Ne yapmak, nasıl davranmak lazım?

Bence kızınız sizin henüz fark edemediğiniz bir şeye tepki gösteriyor. İsyan edip baş kaldırarak protesto ediyor.

yani bence siz de bir uzmandan yardım alın. Acaba kızınızı üzen, kızdıran bir davranışınız mı oldu , sizden intikam mı almaya çalışıyor acaba?

veya etrafından, arkadaşlarından bir kötülük bir darbe mi aldı?

yani bence kızınızın içinde bir öfke var ve sebebinin bulunması gerekiyor..
Vaktiniz varsa bir şey daha sormak istiyorum sanırım tıp doktoruydunuz.
Kızım bir kaç aydır idrar yolum ağrıyor diyor. Geçen sene de doktora götürmüştük, birden bu durum çıktı sonra birden kesilmişti.
Gündüz pek su içmeyip gece tam yatarken 2 bardak su içiyor sonra da defalarca tuvalate kalkıyor. Söylüyorum, "kızım gündüz su içmelisin tam yarken içmeni doktorlar önermiyor, ilerde böbreklerinde çok sıkıntı çıkar "diye. Halen aynı şekil devam ediyor herhangi bir cevap vermeden.
Üstüne hastalanınca kızdık, ettik yine doktora götürdüğümüzde tahlilleri temiz çıktı, aynı zamanda boğaz ağrısı da olduğu için antibiyotik de kullandı. Tuvalete çok uzun süre kalıyor ve çok sık gidiyor. Defalarca uyarıyoruz bu kadar kalınmaz diye yine aynı. İlk okula başladığında tuvaletteki vanadan korktuğunu (ki uzun uğraş sonucu yerinde gidip görünce anladım, her alaturka tuvalette olan ve kolay kolay kullanılmayan duvardaki vanadan) okulda tuvalete girmeyip eve gelinceye kadar tuvaletini tutuyordu. bu konuda kendi haline bırakmak zorunda kaldım, ders alır dedim ama ne yaptı ne etti bilmiyorum.

Demin bile uyumuştu bu günkü olaylardan dolayı, bir saat olmadan uyandı, önce tuvalete sonra su içmeye gitti.
Bir iki saatlik şehir içindeki araba yolculuğumuzda bize illa petrole gidelim deyip tutturuyor. Geçen bir buçuk saatlik başka bir şehre kardeşimi ziyarete gittik bebek görmeye, yolda burnumuzdan getirdi, illa tuvalete gireceğim diye. Ama okulda asla girmiyor, geçen okuldan aldık bir saatlik bir yere arabanın içinde dolaştık yine tutturdu tuvalalete gitmem gerek diye dağ başında affedersiniz toprağa yaptı çok az bir şey, bir saat arabadan peçete almaya çalıştı, kızım ayıp evde kıyafetini değiştirirsin dedikçe umursamadı. Yani yaşının olgunluğunu göstermiyor, okulda tüm gün tutulan ihtiyaç, yolda başlıyor sıkıntı etmeye. ama bizimlede vakit geçirmekten şikayetçi değil.

Dünde abimin bağına gideceğiz herşeyi hazıladık, babası kardeşi indi kendisi her sefer yaptığı gibi son anda lavaboya girdi, ben epey söylendim, bir saatir hazırlanıyoruz neden bizi bekletiyorsun, gelmek istemiyorsan evde kal dedim. Ben geç kaldık diye diye sinirlenirken o umursamayıp su içmeye gitti. kızım durumun ortada gittiğimiz yerde suyunu içersin dedim, dinlemedi yine. Sonra anneannesini aldık, yarım saat sonra bir petrolde duralım demeye başladı. Bekle gittiğimiz yerde girersin dememe rağmen ağladı, yalvardı, önümüzde de dayısının aracı bir iş halletmeye çalışıyoruz, ekmek alınırken, karşısında dandik bir petrol, gidebilir miyim dediğin ben kucağımda kardeşi karşıya geçip, berbat haldeki lavaboyu kullansın diye başında durdum. Uyarmama rağmen yapması çok canımı sıkıyor.
Ağrısı gerçek, bir yandan da araştırıyoruz ağrılı mesane senderomu olabilir diye düşünüyoruz.
Ürolojiye mi götürmem lazım, kadın doğum sadece ultrason yapıyor detaylı inceleyemiyor malum, tahliller de temiz çıkmıştı. Ben doğdu doğalı bu umursamaz yukarıda anlattığım şekil davranışları için içimden de uğraşmak gelmiyor, ne yazık ki. Öngördüğümüz hiç bir şeye küçükken de güvenmezdi ama haline bırakınca hatalarında da ders almıyor.
Psikolog okul açılsın bir iki hafta geçsin öyle tekrar randevu vereyim demişti, bu hafta tatildeymiş.
Başka özelde yada araştırma hastanesinde uzmana mı götüreyim sizce?. Lütfen bana bu konuda fikir verin. okulu 5 kadar sürdüğü için arada götürecek zamanda yok.
Uzun yazdım kusura bakmayın, teşekkürler okuduğunuz için.
Ben hatalarımın da farkındayım, neler yapma gerektiğini şuan kestiremiyorum. Yalnız eleştirel yönümğ törpülemem için bana fırsat vermiyor, çok küçük meselelerde bizi oyalayıp kredisini tükettiği için daha vahim durumları kaçırmaya başladık.

