirler banada eşimede ama yoldan geçen biri yapmıyor bunu...
bende yolda yada arabada giderken asılan birinin gırtlağına yapışacak kadar kontrolsüz bi insan değilim...
acıdığınız kızın kişiliğini bilmediğiniz için size bu konuda açıklama yapmama gerek yok sanırım...
şu kadarını söyleyeyim ablanı görürsem döverim dedikten sonra yok şaka yaptım söyleme sakın diyen birisi okadarda acınacak bi insan değil yani...
evli adamlarla ilişki yaşayan kadınlardan hep nefret etmişimdir adamdada suç vardır eşittir ama birisi evli olduğunu bile bile bir erkeğe asılıyor yada ilişki yaşıyorsa onu assınlar gözlerimin önünde kılım kıpırdamaz....
dediğim gibi buda benim yolum...
bu yazdıklarımdan belkide kocasını elinden kaçırmaktan korkan bi kadın imajı verdim belki size....
onun içinde bişey diyemem çünkü bahsettiğim bayanın tipini bilseniz görseniz böyle olmadığınıda anlarsınız...

benim bu tarz basit kadınlara ve erkeklere evli adama asılan kendini bilmez densizlere tahammülüm yok sizdende bunu anlamanızı beklerim...

Son düzenleme:
anlıyorum..ama evli bi erkeğe asılmak cesaret ister.bence açıkçası bunlar asıldığından emin olmanız için yeterli sebepler değil..hele ki seni deşerim gibi bi msj atmak için.çünkü doğrudan teşebbüs edilmiş bişey yok ortada.kardeşim demesi komik gelmiş de olabilir bu da olası bişey..bence biraz fazla tepki vermişsiniz.

ama siz böyle birşey olduğunu varsayarken kız kardeşlerinizin böyle tepkiler vermesi sizin yanınızda olmamaları kötü olmuş onda sonuna kadar haklısınız.

eşiniz bunu gelip size anlattığına göre zaten bi sıkıntı yok.ortada doğrudan yapılmış bişey de olmadığına göre bence o kızla boş yere böyle bi muhabbete girmişsiniz.gereksiz olmuş.yani şu anlattıklarınızdan çoğu insan kesinlikle asıldığı sonucunu çıkarmayacaktır.

evet burda belki o sonuç çıkmaz ama ben emin olmasam ne buraya yazardım nede bu tepkiyi verirdim...
evli adamlarla ilişki yaşamayı hayat tarzı haline getirmiş para için 60 yaşındaki adamla yatan bi kızdan bahsediyorum...
daha açık ve net yazmadığım için sizin benim kadar art niyet aramamanız çok normal elbette....
eşim ona hep kardeşim diye hitap ederdi ozamanlar algıda problem yoktu,ama şimdi oluyor buda çok enteresan...

kızkardeşime yemekleri iğrenç deyip bana telefonda konuşurken ablacım valla yemekleri çok beğendiğim için gidiyorum diyo :1:
yani kızın her hareketi kezat...

ben eşime asılma olayı dışında bu karakterde birisiyle kızkardeşlerimin arkadaşlaık yapmasına akıl erdiremiyorum zaten...
bize bi zararı yok deyip kestirip atıyolar...

evet burda belki o sonuç çıkmaz ama ben emin olmasam ne buraya yazardım nede bu tepkiyi verirdim...
evli adamlarla ilişki yaşamayı hayat tarzı haline getirmiş para için 60 yaşındaki adamla yatan bi kızdan bahsediyorum...
daha açık ve net yazmadığım için sizin benim kadar art niyet aramamanız çok normal elbette....
eşim ona hep kardeşim diye hitap ederdi ozamanlar algıda problem yoktu,ama şimdi oluyor buda çok enteresan...

kızkardeşime yemekleri iğrenç deyip bana telefonda konuşurken ablacım valla yemekleri çok beğendiğim için gidiyorum diyo :1:
yani kızın her hareketi kezat...

ben eşime asılma olayı dışında bu karakterde birisiyle kızkardeşlerimin arkadaşlaık yapmasına akıl erdiremiyorum zaten...
bize bi zararı yok deyip kestirip atıyolar...

e tabi böyle düşününce bu tarz bi kadının eşinin 100metre yakınına yaklaşmasını kimse istemez..şimdi size hak verdim..yılanın başını küçükken ezdiğiniz de iyi olmuş daha da cesaret edemez.

öncelikle size tavsiyem ,gözünüzle görmediğiniz hiçbir şey için peşin hükümlü kararlar alıp konuşmamanız.kızın eşinize asıldıgını gözünüzle gördünüz mü ? hayır ! neye göre bu suçlamaya kalktınız ? eşinizin ve kardeşinizin söylediklerine göre ! sizce bu ne kadar doğru ?belkı de o kız suçsuz ,böyle yaparak o kişinin hakkına girmiş olmadınız mı şimdi ? oldunuz !

eğer illa bir suçlu arayacaksanız ; bence önce kız kardeşinizi anlamaya çalışın .çünkü kardeşinizin tavırları çok da normal görünmüyor .hem sürekli diger kızı kötülüyor ,hem de kötülediği o kızla görüşmeye devam ediyor .ve aynı zaman da sürekli evi terkeden bir kardeşiniz var .kız kardeşinizin hal ve hareketleri çok tutarlı görünmüyor .şu davranışlarının karşısında da söyledikleri ne kadar doğru olur tartışılır .

