Kendi Nişanıma göre cevap vericem:Öncelikle içinde bulunduğumuz süreci farkındayım sorum genel geçer zaman dilimi için hanımlar.
Yöreden yöreye , insandan insana , imkandan imkana değiştiğini de farkındayım fakat herkesin kendine göre doğrusunu bilmek istiyorum.
1. Nişan masrafları kime aittir. Neler dahil neler değildir?
2. Nişanda erkeğe ne takılır kıza ne takılır?
3. Nişanda misafirler takı takar mı?
4.Yüzüğü kim takar?
5. Kapıda ikram edilecek çikolata kesilecek pasta kimin sorumluluğundadir ?
6. Kuaför masraflarını kim karşılar? Kuaföre kimler gelir?
7. Ilk dans müziğiniz neydi?
8. Maksimum ne kadar nişanlı kalınır?
9. Beştaş yüzük ne zaman takılır ve kim alır damat mı ailesi mi yoksa alınmaz mı?
Sizin eklemek istediğiniz bir bilgi var ise açığım rica edicem beni bilgilendirin.
Saba ne demektir acaba?Kahramanmarasta yaasiyorum
Erkek tarafina ait cogunlukta
Kuafor taki nisan elbisesi dis cekim
Erkege nisan yuzugu
Kadina set nisan yüzüğü
Iki ayri saba masasi kurulur herkes kendi sabasini alir
Eskiden takardi simdi taksada sabaya geliyor oda takiya gidiyor
4.Yüzüğü kim takar?
Buyukler geneldde kiz tarafi dede buyuk amca
Dugun salonu ise garson evde ise saba masasinda cikolata Şeker
Tatliyida gencler dagitir
Erkek tarafi oder kiz ve kardesi yada sadici 1 kisi yani
Kina da dans muzigim vardi
Nazarlardan korusun bizi mevlam
Cok uzatmaya gerek yok herkes gerdegi gorecek sonucta
Biz 5 ay nisanli kaldik
9. Beştaş yüzük ne zaman takılır ve kim alır damat mı ailesi mi yoksa alınmaz mı?
Damat alir evlenme teklifi ederken takar
10. Nisan bohcasi erkek tarafi yaparsa kiz tarafi da yapar
11. Esyalar
Kiz evi bulasik makinesi isterse camasir makinesi oturma odasi yatak odasi hali takimi
O kadar fakir bi anıma denk geldi ki hesap edemedım.Bugün bir halt öğrendim ağzım açık kaldı sizide öyle bırakayım. Kuzenımın evlenmek istediği bir kız var nişanlandılar ama kızın babası mehir olarak 150 cumhurıyet altını istemişgörgüsüzlük paragözlülük diz boyu Şu an kımse bılmıyor.
Cmhuriyet 3500 fln çapı 150O kadar fakir bi anıma denk geldi ki hesap edemedım.
1. Nişanda kuaför ve gelinin elbisesi hariç tüm masraflar kız tarafına aittir.
2. Erkeğe saat, imkan varsa reşat ya da ata takılır. Geline de nişan seti ve istiyorsa saat takılır.
3. Nişan misafirlerinin takı merasimi yöreye göre değişir. Benim hayatımda tek takılı nişan benimki oldu çünkü düğün gibiydi, bir tek gelinlik giymedim, eşimin yöresi öyle yapıyormuş.
4. Yüzüğü iki ailede en büyük kimse o takar, herkes karşıdakinin yüzüğünü alır.
5. Çikolata erkek tarafının o gün yaptırdığıdır, diğer ikramlar pasta dahil gelin evine aittir.
6. Kuaför erkeğe aittir, kim istiyorsa gider ama gitmemeli, gelinin yanına bir arkadaşı ya da ablası kardeşi varsa onun eşlik etmesi kafi.
7. Bu çok öznel bir soru, herkesin bambaşkadır. Benim dreams come true du.
8. Bir yılı geçmemesi iyidir. Daha az da olmasın.
9. Tabii ki damat alır, ailesine ne. İster düğün hediyesi olarak alır, ister bir özel gün.
Hepsine aslında tek cevabım, çok gereksiz prosedürler.
Zorla yapan biri olarak söylüyorum, yüzüğü aile içinde takın bitti gitti.
Gerçekten boşa emek ve masraf.