Son düzenleme:
Vaktiniz varsa bir şey daha sormak istiyorum sanırım tıp doktoruydunuz.
İki bir kaç aydır idrar yolum ağrıyor diyor. Geçen sen de doktora götürdük biirden çıkl-madı birden kesildi, gündüz pek içmeyip gece tam yatarken 2 bardak su içiyor sonra da defalarca tuvalate kalkıyor. Söylüyorum, kızım gündüz su içmelisin tam yarken içmeni doktorlar önermiyor, ilerde böbreklerinde çok sıkıntı çıkar diye. Halen aynı şekil devam ediyor herhangi bir cevap vermeden.
Üstüne hastalanınca kızdık ettik yine doktora götürdüğümüzde tahlilleri temiz çıktı, aynı zamanda boğaz ağrısı da olduğu için antibiyotikte kullandı. Tuvalete çok uzun süre kalıyor ve çok sık gidiyor. Defalarca uyarıyoruz bu kadar kalınmaz diye yine aynı. İlk okula başladığında tuvaletteki vanadan korktuğunu (ki uzun uğraş sonucu yerinde gidip görünce anladım, her alaturka tuvalette olan kolay kolay kullanılmayan duvardaki vana) okulda tuvalete girmeyip eve gelinceye kadar tuvaletini tutuyordu. bu konuda kendi haline bırakmak zorunda kaldım, ders alır dedim ama ne yaptı ne etti bilmiyorum.
Demin bile uyumuştu bu günkü olaylardan dolayı bir saat olmadan uyandı, önce tuvalete sonra su içmeye gitti.
Bir iki saatlik şehir içindeki araba yolculuğumuzda bize illa petrole gidelim deyip tutturuyor. Geçen bir buçuk saatlik başka bir şehre kardeşimi ziyarete gittik, bebek görmeye yolda burnumuzdan getirdi illa tuvalete gireceğim diye. Ama okulda asla girmiyor, geçen okuldan aldık bir saatlik bir yere arabanın içinde dolaştık yine tutturdu tuvalalete gitmem gerek diye dağ başında toprağa yaptı çok az bir şey, bir saat arabadan peçedte almaya çalıştı, kızım ayıp evde kıyafetini değitirirsin dedikçe umursamadı.
Dünde abimin bağına gideceğiz herşeyi hazıladık, babası kardeşi indi kendisi her sedef yaptığı gibi son anda lavaboya girdi, ben epey söylendim, bir saatitir hazırlanaıyoruz neden bizi beklrtiyorsun, gelmek istemiyorsan evde kal dedim. Ben geç kaldık diye diye sinirlenirken o umursamayıp su içmeye gitti. kızım durumun ortada gittiğimiz yerde suyunu içersin dedim, dinlemedi yine. Sonra anneannesini aldık, yarım saat sonra bir petrolde duralım demeye başladı. Bekle gittiğimiz yerde girersin dememe rağmen ağladı, yalvardı, önümüzde de dayısının aracı bir iş halletmeye çalışıyoruz, ekmek alınırken, karşısında dandik bir petrol, gidebilir miyim dediğin ben kucağımda kardeşi karşıya geçip, berbat haldeki lavaboyu kullansın diye başında durdum. Uyarmama rağmen yapması çok canımı sıkıyor.
Ağrısı gerçek, bir yandan da araştırıyoruz ağrılı mesane senderomu olabilir diye düşünüyoruz.
Ürolojiye mi götürmem lazım, kadın doğum sadece ultrason yapıyor detaylı inceleyemiyor malum, tahliller de temiz çıkmıştı. Ben doğdu doğalı bu umursamaz yukarıda anlattığım şekil davranışları için içimden de uğraşmak gelmiyor, ne yazık ki. Öngördüğümüz hiç bir şeye küçükken de güvenmezdi ama hatalarında da ders almıyor.
Psilolag okul açılsın bir iki hafta geçsin öyle tekrar randevu vereyim demişti, bu hafta tatildeymiş.
Başka özelde yada araştırma hastanesinde uzmana mı götüreyim. Lütfen bana bu konuda fikir verin.
Uzun yazdım kusura bakmayın, teşekkürler okuduğunuz içinde.
Ben hatalarımın da farkındayım ama törpülemem için bana fırsat vermiyor, çok küçük meselelerde bizi oyalayıp kredisini tükettiği için daha vahim durumları kaçırmaya başladık.
Doktor bulmuşken muayene olayım mı dediniz 🤦

