Ne yapmalıyım?

Çok samimi olursam evet.

Düğün nişan hadi anlarımda çocuğunun doğum gününü kendi aile arasında kutlayacakmış zaten şu an herkes kendi geçimi derdinde kendi hayat kolturmacası ve mücadelesinde ne gerek var yani

Ben girdiğim yerlerde konusu açılırsa bu tarz hediyelesmelerden hoslanmadigim için katılmak istemediğimi baştan söylüyorum. Ama bunun samimiyetimizden bağımsız olduğunu da belirtiyorum mesela normalde de takıldığım insanlarsa, araya soğukluk girmesin diye. Ben çok zor beğenirim, başkasının aldığı şeylerin tamamını değiştiririm o yüzden bir sürü zahmet yani hiç sevmem. Turkiyedeyken son çalıştığım yerde dogumgunlerinde herkesten pasta parası kadar x miktar toplanır herkes de pasta yemiş olurdu, bir tek buna katıldım.

gercekten güzel bir düsünce ve olması gereken bu bencede. bunlar işi iyice abarttılar, sürekli bir hediyelesme pesindeler. aralarından biri baska birisine gideceği zaman mesela ne hediye alsam uzun zamandır görmüyorum elim boş görüşmeyi sevmiyorum vs, çocuklarına bile alacak kadar düsüncelere giriyorlar. mahcup hissediyorum kendimi bir noktada

Ben neden mahcup hissediyorsunuz anlamadım. Siz de söyleyin benim pek vaktim olmuyor artık katılmayayım diye, tabi size de almasınlar bu durumda. Ya bir de başkasının aldığı hediyeyi beğenen car mi ya bende mi tuhaflık var anlamadım, hoşuma gitmeyen şeyler alınınca canım sıkılıyor ya

İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Herkesin doğruları kendinedir. İnsanlar olarak sosyal varlıklarınız ama bazen neye nasıl tepki vereceğimizi kendimiz karar veririz. O ortamda dışlanmayacaksanız yada dışlansanızds bunu tölare edebikecekseniz almayın. Ama bundan şüpheniz var ise ve bununla şuan uğraşmak istemiyorum diyorsanız alın. karar tamamen sizin neyle uğraşmak istediğinizin seçimi sizin

Sıkıntı tek almakta değil Şuan, vakit ayırmak. İş çıkışı evine gidicekmişiz pasta ile, benim içimden gelmiyor, yani daha yakın arkadaşlarımı düşünüyorum onlara hiç yapmadım böyle bişey, o yüzden garip geliyor sadece bana

İşyerinde böyle şeyleri sevmiyorum. Düğün vs.de tabi ki ortak hediyr alıyoruz ama iş arkadaşımın oğlunun doğumgünü çok alakasız. Hediye konusu çok riskli zaten. Verilen hediyenin beğenilip kullanılacağı kesin değil.

İçinizden gelmiyor ise yapmayın seçim sizin ama buraya soruyorsanız o zaman iş içerisinde sosyal sıkıntı yaşamak istemiyorsunuz demektir. Seçim sizin siz iş arkadaşkarınızı daha iyi tanıyorsunuz bizlerden burda 300 kişi yorum yapsak 300 tane görüş ve herkesin kendi doğrusu yaşamı var. Her iş yeri dinamiği farklı ve kendimizi ifade ediş biçimimiz de farklı. hiççççç uğraşmayayım ama içimden de gelmiyor diyorsanız o zaman işim var gelemeyeceğim diyeceksiniz başka alternatif yok sanırım. Yada ben çok sevmiyorum böyle şeyleri diyip kendinizi anlatacaksınız kabul görüp görmemek sizin duruma yüklediğiniz anlam ile hallolur

Yani bence de gereksiz iş arkadaslarının hediyeleşmesi. Birlikte bir parti kutlama yapılmadığı sürece alınmamalı. Benim eşime para toplayıp hediye almışlar. Diyorum diğerlerine de yapın sana aldılar. O da diyor almasalardı herkese ayrı ayrı para toplayıp kimseyi zor duruma sokamam mecbur hissedecekler. Ofiste 10 kişi var. Her ay birine para toplanması gerekecek belki bir ayda 2-3 kişi için toplanacak. Ne gereği var insanları bu zor ekonomide böyle bir yükün altında sokmaya..

İş dışında görüştüğün arkadaşlarınla işyerindekiler gibi her gün yüzyüze bakmıyorsun. Topluca bir hediye alsanız daha rahat olmaz mı… ha sen gereksiz görüyorsan da ben katılmayı düşünmüyorum diyebilirsin.

Ne büyük dertleriniz varmış. Allah herkese böyle dert versin.

işyerinde 4lü bir kadın grubuyduk.
Aralarında en özendikleri kadınla zamanla yakınlaşmış oldum ve kızlar aşırı sinirlendi. (doğal süreçti ve kafalarımız uyuştu artniyet yok)
Sonra aramızı bozmak için epey çabaladılar ve başardılar
artık buluşmalara beni davet etmiyorlardı ki bir gün bana da yazdılar
O arkadaşımızın çocukları oldu ikiz, bu buluşmada hediye götürülecekmiş. o yuzden davet edilmişim, aklıma geldi.
ben de kendimi çekmeye utanırdım ama siz bekarsınız di mi?

Hayır evliyim ben de. O gün katılmadım doğum gününe bu arada eşim evde diye yalan söylemek zorunda kaldım. Ama sonrasında söyledim laf arasında ben öuyle vakit ayıramıyorum yoğun oluyorum dedim.

Alman gerekmiyor bence. Durumun varsa alırsın yoksa zorlama. Almak isteyen alsın. Ona buna gösteriş yapıcam diye insanlar herşeyi göze sokar olmuş artık. Ne gereksiz şeyler ya. Boşver arkadaşın olsa tamam, arkadaşının çocuğu gerek yok bence.

Hayır evliyim ben de. O gün katılmadım doğum gününe bu arada eşim evde diye yalan söylemek zorunda kaldım. Ama sonrasında söyledim laf arasında ben öuyle vakit ayıramıyorum yoğun oluyorum dedim.
şu sebepten sordum. Sizin çocugunuz olsa belki eşitlenecek ama bu durumda hep sizden gitmiş olacak maddi olarak

Üff ne gereksiz muhabbetler. Biz ofiste şunu yapardık: kimin doğumgünüyse o kişi hariç herkesten para toplar bir pasta alırdık. Yani herkes bi dilim pasta yemiş olur o arkadaşa da bir dilim pasta ısmarlamış olurduk. Doğum ve evlilikte para toplayıp toplu bi hediye almak da mantıklı. Amaa öyle çocuğuna hediye al evine git vs gereksiz muhabbetler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…