• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmam icab eder ???

blue88

bebeğim benimle...
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
1.076
16
108
İstanbul
slm kızlar kız kardeşlerimin 3 sene önce görüştüğü bir arkadaşları vardı,aradan zaman geçti ve kızkardeşlerim bu insanla görüşmeyi kestiler sebebleri ise kızın sağlam ayak olmamasıydı...
buarada bu kız benim nişanımda bulunan bana abla diyen eşime ise abi diye hitap eden bi kız ozamanlar...

bundan 5 ay önce işyerimize geliyor bu kız 24 saat açık restorantımız var ve eşim gece orda...
gece 3 te geliyor yemek yemeğe yanında bir kız arkadaşı ile ve eşime aaa sen blue'nin (abla yok) nişanlısıydın dimi diyor...
eşimde ne nişanı kardeşim biz evleneli 1.5 yıl oldu demiş...
eşim arkasını döndüğünde yanındaki kıza kardeşimmiiiii diyerek gülmeye başlamışlar...

eşim aynen geldi anlattı ne yani asıldımı dedim evet öyle oldu dedi...
eşim anlatır çünkü ben başka şekilde öğrenirsem tepkim eşimede sıçrar...

gel zaman git zaman bu kız işyerimizin önünden geçer eşime slm vermeye çalışır oldu...
bi akşam eşimi işe uğurladım hemen arkasından eşim aradı bu kız eşimi kapımızın önünde görüyo ve kızkardeşimin numarasını istiyor...
kız kardeşimin adı ayşe olsun...
ayşenin numarasını verirmisin demiş eşim veremem deyince al ozaman benim numaramı yaz ona ver demiş...

tabi kıyameti kopardım sen neden s..... çekemiyosun dedim...

mahallede onunla kavga etmem nekadar doğru olur almadım zaten numarasını dedi eşim...

ozamanlar bunu kızkardeşim olan ayşe ile konuştum abla x abi kesinlikle terslesin o kız şöyle o kız böyle diye anlattı başına bela olur kafayı takar o kız çok arsızdır ben sana onun numarasını bulurum konuşursun ben görürsem onu sıkıştırırım ne diye böyle muhabbetlere giriyomuş dedi...

bundan 1 ay önce ayşe ailemle tartışıp 1 hafta evi terk etti....
eve döndüğünde ailem peşine düştü ve ortaya kim çıktı biliyomusunuz bu kız....

meğersem bu kızla 4 aydır görüşüyomuş benim kızkardeşim olacak insan ve ben bu kızı fellek fellek arıyorum bunuda çok iyi biliyor hatta numarasını 118 den beraber öğrenmeye çalıştık...

2 hafta önce bir öğrendimki kız bizim evde bile kalmış,beynimden vurulmuşa döndüm nasıl yaaa benim kardeşim nasıl bunu yapabilirdi bana...

anneme babama tel açtım ağzıma geleni söyledim...

babam değil ama annem biliyordu bu kızın yaptıklarını,annemin gerekçesi ile ağzından ayşenin takıldığı kişilerle ilgili laf almaya çalıştım oldu...

bende siz nasıl ailesiniz demekten başka bi laf bulamadım...
annem bana hala arama kızı sakın ben onun ağzından laf alıcam diyo...

diğer kız kardeşimden numarasını aldım zorla kızın ve teli kapalıydı msj attım ağzıma geleni yazdım tehdit ettim...
yapı olarak sinirli bi insanım heleki söz konusu ailem ve eşim olunca çok fazla korumacı bi insanım,gözüm döner malesef...

kimse benim varlığımı bile bile kocama asılamaz beni enayi yerine koyamaz...

dünya kadar şey yazdım bu kıza daha sonra msjlarımı okuduğumda 2 lafımdan birisi seni deşerim evini biliyorum gelicem sen benim kocama numaranı verecek cesareti kimden alıyosun olmuş...

kız ağlayarak ben karakola gidicem ablan beni öldürcek falan demiş kızkardeşimde ablamı ara bişey yapmaz demiş...