Evet :ıslık:bu konu da çok dertliyim çünkü. Kızım Laf dinlemediği için bu olayları yaşıyorum ve hangi birime gitmem gerektiğini bilmiyorum. çocuk doktoru kan ve idrar yaptırıp sadece crp gibi değerlere bakıp antibiyotik verecek test ettim.
Kız çocuk ürolojiye gidebiliyor mu caba farkı nedir?
Muhtemelen kadın doğum denilecek ona da geçen yıl götürdüm alttan muayene olmadığı için kesin bir şey denmedi.
(Selam verdin sen de borçlu çıktın:KK53:)
Özel hastaneye gidiyorsun bin lira gibi para ödüyorsun telefona mesajla sadece ilaç kodu atılıyor. Hastalığın tam lolarak nedir, nelere dikkat etmek gerekir, yok.
Küçük kızımı endokrolojiye götürdüm örneğin, eskiyi devam ettirin deyip geçiştirdi doktor,. İyi de kafamdaki sorular ne olacak, dünyanın tahlilini yaptın, bu çocukta eksiklik nedir, cevap everen yok.

Son düzenleme:
Okuluyla mı uğraşayım, doktoruyla mı uğraşayım yoksa psikolojiylemi uğraşayım şaştım kaldım?
Hangisini ne zaman yapmam lazım?
Anneme bile anlatamıyorum, şiştim ve eşimin bulduğu çözüm iyi bir kötek yemesi yönünde.
çocuğuma da kızıyorum bu çıkmazları aşamadığımız için.
Kendime daha da kızgınımım düzgün evlat doğurup yetişteremedim, yetemediğim ve çocuğun frekansını durumunu çözemediğim için.

Evet :ıslık:bu konu da çok dertliyim çünkü. Kızım Laf dinlemediği için bu olayları yaşıyorum ve hangi birime gitmem gerektiğini bilmiyorum. çocuk doktoru kan ve idrar yaptırıp sadece crp gibi değerlere bakıp antibiyotik verecek test ettim.
Muhtemelen kadın doğum denilecek ona da geçen yıl götürdüm alttan muayene olmadığı için kesin bir şey denmedi.
Özel hastaneye gidiyorsun bin lira gibi para ödüyorsun telefona mesajla sadece ilaç kodu atılıyor. Hastalığın tam lolarak nedir, nelere dikkat etmek gerekir, yok.
Küçük kızımı endokrolojiye götürdüm örneğin, eskiyi devam ettirin deyip geçiştirdi doktor,. İyi de kafamdaki sorular ne olacak, dünyanın tahlilini yaptın, bu çocukta eksiklik nedir, cevap everen yok.
Bir de Otrera Otrera ı dinlediniz mi? Size cevap verme zorunluluğunda hissediyor o kız. Sitenin doktoru gibi davranıyorsunuz. Hiç yakıştıramadım size. İnsanlar gerçekten bencil varlıklar. Sadece kendilerini düşünüyorlar

oyun roblox mu? benim kardesimle de ayni sorunu yasiyoruz. gizlice oyuna para yatirmak, oradan arkadas edinmek vs kabus gibi bir oyun.