sadece tahminler üzerine esip gürlemışsiniz ortalığı dağıtmışsınız .eğer o kızın suçu günahı yok ise,kul hakkına girip iftira attığınızın farkındasınızdır umarım .size söyleyebileceğım ; gözünüzle görmediğiniz hiçbir şey için kimseyi suçlayıp kul hakkına girmeyin .en azından vicdanınızla hesaplaşmak zorunda kalmazsınız ;)

kızın karakterini bildiğim için çokda araştırma yapmama gerek yok hayatında benim yaşım kadar evli erkekle ilişkisi olmuş biridir kendisi ;)
evet kızkardeşimin ciddi anlamda psikolojisi bozuk kötülediği bi insanla neden görüşürki bi insan yada sorunca bana bi zararı yok der...

benim yada kızkardeşlerimin birsürü arkadaşı var eşimle samimide olur işyerimize gider yemekte yer muhabbette eder burda problem yok zaten...
bende çok korkarım kul hakkından kızkardeşimin gazıyla yapılmış bi hareket değil benimkisi emin olduğum bişey olduğu için bukadar saldırgan oldum...

benim eşimle aramı zaten bozamaz,benimde asıl anlamadığım benim kızkardeşlerim bukadarmı salakta bu insanla görüşüyolar onu anlayamıyorum...

eşim bile artık farkedip bu kız her sabah bana slm veriyo benim onunla bukadar ne samimiyetim varki böyle yapıyo dedi...
düşünün artık adam bile rahatsız oldu kızın tavırlarından...

canım ben kendimi ispatlarım başına bişey gelse çünkü eşim gündüz evde yatıyo olur hep bende pek dışarı çıkmam o evde uyurken...
kızkardeşlerimin yaşını söyleyince daha çok şaşıracaksın biri 23 diğeri 22 yaşında...
annem kızkardeşimin evden kaçınca kimlerin yanına gidiyor bunun peşine düşmüş vaziyette bu kızda arkadaş çevresini tanıdığı için kız işine yarıyor sanırım...kız kardeşimin kaçıp kaçıp gitmesine anlam vermek çok kolay çünkü nişan attı 1 sene önce annemler çok yüklendiler ortada bi sebeb yokken birden nişan attığı için ve eski nişanlıyı ve ailesini çok sevdikleri için bağlarını koparmadılar kızkardeşim bundan bunaldı şuanda kafasını dinliyormuş geçen gün aradı beni öyle söylüyor...

ben yinede kardeşimdir diye evine dön bak uyuşturucu falan kullanıyosan tedavisinide ben üstleniyorum düzelene kadar gel burda kal dedim...
yok öyle bişey ben kötü bişey yapmıyorum diyo...
ben herşeye rağmen ona ablalık yapıyorum...
blue88 ; arkadaşım ortada çok daha ciddi bir mesele var ,o da kardeşiniz .siz, eşinize asıldığına dair kesin delilleriniz bile yokken diğer kıza takılmışssınız ,ama bence kız kardeşinizi unutmuşssunuz.farkında mısınız bilmiyorum ama ortada çok daha ciddi bir sorun var .o da kardeşinizin sürekli evi terketmesı .kız kardeşiniz kafası her estiğinde evi terketmesine müsamaha göstermenız demek ,o'na iyilik yapıyorsunuz anlamına gelmez .aksine çok büyük kötülük yapıyorsunuz .bakın kendiniz de diyorsunuz ; uyuşturucu gibi kötü madde bağımlılığı şuan olmasa bile ,bu gidişte olacaktır .kardeşinizle ilgilenin lütfen ,yoksa o'nu kaybedeceksiniz .

gereksiz hoşgörü ,anlayışın fazlası insana zarar verir .siz o'nu anlamaya çalışmak adına bu evı terketmelerine musamaha gösteriyorsunuz ,ama inanın yanlış yapıyorsunuz.bu şekilde kız kardeşinizi kazanamazsınız .bellı ki sorunları var ve zor dönemler atlatmıs .ama evden kaçıp kafa dinlemek çözüm değildir .gencecik kız başına herşey gelebilir .mutlaka ilgilenin ve bir psikolog terapisine başlamanızı tavsıye ederım .

e tabi böyle düşününce bu tarz bi kadının eşinin 100metre yakınına yaklaşmasını kimse istemez..şimdi size hak verdim..yılanın başını küçükken ezdiğiniz de iyi olmuş daha da cesaret edemez.

:1: evet bukadar emin olmasam asla peşine düşmezdim zaten...
şöyle söyleyeyim benim kız kardeşlerim bu yüzden ilişkiyi kesmişti zaten bu insanla...
şuanda ne diye görüşüyolar bilmiyorum kız birden arkadaş oldu masum oldu...
herşeyi açık ve net yazmadığım için kızlar beni suçluyolar :1: (bazıları)

öyle çekingen bi kızda değil cazgır edepsiz bişey...
benim sinirli olduğumu bildiği için geri vites büyük ihtimalle...
yoksa diklenirdi...
kızda ufak değil benden 1 yaş küçük buarada...

