• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum ...

Sanırım işin en tehlikeli noktası .. Ne söylesem bilemedim .. Bence tavrını net olarak koymalısın .. Kimyasal maddeler son raddeye kadar ilerler ve çok kötü şeylere neden olabilir .. En başta maddi açıdan bitirir sonra bütün ilişkileri etkiler .. Bizim bi akrabamız var .. 2 çocugu var .. Madde kullanıyo ve kullandıgında onu tanımak imkansızlaşıyo .. Seni korkutmak istemem ama madde kullandıgı günlerde neler yaptıgı akıl alır gibi degil ..Babasını bir kere az daha öldürüyodu ki eşine ve çocuklarına yaptıklarını duymak istemezsin bile .. Kontrol altında tutmaya çalış.. Senden gizli saklı da bunu yapacaktır bıraktım dedigi zamanlar da bile .. O yüzden lütfen tavrını koy ve onu bir seçim yapmaya zorla .. Baktın olmuyo kendi hayatına bak yoksa ileride çok üzülürsün ..

simdi oyle seylerı yok ama olucak ılerleyen zamanlarda eger bırakmazsa.hastaneye yatmadan oncekı kadar cok ıcmıyor artık ama netıcede ıcıyor.

:49:
gitsem aklım kalcak bılıyorum bunu unutamıcam yasadıklarımı hıc bı zaman kalsam her gun aynı tablo aynı yanı hep hep hep aynı seyler her gun

:49:erkeklere hıc bır zaman acımıcaksın ınsan nelerı unutuyor aılene gıt kafanı dagıt sonra gel ama sunuda bıl gozden ırak olan gonuldende ırak olur unutamasaydım sevgım hıc tukenmeseydı emın ol bacım bnm kocama karsı olmazdı suan hamıleyım bosandımda ogrendım snra gerı geldım bnde cok sevıp unutamam dedım ama ınsan unutuyor:49:

:49:

:49:erkeklere hıc bır zaman acımıcaksın ınsan nelerı unutuyor aılene gıt kafanı dagıt sonra gel ama sunuda bıl gozden ırak olan gonuldende ırak olur unutamasaydım sevgım hıc tukenmeseydı emın ol bacım bnm kocama karsı olmazdı suan hamıleyım bosandımda ogrendım snra gerı geldım bnde cok sevıp unutamam dedım ama ınsan unutuyor:49:

inş hersy yoluna gırer Allah yardımcımız olsun ...

arkadaşlar hepınıze cok tsk ederım gerckten yazdım paylastım rahatladım Allah razı olsun iyi dilekleriniz için hakkınızı helal edin cıkmam gerek benım hayırlı geceler

üzüldüm ama keşke evlenmeseydin diye geçti içimden ne yalan söyleyeyim

herseyı arastırdım ssk karsılıyor fakat yaptgı tedavı sonuc vermıyor o tedavı sonucunda verdıgı ılaclara bagımlı kalıyorsun bı sefer de balıklı rum hast. yatırdık turkıye de en ıyı tedavı veren merkz burası. Tedavıyle kurtulan cok kısı var ama ıste ınsan ıradesı ıstıyor bırazda tedavıden sonra cok degısık bır psıkolojıde oluyor cunku.
Çocuk falan asla dusunmuyorum zaten cok uzak bana bunlardan sonra :(

:49:cocugun olmaması cok cok guzel bak ıste

çok üzüldüm durumunuza kesin net tavrınızı koymanız gerekiyor eşiniz maddi manevi kullanıyor sizi buna izin vermeyin artık gidin ailenizin yanına bir süre kafanızı dinleyin bu süreçte eşinizde bıraksın sizin kadar oda sizi seviyorsa bunu yapacaktır.
sizin psikolojiniz eşinizinkinden bin kat daha kötü siz neden başlamıyorsunuz neden bu yolu denemiyorsunuz eşiniz bıraktığı halde en ufacık bir sorunda yeniden başlıyorsa bu bırakmak istemediğindendir..
siz bu kadar kendinizi yıpratıyorsanız oda bir zahmet uğraş verecek...

Allah yardımcınız olsun inş..

herşeyden önce irade şart tabi...
bi sigara bile bırakmak cidden çok çok zorluyo insanları bu tür bağımlılıklar nasıl olur tahmin edebiliyorum...
ama şu var, sen elinden geleni hatta fazlasını yapmışsın vicdanen rahat ol bu durumda...
inan çok üzüldüm...
tekrar tedavi deneseniz hani öncekinde 1 ay bırakabildi madem...
allah yardımcınız olsun ikinizinde...