kardesim hem roblox oynuyor orada sacma sapan kisilerle tanisiyordu hem de oyuna para yatiriyordu. arkadaslariyla kimin karakteri daha iyi diye yarisiyorlardi galiba. karakter de oyundaki parayla ozellik aliyormus. yaz boyunca babama bir iki derken bir ara babamin kartindan tam 7 bin lira cekmis. babama normalde mesaj gelir ama sirf bu yuzden koskoca adamin telefonunu gece alip odasina saklamis. babam da cikmis evden gitmis o gidince de guzelce oyuna parayi yatirmis.

hem masa ustu hem laptop bilgisayari var, tableti var, telefonu var. ben babama bunlarin hepsi olursa tabi ki her oyunu oynar diyorum ama babam yasaklasa bile o evde olmayinca herkese kan kusturuyor. evi dagitiyor, evde onun yaninda kalan insanlara siddet uygulamaya calisiyor sirf bilgisayari elinden aldiklari icin. korkunc bir cocuk oldu yani daha dogrusu ergen artik bu. pedagogu da var ama bunun bir surec oldugunu, dunyadaki butun cocuklarin pandemi doneminde sanal arkadasliklara/iliskilere egiliminin arttigini soyluyor. bizim gozlemlememiz gerekiyormus devamli. o da bizim icin mumkun degil maalesef. yani kardesim de ayni durumda ve onune gecemiyoruz yokus asagi kaptirdi gidiyor cocuk. cok uzuluyorum durumuna.

Son düzenleme:
Kendim ebeveynlik eğitimi almaya çalıştım net üzerinden, ve takip ettiğim çeşitli ünlü psilologlar ve eğitimciler var.
Hepsi birlik olmuş çocuğa of bile demeyin diyorlar kısaca.
Ya çocuk doğumundan bu yana anne ve babayı çok zorluyorsa, ya verilen ilgi asla yetmiyorsa ve sürekli arkasından iteklemek anneyi yorduysa ne yapmak gerekiyor? Her çocuğun ahlakı davranışı da bir değil ki kitaba göre büyütelim.
Ama şunu şuraya yazıyorum bir çok aile benim yaşadığım oyun bağımlığı sorununu yaşıyor ve tehlikeli boyutta, ya üstü kapatılıyor ya görmezden geliniyor. Demin kızımı dinleyip nerede ne yaptığını anlamaya çalışırken bir kaç arkadaşının instagram hesabını neler takip ettiklerine baktığımda, asla bizim anlamayacağım bir dil ile konuştuklarını ve ailelelerrininde netteki durumundan haberdar olmadıklarını fark ettim. Aileler ancak telefona yansıyan yüklü faturaları görünce buz dağının görünen kısmını görebiliyor.
Ben çocuğumun sürekli yanındaydım bu süreçte, teknolojiden de iyi anladığımı da zannederdim çünkü çeşitli eğitimleri ben de veriyorum ama bu çocukların sosyal medya durumlarını, oynadıkları oyunlara ben de yetişemedim. 9-10 lu yaşlarda kendi kredi kartlarını edinip, çeşitli daha uygun fiyatlı oyun içim ürün satın alabileceği ve oyunda level atlatabileceği hesapları instagram ve youtube üzerinden bulup alışveriş yapıyorlar. ailelerin engellediği durumlarda arkadaşı ile ortak hesap alıp birbirinin şifresini kullanıyorlar. Sonra sevmediği, sorun gördüğü kişileri bir şekilde hacleyebiliyorlar ,oyundan o kişinin hesabını kapattırabiliyorlar. Bunları yaparken bir çok hesap açıp, mesajları ve kullanmadıkları hesapları siliyorlar. arkalarında iz bırakmıyorlar kolay kolay. Birbirini farklı kişi gibi kandırabiliyorlar...
,

bu arada babamin kartindan para cektikten sonra kartlari artik asla ortada birakmiyoruz, o zaman da ben hirsiz miyim diye tripleniyor. kendisinin limiti belli bir karti vardi onu da aldik. ama maalesef youtubedan izleyip sanal kart cikarmayi ogrenmis o da. simdi de oradan cekiyor. babam istersen butun harcligini oraya yatir bir kurus bile fazla para vermeyecegim okulda ac gezersin diye tehdit etti ama yemedi tabi. parasi bitince yine verecegimizi bildigi icin yine hala oyuna para gonderiyor.

ay cok fazla yazdim ama cok endiseli oldugum bir konu benim de.