blue88 ; arkadaşım ortada çok daha ciddi bir mesele var ,o da kardeşiniz .siz, eşinize asıldığına dair kesin delilleriniz bile yokken diğer kıza takılmışssınız ,ama bence kız kardeşinizi unutmuşssunuz.farkında mısınız bilmiyorum ama ortada çok daha ciddi bir sorun var .o da kardeşinizin sürekli evi terketmesı .kız kardeşiniz kafası her estiğinde evi terketmesine müsamaha göstermenız demek ,o'na iyilik yapıyorsunuz anlamına gelmez .aksine çok büyük kötülük yapıyorsunuz .bakın kendiniz de diyorsunuz ; uyuşturucu gibi kötü madde bağımlılığı şuan olmasa bile ,bu gidişte olacaktır .kardeşinizle ilgilenin lütfen ,yoksa o'nu kaybedeceksiniz .

gereksiz hoşgörü ,anlayışın fazlası insana zarar verir .siz o'nu anlamaya çalışmak adına bu evı terketmelerine musamaha gösteriyorsunuz ,ama inanın yanlış yapıyorsunuz.bu şekilde kız kardeşinizi kazanamazsınız .bellı ki sorunları var ve zor dönemler atlatmıs .ama evden kaçıp kafa dinlemek çözüm değildir .gencecik kız başına herşey gelebilir .mutlaka ilgilenin ve bir psikolog terapisine başlamanızı tavsıye ederım .

canım 1 ay içinde 2 defa kaçtı...
asla iyilik olarak görmüyorum ama asla zorla evde tutulmayacağıda çok net malesef...
ilk gittikten sonra geldi oturduk konuştuk resmen anlaşma yaptı annemle babamla...
bana karışmıycaksınız,ben haftaya 3 gün uludağa gidicem...,
ordan gelince kapadokyaya...
daha sonrada ağvaya...
annem kiminle gidiceksin deyince kız arkadaşlarımla cevabı veriyo...
tamam dedik git ama arkadaşların geldin tanışalım numaralarını ver...
hayır diyor vemiycem arkadaşlarımı arayıp durursunuz ikna edilemiyor...

daha sonra başladı işte bana karışmıycaksınız akşam geç gelince soru sormayacaksınız falanlar başladı resmen inadına yapıyor...
herşeye okey dendi yeterki iyi olduğunu bilelim...
psikoloğa gitmeyi asla kabul etmedi benim bi sorunum yok sadece çok bunaldım dedi çıktı işin içinden...
annem yalvardı ne yaptı ne ettiyse asla kabul etmedi psikoloğu...

en son kaçma sebebide sabah 8 de evden çıkıp akşam 10 geliyor babam nerdeydin diye soruyor ve bizimki yine kaçıyor...
bi kız arkadaşının yanındaymış gelcekmiş bana söylediği bukadar,zaten benden başkasınıda aramıyor konuşmuyor...
asla basit bi insan yüzünden kardeşimi silmem,tamam çok kırgınım ama asla ona yansıtmadım evden gittikten sonra açmadım konusunu sadece ilk öğrendiğimde msj attım ozamanda evdeydi zaten...

konuştum belki açılır uyuşturucuyla ilgili bi problemi vardır diye ama yok istersen geldiğim zama beni teste götür diyo sadece...

Son düzenleme:
canım 1 ay içinde 2 defa kaçtı...
asla iyilik olarak görmüyorum ama asla zorla evde tutulmayacağıda çok net malesef...
ilk gittikten sonra geldi oturduk konuştuk resmen anlaşma yaptı annemle babamla...
bana karışmıycaksınız,ben haftaya 3 gün uludağa gidicem...,
ordan gelince kapadokyaya...
daha sonrada ağvaya...
annem kiminle gidiceksin deyince kız arkadaşlarımla cevabı veriyo...
tamam dedik git ama arkadaşların geldin tanışalım numaralarını ver...
hayır diyor vemiycem arkadaşlarımı arayıp durursunuz ikna edilemiyor...

daha sonra başladı işte bana karışmıycaksınız akşam geç gelince soru sormayacaksınız falanlar başladı resmen inadına yapıyor...
herşeye okey dendi yeterki iyi olduğunu bilelim...
psikoloğa gitmeyi asla kabul etmedi benim bi sorunum yok sadece çok bunaldım dedi çıktı işin içinden...
annem yalvardı ne yaptı ne ettiyse asla kabul etmedi psikoloğu...

en son kaçma sebebide sabah 8 de evden çıkıp akşam 10 geliyor babam nerdeydin diye soruyor ve bizimki yine kaçıyor...
bi kız arkadaşının yanındaymış gelcekmiş bana söylediği bukadar,zaten benden başkasınıda aramıyor konuşmuyor...
asla basit bi insan yüzünden kardeşimi silmem,tamam çok kırgınım ama asla ona yansıtmadım evden gittikten sonra açmadım konusunu sadece ilk öğrendiğimde msj attım ozamanda evdeydi zaten...

konuştum belki açılır uyuşturucuyla ilgili bi problemi vardır diye ama yok istersen geldiğim zama beni teste götür diyo sadece...

canım bana kalırsa kardeşin sizin iyi niyetinizi anlayışınızı kullanıyor gibi .elbette sorunlar yaşamıştır ve büyük travmalar atlatmıstır ve hala da yaşıyordur ,ancak bu davranış biçimi birazcık şımarıklık gibi .sizin o'nun için endişelendiğinizi biliyor ve bunu kullanıyor .evet zor bir süreçten geçen bir kızın üzerine gitmek olmaz ,ama bir baba o kıza orada duracaksın demeyi bilmeli .siz fazla anlayışlı davrandığınız için o biraz bunu kullanıyor gibi ,buna izin vermeyin sakın .sert yapmadan tepkinizi gösterin ,onaylamayın her dediğini .

psikolağa mutlaka danışın .ondan önce siz psikolog ile görüşün .kardeşinizin durumunu anlatın ve tedaviye nasıl ikna edebileceğiniz konusunda yardım isteyin .kardeşiniz yetişkin bir genç kız .nasıl davranmanız gerekeceğini kontrol edemeyebilirsiniz .üstüne gitmeniz de zararlı ,fazlasıyla hoşgörü de ... bu dengeyi kurabilmek için mutlaka alanında iyi bir uzmandan yardım almanız şart .bu forumda da psikolog Meltem Kavcar Sırmalı doktor Hanım var .isterseniz Meltem hanım'a bir danışın ,nasıl bir yol izlemeniz gerektigi konusunda sıze yardımcı olacağını düşünüyorum .