aradı kız beni yok x benim abim,ablacım sen beni yanlış anladın bidaha gitmem falan anlatıyo bişeyler sen anlıycağını anladın ben bidaha seni uyarmıycam dedim kapadım teli...

ayşe denen kızkardeşimede güzel bir msj attım sen bana dost değil düşman olursun anca sen nasıl bir kardeşsin birgün sevdiğin adama asılan bir kadın olursa onun en yakını ben olucam dedim...

ayşe şuanda yine evi terketti 1 haftadır bi kız arkadaşının yanında...

diğer kızkardeşim bu kızla halen görüşüyor abla iyi bi kız o asılmamıştır falan diyo bana,bu kız kardeşim çok saftır kız 2 kere ağlamış inandırmış bunu...

ben bu kızın eşime zamanında art niyetle yaklaştığından eminim çünkü kız gerçekten sağlam ayak değil...

ama kimseye bunu anlatamıyorum içimde fırtınalar kopuyo,görüşmeyin diyorum kız aradı anlattı yaa bişey yok senin kocan zaten vermiş ağzının payını diyolar...
ama ben hazmedemiyorum bu kızı annemlere geldiği bigün sıkıştırıp öldüresiye dövsem hıncım geçmez...
hoş benim ailemde kızla beni asla karşılaştırmazlar ama bu kız eşime gerçekten asıldı farzedemiyolar...

eşim ben salakmıyım resmen asıldı kaç kere bana bunu anlamayacak kadar aklım yokmu benim diyor...

sıkıştım kaldım kafam buaralar bu konuyla meşgul...

ben burda kız kardeşinize çok kızdım doğru anladıysam eğer ki sen kimin ne olduğunu biliyorsan bu kız senin eniştene asıldıysa sen günü gelipte benim kocama da asılır bu diye düşünemiyormuymuş merak ediyorum. ben olsam önce ibret-i alem için kardeşimi döver sonra gider kızı döverdim heralde..

ben burda kız kardeşinize çok kızdım doğru anladıysam eğer ki sen kimin ne olduğunu biliyorsan bu kız senin eniştene asıldıysa sen günü gelipte benim kocama da asılır bu diye düşünemiyormuymuş merak ediyorum. ben olsam önce ibret-i alem için kardeşimi döver sonra gider kızı döverdim heralde..

doğru diyosun canım ama kızkardeş evden kaçmaya bahane aradığı için ben dövüpte sebebi olmak istemiyorum sonra benim üzerime kalacak biliyorum...
bide aileme göre onlar neyin derdinde ben neyin derdinde oluyorum...

Kardeşlerin kaç yaşında nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar anlamadım. Kıza ders vereceklerine ahbap olmuşlar.
Yalnız keşke sinirlerine hakim olup o şekilde bir mesaj çekmeseydin kızın yarın öbür gün başına birşey gelse senden bilecekler.
Annen de o kızı nasıl evine kabul eder anlamış değilim. Bir de kardeşim yine evi terk etti demişsin ailen bu duruma ne diyor?
Ailen hala kızla görüşmesine müsaade veriyorlarsa kardeşinle o kız yine birlikte bir iş çeviyor olabilirler.
Eşin ne güzel olayları anlatmış sana en azından eşinden yana şanslısın.

olur mu canım öyle şey. tamam amenna onlar ailen ama sen kocanla başlı başına bi ailesin. annenide kınadım o kadar mı cahil bi ondan mı öğreniyormuş kardeşinin takıldığı adamı. kusura bakma ama kardeşin tahtasız en ufak kavgada çık git evden bende evli değilim ama ben her şeyde kalkıp evden gitsem başta sevgilim kızar bana:9: şaka bir yana kardeşin çok dengesiz o ne canım öyle kavga ettim gideyim. olursam olurum sebebi. bugün benim tokadımı yemeyen ilerde milletin tekmesini yiyince benim atacağım tokada hasret kalırda şimdi döv benim ablam der. o saatten sonra iş işten geçmiş olur seni döven dövmüş bir de ben dövmem derim içine iyice oturur.

