- 14 Haziran 2021
- 409
- 1.077
- 43
Dediğin gibi oyun dışındaki hayatlarını da ele geçirmiş durumda, geçen sene günlüğün de çeşitli anime karakterlerine benzer resimler yapıp onları oyundaki kişiler gibi konuşturup sayfalar dolusu çizim yapmış, derste olduğu vakitlerde neredeyse bir romanlık çizimler yazıp karikatür şeklinde konuşturmuş, okulundaki rehberlik hocası bunun iyi bir şey olduğunu söylediği için üzerinde durmadık, çizimleri çok güzeldi. tabi ben yine derslerini çok aksattığı için müsaade etmedim,kardesim 13 yasina girecek. annesiyle babam ayrildilar o babamla kaliyor ve maalesef babam ona vakit ayiramiyor. her istedigi yapilan bir cocuk. yani babami parmaginda oynatmayi cok iyi biliyor. babam yasli mesela buna ragmen odasina kapaniyor, gunlerce cikmiyor. 3 gun boyunca yemek yemedigi zamanlar oldu. babam gunlerce odasinin kapisina yemek goturdu, birlikte yiyelim diye israr etti ama inadindan asla yemedi. ne zaman babam hadi getir oyuna beraber bakalim dedi o zaman oturdu yemek masasina. babama anlatti oyunu, karakterlerini falan gosterdi. tabi babam anlamadi. parayla ne aliniyor falan diye sordu ama anlayamiyor tabi ki. ama cok cakal bir cocuk yani chat kismini gostermedi, chati de ac dedim diye tableti kafama atacakti neredeyse.
ben bilgisayar muhendisiyim, bu oyunlarin grafiklerini vs iyi biliyorum. tamamen bagimlilik icin uretilmis oyunlar. hatta oyun disinda butun hayatlarini ele geciriyor. kardesimin sirf bu robloxu icin instagram ve tiktoku var kendi sayfalari haric. karakterini yasatiyor orada. benim bile anlamadigim seyler yaziyorlar resmen yeni bir dil cozer gibi cozuyorum.
normalde pedagoguyla sadece babamin istegi uzerine ayda bir gorusurdu, genel bir degerlendirme yapip babama bilgi verirlerdi ama buyuk ihtimalle kardesim artik terapiye baslayacak duzenli olarak. tabi ki terapide oldugunu bilmeyecek yoksa asla gitmez. zaten bizimle artik hic konusmuyor sonu oyun mevzusuna baglaniyor diye.
resmi bu kadar iyi iken resim hocasına tek bir çalışmasını göstermedi, kendisinin katıldığı gruplardaki afiş yarışmalarına katılmadı, biz çok hatırlatınca sağdan soldan copy paste afiş hazırladı. bu konuda kızım hadi kendi çizimini yap deyince de ortada bir şey yok, yani kendi oyun oynamak isteyip oynayamadığı için kendi oyununun karakterini senaryosunu hazılamış derslerini bırakıp yada benim görmediğim tenefüs saatlerinde.
Kızım erasmus grubuna katıldı (hocası ısrarla whatsapdan sorup hatırlatınca) bunda da bilirsiniz sürekli ingilizce konuşulup pratik geliştireceklerdi (gerçi randımanlı gitmedi), mecbur kendi telefonu olması gerekiyordu. Kendi işimizi bırakıp sürekli ona hadi bunu yazmışlar, sende şu duruma cevap yaz diyemiyorsunuz, ne zaman kimin ne yazdığı belli değil.
Hani bazıları telefon ya da tableti vermeyi erken bulmuş bu yaş için ama şu an ki okulu bizi mecbur bıraktı telefon edinmeye. Tablet ve pc den uzak tutamıyorsunuz, çünkü ödevlerde sisteme yükleniyor, kendileri ya çıktı alıyor ya da nadiren sisteme yükleniyor. Çocuklarında tonla farklı dersi var. istiyoruz ki kendi sorumluğunu alıp her ödevi yapsın, bilmediğini sorsun. oyun oynadığında sistemin belirlediği oyunu oynasın, minecraft ta kodlama öğretilecek, bu yıl ardunio dersi görecekler ve pyhton programlama dili öğretiliyor.
Babası tabletlei işyerine götüreyim diyor ve peki bu derslerde okulda yanında olmazsa çocuk mahcup olmaz mı olur?
Ama benim kız ne yapar okulda ders sırasında yada tenefüste kaldığı yerden devam eder mi eder!