Bir de Otrera Otrera ı dinlediniz mi? Size cevap verme zorunluluğunda hissediyor o kız. Sitenin doktoru gibi davranıyorsunuz. Hiç yakıştıramadım size. İnsanlar gerçekten bencil varlıklar. Sadece kendilerini düşünüyorlar
Cevap vermek istemiyorum der geçer, siz de avukatı mısınız onu anlamadım. Sizin okumayı sevdiğiniz gibi ben de yazmayı sevdim, belki derdim diner diye anlatıyorum.
Ama kimsenin de cevap verme zorunluluğu yok tabiki.

oyun roblox mu? benim kardesimle de ayni sorunu yasiyoruz. gizlice oyuna para yatirmak, oradan arkadas edinmek vs kabus gibi bir oyun.

kardesim hem roblox oynuyor orada sacma sapan kisilerle tanisiyordu hem de oyuna para yatiriyordu. arkadaslariyla kimin karakteri daha iyi diye yarisiyorlardi galiba. karakter de oyundaki parayla ozellik aliyormus. yaz boyunca babama bir iki derken bir ara babamin kartindan tam 7 bin lira cekmis. babama normalde mesaj gelir ama sirf bu yuzden koskoca adamin telefonunu gece alip odasina saklamis. babam da cikmis evden gitmis o gidince de guzelce oyuna parayi yatirmis.

hem masa ustu hem laptop bilgisayari var, tableti var, telefonu var. ben babama bunlarin hepsi olursa tabi ki her oyunu oynar diyorum ama babam yasaklasa bile o evde olmayinca herkese kan kusturuyor. evi dagitiyor, evde onun yaninda kalan insanlara siddet uygulamaya calisiyor sirf bilgisayari elinden aldiklari icin. korkunc bir cocuk oldu yani daha dogrusu ergen artik bu. pedagogu da var ama bunun bir surec oldugunu, dunyadaki butun cocuklarin pandemi doneminde sanal arkadasliklara/iliskilere egiliminin arttigini soyluyor. bizim gozlemlememiz gerekiyormus devamli. o da bizim icin mumkun degil maalesef. yani kardesim de ayni durumda ve onune gecemiyoruz yokus asagi kaptirdi gidiyor cocuk. cok uzuluyorum durumuna.
Kaç yaşında? evet aynı sorunları birebir yaşadım/ yaşıyorum.
Evet roblox da var o kesmemiş, genelde kız çocuklarının da oynadığı MSP ve uzantıları olan, deminde günlüğünde hiç duymadığım bir iki oyun daha.

Belli ki her telefon, tablet, pc her yerden bağlanıp oynuyor.. Online oyun oynayan biri olarak en kestirme yolu söyleyim.. Hesabını mutlaka bir maile veya hesap bağlantısına bağlamıştır.. O hesabı yok edin maile ayarlarından 18 yaş altı seçerseniz size sürekli onay gelir ve siz iptal derseniz giremez.. Hesap bağlantısını yok ederseniz o kadar ilerlediği ve harcama yaptığı oyuna baştan başlamak zor gelecek ve bırakacak diye düşünüyorum..

Ben yanılmıyorsam ürolojiye girmiştim ama iç hastalıkları falan da bakar diye düşünüyorum.
Kadın doğumu ilgilendiren bir yer değil böbrekler.
Öncelikle o bölgenin kontrolü yapılmalı, ultrason ile.