Valla arkadaşım kizkardeslerin basta görüşmeyi kestikleri kızla neden görüşmeye başlamışlar anlamadım birde senin Kızkardeşin neden evden kaçıyor ve kac yaşında. .Esim sana açıkca anlatmis iyi de etmis ama bu kız konusunda temkinli olmakta fayda var belli ki arsiz bir kiz

pek anlayamadım da kız sadece numarasını yazıp verdiği için mi bu kadar emin oldunuz asıldığından?

bi de kız belki daha önce dükkanın önünden devamlı geçiyodu.fakat eşinizin o olaydan sonra gözüne gelmeye başladı.böyle olamaz mı?
aynı mahallede oturuyomuşsunuz sonuçta.

Kardeşlerin kaç yaşında nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar anlamadım. Kıza ders vereceklerine ahbap olmuşlar.
Yalnız keşke sinirlerine hakim olup o şekilde bir mesaj çekmeseydin kızın yarın öbür gün başına birşey gelse senden bilecekler.
Annen de o kızı nasıl evine kabul eder anlamış değilim. Bir de kardeşim yine evi terk etti demişsin ailen bu duruma ne diyor?
Ailen hala kızla görüşmesine müsaade veriyorlarsa kardeşinle o kız yine birlikte bir iş çeviyor olabilirler.
Eşin ne güzel olayları anlatmış sana en azından eşinden yana şanslısın.

canım ben kendimi ispatlarım başına bişey gelse çünkü eşim gündüz evde yatıyo olur hep bende pek dışarı çıkmam o evde uyurken...
kızkardeşlerimin yaşını söyleyince daha çok şaşıracaksın biri 23 diğeri 22 yaşında...
annem kızkardeşimin evden kaçınca kimlerin yanına gidiyor bunun peşine düşmüş vaziyette bu kızda arkadaş çevresini tanıdığı için kız işine yarıyor sanırım...kız kardeşimin kaçıp kaçıp gitmesine anlam vermek çok kolay çünkü nişan attı 1 sene önce annemler çok yüklendiler ortada bi sebeb yokken birden nişan attığı için ve eski nişanlıyı ve ailesini çok sevdikleri için bağlarını koparmadılar kızkardeşim bundan bunaldı şuanda kafasını dinliyormuş geçen gün aradı beni öyle söylüyor...

ben yinede kardeşimdir diye evine dön bak uyuşturucu falan kullanıyosan tedavisinide ben üstleniyorum düzelene kadar gel burda kal dedim...
yok öyle bişey ben kötü bişey yapmıyorum diyo...
ben herşeye rağmen ona ablalık yapıyorum...

olur mu canım öyle şey. tamam amenna onlar ailen ama sen kocanla başlı başına bi ailesin. annenide kınadım o kadar mı cahil bi ondan mı öğreniyormuş kardeşinin takıldığı adamı. kusura bakma ama kardeşin tahtasız en ufak kavgada çık git evden bende evli değilim ama ben her şeyde kalkıp evden gitsem başta sevgilim kızar bana:9: şaka bir yana kardeşin çok dengesiz o ne canım öyle kavga ettim gideyim. olursam olurum sebebi. bugün benim tokadımı yemeyen ilerde milletin tekmesini yiyince benim atacağım tokada hasret kalırda şimdi döv benim ablam der. o saatten sonra iş işten geçmiş olur seni döven dövmüş bir de ben dövmem derim içine iyice oturur.

yok canım öyle her kavgada değil 1 sene boyunca annemle babamla bi savaş içindeler zaten...
nişan attı durup dururken annemlerde yüklendi biraz neden insanların hayalleriyle oynuyosun falan diye...
öyle bir çatışma vardı yani...en sonunda patladı buda...
annem okumuş işinde gücünde emekli hemşire olan bi kadın...
kızkardeşim çok kapalı kutu bu kız arkadaşlarını falan hepsini saymış dökmüş bütün sırlarını dökmüş bizim kızın o yüzden eve almışlar...

