Ne yapacağız?

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
Sigarayi biraksak öksürük biter mi?
Sabahlari cok öksürmeye basladim
Benim gibi olan ve sigarayi birakinca öksürüğü iyilesenler var mi aranizda?
Bıktım sigaradan nasil kurtulacagim bilmiyorum.Benim gibi öksürüp içmeye devam edenler var mi peki? Varsa ne yapacagiz...

Evet geçer .Aynı sıkıntı babamda da mevcuttu. Sigarayı bıraktı sağlığına kavuştu resmen

Öncelikle "gerçekten" bunu istemeniz kafaya koymanız gerekiyor. Sigarayı bırakanlar genel olarak başka şeyleri alışkanlık haline getiriyor .babamın bir arkadaşı çerez yemeyi çare edinmişti diğeri sakız çiğnemeyi, babam da kafayı gofret yemeye taktı başka birisinin kolaya ilgisinin arttığını duymuştum . :) Sigaradan iyidir hepsi. Yeter ki iste

Bırakmak istiyorum :KK43: Bırakmanin köklü bir çözümü var mı?
Ölmek ..
İradene güvenmiyorsan anca mezarda bırakırsın . Ben şuan kendime hiç güvenmiyorum .bıraksam kaç kişiyi dograririm tahayyül edemiyorum :)
Yalniz doktoruma danisacagim bu konuyu bir dahaki görüşmemizde .sen de uzman yardımını deneyebilirsin .

Dedem 70 yaşından sınra bıraktı ve öksürük krizleri düzeldi. Ama sadece sigarayı bırakmakla yetinmedi, tamamen sağlıklı yaşamaya başladı. Organik beslendi, günlük yürüyüşünü yaptı... Şimdi 76 yaşında maşallah turp gibi.

Amtidepresan kullanıyorum.sigarayi birakmak icin de ayrica bir ilac kullanmam gerekecek sanirim. Birakamiyorum artik beynim acı çekiyor. :KK43: hele kahvalti sonrası ictigim sigara var ya, sanki o an bir arkadaşımla dertleşiyorum ve dertlerimi dumana katıp üflüyorum...Lanet sigara şair yaptı beni

Evet, kesilir öksürük.
Ama ilk aşamada benim önereceğim şey marka değiştirmek.
Eskiden en ağır sigaradan içerdim ama hamileliklerim dolayısıyla bitirdim.
İnce slimlerden içinde nikotini az olablardan 1 tane hakkım vardı, o sayede ona alıştım.
Şuan normal kullandığım sigara slim oldu, daha fazla içiyorum ama ne öksürük ne bir şey kalmadı.
Bundan 2 paket içsem, diğer sigaramdan 2 taneye denk geliyor.
Bu bir alışkanlık, alışkanlığın yerine başka bir alışkanlık koymadan bırakmak çok zor.

Evet, kesilir öksürük.
Ama ilk aşamada benim önereceğim şey marka değiştirmek.
Eskiden en ağır sigaradan içerdim ama hamileliklerim dolayısıyla bitirdim.
İnce slimlerden içinde nikotini az olablardan 1 tane hakkım vardı, o sayede ona alıştım.
Şuan normal kullandığım sigara slim oldu, daha fazla içiyorum ama ne öksürük ne bir şey kalmadı.
Bundan 2 paket içsem, diğer sigaramdan 2 taneye denk geliyor.
Bu bir alışkanlık, alışkanlığın yerine başka bir alışkanlık koymadan bırakmak çok zor.
Ben slimle bu hale geldim
Hep ince slim içtim

Allah allah markada mı sıkıntı var acaba?
0.1 zifirlilerden bahsediyorsunuz değil mi?
Evet aynen.
Sigaranin icinde 4000 zararli madde varmis diye okudum.keske sadece nikotin olsaydi...ben 6 yilda bu hale geldim maalesef .herkeste etkisi degisir belki acisi da yillar sonra cikiyor

Sigarayi biraksak öksürük biter mi?
Sabahlari cok öksürmeye basladim
Benim gibi olan ve sigarayi birakinca öksürüğü iyilesenler var mi aranizda?
Bıktım sigaradan nasil kurtulacagim bilmiyorum.Benim gibi öksürüp içmeye devam edenler var mi peki? Varsa ne yapacagiz...

Bende cok öksuruyordum.. artik sabahlari veya geceleri 1 kasık dogal bal yiyiyorum... uzerine su icmeyin birakin yavas yavas ilerlesin cok etkisini gordum ben. Eger siddetliyse karabiberlede karistirabilirsiniz.

Bi an önce bırakmak için çok sebep varken. Yöntem aramayın bence. Dedikleri gibi kafada biten birşey. Sigara için kimsenin yok sayamayacağı gerçeği diyeyim size. Yoğun bakımda bir çok hasta makinaya bağlı nefes alıyor. Bildiğiniz basınçlı ak ciğerlere hava basıyor.son raddede yardımcı solunum kasları işlev göremez hale geliyor. Ve tek başınıza makine olmadan nefes alamıyorsunuz. Şimdiden hastanelerin yoğun bakımları çakılı dolu sizin yaşlılığınızda düşünün hiç kimseye yetmeyecek hastaneler. Çektiğiniz acılarda yanınıza kalacak. Sürekli yatağa bağımlı kalacaksınız.

şu an bırakma aşamasındayım 7 gün oldu öksürükten 3 gece uyumadım hastaneye gittim boğazlarımdan akciğerime enfeksıyon kapmış sadece sigarayı bırak dedı

Back
X