Kardeşiniz daha çok genç ,hata yapmaya şuan da çok müsait .çevresinde ki arkadaşlarını mutlaka tanıyın .kötü çevre ve yanlış arkadaşlıklar kurbanı olabılır ,madde ve alkole yönelebilir ,karşısına çok kötü insanlar da çıkabilir .bunları göz önünde bulundurarak mutlaka önlem almanız şart .O'na değerli olduğunu hissettirin .vaktinizin bir bölümünü O'na ayırabılırsınız ,birlikte sosyal aktivitelere katılabilirsiniz .günler öncesinden beraber planladığınız programlarınız olsun .mesela yarın kahve içmeye gitmek gibi ,yada alısverıse cıkmak gıbı ...yalnız olmadığını ,yanında olduğunuzu hissettirin ,bır ablası gibi degıl de bır arkadasıymıssınız gibi davranın .sizinle herşeyi konuşabilsın .sizinle geçirecegi zaman diliminde sorunlarından bir nebze de olsun uzaklasacaktır .o'na yardımcı olun ve ihmal etmeyin ,bu süreci atlatır deyip boşvermeyin sakın .umarım en kısa zaman da bu günleri atlatırsınız .Allah yardımcınız olsun (Amin )

Son düzenleme:
slm kızlar kız kardeşlerimin 3 sene önce görüştüğü bir arkadaşları vardı,aradan zaman geçti ve kızkardeşlerim bu insanla görüşmeyi kestiler sebebleri ise kızın sağlam ayak olmamasıydı...
buarada bu kız benim nişanımda bulunan bana abla diyen eşime ise abi diye hitap eden bi kız ozamanlar...

bundan 5 ay önce işyerimize geliyor bu kız 24 saat açık restorantımız var ve eşim gece orda...
gece 3 te geliyor yemek yemeğe yanında bir kız arkadaşı ile ve eşime aaa sen blue'nin (abla yok) nişanlısıydın dimi diyor...
eşimde ne nişanı kardeşim biz evleneli 1.5 yıl oldu demiş...
eşim arkasını döndüğünde yanındaki kıza kardeşimmiiiii diyerek gülmeye başlamışlar...

eşim aynen geldi anlattı ne yani asıldımı dedim evet öyle oldu dedi...
eşim anlatır çünkü ben başka şekilde öğrenirsem tepkim eşimede sıçrar...

gel zaman git zaman bu kız işyerimizin önünden geçer eşime slm vermeye çalışır oldu...
bi akşam eşimi işe uğurladım hemen arkasından eşim aradı bu kız eşimi kapımızın önünde görüyo ve kızkardeşimin numarasını istiyor...
kız kardeşimin adı ayşe olsun...
ayşenin numarasını verirmisin demiş eşim veremem deyince al ozaman benim numaramı yaz ona ver demiş...

tabi kıyameti kopardım sen neden s..... çekemiyosun dedim...

mahallede onunla kavga etmem nekadar doğru olur almadım zaten numarasını dedi eşim...

ozamanlar bunu kızkardeşim olan ayşe ile konuştum abla x abi kesinlikle terslesin o kız şöyle o kız böyle diye anlattı başına bela olur kafayı takar o kız çok arsızdır ben sana onun numarasını bulurum konuşursun ben görürsem onu sıkıştırırım ne diye böyle muhabbetlere giriyomuş dedi...

bundan 1 ay önce ayşe ailemle tartışıp 1 hafta evi terk etti....
eve döndüğünde ailem peşine düştü ve ortaya kim çıktı biliyomusunuz bu kız....

meğersem bu kızla 4 aydır görüşüyomuş benim kızkardeşim olacak insan ve ben bu kızı fellek fellek arıyorum bunuda çok iyi biliyor hatta numarasını 118 den beraber öğrenmeye çalıştık...

2 hafta önce bir öğrendimki kız bizim evde bile kalmış,beynimden vurulmuşa döndüm nasıl yaaa benim kardeşim nasıl bunu yapabilirdi bana...

anneme babama tel açtım ağzıma geleni söyledim...

babam değil ama annem biliyordu bu kızın yaptıklarını,annemin gerekçesi ile ağzından ayşenin takıldığı kişilerle ilgili laf almaya çalıştım oldu...

bende siz nasıl ailesiniz demekten başka bi laf bulamadım...
annem bana hala arama kızı sakın ben onun ağzından laf alıcam diyo...

diğer kız kardeşimden numarasını aldım zorla kızın ve teli kapalıydı msj attım ağzıma geleni yazdım tehdit ettim...
yapı olarak sinirli bi insanım heleki söz konusu ailem ve eşim olunca çok fazla korumacı bi insanım,gözüm döner malesef...