Valla arkadaşım kizkardeslerin basta görüşmeyi kestikleri kızla neden görüşmeye başlamışlar anlamadım birde senin Kızkardeşin neden evden kaçıyor ve kac yaşında. .Esim sana açıkca anlatmis iyi de etmis ama bu kız konusunda temkinli olmakta fayda var belli ki arsiz bir kiz

biri 23 evden kaçan 22...
kimse kızkardeşimin özel hayatına karışamaz babam ona neden geç saatte eve geliyosun diyemezmiş ondan kaçıyomuş hanımefendi daralıyomuş..
zaten diğer arkadaşlara yazdığım başka konularda var ama asıl problem kızkardeşimin akıl hocaları var sanırım...

dünya kadar şey yazdım bu kıza daha sonra msjlarımı okuduğumda 2 lafımdan birisi seni deşerim evini biliyorum gelicem sen benim kocama numaranı verecek cesareti kimden alıyosun olmuş...

Valla ben kızın yerinde olsam karakola gider, şikayet ederim sizi... Neymiş numara vermeye çalışmış, esas eşiniz "sağlam pabuçsa" zaten sorun olmamalı; çevrenizdeki herkesi kırıp geçirmişsiniz... Aldatıldığı halde son derece asil bir şekilde ayrılan ne kadınlar ne erkekler var; bir de bir karşılaşmadan bile neler çıkartan sizler...

Kısacası yanlış şeyler yapmışsınız, artık durun ve sakinleşin, çevrenizdekilerin gönlünü alın; (kız konusunda haklı mısınız bilmiyorum ama haklıysanız bile) olur öyle şeyler, hayat bu, eşinize yazan kadın da olacaktır (hatta erkek bile olabilir); bunu duymuşsunuz ama peki duymadıklarınız ne olacak?

İki insan bir çok insanı geçip birbirlerini seçerler ve aslında her gün bir sürü insanın arasından geçip sevdiklerine gelirler... Sizin insanları deşmenize veya bununla tehdit etmenize gerek olmamalı :19:

Bence kizin üstüne varmayi birakin artik, kizkardesinize odaklanin asil, ne diye habire evden kacip duruyormus, basina bir is gelecek kizin allah korusun.
Zaten esiniz hic yüz vermemis, kizda pisman görünüste, sizde hepsini izliyorsunuz, bence bundan sonra kimseyede güvenemediginiz icin sizden habersiz kus bile zor ucar ailenizde.
Dedigim gibi kizkardesinizle ilgilenin, siz böyle sinirli oldugunuz sürece, kizkardesiniz hep baskalarindan medet umup kendi ablasina bile birsey anlatmadan evden kacacak vs
Neymis derdi, ögrenin. O kizin konusuda acildigi zaman "O konuda sana cok kIrIldIm, ama simdilik olaya bir sünger cektim, simdi önemli olan sensin" de. Biraz zaman gecirin beraber, konusun, oturun. Anlasinki yalanci arkadaslara ihtiyaci yok, dag gibi ablasi var arkasinda. Su anda sizin onun üstüne gitmeniz yanlis bence, o kendisini koruyacak yasta degil henüz, ama siz yasinizla ve karakterinizle ailenizi cok güzel koruyabilirsiniz.

Esimde evlendigimizin ilk yillarinda bir kizla yakinlasmisti ve ben cok kavga gürültü etmistim ozaman, bosanmakla bile tehdit etmistim, kiz bekardi ve son derece dekolteyle, mini elbisesiyle ve türlü türlü bahanelerle esimle yüz yüze geliyordu, samimiyet kuruyordu, evli oldugu icin esim ona karsi soguk davranmasi gerekirken esim "ay yazik, kizin kimsesi yok, benden yardim istiyor" ayaklari yapiyordu. Senin esini valla öpte basina koy, helal olsun esine ;)
Demekki dedim, kizda bir yesil isik yakmiski, esimde pesinde dolaniyor.
Cok büyük evde kavga yasadim, esyalar kirildi, komsular kapiya dayandi, evden ayrildim annemgilde kaldim vs sonra
Kiz cekti gitti baska yerde yasamaya basladi, biz esimle tekrar baristik.
Seneler sonra ögrendimki meger benim kizkardesimle cok iyi arkadaslarmis, hatta annemle gidip evlerinde kalmislar, ben bunu kizin dügünü olacagi zaman ögrendim kizkardesim hazirlik yaparken ortaya cikti, cok kIrIlmistim.
Ozamanlar nekadar agladigimi, bu kiz yüzünden nekadar evde esimle tartistigimi, neler yasadigimi en iyi annem ve kizkardesim bilir, yinede masallah aralarindan su sizmiyor, kiz uzakta olmasina ragmen hic bagi koparmamislar meger hep telefonla, internetle vs iletisimde kalmislar.
Ben kizkardesimin erkek arkadasini ögrendigimde mesela 5 aydir cikiyorlarmis, ama tanistiran o kiz olmusmus, yani benden bile yakinmis kizkardesime...

