Öncelikle herkese iyi bayramlar.Hepinizi seviyorum iyiki varsınız ve iyiki burayı keşfetmişim.Daha önceki konularıma yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Cevap yazamıyorum çünkü telefondan nete giremiyorum beni mazur görün.
Ben çalışan bir bayanım bu yaz 2 yıldır olduğu gibi eşimin memleketine gideceğiz ailesi orda yıllık iznimizin tamamını orada kullanıyoruz.ama ben çok bunalıyorum.
Her sabah erkenden kalkmak zorundayım ayıp oluyor diye uykum olmasına rağmen bişey derler diye kalkmak zorunda kalıyorum.Akşam çok geç yatılıyor bulaşıklar yıkanmadan yatmak yok.Elde bulaşık yıkamaktan gına geliyor.İlk sene ellerim yara olmuştu.
Gündüzleri uyuyamıyorsun,bütün gün misafir çay yap ,bulaşık yıka,salata yap.Eşim ise öyle bir köşede sanki yabancı benim eşim değil sanki bir başkasının kocası gibi gayet uzak durur,gezdirmez moralim bozuk olsun asla sormaz bişeymi oldu diye.
Ama benim ailemin durumu olmadığı için bide köyümüzde gidince doğru düzgün temiz kalacak yerimiz olmadığı için hiç gitmedik o yüzden gitmek kalmak hoşuma gidiyor ama bide rahat olsam.Kayınvalidem süper yemekler ekmekler yapar eli çok lezzetli ama bir o kadar suratsız sevmez beni,sürekli akıl verir öğüt verir,giydiğime karışır üstündeki olmamış hiç beğenmedim der,sürekli dalga geçer alay eder eşimde annesiyle bir olur gülerler eğlenirler dalga geçerler.
Bazen alttan aldım bazen sesimi çıkarttım bağırdım o zman susar bişey diyemez.Herşey kocadan kaynaklanıyor bunun farkındayım .KÖye hem gitmek istiyorum hemde korkuyorum yine aynı şeyler olacak biliyorum.Açık bir bayanım öyle çok aşırı açık değil sade.Ama köyde sürekli uzun kollu oluyorum ayıp deyip duruyor gardolabım kıyafet dolu normal zamanda hiç kıyafet almıyorum kendime idare ediyorum ama köye gidilecekse kaynanamın beğeneceği kıyafetlerden uzun kollu filan 3-4 tane alıyorum yığınla giymek istemediğim bana hiç yakışmayan kıyafetlerim var.
Bu aldığım kıyafetlerin hiç biri bana yakışmıyor hiç tarzım değil çok çirkin oluyorum onlarda beni o şekilde beğenmiyrlar giyinmeyi bilmiyorsun bişeyi yakıştıramıyorsun diyor eşim.Çok çirkin oluyorum kızlar ya.şimdi 2 tane uzun tunik aldım altına pantolon giymeyi düşünüyordum kuzenim geldi bize hiç yakışmıyor bu kadar uzun tuniğin altına tay giyilir diyorlar neyse taytım vardı giydim güzel oldu ama bu kaynana bu koca dır dır eder gene.Nasıl baş edicem ben onlarda eşim annesinin ağzına çok bakar.beni kale almaz.Eltim var kapalı ama çok şıktır kimse bi laf edemez ona.Bizimkiler benim çok şık güzel olmamı isterler ama kapalı giyinmemide isterler.Of ya ben o kaynanaya göre giyinmek zorundamıyım.
Bu sene kendime yakışan şekilde giyinmek istiyorum artık kusura bakmasın kimse ama korkuyorumda bi bakışı varki insan korkuyor.of ya gitmesemmi diyorum gitmek de istiyorum ama her sene orda kriz geçirtiyolar bana yanlız hissediyorum kendimi.Şöyle uzanıp bir televizyon filan izleyemezsin tam bakarsın bişeye mutfağa gidersin kaynanam hemen kapatır televizyonu.çay yap buşalık yıka dur.Gitmemek en mantıklısı ama senede bir kere bende ailemler eşimle,çocuğumla gezmek istiyorum.Kayınvalidem kendini aşırı beğenen,kibirli bir kadın bi tek onun aklı var kimsede akıl yok gibi habire akıl vermeye kalkar bana.yok buzdalabını sil,yok evi havalandır konuşur durur.Kızlar ben ne yapmalıyım.Ama bu süre zarfında şunu öğrendim alttan aldıkça salak,aptal yerine konuluyorsun o yüzden ilk seneki kadar sindiremiyor beni söylüyorum lafımı tabi bazende susmak zorunda da kalabiliyorum,eşim annesinden yana olunca daha fazla huzursuzluk çıkmasın diye.Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.Hayırlı bayramlar