Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum...

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.861
-146
41
Tam bir ay önce genel müdürlükten cep telefonumdan arandım.
-'müfettiş raporu sizin gitmeniz yönünde, sizin için neresi iyi olacaksa ilçeyi söyleyin gönderelim'(gözlerim doldu)
-'siz ne diyorsunuz, ben bir yere gitmiyorum.siz kafanıza göre yazın.dava açacağım.
-ortada resmi evrak var, 6 kişinin aleyhinizde ifadesi var.
-mobing görüyorum, bunu 6 kişi yapıyor
sonrasında iyi çalış, yüzümüzü eğdirme, tamam seni göndermeyeceğiz le biten bir konuşma.

işyerinde hiçkimse konuşmuyor.bu insanlara bişi yapmadım.dışlanmış olmak çok kötü, istenmemek.artık kimse yüzüme hakaret etmiyor müfettişten sonra ama hadi gideyim diyorum memlekete, samsuna.orada da bu kadar olmasa bile yine problem vardı.

Tayin alırsam yaşayabilecceğim sorunlar:

1.maddi olarak
hadi gideyim düzen değiştir.kiralar bu sene 4000-4500 bandında, ben seneye gidebilirim tayin zamanı, seneye evler daha da artar.buradaki kiram şu an 1000 lira, seneye 1250 lira.arada 3500 liralık fark var.

2.iş yoğunluğu-mesai
ikincisi burada iş yoğunluğum az, mesai kamlmıyorum.gideceğim yerler 3 katı yoğun, bu da mesai demek, çocuğumla ilgilenemem demek

3.ailemin düzeni istanbulda, buradan direkt hemen gidiyorlar istanbula, çok yakın.babamın tedavisi ve oğlumun tedavisi(kalple ilgili) istanbulda sürüyor.çocuğumun hastalığı çok nadir.istanbulda birkaç kalp profesörü anlayabiliyor.

4.kız kardeşim yüzde 50 zihinsel engelli, kendi işini görebiliyor, hatta geziyor.burda heryer polis,suç oranı yok gibi bişi, emniyetli bir yer.kız kardeşimin başına bişi mi geldi diye endişelenmiyorum.kız kardeşim burayı çok seviyor.başına bir iş mi geldi vs diye derdim yok

5.deniz kenarındayım.ortam iyi

olumsuz olarak:
..................................
1.işyerinde kimse konuşmuyor, yüzüme istifa edeceksin denildi.
2.Çok yalnızım.ama zaten sosyal fobim var, ben hayatım boyunca yalnızdım, yalnız burda daha fazla
ilçemde genç nüfus az, mahallemde 8 yaş çocuk veya 40 yaş kadın yok, sokakta birlikte oturduğum sohbet ettiğim komşularım hep 65 yaş üzeri.çok iyi insanlar ama benim de yaşıtım yok şöyle derdimi anlatabileceğim.
3.kendimi buraya ait hissetmiyorum.memleketimi özledim.
4.işyerinde dışlanmış yalnız sorunlu gösterilmekten bıktım.yeni gelenler de kötü davranacak biliyorum.kimse yalnız bir insana yanaşmıyor, hep güçlünün yanında oluyorlar

ben şimdi ne yapıyım, terapistime anlatıyorum, yazarak çalış dedi, üstelik gitsem de yine mobinge maruz kalmayacağımın garantisi yok.şubeye bu sene yeni müdür, müdür yardımcısı ve bir de memur gelecek.ortam biraz değişir mi acaba, yoksa her gelen gibi kötü mü davranırlar bilmiyorum.buradaki temel sorun 1 yıldır hep vekaletle yönetilmemiz, eski elemanların da kendilerini bişi sanması idi bilmiyorum
siz olsanız ne yaparsınız?

Neden gitmenizi istiyor herkes? Ve yeni gelecekler enden size kötü davransın ki?

Neden herkes size düşman anlam veremedim. İstifa edeceksin demişler zaten size seçenek sunuyorlar mi ki
Hiç açmayın bu konuyu. Bin kez aynı konuları açtı. Bin kez yorum yazıldı, ama kendisi asla dinlemedi.

Zamanınız varsa okuyun eski konularını.

Kendini hep mağdur gösteriyor ama gittiği hiçbir iş ortamında sevilmeyip dışlanması tesadüf olamaz diyoruz. Dinlemiyor.

Memurluktan atılacak sonunda görecek. Bu olmasın diye uğraşıyoruz ama, işte…

Yani istanbila yakin şehirler baksaniz ilceler vs bazı ilceler gercekten gelişmiş her imkan var

Tam bir ay önce genel müdürlükten cep telefonumdan arandım.
-'müfettiş raporu sizin gitmeniz yönünde, sizin için neresi iyi olacaksa ilçeyi söyleyin gönderelim'(gözlerim doldu)
-'siz ne diyorsunuz, ben bir yere gitmiyorum.siz kafanıza göre yazın.dava açacağım.
-ortada resmi evrak var, 6 kişinin aleyhinizde ifadesi var.
-mobing görüyorum, bunu 6 kişi yapıyor
sonrasında iyi çalış, yüzümüzü eğdirme, tamam seni göndermeyeceğiz le biten bir konuşma.

işyerinde hiçkimse konuşmuyor.bu insanlara bişi yapmadım.dışlanmış olmak çok kötü, istenmemek.artık kimse yüzüme hakaret etmiyor müfettişten sonra ama hadi gideyim diyorum memlekete, samsuna.orada da bu kadar olmasa bile yine problem vardı.