Ergenlikten evlenene kadar sistit belasıyla mücadele ettim.
Evlenince geçmesi sebebi ise çalışmıyor ve genelinde evde olmam😂
Okulda, dışarıda tuvalete girememe durumundan dolayı çokça başıma bela açtım hatta bir doktor mesane testi yapmıştı bana.
Kızınız da aynı şekilde incelenmeli.
Doktor olmadığım için bol keseden yazıyorum ne de olsa, umarım faydası olur😊

Kaç yaşında? evet aynı sorunları birebir yaşadım/ yaşıyorum.
Evet roblox da var o kesmemiş, genelde kız çocuklarının da oynadığı MSP ve uzantıları olan, deminde günlüğünde hiç duymadığım bir iki oyun daha.
kardesim 13 yasina girecek. annesiyle babam ayrildilar o babamla kaliyor ve maalesef babam ona vakit ayiramiyor. her istedigi yapilan bir cocuk. yani babami parmaginda oynatmayi cok iyi biliyor. babam yasli mesela buna ragmen odasina kapaniyor, gunlerce cikmiyor. 3 gun boyunca yemek yemedigi zamanlar oldu. babam gunlerce odasinin kapisina yemek goturdu, birlikte yiyelim diye israr etti ama inadindan asla yemedi. ne zaman babam hadi getir oyuna beraber bakalim dedi o zaman oturdu yemek masasina. babama anlatti oyunu, karakterlerini falan gosterdi. tabi babam anlamadi. parayla ne aliniyor falan diye sordu ama anlayamiyor tabi ki. ama cok cakal bir cocuk yani chat kismini gostermedi, chati de ac dedim diye tableti kafama atacakti neredeyse.

ben bilgisayar muhendisiyim, bu oyunlarin grafiklerini vs iyi biliyorum. tamamen bagimlilik icin uretilmis oyunlar. hatta oyun disinda butun hayatlarini ele geciriyor. kardesimin sirf bu robloxu icin instagram ve tiktoku var kendi sayfalari haric. karakterini yasatiyor orada. benim bile anlamadigim seyler yaziyorlar resmen yeni bir dil cozer gibi cozuyorum.

normalde pedagoguyla sadece babamin istegi uzerine ayda bir gorusurdu, genel bir degerlendirme yapip babama bilgi verirlerdi ama buyuk ihtimalle kardesim artik terapiye baslayacak duzenli olarak. tabi ki terapide oldugunu bilmeyecek yoksa asla gitmez. zaten bizimle artik hic konusmuyor sonu oyun mevzusuna baglaniyor diye.

bu arada babamin kartindan para cektikten sonra kartlari artik asla ortada birakmiyoruz, o zaman da ben hirsiz miyim diye tripleniyor. kendisinin limiti belli bir karti vardi onu da aldik. ama maalesef youtubedan izleyip sanal kart cikarmayi ogrenmis o da. simdi de oradan cekiyor. babam istersen butun harcligini oraya yatir bir kurus bile fazla para vermeyecegim okulda ac gezersin diye tehdit etti ama yemedi tabi. parasi bitince yine verecegimizi bildigi icin yine hala oyuna para gonderiyor.

ay cok fazla yazdim ama cok endiseli oldugum bir konu benim de.
Yazmana çok mutlu oldum, lütfen yazın. benim de durumu anlamaya ihtiyacım var.
Son dönemde tüm çocuklar bu şekil davranıyorsa çocuğumu daha az anormal göreceğim, belki nerede yanlış yaptığımı bileceğim.
Belli ki her telefon, tablet, pc her yerden bağlanıp oynuyor.. Online oyun oynayan biri olarak en kestirme yolu söyleyim.. Hesabını mutlaka bir maile veya hesap bağlantısına bağlamıştır.. O hesabı yok edin maile ayarlarından 18 yaş altı seçerseniz size sürekli onay gelir ve siz iptal derseniz giremez.. Hesap bağlantısını yok ederseniz o kadar ilerlediği ve harcama yaptığı oyuna baştan başlamak zor gelecek ve bırakacak diye düşünüyorum..
Maalesef gmail hesabını almayı ve onaysız hesaplar almayı öğrenmiş, bir çok hesap oluşurmuş, unutma ihtimali olanları çeşitli yerlere not etmişler. Birinin hesabında sorun sıkıntı olursa başka arkadaşları ile ortak hesap açıp devam etmişler. Şeytanın aklına gelmeyen durumları deneyip, izleyip, okuldan birbirinden öğreniyorlar. iki ay kadar durulmuştu, biz çocuk koruma programına geçince oynayamıyordu, sonra oğlum ilk okula başlayınca onun öğretmeni de tabletten oyunla okumayı öğrettiği için ara ara açınca kaldığı yerden devam etmiş. Kendi edemedi durumlarda arkadaşı kendi adına devam ettirmiş, bunun marketten edindiği karttan para çekip arkadaşı oynamış.