Çok zor bir durumdasınız Allah yardımcın olsun canım.
Ben de arkadaşlar gibi senin yeterince çabaladığını ve elinden geleni yaptığını düşünüyorum.
Malesef ki uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak pek te kolay değil.
Tabi kullandığı maddeye göre de değişiyor.
Tedavi için kendisinin gayretli olması lazım.
Ailesinin destek olmaması çok acı gerçekten.
Demek ki evlatlarını gözden çıkarmışlar veya sana çok güveniyorlar nasılsa ilgileniyor diye.
Aile desteği alması çok önemli tek senin çabanla olmaz.
Birgün gelir sen eşinden ayrılabilrsin de o zaman ne olacak.
Sen ömrünü ona adayıp,sürekli kulllanıyor mu kullanmıyor mu diye takipte mi yaşayacaksın.
Açıkcası bu çok büyük bir fedakarlık.
İlk etapta eşine tedavi için biraz daha şans ver.Sonrasında ise kendi ailelenle ve onun ailesi ile de paylaşarak daha sert bir tepki vermen gerektiğini düşünüyorum.
Bırak terket demek buradan kolay tabi ama şu var ki mantık çerçevesinde bakınca bu insan- eğer ki yüzde yüz temize çıkmazsa-
senin hayatını da alaşağı edecek,kendi yanına çekicek bir anlamda.Kaldı ki maddi manevi tükendik diyorsun.
Bunun daha ileri aşamaları da var.
Gerçekten üzüldüğüm bir konudur uyuşturucu bağımlılarının ve ailelerinin yaşadığı dram.
Bi rhaber gördüm bayram öncesi.Genç bir çocuk eroin bağımlısı.Ailesinin evinde ne var ne yok satıyor bu illet için.
O gün de yine eve gelmiş para istemiş ,anne baba para yok diye çırpınıyor.Küçük kardeş cep tele çekmiş bu görüntüleri.Elinde koca bir bıçak var.Aileye saldırıyor.Babası git oğlum dışarıda hallet diye yalvarıyor Annesinin gözyaşları sel olmuş.İnanın o kadar üzüldüm ki .Bu anne baba için hayattaki en büyük imtihan bu işte....
Senin eşinin ailesi nasıl ilgilenmezler çocuklarıyla anlamadım ki.Allah vicdan,akıl fikir versin ne diyeyim.

CAnım benim neler yaşamışsın nelere sabretmişin.senin yaptığını hepimiz yapamayız.Çoğumuz daha ilk öğrendiğimiz zaman pes ederdik.Sen çok vefalı ve sabırlı davranmışın.Tebrik ederim seni.Ancak tüm bunlar olurken;
Siz maddi sıkıntılar içinde boğuşurken,
Ailesi görmezlikten gelip umursamazken,
Ve kendisi birazcık irade koyup, güçlü olması gerekirken,
hastaneden çıkar çıkmaz hooop tekrar başlaması kabul edilir değil.
İnsanda bir sabır var, buna insan mı dayanır Allah aşkına.Seni psikolojik olarak da yıpratır çok.
Benim hayat felsefem sabret ama gereğinden fazla ve gereksiz kişilere değil.
BEnce sabır limitini çoktan aşmış bu durum.

simdi oyle seylerı yok ama olucak ılerleyen zamanlarda eger bırakmazsa.hastaneye yatmadan oncekı kadar cok ıcmıyor artık ama netıcede ıcıyor.

Bu bağımlılık yapan maddeleri kullananlar nasıl bir tavır sergiliyorlar biraz bilgi verebilir misiniz? Sevgilimin hesabında geçmiş yıllara ait bir mesaj yakaladım arşivlemiş. Beni şüphelendirdi bazı cümleler. Gece arka kapıya tıkla, nerdesin acil konuşmam lazım, buluşmamış lazım, bilmem şu arkadaş vurulmuş haberin var mı.Bir arkadaşı pek de iyi yolda değilmiş o zamanlar, adı x diyelim. X e söyle onunla işim var, acil işim var yormasın kendini fazla demiş gülmüş. Ve beni gerçekten şüphelendirdi. Mesajlaştığı kişinin yazdıkları spam olarak işaretlendiğinden görünmüyor sadece kendi yazdıklarını görebildim .Ona dedim bi mesaj gördüm o ne öyle pek iyi gibi değil dedim. Birden telaş yaptı hangi mesaj falan dedi birden acayip bir şekilde bozuldu. Dedim ki o bahsettiğin x pek iyi şeyler yapmıyor gibi sen de onunla yanlış bir şeyler yaptın mı dedim yok ben kendimi çektim dedi . X de kendini kurtardı çok kötü şeyler yapıyordu ama artık düzeldi zor kurtardı kendini dedi. Tekrar sordum sen yanlış bir şey yaptın mı onlar gibi diye yok kesinlikle yapmadım dedi. Ben şüpheleniyorum sinirlenince gözü bir şey görmüyor bana yanlış bir tavrı olmadı ama iş yerinde filan pek sorunlu çok çabuk sinirleniyor tartışıyor. Yazınızı görünce merak ettim. Acaba o arkadaşlarına uymuş mudur, şu an yanlış bir şey yapıyor mudur bilmiyorum. Bu tür maddeleri kullananlar nasıl belirtiler gösteriyorlar acaba? Çok geçmiş olsun bu arada. Bu da Rabb'imin imtihanı işte. Size sabrınızın karşılığını iki dünyada da almak nasip olsun.

Çok özür dilerim ama eşiniz bu illetten kurtulmuyorsa siz eşinizden kurtulun..
Vakti gelmiş, geçiyor bile..
Kaybedince anlar, bırakır belki.

herşeyden önce irade şart tabi...
bi sigara bile bırakmak cidden çok çok zorluyo insanları bu tür bağımlılıklar nasıl olur tahmin edebiliyorum...
ama şu var, sen elinden geleni hatta fazlasını yapmışsın vicdanen rahat ol bu durumda...
inan çok üzüldüm...
tekrar tedavi deneseniz hani öncekinde 1 ay bırakabildi madem...
allah yardımcınız olsun ikinizinde...

Canım tekrar tedavıyı yaptırabılcek durumumuz yok su an malesef ıste ayın 3unde evde tedavı olcak bunu bırakmak ıcın bır takım ılaclar vs. gıbı seyler var.Bu son tahammulum artık bu da olmazsa aileme anlatıp cekip gıdıcem.

Bu bağımlılık yapan maddeleri kullananlar nasıl bir tavır sergiliyorlar biraz bilgi verebilir misiniz? Sevgilimin hesabında geçmiş yıllara ait bir mesaj yakaladım arşivlemiş. Beni şüphelendirdi bazı cümleler. Gece arka kapıya tıkla, nerdesin acil konuşmam lazım, buluşmamış lazım, bilmem şu arkadaş vurulmuş haberin var mı.Bir arkadaşı pek de iyi yolda değilmiş o zamanlar, adı x diyelim. X e söyle onunla işim var, acil işim var yormasın kendini fazla demiş gülmüş. Ve beni gerçekten şüphelendirdi. Mesajlaştığı kişinin yazdıkları spam olarak işaretlendiğinden görünmüyor sadece kendi yazdıklarını görebildim .Ona dedim bi mesaj gördüm o ne öyle pek iyi gibi değil dedim. Birden telaş yaptı hangi mesaj falan dedi birden acayip bir şekilde bozuldu. Dedim ki o bahsettiğin x pek iyi şeyler yapmıyor gibi sen de onunla yanlış bir şeyler yaptın mı dedim yok ben kendimi çektim dedi . X de kendini kurtardı çok kötü şeyler yapıyordu ama artık düzeldi zor kurtardı kendini dedi. Tekrar sordum sen yanlış bir şey yaptın mı onlar gibi diye yok kesinlikle yapmadım dedi. Ben şüpheleniyorum sinirlenince gözü bir şey görmüyor bana yanlış bir tavrı olmadı ama iş yerinde filan pek sorunlu çok çabuk sinirleniyor tartışıyor. Yazınızı görünce merak ettim. Acaba o arkadaşlarına uymuş mudur, şu an yanlış bir şey yapıyor mudur bilmiyorum. Bu tür maddeleri kullananlar nasıl belirtiler gösteriyorlar acaba? Çok geçmiş olsun bu arada. Bu da Rabb'imin imtihanı işte. Size sabrınızın karşılığını iki dünyada da almak nasip olsun.

Canım bunun bır suru belırtılerı var hangı bırını anlatım burdan. senın yazdıgın seylerde yanı benım baslangıcta suphelendıgım seylerı yazmıssın ama sakın yanlıs anlama belkı de yoktur. artık ınan bı bakısta kullanan ınsanı tanır hale geldım. İnş oyle bsy yoktur bulasmamıstır bu tarz seylere

Bence gitmeyeceksen,gerçekte bırakmaycaksan bile onu bırakabilceğine gerçekten inandır.Çok ciddi olduğunu görsün.
Belki o korku ile bırakır.

Bence gitmeyeceksen,gerçekte bırakmaycaksan bile onu bırakabilceğine gerçekten inandır.Çok ciddi olduğunu görsün.
Belki o korku ile bırakır.