Bende hic kizi suclamadim ögrendigimden sonra, ne anneme ne kizkardesime karsi birsey demedim, onlar lafi acacak gibi olunca "cahillikti iste, gecti gitti" dedim kapattim konuyu, ama anladimki ben kardesimle daha iyi iletisim kurmam gerekiyor.
Öylede oldu, gecmiste bana hicbirsey anlatmazken, simdi bir gün aramasa bir gün mutlaka arar kardesim yada ben ve herseyimizi paylasiriz.
Tüm arkadaslarinida bilirim artik, anneme karsida öyle, ücüncü sahislar yüzünden birdaha ne esimden ne ailemden olmak istemiyorum, bu yüzden biraz sanki olaylari kapatmis gibi gözükmek gerekiyormus meger.

Bu arada kiza hicbirsey yapmamistim...hatta annemdeyken yanima gelmisti ve benden dolayi olmus cok üzgünüm demisti, bende onunda suclu oldugunu biliyordum ama gencligine cahilligine verdim, yani sonucta benim esim evli olandi, kiz bekardi ve henüz 16-17 yasinda falan, ama birsey dememistim "Konusmak istemiyorum" diyip odaya cekilmistim...

Son düzenleme:
pek anlayamadım da kız sadece numarasını yazıp verdiği için mi bu kadar emin oldunuz asıldığından?

bi de kız belki daha önce dükkanın önünden devamlı geçiyodu.fakat eşinizin o olaydan sonra gözüne gelmeye başladı.böyle olamaz mı?
aynı mahallede oturuyomuşsunuz sonuçta.

yok okadar değil...
eşim kıza kardeşim deyince yanındaki arkadaşına kardeşimmi deyip kıkırdayınca başladı herşey...
sonra semtimizden geçmeyen kız sabahları geçer slm vermeyen kız slm verir oldu...
benim ailemin evini bildiği halde 2 sene boyunca oraya uğramayan kız birden eşimi görünce kız kardeşim aklına geldi ve numarasını verme gereği duydu...
kız oynak bişey olduğu için bukadarı bana yettide arttı bile...

yok okadar değil...
eşim kıza kardeşim deyince yanındaki arkadaşına kardeşimmi deyip kıkırdayınca başladı herşey...
sonra semtimizden geçmeyen kız sabahları geçer slm vermeyen kız slm verir oldu...
benim ailemin evini bildiği halde 2 sene boyunca oraya uğramayan kız birden eşimi görünce kız kardeşim aklına geldi ve numarasını verme gereği duydu...
kız oynak bişey olduğu için bukadarı bana yettide arttı bile...

anlıyorum..ama evli bi erkeğe asılmak cesaret ister.bence açıkçası bunlar asıldığından emin olmanız için yeterli sebepler değil..hele ki seni deşerim gibi bi msj atmak için.çünkü doğrudan teşebbüs edilmiş bişey yok ortada.kardeşim demesi komik gelmiş de olabilir bu da olası bişey..bence biraz fazla tepki vermişsiniz.

ama siz böyle birşey olduğunu varsayarken kız kardeşlerinizin böyle tepkiler vermesi sizin yanınızda olmamaları kötü olmuş onda sonuna kadar haklısınız.

eşiniz bunu gelip size anlattığına göre zaten bi sıkıntı yok.ortada doğrudan yapılmış bişey de olmadığına göre bence o kızla boş yere böyle bi muhabbete girmişsiniz.gereksiz olmuş.yani şu anlattıklarınızdan çoğu insan kesinlikle asıldığı sonucunu çıkarmayacaktır.