Beş taşı nişanla bağlantılı olarak sormamıştım aslında alınırsa nasıl olur gibisinden sormuştum.2. Ben saat ya da kol düğmesi alırdım başka erkek mücevheri bilmiyorum
4. Aile büyüğü
5. Garson
6. Saçı yapılan kişi, gelin? Saçın parasını da karşı tarafa yıkmayın artık
7. Hiç düşünmedim
8. 10 yıl nişanlı kalan birini tanıyorum Yunanlı. Sonunda terk edip başka bir kızla evlendi
9. İlle de takmak zorunda mı karşı taraf??? Tektaş ya da düz alyans olmuyor mu? Neden 5?
Yok ya cıdden istendi kızın kendısı söyledi. Bende ciddi adımlar olucaktı konuşuyorduk öyle bunlar 7 senedır bırlıkteler aıleler bılıyordu. Bana ne kadar bılezık vs istersın dedı. Bende söylemem durumu neyse onu yapsın aılemde öyle söyler mehırede onu sayarım dedım. O da öyle olmaz mehir ayrı kuzenım 7 bılezık yapmış ama kendı yapmış 3 bılezıkte aılesı yapmalı vs dıyordu. Şok oldum beklemezdım ondan böyle bir şey ağzım açık kaldı bır sey de dıyemedımBelki yokuş olmak için öyle yapmış olabilir mi? Kızı vermemek için falan?
Aaa bu da sook mu bizim gelin kendisi 1 kilo altin istedi nikahtaBugün bir halt öğrendim ağzım açık kaldı sizide öyle bırakayım. Kuzenımın evlenmek istediği bir kız var nişanlandılar ama kızın babası mehir olarak 150 cumhurıyet altını istemişgörgüsüzlük paragözlülük diz boyu Şu an kımse bılmıyor.
Zannetmem nikahta kizin dedigi esas alinir babasinin deilBelki yokuş olmak için öyle yapmış olabilir mi? Kızı vermemek için falan?
Masa kuruyorlar ya gelen altin para deftere yazilir oSaba ne demektir acaba?
Benim bildiğim nişanı kız tarafı yapar.Takı olmaz (Ama eşim içinden gelmiş bana takı takmıştı, istemediğim halde),yüzüğü aileden sevdiğiM evliliği Güzel gittiğine inandığım tatlı dilli birine taktırdım.(Sonrasında adam karısını bırakıp ,başka birine kaçtı,ama olsun en azından tatlı dilliydi)Kuaförü kendim karşıladım,nişan elbisemi eşim almak istedi.ilk dans müziğim,zerrin özer; o yaz. Nişanlılık en az bir yıl sürmeli o zaman tanıyorsun Uyumlu olup olmadığını anlıyorsun.Öncelikle içinde bulunduğumuz süreci farkındayım sorum genel geçer zaman dilimi için hanımlar.
Yöreden yöreye , insandan insana , imkandan imkana değiştiğini de farkındayım fakat herkesin kendine göre doğrusunu bilmek istiyorum.
4.Yüzüğü kim takar?
Sizin eklemek istediğiniz bir bilgi var ise açığım rica edicem beni bilgilendirin.
Eklenecek bir şeymi kalmış bacım buna sen erkek tarafının donunuda al kurtul bence. Bu nasıl listedir yaÖncelikle içinde bulunduğumuz süreci farkındayım sorum genel geçer zaman dilimi için hanımlar.
4.Yüzüğü kim takar?
Ya istersek zengın olalım böyle bır zıhnıyet olmaz ki leşlikO kadar fakir bi anıma denk geldi ki hesap edemedım.
Wuuuuğğğ bi bildikleri var ha zaar demek efsanevi bir seyhler vaadedıyor kız tarafıCmhuriyet 3500 fln çapı 150
Ben o parayı hayatta vermem evlenecek diye evlenmesin daha iyi
Damat Karun soyundan herhaldeBugün bir halt öğrendim ağzım açık kaldı sizide öyle bırakayım. Kuzenımın evlenmek istediği bir kız var nişanlandılar ama kızın babası mehir olarak 150 cumhurıyet altını istemişgörgüsüzlük paragözlülük diz boyu Şu an kımse bılmıyor.
