- 20 Ocak 2020
- 2.988
- 3.820
Öncelikle içinde bulunduğumuz süreci farkındayım sorum genel geçer zaman dilimi için hanımlar.
Yöreden yöreye , insandan insana , imkandan imkana değiştiğini de farkındayım fakat herkesin kendine göre doğrusunu bilmek istiyorum.
1. Nişan masrafları kime aittir. Neler dahil neler değildir?
2. Nişanda erkeğe ne takılır kıza ne takılır?
3. Nişanda misafirler takı takar mı?
4.Yüzüğü kim takar?
5. Kapıda ikram edilecek çikolata kesilecek pasta kimin sorumluluğundadir ?
6. Kuaför masraflarını kim karşılar? Kuaföre kimler gelir?
7. Ilk dans müziğiniz neydi?
8. Maksimum ne kadar nişanlı kalınır?
9. Beştaş yüzük ne zaman takılır ve kim alır damat mı ailesi mi yoksa alınmaz mı?
Sizin eklemek istediğiniz bir bilgi var ise açığım rica edicem beni bilgilendirin.
Ben yöre adet vs pek bilmem. Ailemde bilmez. Hiçbir şeyi de planlı yapmadık.
Eşimin ailesi adetlerine düşkün olmakla birlikte bize anlayış gösterdi. Uyum sağladılar
1. Nişanı kız tarafı yapar. Zaten kalabalık değildik. 15-16 çeşit ikramlık hazırladık. Pasta yaptırdık. Nişan hatıralıkları yaptırdık. Ve meşrubat.
Erkek tarafı da bir tepsi baklava yaptırdı süslü süslü.
Ben söz yapmadım. Abartı bir şey de yapmadım ama çekim olacağı için sade bir abiye giydim.
Kuaför ve kıyafet masrafları eşime ait.
2. Biz takı filan konuşmadık. Zaten böyle şeyler pek umurumda olmadı. Ben eşime saat aldım o bana saat aldı.
Evlilik yüzüğünü kendim seçmiştim zaten. Alyansları eşim aldı. Bir de bana küpe aldı.
3. Nişanda misafirler takı takadabiliyor takmayadabiliyor. Bana takan oldu.
4.Yüzükleri çok sevdiğimiz ve mutlu bir evliliği olan akrabamız taktı.
5. Çikolatayı eşim yaptırdı. Gümüş bir tepside geldi. Pastayı dediğim gibi biz yaptırdık.
6. Kuaför masrafları eşime ait. Kız kardeşlerim ve görümcem geldi.
7. Dans filan etmedim çünkü hiç sevmem. Zaten nişan evde yapıldı.
8.Nişanı çok uzatmamak gerekir bence. Benimki biraz fazla hızlı oldu 1 ay nişanlı kaldım
9. Beş taş alınacak diye bir kural yok. Bu hediyedir yani. Benim bütün yüzüklerimi eşim aldı. Maddi anlamda bir kural koymak bana biraz saçma geliyor. Biz hiçbir şekilde maddi konu konuşmadık.
Düğün istemedim. Bana göre saçma bir masraf
Eşyalarımızı borçsuz aldık
Tabak çanak hariç geri kalan tüm eşyaları da eşim aldı,