Valla ben kızın yerinde olsam karakola gider, şikayet ederim sizi... Neymiş numara vermeye çalışmış, esas eşiniz "sağlam pabuçsa" zaten sorun olmamalı; çevrenizdeki herkesi kırıp geçirmişsiniz... Aldatıldığı halde son derece asil bir şekilde ayrılan ne kadınlar ne erkekler var; bir de bir karşılaşmadan bile neler çıkartan sizler...

Kısacası yanlış şeyler yapmışsınız, artık durun ve sakinleşin, çevrenizdekilerin gönlünü alın; (kız konusunda haklı mısınız bilmiyorum ama haklıysanız bile) olur öyle şeyler, hayat bu, eşinize yazan kadın da olacaktır (hatta erkek bile olabilir); bunu duymuşsunuz ama peki duymadıklarınız ne olacak?

İki insan bir çok insanı geçip birbirlerini seçerler ve aslında her gün bir sürü insanın arasından geçip sevdiklerine gelirler... Sizin insanları deşmenize veya bununla tehdit etmenize gerek olmamalı :19:

ALLAH ALLAH...
bana abla eşime abi diyen bi insan bu terimleri kaldırıcak...
eşim ona kardeşim dediği için bozulacak...
görmediğimiz kız sürekli slm verme çabasına girecek açık açık asılacak benim eşim bundan rahatsız olup anlatınca ve ben sinirlenince böyle bi tepki verince hatayı bendemi bulacaksınız...
bu beni asil insan sıfatındanmı gayıracak sizin gözünüzde?

eşimin anlatmamışlıkları varsa önemli olmayanlardır bu kız bizi tanıyan içimizde büyüyen birisi olunca hazmedemiyo insan...
bizim işimiz gereği gece eşime asılan numara bırakan çok olur zaten onları ne tehdit etmişimdir nede sinirlenmişimdir...
nedenmi çünkü onlar benimle aynı sofrada oturup beraber yemek yemediler benimle...

ben kimseyi değiştirmeye çalışmadım değişen insana tahammülüm yok hepsi bu...
beni yok sayıp bana abla diyen bir insan gelip kocama asılırsa o tırnaklar çıkar istemsiz olarak malesef...

karakola gitse ben onun hayatını dökerim ortalığa kendinden başkasını rezil etmez...
bilmiyorum evlimisiniz ama kocanıza birgün tanıdığınız bir insan asılırsa siz daha medeni olabilirsiniz umarım...

Bence kizin üstüne varmayi birakin artik, kizkardesinize odaklanin asil, ne diye habire evden kacip duruyormus, basina bir is gelecek kizin allah korusun.
Zaten esiniz hic yüz vermemis, kizda pisman görünüste, sizde hepsini izliyorsunuz, bence bundan sonra kimseyede güvenemediginiz icin sizden habersiz kus bile zor ucar ailenizde.
Dedigim gibi kizkardesinizle ilgilenin, siz böyle sinirli oldugunuz sürece, kizkardesiniz hep baskalarindan medet umup kendi ablasina bile birsey anlatmadan evden kacacak vs
Neymis derdi, ögrenin. O kizin konusuda acildigi zaman "O konuda sana cok kIrIldIm, ama simdilik olaya bir sünger cektim, simdi önemli olan sensin" de. Biraz zaman gecirin beraber, konusun, oturun. Anlasinki yalanci arkadaslara ihtiyaci yok, dag gibi ablasi var arkasinda. Su anda sizin onun üstüne gitmeniz yanlis bence, o kendisini koruyacak yasta degil henüz, ama siz yasinizla ve karakterinizle ailenizi cok güzel koruyabilirsiniz.