Canım onu yapmayı dusundum dogrusu ama benım aılem ıst degıl ve burdada ona gercekmıs gıbı ınandırabılcegım gıdebılecegım bır yer yok onun ıcın ypamadım :(

Canım Allah sabır versin.
Yalnız sana nacizane tavsiyem onu bırakmakla tehdit etmemen. Çünkü anlattığına göre 1aylık bi süreçten sonra en ufak bi streste tekrar başlamış. Senin onu terkediceğini düşündüğü anda eminim ki çok daha fazla kullanmaya başlıycaktır.
Öncelikle atıyorum hergün içiyosa tatlı bi dille 2günde bir benim yanımda iç de sonrasında bu zamanları 1er 2şer haftalık periyodlarla uzat emin ol ona bırakıcam demendense benim yanımda kullan demen çok daha mantıklı gelicek. İçtiğinde kızma surat asma sadece tatlı dille yada sen daha iyi tanırsın eşini diğer konularda seni nasıl dinliyosa o şekilde anlatarak yavaş yavaş bu kullanma süresini 15günde 1e ayda 1e indirmeye çalış. O sınıra indiğinde bi süre o şekilde tut sonrasında konuya çocuktan gir ve çocuğumuz olana kadar bu şekilde kullan o doğunca yeni bi sayfa açılıcak hayatımızda de.
Benim erkek arkadaşımda kullanıyodu bundan 2sene önce ilk tanıştığımızda. Savunmaları hep aynı 'ailem yüzünden bulaştım'. İlk 1sene kavga ettim bu yüzden onunla hep baktım değişen bişi yok sonrasında bu yöntemle baya bi azalttı ki şu anda mesela 2buçuk aydır ağzına sürmedi. Ha benim erkek arkadaşım kimyasal kullanmıyodu ama yıkıcı olmaktan inatlaşmaktan hiç bi fayda kazanılmıyo onu anlatmak istedim..
Umarım eşinde kurtulur ve tertemiz bir hayatınız olur.
Rabbim sabır versin..

Canım Allah sabır versin.
Yalnız sana nacizane tavsiyem onu bırakmakla tehdit etmemen. Çünkü anlattığına göre 1aylık bi süreçten sonra en ufak bi streste tekrar başlamış. Senin onu terkediceğini düşündüğü anda eminim ki çok daha fazla kullanmaya başlıycaktır.
Öncelikle atıyorum hergün içiyosa tatlı bi dille 2günde bir benim yanımda iç de sonrasında bu zamanları 1er 2şer haftalık periyodlarla uzat emin ol ona bırakıcam demendense benim yanımda kullan demen çok daha mantıklı gelicek. İçtiğinde kızma surat asma sadece tatlı dille yada sen daha iyi tanırsın eşini diğer konularda seni nasıl dinliyosa o şekilde anlatarak yavaş yavaş bu kullanma süresini 15günde 1e ayda 1e indirmeye çalış. O sınıra indiğinde bi süre o şekilde tut sonrasında konuya çocuktan gir ve çocuğumuz olana kadar bu şekilde kullan o doğunca yeni bi sayfa açılıcak hayatımızda de.
Benim erkek arkadaşımda kullanıyodu bundan 2sene önce ilk tanıştığımızda. Savunmaları hep aynı 'ailem yüzünden bulaştım'. İlk 1sene kavga ettim bu yüzden onunla hep baktım değişen bişi yok sonrasında bu yöntemle baya bi azalttı ki şu anda mesela 2buçuk aydır ağzına sürmedi. Ha benim erkek arkadaşım kimyasal kullanmıyodu ama yıkıcı olmaktan inatlaşmaktan hiç bi fayda kazanılmıyo onu anlatmak istedim..
Umarım eşinde kurtulur ve tertemiz bir hayatınız olur.
Rabbim sabır versin..

Aynen dedgın gıbı canım gergın oldugmuzda kavgalı oldugumuzda daha cok ıcıyor bunun farkındayım eskıye nazaran yanı hastaneye yatmadan oncekı kadar ıcmıyor sımdı.ama senın dedgın gıbı perıyotlar halınde dusurmesı ımkansız hanı 2 gune bır ındırgemek cunku bunu ıcmedıgı zaman rahatsız edıcı degıskenler oluo vucudunda kımyasal boyle bsy yanı onlar oldugunda ıcmesı gerekıyor hep aklında ha oldu ha olcak dusuncesı oluyor saatler gectıkce.ailesinden kaynaklı basladıgnı bılıyorum ona emınım.ama ıste her sıkıntıda bu seylere mı yonelmelı ınsan herkesın hayatında bı suru sorun oluyor herkes yonelse nolur ınsanların sonu falan dıyrm ama aynı yola cıkıyor yıne hep konusmalar.cok sevındım kı erk arkadasın kımyasal kullanmamıs dıgerının o kadar cok bagımlılıgı olmuo cunku yanı daha kolay bırakılabılıyor.ama nolur nolur cok dıkkat et cunku kımyasala baslayanlar once bu yoldan gecıyor Allahım korusun nolur cok dıkat et

Back