kimse benim varlığımı bile bile kocama asılamaz beni enayi yerine koyamaz...

dünya kadar şey yazdım bu kıza daha sonra msjlarımı okuduğumda 2 lafımdan birisi seni deşerim evini biliyorum gelicem sen benim kocama numaranı verecek cesareti kimden alıyosun olmuş...

kız ağlayarak ben karakola gidicem ablan beni öldürcek falan demiş kızkardeşimde ablamı ara bişey yapmaz demiş...

aradı kız beni yok x benim abim,ablacım sen beni yanlış anladın bidaha gitmem falan anlatıyo bişeyler sen anlıycağını anladın ben bidaha seni uyarmıycam dedim kapadım teli...

ayşe denen kızkardeşimede güzel bir msj attım sen bana dost değil düşman olursun anca sen nasıl bir kardeşsin birgün sevdiğin adama asılan bir kadın olursa onun en yakını ben olucam dedim...

ayşe şuanda yine evi terketti 1 haftadır bi kız arkadaşının yanında...

diğer kızkardeşim bu kızla halen görüşüyor abla iyi bi kız o asılmamıştır falan diyo bana,bu kız kardeşim çok saftır kız 2 kere ağlamış inandırmış bunu...

ben bu kızın eşime zamanında art niyetle yaklaştığından eminim çünkü kız gerçekten sağlam ayak değil...

ama kimseye bunu anlatamıyorum içimde fırtınalar kopuyo,görüşmeyin diyorum kız aradı anlattı yaa bişey yok senin kocan zaten vermiş ağzının payını diyolar...
ama ben hazmedemiyorum bu kızı annemlere geldiği bigün sıkıştırıp öldüresiye dövsem hıncım geçmez...
hoş benim ailemde kızla beni asla karşılaştırmazlar ama bu kız eşime gerçekten asıldı farzedemiyolar...

eşim ben salakmıyım resmen asıldı kaç kere bana bunu anlamayacak kadar aklım yokmu benim diyor...

sıkıştım kaldım kafam buaralar bu konuyla meşgul...

Valla canım kardeşlerinin yaşları çokta ufak değil ki cahilliğine vur desem . nasıL birşeydir bu ... ama 22 23 yaşlarında bende 24üm ama 1 2 sene bile yasta çok farkediyor. o dönemlerde arkdas nedense daha değrli daha haklı geliyor. bence kız kardeşine çok tepki verme. eşin de neden cici cici cevap veriyor ki sktr gt kardeşim senlemi uğrascaam kardeşim yasındasın desin geçsin

Bu kız eşinize asılmamış siz olayı çok abartmışsınız . kız kardeşlerinizede pek güvenmeyin bence derim. kimin iyi ayak olmadıgını kimse bilemez bir bakmışsınız o kız terbiyeli biri çıkar kız kardeşiniz iyi ayak olmaz

çok abartmışsınız bence.
öyle asılma durumu da pek göremedim ben.
keserim deşerim muhabbetine hiç girmeseydiniz keşke.
madem bu kadar psikopat bu kız tehdit ettiğinize dair suç duyurusunda da bulunabilir.
al başına belayı...

canım bana kalırsa kardeşin sizin iyi niyetinizi anlayışınızı kullanıyor gibi .elbette sorunlar yaşamıştır ve büyük travmalar atlatmıstır ve hala da yaşıyordur ,ancak bu davranış biçimi birazcık şımarıklık gibi .sizin o'nun için endişelendiğinizi biliyor ve bunu kullanıyor .evet zor bir süreçten geçen bir kızın üzerine gitmek olmaz ,ama bir baba o kıza orada duracaksın demeyi bilmeli .siz fazla anlayışlı davrandığınız için o biraz bunu kullanıyor gibi ,buna izin vermeyin sakın .sert yapmadan tepkinizi gösterin ,onaylamayın her dediğini .

psikolağa mutlaka danışın .ondan önce siz psikolog ile görüşün .kardeşinizin durumunu anlatın ve tedaviye nasıl ikna edebileceğiniz konusunda yardım isteyin .kardeşiniz yetişkin bir genç kız .nasıl davranmanız gerekeceğini kontrol edemeyebilirsiniz .üstüne gitmeniz de zararlı ,fazlasıyla hoşgörü de ... bu dengeyi kurabilmek için mutlaka alanında iyi bir uzmandan yardım almanız şart .bu forumda da psikolog Meltem Kavcar Sırmalı doktor Hanım var .isterseniz Meltem hanım'a bir danışın ,nasıl bir yol izlemeniz gerektigi konusunda sıze yardımcı olacağını düşünüyorum .

Kardeşiniz daha çok genç ,hata yapmaya şuan da çok müsait .çevresinde ki arkadaşlarını mutlaka tanıyın .kötü çevre ve yanlış arkadaşlıklar kurbanı olabılır ,madde ve alkole yönelebilir ,karşısına çok kötü insanlar da çıkabilir .bunları göz önünde bulundurarak mutlaka önlem almanız şart .O'na değerli olduğunu hissettirin .vaktinizin bir bölümünü O'na ayırabılırsınız ,birlikte sosyal aktivitelere katılabilirsiniz .günler öncesinden beraber planladığınız programlarınız olsun .mesela yarın kahve içmeye gitmek gibi ,yada alısverıse cıkmak gıbı ...yalnız olmadığını ,yanında olduğunuzu hissettirin ,bır ablası gibi degıl de bır arkadasıymıssınız gibi davranın .sizinle herşeyi konuşabilsın .sizinle geçirecegi zaman diliminde sorunlarından bir nebze de olsun uzaklasacaktır .o'na yardımcı olun ve ihmal etmeyin ,bu süreci atlatır deyip boşvermeyin sakın .umarım en kısa zaman da bu günleri atlatırsınız .Allah yardımcınız olsun (Amin )