Esimde evlendigimizin ilk yillarinda bir kizla yakinlasmisti ve ben cok kavga gürültü etmistim ozaman, bosanmakla bile tehdit etmistim, kiz bekardi ve son derece dekolteyle, mini elbisesiyle ve türlü türlü bahanelerle esimle yüz yüze geliyordu, samimiyet kuruyordu, evli oldugu icin esim ona karsi soguk davranmasi gerekirken esim "ay yazik, kizin kimsesi yok, benden yardim istiyor" ayaklari yapiyordu. Senin esini valla öpte basina koy, helal olsun esine ;)
Demekki dedim, kizda bir yesil isik yakmiski, esimde pesinde dolaniyor.
Cok büyük evde kavga yasadim, esyalar kirildi, komsular kapiya dayandi, evden ayrildim annemgilde kaldim vs sonra
Kiz cekti gitti baska yerde yasamaya basladi, biz esimle tekrar baristik.
Seneler sonra ögrendimki meger benim kizkardesimle cok iyi arkadaslarmis, hatta annemle gidip evlerinde kalmislar, ben bunu kizin dügünü olacagi zaman ögrendim kizkardesim hazirlik yaparken ortaya cikti, cok kIrIlmistim.
Ozamanlar nekadar agladigimi, bu kiz yüzünden nekadar evde esimle tartistigimi, neler yasadigimi en iyi annem ve kizkardesim bilir, yinede masallah aralarindan su sizmiyor, kiz uzakta olmasina ragmen hic bagi koparmamislar meger hep telefonla, internetle vs iletisimde kalmislar.
Ben kizkardesimin erkek arkadasini ögrendigimde mesela 5 aydir cikiyorlarmis, ama tanistiran o kiz olmusmus, yani benden bile yakinmis kizkardesime...

Bende hic kizi suclamadim ögrendigimden sonra, ne anneme ne kizkardesime karsi birsey demedim, onlar lafi acacak gibi olunca "cahillikti iste, gecti gitti" dedim kapattim konuyu, ama anladimki ben kardesimle daha iyi iletisim kurmam gerekiyor.
Öylede oldu, gecmiste bana hicbirsey anlatmazken, simdi bir gün aramasa bir gün mutlaka arar kardesim yada ben ve herseyimizi paylasiriz.
Tüm arkadaslarinida bilirim artik, anneme karsida öyle, ücüncü sahislar yüzünden birdaha ne esimden ne ailemden olmak istemiyorum, bu yüzden biraz sanki olaylari kapatmis gibi gözükmek gerekiyormus meger.

Bu arada kiza hicbirsey yapmamistim...hatta annemdeyken yanima gelmisti ve benden dolayi olmus cok üzgünüm demisti, bende onunda suclu oldugunu biliyordum ama gencligine cahilligine verdim, yani sonucta benim esim evli olandi, kiz bekardi ve henüz 16-17 yasinda falan, ama birsey dememistim "Konusmak istemiyorum" diyip odaya cekilmistim...

güzel arkadaşım değerli yorumun için çok teşekkür ederim o anki ruh halini en iyi ben bilirim emin ol...
zaten dediğin gibi yapıyorum şuanda kız kardeşim bitek beni arıyor gel burda kal kafanı dinle dedim...
bu konuyu zaten ona hiç açmadım evden kaçtıktan sonra çünkü daha çok uzaklaşır biliyorum...
normal şeylerden konuştuk hatta arayıp benden kek tarifi istedi dün gece...
2 defa daha aradı kaçtıktan sonra dönücem kafamı dinlemek istiyorum abla biraz dedi...
döndüğü zaman elbette çekip konuşucam hangi akla hizmet böyle bir insanla görüşürsün diye ama şimdi zamanı değil biliyorum...
iyi bir kız arkadaşının yanında bu yüzden ben biraz daha rahatım ama annemle babam perişan tabiki...
konuştum güzel güzel 3 aramasındada kafamı dinleyip gelicem çok bunalmıştım diyo...