Tayin alırsam yaşayabilecceğim sorunlar:

1.maddi olarak
hadi gideyim düzen değiştir.kiralar bu sene 4000-4500 bandında, ben seneye gidebilirim tayin zamanı, seneye evler daha da artar.buradaki kiram şu an 1000 lira, seneye 1250 lira.arada 3500 liralık fark var.

2.iş yoğunluğu-mesai
ikincisi burada iş yoğunluğum az, mesai kamlmıyorum.gideceğim yerler 3 katı yoğun, bu da mesai demek, çocuğumla ilgilenemem demek

3.ailemin düzeni istanbulda, buradan direkt hemen gidiyorlar istanbula, çok yakın.babamın tedavisi ve oğlumun tedavisi(kalple ilgili) istanbulda sürüyor.çocuğumun hastalığı çok nadir.istanbulda birkaç kalp profesörü anlayabiliyor.

4.kız kardeşim yüzde 50 zihinsel engelli, kendi işini görebiliyor, hatta geziyor.burda heryer polis,suç oranı yok gibi bişi, emniyetli bir yer.kız kardeşimin başına bişi mi geldi diye endişelenmiyorum.kız kardeşim burayı çok seviyor.başına bir iş mi geldi vs diye derdim yok

5.deniz kenarındayım.ortam iyi

olumsuz olarak:
..................................
1.işyerinde kimse konuşmuyor, yüzüme istifa edeceksin denildi.
2.Çok yalnızım.ama zaten sosyal fobim var, ben hayatım boyunca yalnızdım, yalnız burda daha fazla
ilçemde genç nüfus az, mahallemde 8 yaş çocuk veya 40 yaş kadın yok, sokakta birlikte oturduğum sohbet ettiğim komşularım hep 65 yaş üzeri.çok iyi insanlar ama benim de yaşıtım yok şöyle derdimi anlatabileceğim.
3.kendimi buraya ait hissetmiyorum.memleketimi özledim.
4.işyerinde dışlanmış yalnız sorunlu gösterilmekten bıktım.yeni gelenler de kötü davranacak biliyorum.kimse yalnız bir insana yanaşmıyor, hep güçlünün yanında oluyorlar

ben şimdi ne yapıyım, terapistime anlatıyorum, yazarak çalış dedi, üstelik gitsem de yine mobinge maruz kalmayacağımın garantisi yok.şubeye bu sene yeni müdür, müdür yardımcısı ve bir de memur gelecek.ortam biraz değişir mi acaba, yoksa her gelen gibi kötü mü davranırlar bilmiyorum.buradaki temel sorun 1 yıldır hep vekaletle yönetilmemiz, eski elemanların da kendilerini bişi sanması idi bilmiyorum
siz olsanız ne yaparsınız?

5. Şıktan çok geçerli bir nedenmiş

Bunun cevabını en iyi siz bilirsiniz. Maddeleri zaten yazmışsınız; şimdi bir de bu maddelerin sizin için önemini 100 üzerinden puanlayın. Mesela 1. madde 70 puan öneminde 2. 50 puan diye. Bakalım hangi tarafın puanı daha yüksek olacak.

bu kadar problem yaşadınız ,sebebi bile yok diyorsunuz (?) acaba görmezden geldiğiniz sizden kaynaklı sorunlar olabilir mi ?

insan ilişkileriniz ,jest ve mimikleriniz ,haliniz tavrınız ne bileyim herhangi bi sorun oturup düşündünüz mü ,sebepsiz karşıdakileri suçluyorsunuz hep ,insan bazen de kendine bakmalı

ilk defa ben böyle bi durumla karşılaştım ,girdiğim kurumda herkes yabancıyı kabul etmiyordu ,sadece beni değil ,selam bile vermeyen vardı ,günaydın deyince cevap alamıyorduk , yeni 5 kişi başlamıştık hepimizi dışladılar ,müdürler bile toplantı yapmıştı arkadaşlarınızı içinize alın diye ,sadece burada görmüştüm böyle bişey o da kişisel değildi ama çok nadir olur böylesi

Kurum defalarca sizi göndermek istiyor ,gitmiyorsunuz ,artıları eksileri bi kenara bırakıp artık yeniden başlamanın zamanı gelmedi mi ?

İstenmediğiniz yerde durmak ,ısrarla bunu zora koşmak memuriyetinize bi zarar verebilir ,gittiğim yerde dışlanırım diyorsunuz ,neden ?

hadi bunlar kötü ,gittiğiniz yerde niye kötü olsunlar ?

sizlik problemler bence bunlar ,ben öyle algıladım (suçlamak gibi anlamayın ama)

1500 defa aynı konuyu açıp ,aynı şeyleri duymanızın bi mantığı yok ki ,bi karar almanız lazım

ben de bilmiyorum.iki kişi taktı kafaya.mobing yaptılar.bundan önce bir sürü müdür geldi, onları da dedikoduyla etkiliyorlar.sebebi ben bilmiyorum
Neden dışlandığını bilmiyor musun pamuk , emin misin ?

Sosyal medyadan insanlara açık açık saydırman olabilir mi mesela ?

Ben olsam çoktan gitmiştim sanırım.iş yeri insanı çok etkiliyor.istanbul ve ya Bursa'ya gidebilirsiniz oğlunuzun hastalığını da oralarda halledebilirsiniz çok seçenek ve doktor var.İlce tercih edersiniz ya da küçük mezra da çalışırsınız

X