Ne yapmalıyım?

morciveert

e ben ne yapayım şimdi?
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2023
1.071
223
kızlar merhaba. İş yerinde bir arkadaş grubum var, hep birbirlerine hediye alma peşindeler, güzel bir düşünce evt ama sürekli yapıldığı zaman insan kendini mahcup hissediyor. Özel günler de alınır evet ama durduk yere alınan yani bana verilen hediyelere karşılık vermek istiyorum ben de her seferinde. Her neyse; bunlardan birinin oğlunun doğum günü. Ama kutlama yapmıyor, ailesi ile evinde kutlayacak. Diğerleri şimdi oğluna hediye alalım diyorlar. Doğum günü yapmayacak evinde kutlayacakmış ya dedim olsun hediyemizi alalım veririz diyorlar. Şimdi benim de almam gerekiyor mu? Siz alır mıydınız?

iş arkadaşınız ve dolayısıyla oğlu sizin ahbabınız mı? değil. o halde hediye derdine girmeye hiç gerek yok.

iş arkadaşınız ve dolayısıyla oğlu sizin ahbabınız mı? değil. o halde hediye derdine girmeye hiç gerek yok.
kız arkadaşım evet. Ama bir parti olsa o zaman tabi hediyesiz gitmem. Ama simdi ortada parti yok bir şey yok, o yüzden arada kaldım.

Ne gereksiz işler. Çok samimiyetsiz geliyor bana böyle şeyler. Katılmak istemiyorsanız, durumunuz yoksa katılmayın.
hepsini seviyorum ama bana da samimiyetsiz geliyor. bir küçük hediyeye elbet bütçem yetecek ama ben karşı tarafı da düşünürüm. bu sefer oda almak derdine düşmesin isterim. ne bileyim. kendi doğum günü olsa kutlamasa bile ben kutlar hediyemi alırım ama oğluna neden bir şey alayım kutlama olmadan bilemedim.

Is yerinde bu tur seyleri istemediginizi en bastan soylemelisiniz.
Ben de hoslanmam bu samimiyetten.
Is iste kalır benim icin çünkü.

Ama siz katılmışsiniz bu duruma, simdi vazgecerseniz bi dedikodunuzu döndürürler ama sizene, konusan konussun.

Ister maddiyati, ister zamanı bahane edip ayrilin bu sacma durumdan.

onlar sadece sizin mesai partnerlerinizdir. işte beraber mesai doldurduğumuz kişiler, arkadaşlarımız değildir.
iş dışında da görüştüğüm insanlar. severim de kendilerini. ama benim iş dışında da çok samimi oldugum bir çok arkadaşım var onların çocuklarına bile kutlamaya davet edilirsem hediyemle gidiyorum.

işte, zaten bu hatalı düşünce yüzünden şu anda kolunuzu da kaptırıyorsunuz.

sürekli durup dururken alınan hediyeler beni de mahçup eder.. karşılık vermeye çalışmak yorucu olur yani.
ama sevdiğim bir iş arkadaşımsa ve dışarıda da görüşüyorsam ben oğluna hediye alırdım. genelde de arkadaşlarımın çocuklarına hediye alırım çünkü ufak tefekte olsa

işte diğerleri ufak tefek hediye düşünmüyorlar. alırsam küçük bir oyuncak alırım diye geçiyordu aklımdan. oyuncak olmaz tarzı cümleleri oldu kendi aralarında. şimdi ben de oyuncak almaya cekiniyorum.

Ben samimi olmadığım insanlara hediye alamam.Birseye mecburiyetten sosyal ilişkilerim iyi olsun diye girmem.Benim çevrem beni böyle kabul etti . Zorunda hissettiginiz şeyleri yapmak zorunda değilsiniz.Hepimizin bir bütçesi var tek konu bütçe de değil .Kızım küçükken o doğum günü hediyelerini anımsadım şimdi görmüyorum bile yüzlerini herşey tecrübe.İcinizden gelmeyen şeyleri yapmayın ölüm olur baş sağlığı dilenir hastalık olur bı kutu meyve suyu çiçek ile geçmiş olsun denir .Ama velakin her doğumgünü bir de çocuğu vs bunlara katılmak durumunda değilsiniz.İsteksiz yapılan herşey içimize dert olur

toplanıp tek bir şey mi almaktan bahsediyorlar yoksa herkes tek mi alacak? yani ufak tefek olmayacaksa para toplanıp bir şey de alınabilir.. bilemedim, siz yine de almak istemiyorsanız almayın. herkese uymak zorunda değilsiniz sonuçta bu sizin fikriniz.

Onlar hediyelerini verdiğinde siz de güzel dileklerinizi sunar, hediye almak için vaktinizin olmadığını, hediye kültürünüzün pek olmadığı içtenlikle dile getirebilirsiniz. Bu tür basit şeyler için kendinizi kasmaya gerek yok bence. Ayrıca bana da saçma geldi olmayan parti için hediye almak.

Ablamın iş yerindeki kızlarda böyle sürekli ufak ufak hediye alırlar birbirlerine. Ablamda şaşırdım artık ne alacağımı bilemiyorum sürekli diyordu. Dışlanacağınızı düşünüyorsanız alın bence soğukluk olmasın arkadaşlarınızla aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…