Teşekkürler hanımefendi şimdi hemen söylediklerinizi yapmaya gidiyorum.Eklenecek bir şeymi kalmış bacım buna sen erkek tarafının donunuda al kurtul bence. Bu nasıl listedir yanişan kız tarafının yaptığı birşey düğün olsa elinizi hiç sürmezsiniz eminim ama burada nişanı erkek tarafının yapmasını istiyor gibi bir yazı var. Ayrıca daha nişanda bunlara takışan birinin evlendiğinde daha çok sorun yaşayacağına eminim. Bende nişan yaptım ama yok ailesi bunu taksın yok misafirler bunu taksın demedim kimin ne gücü varsa onu yapar zaten başkarına sırt dayayarak evlenmekten vazgeçin artık çalışın kim ne yapabiliyorsa onu yapsın.
Direkt donuna kadar ver deseymiş ya da üzerine bir pent house falan?Bugün bir halt öğrendim ağzım açık kaldı sizide öyle bırakayım. Kuzenımın evlenmek istediği bir kız var nişanlandılar ama kızın babası mehir olarak 150 cumhurıyet altını istemişgörgüsüzlük paragözlülük diz boyu Şu an kımse bılmıyor.
Ah ah biz de beklemiyorduk 1 ince tel yuzukle nisan olacakti guya 100 gramlik altin takildi digerleride cabasi nisani da ailem yapti kiz tarafi deilYok ya cıdden istendi kızın kendısı söyledi. Bende ciddi adımlar olucaktı konuşuyorduk öyle bunlar 7 senedır bırlıkteler aıleler bılıyordu. Bana ne kadar bılezık vs istersın dedı. Bende söylemem durumu neyse onu yapsın aılemde öyle söyler mehırede onu sayarım dedım. O da öyle olmaz mehir ayrı kuzenım 7 bılezık yapmış ama kendı yapmış 3 bılezıkte aılesı yapmalı vs dıyordu. Şok oldum beklemezdım ondan böyle bir şey ağzım açık kaldı bır sey de dıyemedım
Öncelikle içinde bulunduğumuz süreci farkındayım sorum genel geçer zaman dilimi için hanımlar.
4.Yüzüğü kim takar?
Yok be nerdeeee normal çağrı merkezınde çalışıyor polislık sınavlarına katılcak. Dayımında onu yapcak maaşı yokDamat Karun soyundan herhalde
Sizikide erkek tarafını soyöal amaçlı evlilik türünden gereksiz gösteriş için yapılan boşa ğara harcanan türden evlilikmiş damat evlenirken beş taş takıyormuş size iyimiş aşiret gelinisiniz sanırım.Kahramanmarasta yaasiyorum
Erkek tarafina ait cogunlukta
Kuafor taki nisan elbisesi dis cekim
Erkege nisan yuzugu
Kadina set nisan yüzüğü
Iki ayri saba masasi kurulur herkes kendi sabasini alir
Eskiden takardi simdi taksada sabaya geliyor oda takiya gidiyor
4.Yüzüğü kim takar?
Buyukler geneldde kiz tarafi dede buyuk amca
Dugun salonu ise garson evde ise saba masasinda cikolata Şeker
Tatliyida gencler dagitir
Erkek tarafi oder kiz ve kardesi yada sadici 1 kisi yani
Kina da dans muzigim vardi
Nazarlardan korusun bizi mevlam
Cok uzatmaya gerek yok herkes gerdegi gorecek sonucta
Biz 5 ay nisanli kaldik
Damat alir evlenme teklifi ederken takar
10. Nisan bohcasi erkek tarafi yaparsa kiz tarafi da yapar
11. Esyalar
Kiz evi bulasik makinesi isterse camasir makinesi oturma odasi yatak odasi hali takimi
12. Nisan gormesi
Bohca getirmek isterse bohca gelir
Yemekten sonra cikolata dolu tepsi tutulur
Misafirlere tekrar hosgeldin denilip hediyeler toplanir
13. Tekrar gorme olursa 1 cift bilezik takilir
Yine tepsi tutulur hediyeler toplanir
14 bayramlar
Bayram sepeti yapilir ici meyve dolu
Kisisel bakim sepeti
Yine tepsi tutulur hediyeler toplanir
Turkiye şartlarında bunu yapabilecek aile sayısı sınırlıdır zaten. Dünya var olduğundan beri milyarlarca insan evlendi ve döndüğü sürece yine milyarlarca insan evlenecek. Bunu talep eden akıl acaba kendi kızını ilk ve tek gelin olacak mı zannediyor acaba.Yok be nerdeeee normal çağrı merkezınde çalışıyor polislık sınavlarına katılcak. Dayımında onu yapcak maaşı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?