Ben yanılmıyorsam ürolojiye girmiştim ama iç hastalıkları falan da bakar diye düşünüyorum.
Kadın doğumu ilgilendiren bir yer değil böbrekler.
Öncelikle o bölgenin kontrolü yapılmalı, ultrason ile.

Ergenlikten evlenene kadar sistit belasıyla mücadele ettim.
Evlenince geçmesi sebebi ise çalışmıyor ve genelinde evde olmam😂
Okulda, dışarıda tuvalete girememe durumundan dolayı çokça başıma bela açtım hatta bir doktor mesane testi yapmıştı bana.
Kızınız da aynı şekilde incelenmeli.
Doktor olmadığım için bol keseden yazıyorum ne de olsa, umarım faydası olur😊
Böbreklerinde çok şükür sorun yoktu geçen sene.
sistit ihtimali olabilir, kadın doğumamı mı götürmem lazım peki?
Teşekkürler cevap verdiğiniz için, kızıma tepkili olduğum için sağlığını da göz ardı ediyor olabilirim.

Böbreklerinde çok şükür sorun yoktu geçen sene.
sistit ihtimali olabilir, kadın doğumamı mı götürmem lazım peki?
Teşekkürler cevap verdiğiniz için, kızıma tepkili olduğum için sağlığını da göz ardı ediyor olabilirim.
Estf hiç öyle bir şey söylemek istemedim, sadece bir şey yok deyip gönderirlerse ısrarcı olun demek istemiştim.

Hayır hayır ürolojiye gitmeniz lazım.
Kadındoğumun mevzusu değil bunlar. Bana yapıldığı gibi belki mesane testi yapılabilir tam boşaltım sağlanamıyor mu diye ya da günümüzde detaylı tetkik ne varsa yapılır.
Böbreklerde sorun yoksa idrar yolu veya mesanededir problem ya da regl ise hormonal değişimlerle o ıslaklık hissinden paniğe kapılıp tuvalete koşuyor olabilir.

kardesim 13 yasina girecek. annesiyle babam ayrildilar o babamla kaliyor ve maalesef babam ona vakit ayiramiyor. her istedigi yapilan bir cocuk. yani babami parmaginda oynatmayi cok iyi biliyor. babam yasli mesela buna ragmen odasina kapaniyor, gunlerce cikmiyor. 3 gun boyunca yemek yemedigi zamanlar oldu. babam gunlerce odasinin kapisina yemek goturdu, birlikte yiyelim diye israr etti ama inadindan asla yemedi. ne zaman babam hadi getir oyuna beraber bakalim dedi o zaman oturdu yemek masasina. babama anlatti oyunu, karakterlerini falan gosterdi. tabi babam anlamadi. parayla ne aliniyor falan diye sordu ama anlayamiyor tabi ki. ama cok cakal bir cocuk yani chat kismini gostermedi, chati de ac dedim diye tableti kafama atacakti neredeyse.

ben bilgisayar muhendisiyim, bu oyunlarin grafiklerini vs iyi biliyorum. tamamen bagimlilik icin uretilmis oyunlar. hatta oyun disinda butun hayatlarini ele geciriyor. kardesimin sirf bu robloxu icin instagram ve tiktoku var kendi sayfalari haric. karakterini yasatiyor orada. benim bile anlamadigim seyler yaziyorlar resmen yeni bir dil cozer gibi cozuyorum.

normalde pedagoguyla sadece babamin istegi uzerine ayda bir gorusurdu, genel bir degerlendirme yapip babama bilgi verirlerdi ama buyuk ihtimalle kardesim artik terapiye baslayacak duzenli olarak. tabi ki terapide oldugunu bilmeyecek yoksa asla gitmez. zaten bizimle artik hic konusmuyor sonu oyun mevzusuna baglaniyor diye.
Çok benzer durumlar, bize de engel koyduğumuzda ufak tefek meselerler de sorun çıkartıp inatlaşıyor. Günlüğünü maalesef okumak zorunda kaldım, tüm hayatı bu oyunları neden oynamamıza izin vermediğimiz üzerine, benim kızım iki sen sonra ne olur kestiremiyorum, bende elek-elekt mühendisiyim, az çok progralama biliyorum ama oynarknki konuşmaları bile sanki ayrı dil gerektiriyor hiç duymadığım oyun terimleri ve kensininde kulandığı anlamını tam bilmediğini düşündüğüm küfür kısaltmaları.

