• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapıcağımı bilmiyorum.Psilolojim alt üst 😔😢🙏

Merhabalar vajinismus rahatsızıyım bende bu durumu yaşamayan anlamaz zaten 😢 Bir bebeğimiz olsun da istiyoruz hemde çok artık içim parçalanıyor bir bebek gördüğümde çok kötü hissediyorum kendimi kimseye anlatamıyorum buraya yazmaktan başka ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yiycem ölmek istiyorum çok zor günler geçiriyorum eşim çok anlayışlı Allahıma şükürler olsun ama oda istiyo bebek biliyorum hissediyorum daha 11 aylık evliyim ve evli gibi kadın gibi hissetmiyorum kendimi nolur yardım edin en kısa zaman da bebeğim olsun ve bu hastalığı yeniyim ben gibi aynı durumda olan herkese çok dua ediyorum bizi Allahtan başka kimse anlamaz bide bu durumu yaşayanlar olarak birbirimizüii anlıyoruz Allahım hepimize yardım etsin bitsin bu illet geçsin herşey evimizden huzur mutluluk sağlık birlik beraberlik ve bebiş eksin olmasın Amin
ayni sorunu yaşadığım icin cok iyi anliyorum ama bir an once tedavi olun ben tedavi oldum cok şükür atlattim. Tam bir sene bu sıkıntıyla yaşadım ama hep tedaviden kaciyordum. Ama tedavi sonrasi nasil oldugunu anlamiyorsunuz bile bunum icin mi bu kadar üzülmüşüm diyorsunuz. Moralinizi yüksek tutun asilamayacak bir sorun degil inaninki

Bende bugun yendim korkulacak birşey yokmuş. Emla krem sürdüm hiç bişey hissetmedim
Ben ilk seferi atlattım 4 cm kadar tabi kuruluk vardı baya tectübe eksikliğinden biraz can yandı ama ikinciyi emla krem ve kayganlaştırıcı ile yapmak istiyorum, biraz anlatabilitmiisnn nasıl başardın nasıl grçti ben serçe parmağımı birboğum kadar alıyorum içime daha ileriye süremem emlayı srn nasıl yaptın çok yanma oluyormu emlada ve sürdükten sonra ne kadar etki edyor yazarsan çok sevinirim ve geçmiş olsun ayrıca💜

Biliyorum zor birsey ben de yasadim fakat kendi psikolojinizi saglam tutmadiginiz zaman basarili olamazsiniz. Ben moralim bozukken egzersizin e'sini yapamiyordum oyle soyleyeyim. Bir derin nefes alin kendinize guvenin, bu hastaligi yenemeyen diye bir sey yok sadece erteleyenler var. Inanin ben yenene kadar hep anatomik bir problemim oldugunu dusunuyordum beynimiz bize oyun oynuyor. Sabretmemiz guclu durmamiz gerekiyor. Bebek eninde sonunda olur Allahin izniyle, daha yeni evlenmissiz zaten. Siz dimdik durup bu hastaligi yenin gerekirse psikolojik destek alin. Egzersiz kismiyla ilgili sormak istediklerinizi lutfen sorun. Ayni aciyi yasayan kisiler olarak sonuna kadar yardim ederiz..
yenme aşamasında krem kayganlaştırıcı filan bir şey kullandınızmı

Bu acıyı ben neden atlatamıyorum acaba
Valla ben bir defa yaptım öyle aman aman bir acı yoktu ama acıdı fakat ikinciyi doğru şekilde yapıcam ve kolaylıkla olacağına inanmaya başladım çünkü bir sürü şey okudum hala okuyorum bende ilk olduğunda acıyor ya demiştim ama şimdi biliyorum acıdı çok normal çünkü yanlış şartlarda yaptık, ben yarı ıslaktım benimki acelr etti ne bir kayhanlaştırıcı ne bir ıslaklık öyle girivermeye çalıştı ama acıdı öyle olunca fakat her kez aynı şeyi söylüyor bak, zihninden korkuyu at, kaslarını gevşet rahat bırak vücudu iyibir kayganlaştırıcı kullan pelvik kasları sıkmamaya çalış hooop oldu bitti diyor herkez, yani demem oki acımıyor biz yanlış yapıyoruz sende araştır biraz valla ben hatim indirim ama korkum geçmeye başladı haftaya reglim bitince deniycez tekrar

Merhabalar vajinismus rahatsızıyım bende bu durumu yaşamayan anlamaz zaten 😢 Bir bebeğimiz olsun da istiyoruz hemde çok artık içim parçalanıyor bir bebek gördüğümde çok kötü hissediyorum kendimi kimseye anlatamıyorum buraya yazmaktan başka ne yapacağımı bilmiyorum kafayı yiycem ölmek istiyorum çok zor günler geçiriyorum eşim çok anlayışlı Allahıma şükürler olsun ama oda istiyo bebek biliyorum hissediyorum daha 11 aylık evliyim ve evli gibi kadın gibi hissetmiyorum kendimi nolur yardım edin en kısa zaman da bebeğim olsun ve bu hastalığı yeniyim ben gibi aynı durumda olan herkese çok dua ediyorum bizi Allahtan başka kimse anlamaz bide bu durumu yaşayanlar olarak birbirimizüii anlıyoruz Allahım hepimize yardım etsin bitsin bu illet geçsin herşey evimizden huzur mutluluk sağlık birlik beraberlik ve bebiş eksin olmasın Amin 🙏😢
Hastaneye gittinmi doktor psikolog yardımı aldın mı ?Ben 2 yıl kurtulamadım Allah düşmanıma yaşatmasın inan seni çok iyi anlıyorum.Öncelikle ben bi doktor önerisinde bulunabilirim bilmiyorum sende durum ne olur ama bizde ve çoğu hastasında sonuç almış araştırmanı tavsiye ederim.Benim son gittiğim kişiydi esra çabuk cömert zamanında durumumuz iyi değildi ve devlet hastanesinde muayene oldum kendisine.Şimdi özel muayenehanesi var.Aşılama için de kendisine gitmiştim ozaman özel hastanede çalışıyordu.Parmak egzersizi ve eşinizle yapcağın seanslar olcak 4 5 seansta atlatabilirsin.Kendine inanman gerek öncelikle emin ol yapabilirsin.

Hastaneye gittinmi doktor psikolog yardımı aldın mı ?Ben 2 yıl kurtulamadım Allah düşmanıma yaşatmasın inan seni çok iyi anlıyorum.Öncelikle ben bi doktor önerisinde bulunabilirim bilmiyorum sende durum ne olur ama bizde ve çoğu hastasında sonuç almış araştırmanı tavsiye ederim.Benim son gittiğim kişiydi esra çabuk cömert zamanında durumumuz iyi değildi ve devlet hastanesinde muayene oldum kendisine.Şimdi özel muayenehanesi var.Aşılama için de kendisine gitmiştim ozaman özel hastanede çalışıyordu.Parmak egzersizi ve eşinizle yapcağın seanslar olcak 4 5 seansta atlatabilirsin.Kendine inanman gerek öncelikle emin ol yapabilirsin.
Bende gidiyorum özel bir kliniğe parmak egzersizlerim benim de var yapıyorum azda olsa ama yenemedim daha siz yendiniz mi acaba?

Tedavi sürecimi kendi anlattığım bir konuda paylaşıyorum istersen bi bak ama bi uzmandan yardım almak şart :(

Ben çok korkuyorum evlenmeden önce bu hıkayeleri duydum ve basta korkarsam öyle devam eder diye gerildim ne kadar acı cekerseniz cekin dayanın buna sonra acının psikolojik olduğunu anlıcaksınıs vücudunuz size yardımcı olmaya basladığını görceksiniz. Yeterki o ilk adımı atın. Tabiki uzman değilim ama durumu olmayan arkadaslar için söylüyorum o an yaşıcağınız şeyin acı olduğunu değil sadece zevk olduğunu düşünün. Eşinizle yaşadığınız mutlu anları düşünün. Öyle bi noktaya geliceksiniz ki ben bile bazen inanamıuorum geçmişteki korkularımı hatırladıkça artık bu korku yerini tamamen arzuya bırakıcak.

Back