- 23 Temmuz 2016
- 184
- 91
- 103
- Konu Sahibi frida_kahlo1
-
Merhaba hanimlar Ben su anda bosanma asamasindayim. Hayatimdaki en hassas oldugum donem herhalde bu donemdir. Hayatin ne kadar zor oldugunu acimasiz oldugunu evlendigim gun anladim ve bir cok denememe ragmen mutsuz olmama ragmen fedakarlik icin yuvam icin evimde kalmaya calistim ama olmadi zorluklarin sonunda buyuk bi cesaretle bosanma karari aldim. Bazi gunlerim aglamakli bazi gunlerim yikilmadim ayaktayim tarzinda geciyo. Insallah zamanla daha iyi olcam bunun inancindayim sadece simdilik payima dusen aciyi cekip sabretmem gerek farkindayim ama bu aralar kafami karistiran baska bi konu daha var. Size kisaca anlatip fikirlerinizi tavsiyelerinizi almak istiyorum ve tavsiyelerinize ihtiyacim var. 1. 6 aydir ayriyiz ve baba evindeyim bazilariniz bilir bu donem cok sancili bi donem bazen kafami dagitmak icin arkadaslarimla bulusmak istiyorum yada tek basima sinemaya vs gitmek istiyorum ama eve geldigimde babamin asik suratiyla karsilasiyorum ayrica annemede bu kizin basina bisey gelirse senden bilirim tarzi konusmalarina sahit oluyorum neden boyle yapiyosun diye sordugumda basina bisey gelmesinden korkuyorum karsina cikip sana bisey yapar diye korkuyorum diye cevap veriyo peki bu ne zamana kadar surcek diye sordugumda bosanana kadar diyo 2. Ise girmek istiyorum ama malesef babam bunada musade etmiyo ayni sekilde korktugu icin anca bosaninca olur diye karsilik veriyo Bu iki madde beni cildirtiyo inanin eski konularimi belki okuyan varsa bilir esimi hatirlatiyo babam bana ve iyice kotu oluyorum cunku esimde beni boyle cok sıkardı herseye hayir derdi oyle bi psikolojikman cökmüsüm ki biri onun gibi a dese aklima geliyo ve fena oluyorum ayrica hep evin icindeyken hep aklimda kötü olaylar. 3. Asil meselem ise tazminat ve nafaka Ilk zamanlar cevremdekiler ailem avukatim dahil kesinlikle tazminat ve nafakayi almalisin en azindan karsi tarafin verdigi acilara karsilik demislerdi bende hak vermistim ve nafaka ve tazminat talebinde bulundum ama simdi 6 ay gibi bi zaman gecince insan biraz duruluyo ve babamin boyle kısıtlamalarindan dolayi vazgecmek uzereyim istiyorum ki bosaniyim ve bende isime gireyim biraz kendime vakit ayiriyim arkadasimla gorusym sinemama gidiyim kendi parami kendim kazaniyim ve yoluma devam ediyim Bu konuda bana fikir verirmisiniz saglikli dusunmek istiyorum ne yapiyim 1 sene otur evde mi yapiyim ki bu psikolojim acisindan iyi olur mu bilemicem yada allaha havale edip anlasmali mi bosanayim
Bende ondan korkuyorum anne bakimindan sıkıntı yok ama babam herseye karsina cikar diye korkuyorum karsiligi veriyo bilemiyorum umarim dediginiz gibi olmaz.Galiba boşanırsanız ailen kısıtlayacak gibi onu yapma bunu yapma bilmiyorum belki bana öyle geldi
Evlenmeden once evlenince esimle gezerim yerim icerim arkadas olur bana diyodum aksine sıkıntısı derdi cok olup nasip olmadı baba evime geri geldim burdada nasip olmuyo sanirim cevap belli hicbir zaman.Biz kadınlar ne zaman rahat nefes alacağız çok merak ediyorum...
Bende tabi sizin gibi dusunuyorum malesef hala dul kelimesi var dul denince akla gelen cirkin dusunceler var yeni kapi diyosunuz babam mumkun degil ikna olmaz bilmiyorum sirt cevirip onu yapabilirmiyim ama aklimda var boyle bisey insallah buna gerek kalmaz.Zarar vermeyi aklina koyan (Allah korusun) bosaninca zarar veremeyecekmi
Ha evli ha ayri ne farki var (babaniz yuzunuze soyleyememis ama hakkinizda geziyo tozu biri var gibi iddialar atilir diye cekindiginden kisitliyor olabilir) guzellikle ikna edip ise girip kendi duzeninizi kurmaya bakin zaten ha diyince bulunmuyor Turkiye kosullarinda siz bulana kadar bosanmista olursunuz insanin kapayacak bir kapisinin olmasi lazim yoksa ana baba yanina donuste sikinti o kapi icinde tazminat nafaka vs neyse ona ihtiyaciniz var vazgecmeyin
Allah yardimciniz olsun
Hayir ben esinizin tarafi icin demek istedim bosanmadan gezdi tozdu biride var tarzi cirkinlesirler laf olur soz olur sinirler ziplar diye dusunmustur babaniz hani daha nikahi altindasiniz sonuctaBende tabi sizin gibi dusunuyorum malesef hala dul kelimesi var dul denince akla gelen cirkin dusunceler var yeni kapi diyosunuz babam mumkun degil ikna olmaz bilmiyorum sirt cevirip onu yapabilirmiyim ama aklimda var boyle bisey insallah buna gerek kalmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?