Nişan Ne yapılır ne yapılmaz

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Kendi Nişanıma göre cevap vericem:
1. Nişan elbisesimi, ayakkabımı, yüzüğümü erkek tarafı aldı biz de damadınkini aldık başka birşey almadık zaten.
2. Sadece normal alyans taktık ama bana görümcem gram altın, kayınvalidem küpe taktı.hediye diyebilirim. Biz damada takı takmadık saat falan düğüne alıcaz.
3.para vs. takılmasını istemiyordum o yüzden baştan söyledim takılmadı, zaten az kişiydik.
4.benimkini kaynanam nisanlımınkini de babam taktı.
5. İkramlar bize aitti fazlasıyla aldık,yaptık. Yine de erkek tarafı da birseyler getirdi, kayınvalidem baklava yapmıştı kocaman tepside. Servisi ailedeki hanımlar yaptı.
6. Kuaförlük fazla birseyim yoktu, ben karşıladım zaten.
7. Müziksizdi.
8. 7 ayı aşkındır nişanlıyım. Ekimde evlenicez inşallah ama bence 4 ay ile 1 sene arası normaldir.
9. Nişandan birkaç ay sonra nişanlım kendisi tek taş aldı. Beş taş sevmiyorum zaten.
10. da benden olsun. Hayırlı olur inşallah

Son düzenleme:
Saba ne demektir acaba?

O kadar fakir bi anıma denk geldi ki hesap edemedım.

1.Nişan bütünüyle kız tarafına aittir. Evse ev de yapılır mekan tutulacaksa kız tarafı tutar.

2.İmkan ölçüsünde erkeğe saat alınır bizim burada. Kıza da şık bir set.

3.Evdeyse takı olmuyor yakınlar hariç. Salondaysa olur. Tabi ufak tefek hediyelik maksatlı. Küçük altınlar bilezikler değil.

4.Yüzüğü güzel bir konuşma yapabilecek birisi takar.

5.İkramlar komple kıza ait. İsteme ve nişan birlikte olacaksa erkek tarafı çikolatasını alır gelir ikram edersiniz.

6.Kuaför masrafı saçını kim yaptırdıysa ona aittir. Gelininkini damat öder.

7. Bu bence çifte özel bi şarkı olmalı. Oradan buradan ilk dans müziği olayını sevmiyorum ben. (Tarkan beni çok sev falan olmasın rica ediyorum)

8. Bi standartı yok ama max 1 yıl olmalı bence.

9.Beştaş diye bir kültür nereden doğdu bilmiyorum. Bi de alyansla alt üst takıyor bazı gelinler anlamadığım bir şekilde. Azaltarak bitirelim bu çakma geleneği lütfen. Damat bey arzu ederse içinden gelirse güzel bir yüzük alsın şart değil yani.

Tabi bunlar genel geçer cevaplar ama yıl 2020. Sevdiğiniz biri olduktan sonra hepsi kafa yormaya değmeyecek prosedürler aslında. Bunu biz alıcaz onu siz alacaksınıza dönerse olay yolunacak kaz hikayesi oluyor artık. Abartmadan eşit imkan ölçüsünde olması en güzeli.

Beş taşı nişanla bağlantılı olarak sormamıştım aslında alınırsa nasıl olur gibisinden sormuştum.

Belki yokuş olmak için öyle yapmış olabilir mi? Kızı vermemek için falan?
Yok ya cıdden istendi kızın kendısı söyledi. Bende ciddi adımlar olucaktı konuşuyorduk öyle bunlar 7 senedır bırlıkteler aıleler bılıyordu. Bana ne kadar bılezık vs istersın dedı. Bende söylemem durumu neyse onu yapsın aılemde öyle söyler mehırede onu sayarım dedım. O da öyle olmaz mehir ayrı kuzenım 7 bılezık yapmış ama kendı yapmış 3 bılezıkte aılesı yapmalı vs dıyordu. Şok oldum beklemezdım ondan böyle bir şey ağzım açık kaldı bır sey de dıyemedım

Aaa bu da sook mu bizim gelin kendisi 1 kilo altin istedi nikahta
Belki yokuş olmak için öyle yapmış olabilir mi? Kızı vermemek için falan?
Zannetmem nikahta kizin dedigi esas alinir babasinin deil
Zaten bu mehiri bu kadar abartiyorlar ya
Dinimiz de sadece 3 ay gecinebilecek kadar mehir istenirmis bence en ideali 15 ile 50 gram arasi
Ölüm var helallik var sonucta
Saba ne demektir acaba?
Masa kuruyorlar ya gelen altin para deftere yazilir o

Benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar.Takı olmaz (Ama eşim içinden gelmiş bana takı takmıştı, istemediğim halde),yüzüğü aileden sevdiğiM evliliği Güzel gittiğine inandığım tatlı dilli birine taktırdım.(Sonrasında adam karısını bırakıp ,başka birine kaçtı,ama olsun en azından tatlı dilliydi)Kuaförü kendim karşıladım,nişan elbisemi eşim almak istedi.ilk dans müziğim,zerrin özer; o yaz. Nişanlılık en az bir yıl sürmeli o zaman tanıyorsun Uyumlu olup olmadığını anlıyorsun.

Eklenecek bir şeymi kalmış bacım buna sen erkek tarafının donunuda al kurtul bence. Bu nasıl listedir ya nişan kız tarafının yaptığı birşey düğün olsa elinizi hiç sürmezsiniz eminim ama burada nişanı erkek tarafının yapmasını istiyor gibi bir yazı var. Ayrıca daha nişanda bunlara takışan birinin evlendiğinde daha çok sorun yaşayacağına eminim. Bende nişan yaptım ama yok ailesi bunu taksın yok misafirler bunu taksın demedim kimin ne gücü varsa onu yapar zaten başkarına sırt dayayarak evlenmekten vazgeçin artık çalışın kim ne yapabiliyorsa onu yapsın.

Damat Karun soyundan herhalde

Teşekkürler hanımefendi şimdi hemen söylediklerinizi yapmaya gidiyorum.

Direkt donuna kadar ver deseymiş ya da üzerine bir pent house falan?

Oha ya, ne utanmaz insanlar var.
Damat ya da gelin ailesinden bir şey talep etmek nedir!!!

Ah ah biz de beklemiyorduk 1 ince tel yuzukle nisan olacakti guya 100 gramlik altin takildi digerleride cabasi nisani da ailem yapti kiz tarafi deil

K Kazandibi ilk mesajimi duzelttikten sonra okudun mu

Nişan yapmadık
Bana kalsa düğünde olmazdı ama eşim çok istedi, kınayı ve düğünü birlikte planladık ve yaptık, masrafları ikimiz birlikte karşıladık. Takı istemedim sadece güzel bir alyans olsun dedim birbirimize alyans yaptırdık. Düğünden iki ay sonra eşim takı istemedin biliyorum ama içime sinmedi dedi ve bir beştaş aldı hediye, pırlanta zaten çok pahalı olduğu için epey kızdım ve takı konusunu kapattık. Sonra ki yıllarda aklınca bana çaktırmayarak her evlilik yıldönümünde bir takıyla geldi eve. Bende ona doğum günlerinde saat, yüzük,bileklik falan aldım. Evliliğimizde o taraf bu taraf olayı hiç olmadı, kv dem sormuş gelin ne ister diye eşime hiç karışmasınlar o işlere ağız tadıyla yanımızda olsunlar yeter dedim. Şimdi bdv de konuları okudukça iyi ki istememişim diyorum, evimizi,eşyamızı her işimizi ortak yaptık, paramız neye yetiyorsa onu aldık, kafamız rahat oldu hiç sorun yaşamadık

Sizikide erkek tarafını soyöal amaçlı evlilik türünden gereksiz gösteriş için yapılan boşa ğara harcanan türden evlilikmiş damat evlenirken beş taş takıyormuş size iyimiş aşiret gelinisiniz sanırım.

Yok be nerdeeee normal çağrı merkezınde çalışıyor polislık sınavlarına katılcak. Dayımında onu yapcak maaşı yok
Turkiye şartlarında bunu yapabilecek aile sayısı sınırlıdır zaten. Dünya var olduğundan beri milyarlarca insan evlendi ve döndüğü sürece yine milyarlarca insan evlenecek. Bunu talep eden akıl acaba kendi kızını ilk ve tek gelin olacak mı zannediyor acaba.
Ben bu gibi taleplere aşırı reaksiyon veriyorum. Böyle taleplerin var ise buna göre bir aday bulursun. Karşısındaki insandan olmayacak beklentiler içine girilmesini anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…