Yazmana çok mutlu oldum, lütfen yazın. benim de durumu anlamaya ihtiyacım var.
Son dönemde tüm çocuklar bu şekil davranıyorsa çocuğumu daha az anormal göreceğim, belki nerede yanlış yaptığımı bileceğim.

Maalesef gmail hesabını almayı ve onaysız hesaplar almayı öğrenmiş, bir çok hesap oluşurmuş, unutma ihtimali olanları çeşitli yerlere not etmişler. Birinin hesabında sorun sıkıntı olursa başka arkadaşları ile ortak hesap açıp devam etmişler. Şeytanın aklına gelmeyen durumları deneyip, izleyip, okuldan birbirinden öğreniyorlar. iki ay kadar durulmuştu, biz çocuk koruma programına geçince oynayamıyordu, sonra oğlum ilk okula başlayınca onun öğretmeni de tabletten oyunla okumayı öğrettiği için ara ara açınca kaldığı yerden devam etmiş. Kendi edemedi durumlarda arkadaşı kendi adına devam ettirmiş, bunun marketten edindiği karttan para çekip arkadaşı oynamış.
O birçok hesaplar yan hesaplardır ama ana hesabı silme durumu olursa kurtulacağını düşünüyorum.. Oyun bağımlılığı diğer kötü bağımlılıklar gibi.. Oyundan uzak kaldığında yoksunluk, agresiflik oluyordur.. Mutlaka terapi görmeli..

Estf hiç öyle bir şey söylemek istemedim, sadece bir şey yok deyip gönderirlerse ısrarcı olun demek istemiştim.

Hayır hayır ürolojiye gitmeniz lazım.
Kadındoğumun mevzusu değil bunlar. Bana yapıldığı gibi belki mesane testi yapılabilir tam boşaltım sağlanamıyor mu diye ya da günümüzde detaylı tetkik ne varsa yapılır.
Böbreklerde sorun yoksa idrar yolu veya mesanededir problem ya da regl ise hormonal değişimlerle o ıslaklık hissinden paniğe kapılıp tuvalete koşuyor olabilir.
Doğru , çok sağ olun bu sıralar sağlıklı düşünemiyorum. ürolojiye genelde erkekler gittiği için ihtimal veremiyordum.

O birçok hesaplar yan hesaplardır ama ana hesabı silme durumu olursa kurtulacağını düşünüyorum.. Oyun bağımlılığı diğer kötü bağımlılıklar gibi.. Oyundan uzak kaldığında yoksunluk, agresiflik oluyordur.. Mutlaka terapi görmeli..
Terapi de bize söylenen daha çok vakit geçirin, tabi biz oyun bağımlılığından ziyade akran zorbalığı üzerinde durmuştuk, arkadaş yoksunluğu çekiyor o yüzden sanalda çok takılıyor diyordum. Ama benim kız en mutlu olduğumuz ve çokça vakit geçirdiğimiz bir dönemde iki sefer gittiği marketten kredi kartı almış, sonra ilk hesap telefonu ve hattı gidince benim adıma ikinci kartı almış, karta giriş yapılırken benim telefonuma pin kodu gelmiş, ben şifresini bilmiyor derken o mesajları okuyup silmiş.
Kendi giremediğinde kart bilgisini instagramdan arkadaşına ulaşıp ona aldırmış, bu akşam benim konuşturduklarım bu, daha bilmediğim çok şey var sanırım.
peki ben vakit kaybetmeyip özelde bir uzmana mı gideyim, ona da güvenip her şey anlatmaz ki hemen? En son gittiği psikolog arkadaş olmaya çalışıyor, güvenini sağlamaya çalışıyordu. Ama ayda bir çağırdı, bu da uzun bir süre değil mi?
Teşekkürler ilgilendiğiniz için, dediğiniz gibi biz ana mail hesabında peşine düşelim, tekrar açılmayacak yol yordam arayayım.

Back
X