- Konu Sahibi yeliz_kync
-
Sanırım işin en tehlikeli noktası .. Ne söylesem bilemedim .. Bence tavrını net olarak koymalısın .. Kimyasal maddeler son raddeye kadar ilerler ve çok kötü şeylere neden olabilir .. En başta maddi açıdan bitirir sonra bütün ilişkileri etkiler .. Bizim bi akrabamız var .. 2 çocugu var .. Madde kullanıyo ve kullandıgında onu tanımak imkansızlaşıyo .. Seni korkutmak istemem ama madde kullandıgı günlerde neler yaptıgı akıl alır gibi degil ..Babasını bir kere az daha öldürüyodu ki eşine ve çocuklarına yaptıklarını duymak istemezsin bile .. Kontrol altında tutmaya çalış.. Senden gizli saklı da bunu yapacaktır bıraktım dedigi zamanlar da bile .. O yüzden lütfen tavrını koy ve onu bir seçim yapmaya zorla .. Baktın olmuyo kendi hayatına bak yoksa ileride çok üzülürsün ..
gitsem aklım kalcak bılıyorum bunu unutamıcam yasadıklarımı hıc bı zaman kalsam her gun aynı tablo aynı yanı hep hep hep aynı seyler her gun
erkeklere hıc bır zaman acımıcaksın ınsan nelerı unutuyor aılene gıt kafanı dagıt sonra gel ama sunuda bıl gozden ırak olan gonuldende ırak olur unutamasaydım sevgım hıc tukenmeseydı emın ol bacım bnm kocama karsı olmazdı suan hamıleyım bosandımda ogrendım snra gerı geldım bnde cok sevıp unutamam dedım ama ınsan unutuyor
herseyı arastırdım ssk karsılıyor fakat yaptgı tedavı sonuc vermıyor o tedavı sonucunda verdıgı ılaclara bagımlı kalıyorsun bı sefer de balıklı rum hast. yatırdık turkıye de en ıyı tedavı veren merkz burası. Tedavıyle kurtulan cok kısı var ama ıste ınsan ıradesı ıstıyor bırazda tedavıden sonra cok degısık bır psıkolojıde oluyor cunku.
Çocuk falan asla dusunmuyorum zaten cok uzak bana bunlardan sonra
cocugun olmaması cok cok guzel bak ıste
simdi oyle seylerı yok ama olucak ılerleyen zamanlarda eger bırakmazsa.hastaneye yatmadan oncekı kadar cok ıcmıyor artık ama netıcede ıcıyor.
herşeyden önce irade şart tabi...
bi sigara bile bırakmak cidden çok çok zorluyo insanları bu tür bağımlılıklar nasıl olur tahmin edebiliyorum...
ama şu var, sen elinden geleni hatta fazlasını yapmışsın vicdanen rahat ol bu durumda...
inan çok üzüldüm...
tekrar tedavi deneseniz hani öncekinde 1 ay bırakabildi madem...
allah yardımcınız olsun ikinizinde...
Bu bağımlılık yapan maddeleri kullananlar nasıl bir tavır sergiliyorlar biraz bilgi verebilir misiniz? Sevgilimin hesabında geçmiş yıllara ait bir mesaj yakaladım arşivlemiş. Beni şüphelendirdi bazı cümleler. Gece arka kapıya tıkla, nerdesin acil konuşmam lazım, buluşmamış lazım, bilmem şu arkadaş vurulmuş haberin var mı.Bir arkadaşı pek de iyi yolda değilmiş o zamanlar, adı x diyelim. X e söyle onunla işim var, acil işim var yormasın kendini fazla demiş gülmüş. Ve beni gerçekten şüphelendirdi. Mesajlaştığı kişinin yazdıkları spam olarak işaretlendiğinden görünmüyor sadece kendi yazdıklarını görebildim .Ona dedim bi mesaj gördüm o ne öyle pek iyi gibi değil dedim. Birden telaş yaptı hangi mesaj falan dedi birden acayip bir şekilde bozuldu. Dedim ki o bahsettiğin x pek iyi şeyler yapmıyor gibi sen de onunla yanlış bir şeyler yaptın mı dedim yok ben kendimi çektim dedi . X de kendini kurtardı çok kötü şeyler yapıyordu ama artık düzeldi zor kurtardı kendini dedi. Tekrar sordum sen yanlış bir şey yaptın mı onlar gibi diye yok kesinlikle yapmadım dedi. Ben şüpheleniyorum sinirlenince gözü bir şey görmüyor bana yanlış bir tavrı olmadı ama iş yerinde filan pek sorunlu çok çabuk sinirleniyor tartışıyor. Yazınızı görünce merak ettim. Acaba o arkadaşlarına uymuş mudur, şu an yanlış bir şey yapıyor mudur bilmiyorum. Bu tür maddeleri kullananlar nasıl belirtiler gösteriyorlar acaba? Çok geçmiş olsun bu arada. Bu da Rabb'imin imtihanı işte. Size sabrınızın karşılığını iki dünyada da almak nasip olsun.
Bence gitmeyeceksen,gerçekte bırakmaycaksan bile onu bırakabilceğine gerçekten inandır.Çok ciddi olduğunu görsün.
Belki o korku ile bırakır.
Canım Allah sabır versin.
Yalnız sana nacizane tavsiyem onu bırakmakla tehdit etmemen. Çünkü anlattığına göre 1aylık bi süreçten sonra en ufak bi streste tekrar başlamış. Senin onu terkediceğini düşündüğü anda eminim ki çok daha fazla kullanmaya başlıycaktır.
Öncelikle atıyorum hergün içiyosa tatlı bi dille 2günde bir benim yanımda iç de sonrasında bu zamanları 1er 2şer haftalık periyodlarla uzat emin ol ona bırakıcam demendense benim yanımda kullan demen çok daha mantıklı gelicek. İçtiğinde kızma surat asma sadece tatlı dille yada sen daha iyi tanırsın eşini diğer konularda seni nasıl dinliyosa o şekilde anlatarak yavaş yavaş bu kullanma süresini 15günde 1e ayda 1e indirmeye çalış. O sınıra indiğinde bi süre o şekilde tut sonrasında konuya çocuktan gir ve çocuğumuz olana kadar bu şekilde kullan o doğunca yeni bi sayfa açılıcak hayatımızda de.
Benim erkek arkadaşımda kullanıyodu bundan 2sene önce ilk tanıştığımızda. Savunmaları hep aynı 'ailem yüzünden bulaştım'. İlk 1sene kavga ettim bu yüzden onunla hep baktım değişen bişi yok sonrasında bu yöntemle baya bi azalttı ki şu anda mesela 2buçuk aydır ağzına sürmedi. Ha benim erkek arkadaşım kimyasal kullanmıyodu ama yıkıcı olmaktan inatlaşmaktan hiç bi fayda kazanılmıyo onu anlatmak istedim..
Umarım eşinde kurtulur ve tertemiz bir hayatınız olur.
Rabbim sabır versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?