- 14 Haziran 2021
- 409
- 1.077
- 43
Vaktiniz varsa bir şey daha sormak istiyorum sanırım tıp doktoruydunuz.Bence kızınız sizin henüz fark edemediğiniz bir şeye tepki gösteriyor. İsyan edip baş kaldırarak protesto ediyor.
yani bence siz de bir uzmandan yardım alın. Acaba kızınızı üzen, kızdıran bir davranışınız mı oldu , sizden intikam mı almaya çalışıyor acaba?
veya etrafından, arkadaşlarından bir kötülük bir darbe mi aldı?
yani bence kızınızın içinde bir öfke var ve sebebinin bulunması gerekiyor..
Kızım bir kaç aydır idrar yolum ağrıyor diyor. Geçen sene de doktora götürmüştük, birden bu durum çıktı sonra birden kesilmişti.
Gündüz pek su içmeyip gece tam yatarken 2 bardak su içiyor sonra da defalarca tuvalate kalkıyor. Söylüyorum, "kızım gündüz su içmelisin tam yarken içmeni doktorlar önermiyor, ilerde böbreklerinde çok sıkıntı çıkar "diye. Halen aynı şekil devam ediyor herhangi bir cevap vermeden.
Üstüne hastalanınca kızdık, ettik yine doktora götürdüğümüzde tahlilleri temiz çıktı, aynı zamanda boğaz ağrısı da olduğu için antibiyotik de kullandı. Tuvalete çok uzun süre kalıyor ve çok sık gidiyor. Defalarca uyarıyoruz bu kadar kalınmaz diye yine aynı. İlk okula başladığında tuvaletteki vanadan korktuğunu (ki uzun uğraş sonucu yerinde gidip görünce anladım, her alaturka tuvalette olan ve kolay kolay kullanılmayan duvardaki vanadan) okulda tuvalete girmeyip eve gelinceye kadar tuvaletini tutuyordu. bu konuda kendi haline bırakmak zorunda kaldım, ders alır dedim ama ne yaptı ne etti bilmiyorum.
Demin bile uyumuştu bu günkü olaylardan dolayı, bir saat olmadan uyandı, önce tuvalete sonra su içmeye gitti.
Bir iki saatlik şehir içindeki araba yolculuğumuzda bize illa petrole gidelim deyip tutturuyor. Geçen bir buçuk saatlik başka bir şehre kardeşimi ziyarete gittik bebek görmeye, yolda burnumuzdan getirdi, illa tuvalete gireceğim diye. Ama okulda asla girmiyor, geçen okuldan aldık bir saatlik bir yere arabanın içinde dolaştık yine tutturdu tuvalalete gitmem gerek diye dağ başında affedersiniz toprağa yaptı çok az bir şey, bir saat arabadan peçete almaya çalıştı, kızım ayıp evde kıyafetini değiştirirsin dedikçe umursamadı. Yani yaşının olgunluğunu göstermiyor, okulda tüm gün tutulan ihtiyaç, yolda başlıyor sıkıntı etmeye. ama bizimlede vakit geçirmekten şikayetçi değil.
Dünde abimin bağına gideceğiz herşeyi hazıladık, babası kardeşi indi kendisi her sefer yaptığı gibi son anda lavaboya girdi, ben epey söylendim, bir saatir hazırlanıyoruz neden bizi bekletiyorsun, gelmek istemiyorsan evde kal dedim. Ben geç kaldık diye diye sinirlenirken o umursamayıp su içmeye gitti. kızım durumun ortada gittiğimiz yerde suyunu içersin dedim, dinlemedi yine. Sonra anneannesini aldık, yarım saat sonra bir petrolde duralım demeye başladı. Bekle gittiğimiz yerde girersin dememe rağmen ağladı, yalvardı, önümüzde de dayısının aracı bir iş halletmeye çalışıyoruz, ekmek alınırken, karşısında dandik bir petrol, gidebilir miyim dediğin ben kucağımda kardeşi karşıya geçip, berbat haldeki lavaboyu kullansın diye başında durdum. Uyarmama rağmen yapması çok canımı sıkıyor.
Ağrısı gerçek, bir yandan da araştırıyoruz ağrılı mesane senderomu olabilir diye düşünüyoruz.
Ürolojiye mi götürmem lazım, kadın doğum sadece ultrason yapıyor detaylı inceleyemiyor malum, tahliller de temiz çıkmıştı. Ben doğdu doğalı bu umursamaz yukarıda anlattığım şekil davranışları için içimden de uğraşmak gelmiyor, ne yazık ki. Öngördüğümüz hiç bir şeye küçükken de güvenmezdi ama haline bırakınca hatalarında da ders almıyor.
Psikolog okul açılsın bir iki hafta geçsin öyle tekrar randevu vereyim demişti, bu hafta tatildeymiş.
Başka özelde yada araştırma hastanesinde uzmana mı götüreyim sizce?. Lütfen bana bu konuda fikir verin. okulu 5 kadar sürdüğü için arada götürecek zamanda yok.
Uzun yazdım kusura bakmayın, teşekkürler okuduğunuz için.
Ben hatalarımın da farkındayım, neler yapma gerektiğini şuan kestiremiyorum. Yalnız eleştirel yönümğ törpülemem için bana fırsat vermiyor, çok küçük meselelerde bizi oyalayıp kredisini tükettiği için daha vahim durumları kaçırmaya başladık.
Son düzenleme: