- 5 Mayıs 2021
- 1.297
- 1.815
- 48
- 45
- Konu Sahibi Minnoskizz
-
adliyeden, barodan yararlanma şartlarını sorabilirsiniz.Çalışıyorum , o şekilde olmaz sanırım...
Buyuksehirde yaşıyorum buralarda o fiyatı bulmam zor sanırım...
hangi sehir. bu kadar pahalı.. istanbul muÇalışıyorum , o şekilde olmaz sanırım...
Buyuksehirde yaşıyorum buralarda o fiyatı bulmam zor sanırım...
Çok teşekkür ederim...arastiracagimadliyeden, barodan yararlanma şartlarını sorabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim...arastiracagim
arkadaşım avukat o nedenle sormuştum. ok, sorun yok. baro konusunu sabah sorup yazayım burdan..hangi sehir. bu kadar pahalı.. istanbul mu
Ben çok teşekkür ederim sizearkadaşım avukat o nedenle sormuştum. ok, sorun yok. baro konusunu sabah sorup yazayım burdan..
Canım benim öncelikle Allah yardımcın olsun.. konuma cevap vermiştin hemen hemen aynı durumdayız seninle.. Valla senin yerinde olsam anlaşmalıyı direk kabul ederdim inan ki para pul, altın, kafa huzurundan iç rahatlığından daha değerli değil... Anlıyorum evladın var onun için istiyorsun bunları ama Rabbim çok büyük mutlaka güzel kapılar açar size çalışıyorsun zaten kensi yağında kavrulur gidersin.. Hem öyle cimri bir adamın vereceği altından paradan da hayır gelmez karın ağrıtır valla.Konuya hemen gireyim , aramız bozulali bir yıl boşanma kararı alalı 6-7 ay oluyor fakat yaşadığım bir hastalık sebebiyle dava acmamistik şimdi dava açacagim fakat avukat 5-6 yıl sürer ( büyüksehir olduğu için ) ve yaklaşık 30 bin masraflar var dedi ( bu parayı ödemek beni aşırı zorlar ) eş kişisi anlaşmalı istemiyor hiç bişey vermeyecekmis ama benim altinlarim vs hepsi onda..
1.
Ceksimeli açsam ki aslında öyle düşünüyordum avukatla konuşana kadar ama ; hayatımdan 5-6 yıl daha geçecek , sürekli mahkeme dava vs uğraşacağım, hala o soyismini taşımakta cabası...zaten bir hastalık geçirdim sağlıkla sinandim inanın huzur istiyorum evladimla... hiç gücüm yok cekismeliye ..ama elbette geleceğim için altinlarim , evladima nafaka falan da gerekiyor çünkü evladimla şu hayatta tek başıma yaşayacağım..
2.
Anlaşmalı teklif etsem ( aslında ettim ama hicbisey vermem dedi ) ; hiç bişey istemiyorum kızımın velayeti dışında hiç bişey istemiyorum yeterki defolsun hayatımdan desem...mesleğim var tek bir maaşla bakarım evladıma yaşarım bir şekilde...belki bir ev almak için yıllarca da çalışsam olmayacak ama çoğu insan bu şekilde kiminin mesleği de yok şükür et diyorum...ama sonra pisman olur muyum ?
Avukatla konuştuğumda beri kafam öyle dolu ki basım agriyo resmen ne yapmalıyim ...elbette bunun kararıni kendim vereceğim ama sizlerle de dertleşmek istedim açıkçası
Çok teşekkür ederim cevabınız içinCanım benim öncelikle Allah yardımcın olsun.. konuma cevap vermiştin hemen hemen aynı durumdayız seninle.. Valla senin yerinde olsam anlaşmalıyı direk kabul ederdim inan ki para pul, altın, kafa huzurundan iç rahatlığından daha değerli değil... Anlıyorum evladın var onun için istiyorsun bunları ama Rabbim çok büyük mutlaka güzel kapılar açar size çalışıyorsun zaten kensi yağında kavrulur gidersin.. Hem öyle cimri bir adamın vereceği altından paradan da hayır gelmez karın ağrıtır valla.Kendine baştan bir hayat inşa et çocuğunla boşver oda altınlarını parasını çalsın başına sanki bitmeyecek ömür boyu onlarla yaşayacak Allah senin hakkını fitil fitil çıkarır merak etme sen gönlünü ferah tut... Ayrıca bilgisizliğimden soruyorum kusura bakma bu anlaşmalı boşamada çocuğun velayeti sende olursa nafaka vermek zorunda mı istememe hakkınızda var mı acaba?
Çok teşekkür ederim cevabınız içinÇekişmeli olsa mal olarak biraey alabilecek misiniz.
Eğer ortada bölüşülecek kayda değer mal varlığı varsa bence çekişmeli acın. Şuan derhal bitsin istiyorsunuz ama ileride pişman olursunuz. Tek makasla cocuk büyütüp ev almaya cabalarken adam baskasıyla evlenip çocuk sahibi olacak insan sinir olur.
