-
- Konu Sahibi morciveert
Çok samimi olursam evet.kızlar merhaba. İş yerinde bir arkadaş grubum var, hep birbirlerine hediye alma peşindeler, güzel bir düşünce evt ama sürekli yapıldığı zaman insan kendini mahcup hissediyor. Özel günler de alınır evet ama durduk yere alınan yani bana verilen hediyelere karşılık vermek istiyorum ben de her seferinde. Her neyse; bunlardan birinin oğlunun doğum günü. Ama kutlama yapmıyor, ailesi ile evinde kutlayacak. Diğerleri şimdi oğluna hediye alalım diyorlar. Doğum günü yapmayacak evinde kutlayacakmış ya dedim olsun hediyemizi alalım veririz diyorlar. Şimdi benim de almam gerekiyor mu? Siz alır mıydınız?
gercekten güzel bir düsünce ve olması gereken bu bencede. bunlar işi iyice abarttılar, sürekli bir hediyelesme pesindeler. aralarından biri baska birisine gideceği zaman mesela ne hediye alsam uzun zamandır görmüyorum elim boş görüşmeyi sevmiyorum vs, çocuklarına bile alacak kadar düsüncelere giriyorlar. mahcup hissediyorum kendimi bir noktadaBen girdiğim yerlerde konusu açılırsa bu tarz hediyelesmelerden hoslanmadigim için katılmak istemediğimi baştan söylüyorum. Ama bunun samimiyetimizden bağımsız olduğunu da belirtiyorum mesela normalde de takıldığım insanlarsa, araya soğukluk girmesin diye. Ben çok zor beğenirim, başkasının aldığı şeylerin tamamını değiştiririm o yüzden bir sürü zahmet yani hiç sevmem. Turkiyedeyken son çalıştığım yerde dogumgunlerinde herkesten pasta parası kadar x miktar toplanır herkes de pasta yemiş olurdu, bir tek buna katıldım.
Ben neden mahcup hissediyorsunuz anlamadım. Siz de söyleyin benim pek vaktim olmuyor artık katılmayayım diye, tabi size de almasınlar bu durumda. Ya bir de başkasının aldığı hediyeyi beğenen car mi ya bende mi tuhaflık var anlamadım, hoşuma gitmeyen şeyler alınınca canım sıkılıyor yagercekten güzel bir düsünce ve olması gereken bu bencede. bunlar işi iyice abarttılar, sürekli bir hediyelesme pesindeler. aralarından biri baska birisine gideceği zaman mesela ne hediye alsam uzun zamandır görmüyorum elim boş görüşmeyi sevmiyorum vs, çocuklarına bile alacak kadar düsüncelere giriyorlar. mahcup hissediyorum kendimi bir noktada
Sıkıntı tek almakta değil Şuan, vakit ayırmak. İş çıkışı evine gidicekmişiz pasta ile, benim içimden gelmiyor, yani daha yakın arkadaşlarımı düşünüyorum onlara hiç yapmadım böyle bişey, o yüzden garip geliyor sadece banaİçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Herkesin doğruları kendinedir. İnsanlar olarak sosyal varlıklarınız ama bazen neye nasıl tepki vereceğimizi kendimiz karar veririz. O ortamda dışlanmayacaksanız yada dışlansanızds bunu tölare edebikecekseniz almayın. Ama bundan şüpheniz var ise ve bununla şuan uğraşmak istemiyorum diyorsanız alın. karar tamamen sizin neyle uğraşmak istediğinizin seçimi sizin
İş dışında görüştüğün arkadaşlarınla işyerindekiler gibi her gün yüzyüze bakmıyorsun. Topluca bir hediye alsanız daha rahat olmaz mı… ha sen gereksiz görüyorsan da ben katılmayı düşünmüyorum diyebilirsin.iş dışında da görüştüğüm insanlar. severim de kendilerini. ama benim iş dışında da çok samimi oldugum bir çok arkadaşım var onların çocuklarına bile kutlamaya davet edilirsem hediyemle gidiyorum.
Ne büyük dertleriniz varmış. Allah herkese böyle dert versin.kızlar merhaba. İş yerinde bir arkadaş grubum var, hep birbirlerine hediye alma peşindeler, güzel bir düşünce evt ama sürekli yapıldığı zaman insan kendini mahcup hissediyor. Özel günler de alınır evet ama durduk yere alınan yani bana verilen hediyelere karşılık vermek istiyorum ben de her seferinde. Her neyse; bunlardan birinin oğlunun doğum günü. Ama kutlama yapmıyor, ailesi ile evinde kutlayacak. Diğerleri şimdi oğluna hediye alalım diyorlar. Doğum günü yapmayacak evinde kutlayacakmış ya dedim olsun hediyemizi alalım veririz diyorlar. Şimdi benim de almam gerekiyor mu? Siz alır mıydınız?
Sana tek derdim ya da en büyük derdim bu gibi bir şey mi söyledim? Yani bazılarınız sadece boş konuşmak için geliyor bu platforma, boşlukları dolduruyorsunuzNe büyük dertleriniz varmış. Allah herkese böyle dert versin.
Hayır evliyim ben de. O gün katılmadım doğum gününe bu arada eşim evde diye yalan söylemek zorunda kaldım. Ama sonrasında söyledim laf arasında ben öuyle vakit ayıramıyorum yoğun oluyorum dedim.işyerinde 4lü bir kadın grubuyduk.
Aralarında en özendikleri kadınla zamanla yakınlaşmış oldum ve kızlar aşırı sinirlendi. (doğal süreçti ve kafalarımız uyuştu artniyet yok)
Sonra aramızı bozmak için epey çabaladılar ve başardılar
artık buluşmalara beni davet etmiyorlardı ki bir gün bana da yazdılar
O arkadaşımızın çocukları oldu ikiz, bu buluşmada hediye götürülecekmiş. o yuzden davet edilmişim, aklıma geldi.
ben de kendimi çekmeye utanırdım ama siz bekarsınız di mi?
kızlar merhaba. İş yerinde bir arkadaş grubum var, hep birbirlerine hediye alma peşindeler, güzel bir düşünce evt ama sürekli yapıldığı zaman insan kendini mahcup hissediyor. Özel günler de alınır evet ama durduk yere alınan yani bana verilen hediyelere karşılık vermek istiyorum ben de her seferinde. Her neyse; bunlardan birinin oğlunun doğum günü. Ama kutlama yapmıyor, ailesi ile evinde kutlayacak. Diğerleri şimdi oğluna hediye alalım diyorlar. Doğum günü yapmayacak evinde kutlayacakmış ya dedim olsun hediyemizi alalım veririz diyorlar. Şimdi benim de almam gerekiyor mu? Siz alır mıydınız?
şu sebepten sordum. Sizin çocugunuz olsa belki eşitlenecek ama bu durumda hep sizden gitmiş olacak maddi olarakHayır evliyim ben de. O gün katılmadım doğum gününe bu arada eşim evde diye yalan söylemek zorunda kaldım. Ama sonrasında söyledim laf arasında ben öuyle vakit ayıramıyorum yoğun oluyorum dedim.