Boş yere bu kadar kafana takıyorsun yani eşine asılma olayını, zaten eşin pas vermemiş ve sana olan biteni anlatmış.
Bence asıl suç senin annen ve kız kardeşinde, eşine gerçekten asıldığından eminsen, annen kardeşin kiminle takılıyor diye onun ağzından laf almaya çalışacağına damadıma asılma kızımın huzurunu kaçırma diye iki laf sokuştursaymış.
Ayrıca yanlış okumadıysam kardeşini döv diyen olmuş galiba kesinlikle katılmıyorum dayak atmakta yemekte insanlara yakışmaz. Kardeşini kazanacağın yerde tamamen kaybeder hatta düşman kazanırsın.

Valla kocama herkes asılabilir, bana da herkes asılabilir; biz o insanların arasından yürür birbirimize geliriz (ya da gelmeliyiz). Gelmiyorsak da zaten o bir şeylerin bittiğinin habercisidir. O yoldaki insanları deşmeyiz veya deşeriz diye tehdit etmeyiz... (kıza da acıdım, korkuyorum demiş gariban, haklı da...)

neyse bu da sizin yolunuz, ama bence doğru yapmamışsınız, böyle manzaralar/olaylar çıkarmak neye yarar ki? Evliliğinize, ilişkilerinize, mutluluğunuza katkıda bulundu mu/bulunacak mı bu yaptıklarınız? Sonuç itibarıyla bunları cevaplayacak sizsiniz.

Kızın niyetinin bu olduğuna inanıyorsanız çok daha sakince, planlı hareket ederek de bu sorunla başa çıkabilirsiniz. Asalet derken aptallıktan bahsetmiyorum yani...

öncelikle size tavsiyem ,gözünüzle görmediğiniz hiçbir şey için peşin hükümlü kararlar alıp konuşmamanız.kızın eşinize asıldıgını gözünüzle gördünüz mü ? hayır ! neye göre bu suçlamaya kalktınız ? eşinizin ve kardeşinizin söylediklerine göre ! sizce bu ne kadar doğru ?belkı de o kız suçsuz ,böyle yaparak o kişinin hakkına girmiş olmadınız mı şimdi ? oldunuz !

eğer illa bir suçlu arayacaksanız ; bence önce kız kardeşinizi anlamaya çalışın .çünkü kardeşinizin tavırları çok da normal görünmüyor .hem sürekli diger kızı kötülüyor ,hem de kötülediği o kızla görüşmeye devam ediyor .ve aynı zaman da sürekli evi terkeden bir kardeşiniz var .kız kardeşinizin hal ve hareketleri çok tutarlı görünmüyor .şu davranışlarının karşısında da söyledikleri ne kadar doğru olur tartışılır .

sadece tahminler üzerine esip gürlemışsiniz ortalığı dağıtmışsınız .eğer o kızın suçu günahı yok ise,kul hakkına girip iftira attığınızın farkındasınızdır umarım .size söyleyebileceğım ; gözünüzle görmediğiniz hiçbir şey için kimseyi suçlayıp kul hakkına girmeyin .en azından vicdanınızla hesaplaşmak zorunda kalmazsınız ;)

Son düzenleme:
Boş yere bu kadar kafana takıyorsun yani eşine asılma olayını, zaten eşin pas vermemiş ve sana olan biteni anlatmış.
Bence asıl suç senin annen ve kız kardeşinde, eşine gerçekten asıldığından eminsen, annen kardeşin kiminle takılıyor diye onun ağzından laf almaya çalışacağına damadıma asılma kızımın huzurunu kaçırma diye iki laf sokuştursaymış.
Ayrıca yanlış okumadıysam kardeşini döv diyen olmuş galiba kesinlikle katılmıyorum dayak atmakta yemekte insanlara yakışmaz. Kardeşini kazanacağın yerde tamamen kaybeder hatta düşman kazanırsın.

yok canım zaten kardeşimi dövecek bişey yok konuşurum onunla düzgün bi şekilde anlamak istemesse yapabileceğim bişey yok...
evet eşim anlatır böyle konularda hassastır...
annemle diğer kızkardeşime yok asılmadım falan demiş,evet asıldım demiyceğini biliyorum zaten ben ama onlar inanmış durumdalar...

Back