güzel arkadaşım ianki bunların hepsi yapıldı...annem 24 saat nöbet tutar ertesi gün 24 saat izin yapar o günü hep onunla dışarıda vakit geçirmeye çalışır dışarı çıkarlar...annem bir psikologla görüştü ama kardeşim ikna olmadı gitmeye bizden 5 saat uzaklıkta çok iyi işinin ehli bir psikolog buldu ablam zar zor götürdü ama psikolga hep bilindik cevaplar vermiş ilacı falanda asla kabul etmiyor...doktorun dediği tedaviye yanaşmadığı sürece biz ona iyi gelemeyiz olmuş...
ablam ve diğer kızkardeşim nişanlı ablamın 2 ay sonra düğünü var ama kimse kızcağızla ilgilenemiyor bu sorunlar yüzünden...

evet kardeşim bu iyi niyeti çok iyi kullanıyor,nasıl olsa ailem arkamda ne yapsa yanımda diye düşünüp aklındaki hiçbirşeyi yapmaya çekinmiyor...

çok teşekkür ederim inşallah yoluna girer herşey...
beynimde bi kitle var 2 aydır iyileşme sürecindeydim yeniden nüksetti rahatsızlığım stres yüzünden,hepimiz çok yorulduk artık...

Valla canım kardeşlerinin yaşları çokta ufak değil ki cahilliğine vur desem . nasıL birşeydir bu ... ama 22 23 yaşlarında bende 24üm ama 1 2 sene bile yasta çok farkediyor. o dönemlerde arkdas nedense daha değrli daha haklı geliyor. bence kız kardeşine çok tepki verme. eşin de neden cici cici cevap veriyor ki sktr gt kardeşim senlemi uğrascaam kardeşim yasındasın desin geçsin

işyerinde malesef tepki veremiyor eli kolu bağlı...
mahalledede komşular kapıdaymış terslesem bağırırdı rezil olurdum sessiz bi şekilde tersledim dedi eşim...
ama hatanın büyüğü benim kardeşlerimde canım dediğin gibi...

Bu kız eşinize asılmamış siz olayı çok abartmışsınız . kız kardeşlerinizede pek güvenmeyin bence derim. kimin iyi ayak olmadıgını kimse bilemez bir bakmışsınız o kız terbiyeli biri çıkar kız kardeşiniz iyi ayak olmaz

doğru söylüyosunuz...
para karşılığı 60 yaşında evli adamlarla yatan evli adamlarla ilişki yaşayan o kız değilde benim kızkardeşlerimdir belki...
neyin ne olduğunu biliyoruzda ordan eminiz zaten kızın asıldığından...
kızkardeşlerimin biri nişanlı diğeri yani evden kaçan 1 sene önce nişan attı ilk defa bu ay böyle bişey yaşadık, bu kız 16 yaşından beri bu yollarda...
ordan kimi savunduğunuzu kime laf attığınızı bilip bilmeden yorum yazmayın lütfen...

çok abartmışsınız bence.
öyle asılma durumu da pek göremedim ben.
keserim deşerim muhabbetine hiç girmeseydiniz keşke.
madem bu kadar psikopat bu kız tehdit ettiğinize dair suç duyurusunda da bulunabilir.
al başına belayı...

yok canım onun her tarafı bela olsa benim yanıma yaklaşamaz...
o şikayet ettiği mertebede uyuşturucu ve fuğuş hayatı ortalara dökülür 5 dakika içinde,5 dakikamı bile almaz...
abartma olayına gelince böyle düşünen bazı arkadaşlara açıkladım kızın karakterini,evli birçok adamla ilişkisi olmuş ve 60 yaşındaki adamlarla para karşılığı birlikte olan bi insandan bahsediyorum,sizce nekadar masum bu kız kendi rolünde....

eşinize asılmaya çalışan kızdan çok kardeşiniz takıldı aklıma doğrusunu söylemek gerekirse.
Diğer olayı siz kendi yöntemlerinizle birşekilde çözmüşsünüz.
Kardeşiniz bu kızla arkadaşlık ederken bir takım yanlış ilişkilerin içine girmiş olabilir.
Hiç sebep göstermedennişanı atması, birgün orada birgün burada olmak istemesi ve sizin karışmanızı arkadaşlarıyla tanışmanızı istememesi bunu akla getiriyor.
Bence kızkardeşinizi daha sıkı takibe almalısınız, sonradan pişman olacağı şeyler yapmadan.:31:

Son düzenleme:
slm kızlar kız kardeşlerimin 3 sene önce görüştüğü bir arkadaşları vardı,aradan zaman geçti ve kızkardeşlerim bu insanla görüşmeyi kestiler sebebleri ise kızın sağlam ayak olmamasıydı...
buarada bu kız benim nişanımda bulunan bana abla diyen eşime ise abi diye hitap eden bi kız ozamanlar...