Belki cejişmwli dava sürerken anlasmalıya ikna olur hem.
Bi tanıdık boşandı kız boşanırken ev aldırdı adama.Çok teşekkür ederim cevabınız içinevet onu da düşünüyorum arada, ben tek başıma bütün herşeyle savaşırken o kendine yeni bir hayat kuracak, kurarda o...çekişmeli açsam anlaşmalıya dönse diye ümit de ediyorum aslında ama etmeyebilir yillarca surundurebilir ...ne kadar zor bir durum imiş bana yaşattığı hersey için su dunyada affetmeyecegim tek insan ...
Çok doğru...şimdilik düşüncelerim o yönde aslında ama işte maddi kısım zorluyor , onun için de biraz birikim yapıp peşinat verip gerisini taksitlendiririm ne yapayımBi tanıdık boşandı kız boşanırken ev aldırdı adama.
Erkek olan kıza dünya laf etti. Bizden neler aldı falan diye.
Şimdi aradan 5 yıl gecti.
Kuz cocugu ile tek basına hayata devam ederken adam baskasıyla evlendi iki çocuğu bile oldu ohh mis.
Demem o ki erkeklere bişey olmuyor boşanınxa cocuk da annede olunca gidip yeni hayata yelken acıyorlar kadın hem toplumla mücadele ediyor hem yeni bir ilişkiye girmesi zor hem de cocuk var ve de maddiyat derdi cekiyor. Bunun Bi şekilde karsılıgı olmalı bence boşanan adam tazminatını ödemeli.
Bize de babam vermiyordu nafaka, icraya verdik her ay maaşından biriken borcu ve faiziyle beraber kesilmeye başlandı. Şuan emekli maaşından kesiliyor. İcraya versinler, alırlar. Konu sahibi siz de varsa eşinizin malları üzerine tedbir koydurdunuz umarımVe 2 kişii boşandılar.
teyzem ve eltisi aynı anda
2 Si de bişi alamadılar.
Şuan nafaka bile alamıyorlar. Alan nasıl alıyor onunda anlamıyorum
Eltisi de baya çetin kadındır hem de
Çok teşekkür ederimBen Allah'a havale edip huzuru seçerdim sanırım.
Kendi isteğiyle evladına bakmayan bir adamın mahkemede yapacağı çirkeflikleri düşünemiyorum.
Allah evladınızla size mutluluk dolu bir hayat versin.
Öyle bişey yaptırmadımBize de babam vermiyordu nafaka, icraya verdik her ay maaşından biriken borcu ve faiziyle beraber kesilmeye başlandı. Şuan emekli maaşından kesiliyor. İcraya versinler, alırlar. Konu sahibi siz de varsa eşinizin malları üzerine tedbir koydurdunuz umarım
Gerçekten çok teşekkür ederimBaro avukat desteği çalışmayan, herhangi bir geliri ve mal varlığı olmayan muhtaç kişilere veriliyor. Siz çalıştığınız için barodan avukat desteği alamazsınız ne yazık ki.
Yıllarca sürme olayı abartı değil malesef, daha kısa süren dosyalar mevcut olmakla birlikte, ilk derece yargılaması, akabinde istinaf ve daha sonra temyiz aşamaları olduğu için, çekişmeli boşanma gerçekten uzun ve zorlu bir süreçtir.
Avukat 30bin masraf derken dosya masrafı üzerine kendi ücretini de eklemiş olabilir. Ancak sadece kendi ücreti de 30bin olabilir. Bunu netleştirmeniz gerekir. Kimi avukat mesleğe yeni başlamıştır, henüz ün yapmamıştır vs asgari tarifeden ücret alır, kimi avukat ünlüdür yüksek ücretle dosya alır. Avukatın düşük ücret alması kötü avukat olduğu anlamına gelmediği gibi, çok yüksek ücrete anlaşılan avukat herkesten iyidir de denilemez.
Ziynet sizin hakkınızdır. Vermiyorum demekle kurtuluş yok malesef. Sayısız Yargıtay kararı mevcut. İstisnalar hariç kadın ziynetini alır. Ayrıca dosya durumuna göre maddi manevi tazminat, edindiğiniz malvarlığı var ise mal rejimine dayalı tasfiye ile üzerinize düşen hakkınız, çocuğunuzun nafaka hakkı başta olmak üzere, dosyadaki kusur oranına göre belirlenecek haklarınız mevcuttur.
İçinizi rahatlatmak biraz fikir vermek istedim. Allah yardımcınız olsun.. Kızınızla mutlu huzurlu bir hayat dilerim..
Olabilme ihtimali varmış sanırım ama bir de git gel yol vs daha da yorucu olur diye düşünüyorumBu arada bulunduğunuz şehirden başka şehirde boşanma davası açmanız mümkün mü acaba? Daha az yoğun bir şehirde mesela?
Daha hızlı biteceği kesin ise çekilir bence.Olabilme ihtimali varmış sanırım ama bir de git gel yol vs daha da yorucu olur diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?