bundan 5 ay önce işyerimize geliyor bu kız 24 saat açık restorantımız var ve eşim gece orda...
gece 3 te geliyor yemek yemeğe yanında bir kız arkadaşı ile ve eşime aaa sen blue'nin (abla yok) nişanlısıydın dimi diyor...
eşimde ne nişanı kardeşim biz evleneli 1.5 yıl oldu demiş...
eşim arkasını döndüğünde yanındaki kıza kardeşimmiiiii diyerek gülmeye başlamışlar...

eşim aynen geldi anlattı ne yani asıldımı dedim evet öyle oldu dedi...
eşim anlatır çünkü ben başka şekilde öğrenirsem tepkim eşimede sıçrar...

gel zaman git zaman bu kız işyerimizin önünden geçer eşime slm vermeye çalışır oldu...
bi akşam eşimi işe uğurladım hemen arkasından eşim aradı bu kız eşimi kapımızın önünde görüyo ve kızkardeşimin numarasını istiyor...
kız kardeşimin adı ayşe olsun...
ayşenin numarasını verirmisin demiş eşim veremem deyince al ozaman benim numaramı yaz ona ver demiş...

tabi kıyameti kopardım sen neden s..... çekemiyosun dedim...

mahallede onunla kavga etmem nekadar doğru olur almadım zaten numarasını dedi eşim...

ozamanlar bunu kızkardeşim olan ayşe ile konuştum abla x abi kesinlikle terslesin o kız şöyle o kız böyle diye anlattı başına bela olur kafayı takar o kız çok arsızdır ben sana onun numarasını bulurum konuşursun ben görürsem onu sıkıştırırım ne diye böyle muhabbetlere giriyomuş dedi...

bundan 1 ay önce ayşe ailemle tartışıp 1 hafta evi terk etti....
eve döndüğünde ailem peşine düştü ve ortaya kim çıktı biliyomusunuz bu kız....

meğersem bu kızla 4 aydır görüşüyomuş benim kızkardeşim olacak insan ve ben bu kızı fellek fellek arıyorum bunuda çok iyi biliyor hatta numarasını 118 den beraber öğrenmeye çalıştık...

2 hafta önce bir öğrendimki kız bizim evde bile kalmış,beynimden vurulmuşa döndüm nasıl yaaa benim kardeşim nasıl bunu yapabilirdi bana...

anneme babama tel açtım ağzıma geleni söyledim...

babam değil ama annem biliyordu bu kızın yaptıklarını,annemin gerekçesi ile ağzından ayşenin takıldığı kişilerle ilgili laf almaya çalıştım oldu...

bende siz nasıl ailesiniz demekten başka bi laf bulamadım...
annem bana hala arama kızı sakın ben onun ağzından laf alıcam diyo...

diğer kız kardeşimden numarasını aldım zorla kızın ve teli kapalıydı msj attım ağzıma geleni yazdım tehdit ettim...
yapı olarak sinirli bi insanım heleki söz konusu ailem ve eşim olunca çok fazla korumacı bi insanım,gözüm döner malesef...

kimse benim varlığımı bile bile kocama asılamaz beni enayi yerine koyamaz...

dünya kadar şey yazdım bu kıza daha sonra msjlarımı okuduğumda 2 lafımdan birisi seni deşerim evini biliyorum gelicem sen benim kocama numaranı verecek cesareti kimden alıyosun olmuş...

kız ağlayarak ben karakola gidicem ablan beni öldürcek falan demiş kızkardeşimde ablamı ara bişey yapmaz demiş...

aradı kız beni yok x benim abim,ablacım sen beni yanlış anladın bidaha gitmem falan anlatıyo bişeyler sen anlıycağını anladın ben bidaha seni uyarmıycam dedim kapadım teli...

ayşe denen kızkardeşimede güzel bir msj attım sen bana dost değil düşman olursun anca sen nasıl bir kardeşsin birgün sevdiğin adama asılan bir kadın olursa onun en yakını ben olucam dedim...

ayşe şuanda yine evi terketti 1 haftadır bi kız arkadaşının yanında...

diğer kızkardeşim bu kızla halen görüşüyor abla iyi bi kız o asılmamıştır falan diyo bana,bu kız kardeşim çok saftır kız 2 kere ağlamış inandırmış bunu...

ben bu kızın eşime zamanında art niyetle yaklaştığından eminim çünkü kız gerçekten sağlam ayak değil...

ama kimseye bunu anlatamıyorum içimde fırtınalar kopuyo,görüşmeyin diyorum kız aradı anlattı yaa bişey yok senin kocan zaten vermiş ağzının payını diyolar...
ama ben hazmedemiyorum bu kızı annemlere geldiği bigün sıkıştırıp öldüresiye dövsem hıncım geçmez...
hoş benim ailemde kızla beni asla karşılaştırmazlar ama bu kız eşime gerçekten asıldı farzedemiyolar...

eşim ben salakmıyım resmen asıldı kaç kere bana bunu anlamayacak kadar aklım yokmu benim diyor...

sıkıştım kaldım kafam buaralar bu konuyla meşgul...

Sen eşinin bukadar açık sözlü oluşuna şükret. ne güzel senden birşey saklamıyor. sana destek oluyor, asılmasına rağmen.
Bak bence bu asılma mevzusunu bir kenara bırak. çalışmaların; kardeşlerini o kızdan kurtarma yönelik olsun.
Eşin kendini korur, fakat kız kardeşlerini suya götürür, susuz getirir. Sen kardeşlerine kızma, sende bir taktik uygula.
sende kardeşlerini yanına çağır ve onların yanında ağla. onlara kötü mesaj atarsan, evi terk ederler habire.
Çünkü bu kötü kız, kardeşlerini parmağında oynatıyor.
aman dikkat et.

Sen eşinin bukadar açık sözlü oluşuna şükret. ne güzel senden birşey saklamıyor. sana destek oluyor, asılmasına rağmen.
Bak bence bu asılma mevzusunu bir kenara bırak. çalışmaların; kardeşlerini o kızdan kurtarma yönelik olsun.
Eşin kendini korur, fakat kız kardeşlerini suya götürür, susuz getirir. Sen kardeşlerine kızma, sende bir taktik uygula.
sende kardeşlerini yanına çağır ve onların yanında ağla. onlara kötü mesaj atarsan, evi terk ederler habire.
Çünkü bu kötü kız, kardeşlerini parmağında oynatıyor.
aman dikkat et.

benim yüzümden evi terketmedi canım...
işin komiğide kaçtı gitti beni arıyor sadece başka kimseyi değil bende bu konuyu konuşmuyorum açmıyorum hiç...
çünkü önemli olan onun evine sapasağlam dönmesi...
gelicem biraz kafamı dinlemek istiyorum diyor,buarada bu kızın yanında deil diğer kız kardeşim bununla bi ilgisi varmı diye görüşüp konuşuyor sürekli bu kızla ama bununla bi ilgisi yok...
evet yukarıda ALLAH var eşim böyle konularda asla gizli saklı iş yapmaz gelir anlatır...
işyerimizde gece olduğu için çok fazla asılan numarasını bırakan olur gelir anlatır bende güler geçerim benim kanıma dokunan bi insan abla dediği insanın kocasına abi dediği insanan nasıl açık ve bariz asılır kaldki ben nişanlıyken çok gelip giderdi bize eşim hep kareşim diye hitap ederdi oda abi dünya nereye gidiyo heyyy ALLAH'ım...

eşinize asılmaya çalışan kızdan çok kardeşiniz takıldı aklıma doğrusunu söylemek gerekirse.
Diğer olayı siz kendi yöntemlerinizle birşekilde çözmüşsünüz.
Kardeşiniz bu kızla arkadaşlık ederken bir takım yanlış ilişkilerin içine girmiş olabilir.
Hiç sebep göstermedennişanı atması, birgün orada birgün burada olmak istemesi ve sizin karışmanızı arkadaşlarıyla tanışmanızı istememesi bunu akla getiriyor.
Bence kızkardeşinizi daha sıkı takibe almalısınız, sonradan pişman olacağı şeyler yapmadan.:31:

bu bahsettiğim kız kardeşimle görüşüyor ve kız kardeşim ilk evden kaçtığında bunda kalıyor 2 3 gün tabi kimsenin aklına gelmiyor çünkü evde bu kızın muhabbeti dönüyor ben görürsem çekerim onu kenara derdi neymiş falan diye anlatıyo bana düşünün...
meğersem o süre zarfında görüşüyormuş bununla...
daha sonra bu kız açığa çıkıyor kız kardeşim eve dönünce ve kız herşeyi anlatıyo şunlarla takılıyo bunlarla takılıyo falan diye...
arkadaşınıda 5 dakikada satıyor kendi g.... kurtarmak için...
ayşe dediğimiz kızkardeşim kesiyor bununla ozaman ilişkiyi...

şimdi tekrar kaçtı 1 hafta önce ama kızkardeşime göre ben evden kaçmadı kafamı dinlemek için evi terkettim bu yaptığının adı...

kafasını dinleyip gelecekmiş başkada bişey demiyor zaten aileden birtek benimle konuşuyor beni arıyor...

Öncelikle sakinleşip mantıklı hareket etmenizi öneririm.. Msj attınız içiniz rahatladı azbuçuk tamam (gerçi keşke öyle tehditvari bi msj atmasaydınız o da var ama şimdi mevcut şartlarda bi düşünelim)..
Sizin bir abla olarak yapmanız gereken şey kardeşinizi yanınıza çekmek.. Kardeşinizle muhabbettiniz nasıl bilemiyorum ama onunla muhabbetinizi arttırırsanız o tür arkadaşlara gerek duymayacaktır diye ümit ediyorum.. Alenen hataları olan bir kızdan söz ediyorsunuz ve Allah muhafaza kızkardeşinizden de faydalanma niyeti olabilir (komplo teorisi üretmiyorum sadece ihtimalleri değerlendiriyorum), kardeşlerinize yakın davranıyosa siz daha yakın davranın..
Anladığım kadarıyla ailenize çok düşkünsünüz bu çok güzel bi durum.. Kardeşlerinizle vakit geçirip sıkıntılarını sizinle paylaşmalarını deneyin, bu durumda zaten başkalarına ihtiyaç duymayacaklardır, arkadaşları illaki olacaktır ama bahsettiğiniz şahsiyetleri hayatlarından eleyebilecek idrake de sahip olacaklardır diye düşünüyorum..
Eşinizden eminseniz -ki öylesiniz sanırsam- o mevzuuyu daha fazla düşünmeyin.. Düşünmeniz gereken kardeşlerinizi o bayandan uzaklaştırmak.. Bunu da ancak kardeşlerinizle yakınlık kurarak yapabilirsiniz, sinirinizi bozan bazı durumlar mutlaka olacaktır ama töleranslı olun, mesele aile ise bazı fedakarlıklar gerekicektir.. Umarım sıkıntınız hallolur..

Back